قله فوجی به ارتفاع 3776 متر نماد باشکوه کشور ژاپن به شمار میرود و همچنین بلندترین و مشهورترین کوه ژاپن نیز میباشد که میتواند خاطراتی به یاد ماندنی برای شما به ارمغان آورد. از دور هم که به مناظر کوه فوجی بنگرید محصور جذابیت آن خواهید شد چه برسد بخواهید در یک روز با هوای صاف و آفتابی تجربه صعود به فوجی را همراه با صدها کوهنوردی که قصد صعود به این قله را دارند بچشید. ما در کنار شماست تا گوشهای از این تجربه ارزشمند را برای شما به ارمغان آورد. با دکوول دنیا در نوک انگشتان شماست.
قله فوجی یکی از قلههای مشهور جهان است که در جزیره هونشو ژاپن واقع شده است. این قله به عنوان "فوجیسان" در زبان ژاپنی شناخته میشود و بالاترین نقطه در کشور ژاپن محسوب میشود. سالیانه بسیار از مردم به منظور انجام کوهنوردی و فعالیتهای ادونچر به این کوه پناه میآورند. در نظر داشته باشید در کشوری که سرتاسر جزیره مانند و پوشیده از دریا و ساحلهای غالبا سنگی است وجود چنین قلهای با ارتفاع حدودی 3776 متر غنیمتی به شمار میرود. همانطور که بیان شد فوجی بلندترین قله ژاپن است و دومین آتشفشان فعال قاره آسیا است که این درجه را بعد از قله دماوند در اختیار دارد.
کوه فوجی در کنار دو قله تاته و هاکو یکی از "سه کوه مقدس ژاپن" میباشد و در تاریخ 22 ژوئن 2013 به فهرست میراث جهانی افزوده شد. بر اساس اظهارات یونسکو، کوه فوجی الهام بخش بسیاری از هنرمندان و شاعران را بوده است و مدت زمان زیادی به عنوان مقصد افرادی از این دست شناخته شده است. یونسکو 25 مکان جذاب فرهنگی را در محدوده کوه فوجی مورد ثبت قرار داده است که از آن جمله میتوان به معابدی چون معبد شینتو، فوجیسان هونگو سنگن تایشا میتوان اشاره کرد.
نام قله | قله فوجی |
ارتفاع | 3776 متر (12893 فوت) |
موقعیت | کشور ژاپن، جزیره هونشوی |
اولین صعود | سال 663 میلادی، ان نو ادزونو |
موقعیت قله | 35°21′38″N 138°43′39″E |
زبان محلی | ژاپنی |
پول محلی | ین ژاپن |
فصل صعود | اوایل ژوئن تا اواسط سپتامبر |
از اوایل ژوئن تا اواسط سپتامبر فصل رسمی صعود به قله فوجی به شمار میرود و در این فصل است که مسیرها و امکانات کوهنوردی که برای صعود نیاز دارید فعال هستند. در طول این دوره، کوه معمولا پوشیده از برف نیست. هوا نسبتاً ملایم است و امکان ایجاد دسترسی با حمل و نقل عمومی به آسانی ممکن است. همچنین لوژهای کوهستانی و پناهگاهها نیز در حال فعالیت هستند اگر تجربه کافی برای انجام صعود و کوهنوردی ندارند دکوول توصیه میکند که خارج از فصل صعود اقدام به صعود به قله فوجی نکنند. همچنین توجه کنید که صعود قله از مسیرهای مختلف دارای زمانبندیهای مختلف میباشد. بناراین ضروی است که در برنامهریزی صعود خود به شکل جدی به این تاریخها دقت کید. در ادامه به بررسی بعضی از مسیرها میپردازیم.
صعود به کوه فوجی نه تنها در میان ژاپنیها بلکه در میان گردشگران خارجی نیز بسیار محبوب است و به نظر میرسد بیش از یک سوم کوهنوردان، گردشگر خارجی هستند. فصل پربازدید برای صعود به کوه فوجی در طول تعطیلات مدرسه است که از حدود ۲۰ ژوئیه تا پایان ماه اوت ادامه دارد. فروردین فصل پربازدید در هفته عید اوبون در میانه ماه اوت رخ میدهد که کوهنوردان در برخی مراکز باید به صف ایستاده و صعود کنند. اگرچه ممکن است بخواهید هفته عید اوبون را اجتناب کنید، اما ما باور داریم که با اجتناب از ازدحام به طور کل، شما از یکی از جذابیتهای بیشتر صعود به کوه فوجی، یعنی همبستگی و تجربه منحصربهفرد صعود به کوه در میان صدها نفر با اندیشههای همانند خود از سراسر جهان، عاجز خواهید شد. برای اینکه از ازدحامهای بزرگ یا کوچک خودداری کنید، توصیه میکنیم که در نیمه اول ژوئیه، در یک روز هفته به کوه فوجی صعود کنید قبل از شروع تعطیلات مدرسه. نقطه ضعف صعود در اوایل ژوئیه آب و هواست که در مقایسه با فصلهای بعدی، نسبتاً ناپایدارتر است.
برخی از برجهای کوهنوردی چند روز قبل از شروع فصل رسمی کوهنوردی و/یا تا حدود میانه ماه سپتامبر باز هستند. اما حمل و نقل عمومی خارج از فصل کوهنوردی نسبتاً کمتر یا در برخی موارد وجود ندارد. هر چند که از پاییز تا اواسط ژوئن، صعود به قله کوه فوجی به دلیل شرایط آب و هوایی و بادهای شدید، برف، یخ و خطرات لغزندگی بسیار خطرناک است و تنها کوهنوردان با تجربه باید برای انجام این صعود برنامهریزی کنند. اگرچه در ماههای ژوئن تا اکتبر برفی روی کوه فوجی وجود ندارد، اما دما در قله کوه به زیر صفر میرسد. همچنین، در صورت وجود برف بر روی کوه، نیاز به تجهیزات کوهنوردی مناسب و تجربهای در این زمینه دارید.
کوه فوجی شامل ده ایستگاه و یا پناهگاه است که ایستگاه اول آن در پایین کوه و ایستگاه دهم آن در قله قرار دارد. جادههای آسفالته تا نیمه راه یعنی تا حوالی ایستگاه پنجم امتداد یافتهاند. در نتیجه میتوان گفت که ایستگاه پنجم میتواند نقطه شروع کوهنوردی برای بسیاری از افراد به شمار رود.
این مسیر و این ایستگاه شاید محبوبترین مبدأ برای صعود به قله فوجی در بین کوهنوردان است. آسانترین دسترسی به پنجمین ایستگاه از منطقه پنج دریاچه فوجی و توکیو مرکزی است. بسیاری از آبگرمهای کوهستانی اطراف ایستگاه هفتم و هشتم قرار دارند که در ادامه همین مسیر قابل دستیابی هستند و در نظر بگیرید که مسیر صعود و فرود در این جبهه از کوه نیز متفاوت است. طلوع خورشید در این سمت کوه رخ میدهد و همین مساله جذابیت بصری بسیار زیادی را به دنبال دارد.
این پناهگاه در ارتفاع حدود ۲۰۰۰ متری قرار گرفته است و یکی از پناهگاههای مسیر سوباشیری به شمار میرود. لازم به ذکر است مسیر سوباشیری و مسیر یوشیدا در حوالی پناهگاه هشتم به هم پیوند میخورند و یکی میشوند.
پنجمین ایستگاه در مسیر گوتمبا واقع در منطقه شیزوکوا
این پناهگاه ارتفاع به شدت پایینی دارد و به همین دلیل صعود به قله نسبت به مسیرهای دیگر طولانیتر به شمار میرود. مسیر گوتمبا از این پایگاه به سمت سمت قله حرکت میکند. در اطراف ایستگاه هفتم و هشتم فقط حدود چهار کلبه وجود دارد.
مرتفعترین نقطه شروع به سمت قله همین پناهگاه است که در مسیر فوجیومیا قرار گرفته است. فوجویومیا در واقع مسیر جنوبی صعود به قله به شمار میرود. این مسیر حدود شش کلبه دارد.
بیشتر مردم سعی میکنند به گونهای صعود کنند که بتوانند منظره طلوع آفتاب را از قله نظارهگر باشند. اگر شانس بیاورید و در روزی که ابری در آسمان نیست بتوانید به این نقطه برسید در ساعات ابتدایی روز از دیدن مناظر اطراف شگفتزده خواهید شد. به منظور دستیابی به این مهم کافی است در روز اول برنامه صعود خود را به سمت کلبههای هفت یا هشت در مسیر برسانید و در روز دوم صبح اول وقت اقدام به صعود کنید. یادتان باشد حوالی ساعت که در تابستان، طلوع آفتاب به محض 4:30 تا 5:00 صبح اتفاق میافتد، پس باید برای چشیدن این لذت سحرخیز باشید.
روش دیگر نیز که بیشتر از جانب افراد محلی مورد استفاده قرار میگیرد این است که در ساعات اولیه شب از ایستگاه پنجم اقدام به صعود کنند و با انجام پیمایش شبانه صبح اول وقت خودشان را به قله کوه برسانند. کاملا بدیهی است که این روش سختتر است و نیازمند آمادگی جسمانی بیشتری است. البته بیشتر افراد محلی اقدام به انجام این کار میکنند و ما نمیتوانیم به شکل عمومی این توصیه را برای تمام بازدید کنندگان از قله فوجی انجام دهیم. علاوه بر خستگی احتمال بروز بیماری ارتفاع به دلیل افزایش ارتفاع بیشتر از حد استاندارد نیز وجود دارد. در نظر داشته باشید صعود و فرود کامل از کوه نیازمند یک روز کامل ورزشی است.
مسیر یوشیدا بین ایستگاههای ۷ و ۸ مجهز به بیش از دو دسته کلبه کوهنوردی دارد. مسیرهای دیگر تعداد پناهگاهها و کلبههای به نسبت کمتری دارند. هزینه اقامت یک شب در این کلبهها معمولاً حدود ۵۰۰۰ ین بدون وعدههای غذایی و حدود ۷۰۰۰ ین با دو وعده غذایی است. توجه داشته باشید در فصل صعود این کلبهها دارای ازدحام جمعیتی هستند و البته از قبل میتوانید نسبت به انجام رزرواسیون برای استفاده از این کلبهها اقدام کنید. برخی از کلبههای کوهنوردی به غیر از مسافران اقامتی، اجازه میدهند که کوهنوردان گذری نیز از محیط این پناهگاهها استفاده کنند که شامل هزینه میباشد. وابسته به موقعیت این پناهگاه هزینهای در حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ین برای هر ساعت دریافت میگردد. همچنین این پناهگاهها دارای سرویس بهداشتی و بعضی از امکانات رفاعی مانند رستوران و سوپرمارکت هستند که استفاده از آنها نیز با پرداخت مبلغ ممکن است. مواد غذایی، آب و مواد مورد نیاز کوهنوردی مانند اکسیژنهای مصنوعی نیز در این فروشگاهها به فروش میرسند.
برای کوهنوردی ایمن به قله فوجی، ضروری است که تجهیزات مناسبی را همراه داشته باشید. بعضی از مهمترین لوازم کوهنوردی که باید با خود همراه داشته باشید را در این بخش ارائه میدهیم.
در طول فصل صعود قله فوجی، برای هر نفر بازدید کننده باید مبلغ 1000 ین ژاپن پرداخت گردد. این پول برای پوشش بخشی از هزینههای ناشی از تعداد بسیار زیاد صعود کنندگانی که هر تابستان به کوه میآیند، به ویژه مربوط به حفاظت از محیط زیست و اقداماتی برای تضمین ایمنی صعود کنندگان، استفاده میشود.
افت فشار هوا در ارتفاعات بالا، نیازمند تطبیق آهسته و تدریجی بدن با شرایط جدید است. در غیر این صورت، خطر سردرد، سرگیجه و تهوع وجود دارد. بسیاری از افرادی که به قله فوجی صعود میکنند، با این بیماری مواجه میشوند. برای جلوگیری از بیماری ارتفاع، توصیه میشود با سرعت کمتر به قله صعود کنید، از مایعات بیشتری استفاده کنید و استراحتهای مکرر داشته باشید. اقامت در چادرهای کوچک در ارتفاع ۷ یا ۸ ایستگاه پیشنهاد میشود تا به جای صعود مستقیم به قله، به تدریج بدن خود را به ارتفاعات بالاتر عادت دهید. همچنین اگر ظرفیت قلبی و عروقی پایینی دارید استفاده از اکسیژن مصنوعی نیز میتواند به عنوان یک گزینه مطرح باشد. با این حال، تنها راه درمان قطعی برای بیماری ارتفاع کم کردن ارتفاع از کوه میباشد.
قله فوجی به عنوان یکی از آثار یونسکویی ژاپن و به عنوان دومین قله بلند آتشفشانی آسیا شناخته میشود. حال سوال اینجاست آیا آماده چشیدن هیجانی بینظیر برای رسیدن به این لذت در فرهنگی ناب در شرقیترین کشور قاره پهناور آسیا هستید. پس با ما در دکوول همراه باشید.