دریاچه سوان را باید یکی از جاذبههای مهم و محبوب کشور ارمنستان دانست که در 60 کیلومتری شهر ایروان یعنی در استان گغارکونیک قرار دارد. سوان را باید بزرگترین دریاچه قفقاز و یکی از بزرگترین دریاچههای کوهستانی و آب شیرین در جهان دانست. محوطه اطراف دریاچه را باید تنها ساحل ارمنستان دانست و به همین دلیل هم جدا از توریستهای خارجی گردشگران داخلی زیادی هم در طول سال برای بازدید از آن اقدام میکنند. در این بازدید جدا از لذت بردن از منظرهای فوقالعاده میتوانید از انجام تفریحات آبی نیز لذت ببرید. در مطلب دریاچه سوان: معرفی جامع و راهنمای کامل قصد داریم همه چیز را درباره این دریاچه کوهستانی زیبا بررسی کنیم. ابتدا به معرفی این دریاچه خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر موارد مهم مربوط به آن حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با تا تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
دریاچه سوان را باید یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری در کشور ارمنستان دانست که سالانه عده زیادی گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب میکند. این دریاچه 60 کیلومتر با پایتخت کشور ارمنستان فاصله دارد و از آنجایی که آن را بزرگترین دریاچه منطقه قفقاز و همچنین یکی از بزرگترین دریاچههای کوهستانی و آب شیرین در جهان میدانند طی کردن این 60 کیلومتر یقینا ارزشش را خواهد داشت.
ارتفاع این دریاچه از سطح دریا 1916 متر است. حدود 36 جویبار از این دریاچه میریزد و رود هرازدان نیز تنها رودخانهای است که از آن سرچشمه میگیرد. در این دریاچه همچنین یک دریچه وجود دارد که روی آن یک صومعه مربوط به قرون وسطی دیده میشود. نکته دیگر اینکه کنارههای این دریاچه را باید تنها ساحل موجود در کشور ارمنستان دانست. گردشگران داخلی و خارجی که به این دریاچه سر میزنند میتوانند در کنار بازدیدشان از یک طبیعت فوقالعاده زیبا از انجام تفریحاتی همچون بادسواری، شنا، جت اسکی، قایقسواری و حمام آفتاب نیز لذت ببرند.
درباره وجه تسمیه دریاچه سوان باید گفت، بیشتر زمینشناسان ارمنستان بر این باورند که ریشه نام سوان اورارتویی سیونا یعنی سرزمین دریاچهها گرفته شده است. به نظر میرسد این نام قدمت زیادی دارد چرا که باستان شناسان در جریان جستجو در این منطقه، نام سوان را روی کتیبههای باستانی 2800 ساله پیدا کردهاند.
به نظر میرسد دریاچه سوان بین 25 تا 30 هزار سال قدمت دارد. اما اگر بخواهیم دقیقتر نگاه کنیم، جرقه پیدایش این دریاچه به حدود دو و نیم میلیون سال پیش یعنی در دوره کواترنری باز میگردد. در آن زمان، یعنی دقیقا وقتی که پوستههای زمین جابه جا شد، این دریاچه با اندازه ده برابر بیشتر نسبت به سوان کنونی به وجود آمد و تمدن و زندگیهایی هم در اطرافش شکل گرفت. این را میتوان آغاز پیدایش دریاچه سوان دانست.
همانطور که بالاتر هم ذکر شد، دریاچه سوان در استان گغارکونیک قرار دارد و حوضچه آن دارای 5000 هزار کیلومتر مساحت است. که این عدد یک ششم مساحت کل کشور ارمنستان را شامل میشود. سوان از آن جهت از نظر گردشگری بسیار مهم است که باید اطراف آن را تنها ساحل کشور ارمنستان دانست. آبزیان زیادی در این دریاچه زندگی میکنند که یکی از مشهورترین آنها را باید ماهی قزل آلا از نوع ایشخان دانست. این ماهی بومی دریاچه سوان است. این دریاچه تاریخی در ابتدای تشکیلش ده برابر مساحت کنونی بوده و امروزه با گذشت زمان به شکل و اندازه کنونیش در آمده است.
اطراف دریاچه سوان پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنیای دارد. از میان پوشش گیاهی موجود در این منطقه میتوان به درختان کاج، مراتع سرسبز، جنگلهای کوهستانی و ... اشاره کرد. یک نوع ماهی قرل آلای بومی نیز در این دریاچه زندگی میکند که باید آن را مهمترین جانور موجود در این منطقه دانست.
خود دریاچه سوان آنقدر جذاب است که میتواند یک روز کامل و حتی بیشتر شما را به خود مشغول کند اما در اطراف دریاچه هم جاذبههایی برای بازدید وجود دارد که شما میتوانید زمانی را هم برای بازدید از آنها کنار بگذارید. در ادامه برخی از این جاذبهها را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
پارک ملی سوان مهمترین جاذبهای است که در اطراف این دریاچه میتوانید ببینید. این پارک را درواقع باید محدوده وسیعی از کشور ارمنستان دانست که تحت حفاظت محیط زیست قرار دارد. به طور کلی در کشور ارمنستان چهار پارک محافظت شده وجود دارد که پارک ملی سوان یکی از آنهاست. پارک ملی سوان در سال 1978 افتتاح شد. در طول این سالها عوامل محیط زیستی و اکوسیستم این منطقه را مورد توجه وبررسی قرار دارند و سعی کردند به بهترین وجه ممکن از آن محافظت کنند.
این قبرستان در یک روستای تاریخی در 40 کیلومتری دریاچه قرار دارد و بسیار متفاوتتر از تمام گورستانهایی است که تاکنون دیدهاید. در این گورستان مجموعهای از سنگ قبرهای تاریخی قرار دارد که قدمتشان به قرن دهم میرسد. این مجموعه را باید بزرگ ترین مجموعه خاچکارهای جهان دانست.
این قله را باید یکی دیگر جاذبههایی دانست که در اطراف دریاچه وجود دارد و باید حتما زمانی را برای بازدید از آن کناز بگذارید. این جاذبه تاریخی که در جنوب دریاچه در شهر تسووینار قرار دارد را در گذشته با نام تیسبا میشناختند. به نظر میرسد از قلعه آدزبرد 2800 سال پیش به عنوان اقامتگاه پادشاهی اورارتو استفاده میشده و جالب است که بدانید در طول این همه سال کاملا سالم باقی مانده است.
حیف است که اطراف دریاچه سوان باشید و از صومعه سواناوانک دیدن نکنید. این صومعه بنایی تاریخی مربوط به قرن نهم است و از دو کلیسا با گنبدهای هست ضلعی تشکیل شده است که این دو کلیسا در فاصله کمی از هم قرار دارند. درواقع بیشتر کسانی که به دریاچه سوان میروند بازدید از این صومعه تاریخی را هم در لیست بازدیدهای خود قرار میدهند.
روستای نرکین گتاشن را باید یکی دیگر از جاذبههای گردشگری نزدیک به دریاچه سوان دانست که در آن یک رودخانه و یک کلیسای تاریخی قرار دارد. همچنین دو گورستان تاریخی بزرگ نیز در این روستا وجود دارد که مجموعهای از سنگ قبرهای قدیمی را میتوانید در این گورستانها ببینید.
شرایط آب و هوایی دریاچه سوان کوهستانی است و با توجه به این موضوع حتی در تابستانها هم این منطقه خنک خواهد بود. بنابراین هر زمان که قصد بازدید از دریاچه را داشتید لباس گرم با خود ببرید. در اغلب روزهای سال دریاچه برای بازدید مناسب است بنابراین نمیتوان بهترین زمان بازدید را انتخاب کرد. بسته به سلیقه خودتان میتوانید این زمان را انتخاب کنید.
در مطلب دریاچه سوان: معرفی جامع و راهنمای کامل، هر آنچه را که لازم بود درباره این جاذبه گردشگری بدانید، بیان کردیم. ابتدا به معرفی این جاذبه پرداختیم و سپس درباره دیگر موارد مهم مربوط به آن حرف زدیم. دریاچه سوان هم از نظر گردشگری، هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر تاریخی و فرهنگی برای مردم ارمنستان اهمیت دارد و بازدید از آن لذت سفرتان را دو چندان میکند.
اگر نکته دیگری درباره دریاچه زیبای سوان وجود دارد که در این نوشته بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه بازدید از این جاذبه طبیعی کشور ارمنستان را دارید، آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفیده بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.