کوه کینو

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قله کینو را باید بلندترین قله در استان زیبای خوزستان دانست که با 3701 متر ارتفاع در لیست پروژه سیمرغ (31 قله بلند از 31 استان) قرار دارد. کینو که کِی‌نو نیز نوشته می‌شود بخشی از ارتفاعات رشته کوه زاگرس به حساب می‌آید که میان دو استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان قرار گرفته است. این کوه را باید جایی برای ییلاق کلیه عشایر دامداری دانست که در استان‌های همجوار آن زندگی می‌کنند.


قله کینو

    قله کینو بیشتر ایام سال پوشیده از برف است. بنابراین شاید بهتر باشد اگر قصد صعود به آن را دارید تابستان را برای صعود انتخاب کنید تا آب و هوای منطقه مناسب‌تر باشد. این بخش از رشته کوه زاگرس دارای دره‌های فوق‌العاده زیبا، قله‌های متعدد و برفچال‌های دیدنی است بنابراین جدا از کوهنوردان، گردشگران زیادی نیز برای بازدید از آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

    در مطلب قله کینو قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این کوه بررسی کنیم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت و سپس درباره مسیرهای صعود و دیگر نکات مهم درباره این قله حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه شوید.

نام قله کینو
ارتفاع 3701 متر (3745 متر تابلو قله)
استان خوزستان
موقعیت مرز دو استان خوزستان و چهار محال بختیاری
مختصات جغرافیایی شمالی: 32.569315 درجه            شرقی: 49.563415 درجه

معرفی قله کینو

    قله کینو را باید بام خوزستان دانست زیرا بلندترین نقطه در این استان محسوب می‌شود. کسانی که می‌خواهند پروژه سیمرغ را به سرانجام برسانند حتما باید به این قله صعود نمایند. موقعیت جغرافیایی قله کینو به صورتی است که دوستی و ارتباط میان عشایر چهارمحال و بختیاری، ازنا، اندیکا، لرستان و لالی را محکم می‌کند زیرا همه این عشایر برای ییلاق به این کوه مراجعه می‌کنند.

    قله کینو که در ارتفاعات زاگرس قرار دارد سالانه گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کند زیرا یک دریاچه به نام تمی پایین این کوه قرار دارد که از آب برف پر می‌شود و جای مناسبی برای پیک نیک و گردش است. این دریاچه جنوب دو رشته کوه اشترانکوه و قالی کوه قرار دارد و نام آن از یک واژه لری گرفته شده که می‌توان آن را صاف و هموار معنی کرد.  

آشنایی با قله کینو و مسیرهای دسترسی به آن را در دکوول بخوانید.

    کینو یک خط الرس طویل دارد که بر روی آن شمار زیادی قله قرار گرفته است. همچنین چال‌برف‌های زیادی در این خط‌الرس وجود دارد که جلوه زیبایی به کوهستان داده می‌دهد. یکی از معروف‌ترین این چال‌برف‌ها گرگ کش نام دارد. کوهستان کینو از سمت جنوب غربی به روستای شیمبار (شیرین بهار) می‌رسد و از شمال شرقی نیز منطقه لبد همسایه است. این کوهستان همچنین از شمال به  رودخانه آب بختیاری و آب زالکی و استان لرستان می‌رسد. این روستا را باید رایج‌ترین مسیر صعود به این قله نیز دانست. تنها محل دسترسی به آب آشامیدنی در این کوه، همان دریاچه تیمی است که در پایین کوه قرار دارد.

    در این منطقه کوهستانی تلفن همراه آنتن‌دهی ندارد. بنابراین در صورتی که تلفن ضروری دارید قبل از شروع حرکت بزنید. در مسیر صعود به قله کینو هیچگونه جان پناهی وجود ندارد، بنابراین بهتر است صعود خود را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که مجبور نباشید شب را در کوهستان بمانید.

جغرافیای قله کینو

    قله کینو پوشش گیاهی متنوع و غنی‌ای دارد. بید وحشی، گردو، نعناع و پونه، پرسیاوشون، والک و لاله‌های واژگون در فصل مناسب از جمله گیاهان بسیار مهم هستند و حیواناتی مانند خرس قهوه‌ای، گرگ، پلنگ، خرگوش، شاهین، کبک، مرغابی وحشی و انواع سهره از جمله حیواناتی هستند که می‌توان در این منطقه مشاهده کرد.

    بهترین زمان برای صعود به قله کینو را باید فصل پاییز داست. در این فصل آب و هوای معتدلی در منطقه حاکم است و نه گرمای تابستان و نه سرمای زمستان کوهنوردان را اذیت خواهد کرد. اما در هر فصلی که راهی صعود به این قله شدید، حتما لباس گرم و جوراب اضافه همراه با خود داشته باشید تا در صورتی که شرایط آب و هوایی تغییر کرد بتوانید از این لباس‌ها استفاده کنید.

درباره جغرافیای منطقه کینو و مسیرهای دسترسی به آن در دکوول بخوانید.

مسیرهای صعود به قله کینو

    قله کینو نیز مانند هر کوهستان دیگری مسیرهای صعود زیادی را پیش روی کوهنوردان قرار می‌دهد که برخی از آنها رایج و متداول و برخی دیگر کمتر شناخته شده‌اند. معمولا مسیرهای کمتر شناخته شده توسط کوهنوردان محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مسیرهای رایج توسط گروه‌های کوهنوردی که از جای جای کشور راهی صعود به قله کینو می‌شوند. در ادامه برخی از مسیرهای صعود به قله کینو را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • مسیر جنوب از طریق تنگ آب سرد
  • مسیر شمال غربی از طریق احمد فداله
  • مسیر شمال از طریق راه عشایری
  • مسیر شرق از طریق گردنه تا راز
  • مسیر شهرک لبد

    رایج‌ترین و متداول‌ترین مسیر صعود به قله کینو را باید همان مسیر شهرک لید از طریق یال غربی دانست. از ویژگی‌های مثبت این مسیر که باعث می‌شود کوهنوردان آن را به سایر مسیرها ترجیح دهند، باید به در دسترس‌تر بودنش نسبت به سایر مسیرها و همچنین ارتفاع پای کوه کمترش نسبت به مسیرهای جنوبی و شمال غربی اشاره کرد. به طور کلی در مسیر صعود به قله کینو تلفن همراه آنتن نخواهد داشت بنابراین اگر تماس ضروری دارید قبل از شروع حرکت، برقرار کنید. ممکن است در مسیرتان با عشایر خون گرم و مهمان‌نواز برخورد کنید. این بهترین فرصت برای آشنایی بیشتر با فرهنگ جذاب و رنگی این هم وطنانمان است پس از آن استفاده کنید.

درباره قله کینو بام استان خوزستان در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب قله کینو هر آنچه را که لازم بود درباره این بلندترین قله در استان خوزستان و هم مرز با استان چهارمحال و بختیاری بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و سپس مسیرهای صعود به این قله را بررسی بررسی کردیم. توجه داشته باشید که قله کینو یک جاذبه طبیعی است بنابراین باید به عنوان یک گنجینه ملی از آن نگهداری کرد تا آیندگان نیز بتوانند از این نعمت بهره‌مند شوند.

    بهتر است همراه با خود یک کیسه زباله داشته باشید. زباله‌های خود را به جای رها کردن در دامان طبیعت در این کیسه‌ها ریخته و با خود به پایین کوه برگردانید تا آسیبی به طبیعت وارد نشود. اگر نکته دیگری درباره قله کینو دارید که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه صعود به این قله را دارید حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بذارید تا دیگران نیز بتوانند از این تجربیات استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.