دریاچه چورت

زمان مطالعه: 4 دقیقه

در استان مازندران و شهر زیبای ساری یک دریاچه شگفت‌انگیز به نام چورت وجود دارد که باید آن را جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این منطقه دانست. نام اصلی این دریاچه میانشه است اما اکثر مردم و علاقمندان به طبیعت آن را با نام چورت می‌شناسند. این دریاچه که در اثر یک زلزله و مسدود شدن مسیر عبور آب چشمه‌ای در کنار آن به وجود آمده است را باید از نظر بافت و جغرافیا، یکی از منحصر به ‌فردترین جاذبه‌های طبیعی در شمال کشور به شمار آورد.

در این مطلب قصد داریم سیر تا پیاز را درباره دریاچه چورت بررسی کنیم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر اطلاعات مهم آن حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


دریاچه چورت (میانشه) کجاست؟

    چورت را باید دریاچه‌ای دانست که حدود ۵٫۲ هکتار وسعت دارد و در استان مازندران، ۷۱ کیلومتری شهر ساری و ۳۰۹ کیلومتری شهر تهران قرار گرفته است. نام اصلی و رسمی این دریاچه «میانشه» است اما از آنجایی که در نزدیکی روستای چورت قرار دارد به این نام شهرت یافته است.

    در پاسخ به این سوال که دریاچه چورت چگونه به وجود آمده است باید گفت، سال ۱۳۱۸ در پی یک زلزله‌، مسیر عبور آب چشمه‌ای بسته شد و یک دریاچه کم عمق را به وجود آورد که نام آن را چورت گذاشتند. اطراف این دریاچه طبیعت فوق‌العاده زیبا و اکوسیستمی غنی وجود دارد.

درباره دریاچه چورت(میانشه) در دکوول بخوانید.

ویژگی‌های دریاچه چورت (میانشه)

    یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های دریاچه چورت را باید زیبایی بیش از اندازه این منطقه دانست. این دریاچه را انبوهی از درختان سر به فلک کشیده احاطه کرده‌اند و چهره منحصر به فردی به آن بخشیده‌اند. در این دریاچه گونه‌های مختلفی از آبزیان زندگی می‌کنند. دانشتن این مساله که چگونه آبزیان به این دریاچه کوچک راه پیدا کرده‌اند خود جای سوال است.

    به نظر می‌‌رسد شماری از گونه‌های این ماهیان را مردم روستای چورت به این دریاچه آورده‌اند و تخم برخی گونه‌های دیگر را هم پرندگان به این منطقه منتقل کرده‌اند. در طول این سال‌ها و تکثیر این ماهیان دریاچه به شکل امروزی در آمده و درحال حاضر می‌توان آن را مکان مناسب و آرامی برای ماهیگیری دانست.

    این دریاچه بیضی‌شکل است و عمق آب آن هرسال با توجه به میزان بارش‌ باران تغییر می‌کند. از دیگر ویژگی‌های دریاچه چورت می‌توان به هوای مه‌آلود، صدای پرندگان و درختان غرق در آب اشاره کرد که تصویری فوق‌العاده از یک طبیعت بکر به وجود آورده است. اگر به دنبال جایی بکر برای عکاسی و آرامش گفتن در طبیعت می‌گردید حتما سری به دریاچه جورت بزنید.ذاگر قصد دارید از شهر ساری خود را به دریاچه برسانید باید از جاده‌ سمنان به سمت کیاسر حرکت کنید. پس از گذشتن از پلیس راه ساری وارد جنگل‌های ساکت و آرام سالاردره خواهید شد.

    بیست دقیقه که از شهر ساری گذشتید به دوراهی کیاسر-سلیمان‌تنگه خواهید رسید. از آنجا تا کیاسر یک ساعت راه است که مسیری کوهستانی و پیچ در پیچ دارد و خود از جاذبه‌های این منطقه به شمار می‌رود. پیش از رسیدن به کیاسر به جاده‌ قادیکلا می‌رسید که مسیر روستای چورت از آن منشعب می‌شود. از روستا تا دریاچه هم مسیری ۲۰ دقیقه‌ای را باید طی کنید .

جاذبه‌های دریاچه چورت

    با توجه با زیبایی چشم نواز علاوه، و دارا بودن هوای بی‌نظیر آب‌وهوایی خاص این منطقه باعث شده تا درختانی مثل گردو و ازگیل در اطراف دریاچه چورت رشد کنند. در فصل پاییز این درختان پر از میوه‌های گردو و ازگیل هستند. از سوی دیگر آرامش و سکوت این دریاچه که با بوی آویشن و پونه ترکیب شده، فضایی دل‌‌انگیز پدید آورده تا زندگی شهری را برای ساعاتی فراموش کنید.

    به جرات می‌توان گفت دریاچه چورت جز شگفت‌انگیزترین و زیباترین دریاچه‌های ایران است. در دل جنگلی با درختان سر به فلک کشیده، دریاچه‌‌ای رویایی به وجود آمده و در هر فصلی با چهره‌ی خاصی از این منظره روبه‌رو می‌شوید. زمانی که آب دریاچه کم است، درخت‌های کوچک کف دریاچه از آب بیرون می‌زنند و تصویری زیبا از این درختچه‌های کوچک دیده می‌شود.

    در پاییز تصویری رنگی از دریاچه با رنگ‌های زرد و قرمز و نارنجی مشاهده خواهید کرد که با وجود هوای بسیار سرد، یک تجربه دل‌انگیز خواهد بود. این منطقه به دلیل داشتن ماهی مورد توجه بسیار زیاد ماهیگیران قرار گرفته است. امکان چادر زدن کنار دریاچه وجود دارد؛ بنابراین می‌توانید کنار دریاچه اتراق کنید و در آرامش از ماهیگیری لذت ببرید. در این دریاچه امکان قایق‌سواری هم وجود دارد. اما از آنجا که قایقی برای اجاره کردن وجود ندارد کسانی که قصد انجام این فعالیت فرحبخش را دارند؛ اغلب قایق بادی همراه خود می‌برند.

ویژگی‌های دریاچه چورت (میانشه) را در دکوول بخوانید.

بهترین فصل سفر به دریاچه چورت

    به دلیل کوهستانی بودن و مسیر پیچ در پیچ، بهترین زمان سفر به این منطقه، فصل بهار و تابستان است. البته در پاییز هم دریاچه به دلیل ریزش برگ‌ها و پوشیده شدن با برگ‌های زرد، قرمز و نارنجی، بسیار تماشایی و دل‌انگیز است. در فصل زمستان هم با وجود سردی هوا با منظره‌ای بسیار زیبا و تماشایی روبرو خواهید شد و تحمل سرما، ارزش دیدن زیبایی‌های منطقه را دارد.

جاهای دیدنی دریاچه چورت

    دریاچه چورت به لحاظ جغرافیایی با چشمه‌های پلکانی باداب سورت در یک منطقه (بخش چاردانگه شهرستان ساری) قرار دارد به طوری که می‌توانید هنگام بازدید از این جاذبه‌ زمانی هم برای رفتن به باداب سورت کنار بگذارید. سالاردره هم که خود جنگل‌های بسیار زیبایی را شامل می‌شود، یکی دیگر از جاذبه‌های این منطقه به حساب می‌آید. مسیر رسیدن به دریاچه چورت از سالاردره می‌گذرد.

    یکی دیگر از جاذبه‌های این منطقه سد سلیمان‌تنگه است که بازدید از آن حتما لذت سفرتان به این منطقه را دو چندان می‌کند. همچنین آب بندان الندان (پله) یکی دیگر از جاذبه‌هایی است که می‌توانید در نزدیکی دریاچه چورت ببینید. این منطقه جایی در دل جنگل است که امکان قایق‌سواری در آن برای مسافران وجود دارد. نزدیک‌ترین راه رسیدن به آب‌بندان از روستای ازنی است و مسیر سه راه الندان هم به آب‌بندان الندان ختم می‌شود. اوایل بهار در این منطقه می‌توان گل‌های بنفشه، پیازچه وحشی و انواع سبزی‌های معطر و دارویی را پیدا کرد.

نکاتی که پیش از سفر به دریاچه چورت (میانشه) باید بدانید

  • در فصل‌های بهار و تابستان امکان چادر زدن در اطراف دریاچه وجود دارد اما در پاییز و زمستان چنین امکانی وجود ندارد. بنابراین اگر قصد کمپ کردن در این منطقه را دارید در فصول گرم راهی روستای چورت شوید. اما اگر دوست داشتید دریاچه را در پاییز و زمستان ببینید، می‌توانید در این منطقه خانه روستایی کرایه کنید.
  • در صورتی که قصد کمپ کردن کنار دریاچه را دارید، حتما تجهیزات لازم مانند چادر سفری، وسایل گرمایشی مانند پتو، لباس کافی، تغذیه مناسب و... را به همراه داشته باشید. اگر قصد دارید شب را در جنگل بمانید حتما باید با خود کیسه‌ خواب، چادر و لباس گرم هم ببرید. زیرا در هر فصلی که به این منطقه سفر کنید شب‌های آن سرد خواهد بود.
  • اگر دوست دارید هنگام بازدید از دریاچه چورت ماهیگیری را هم تجربه کنید، تجهیرات لازم را همراه خود ببرید.
  • شنا کردن در این دریاچه ممنوع است و به هیچ عنوان امکان آن وجود ندارد.  زیرا تنه درختان در دریاچه وجود دارد که ممکن است آنها را نبینید و صدمه بخورید. همچنین در برخی از نقاط دریاچه عمق آب زیاد است و خطر غرق شدن وجود دارد.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با دریاچه چورت، هر آنچه را که لازم بود درباره این جاذبه طبیعی استان مازندران و شهر زیبای ساری بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی این جاذبه پرداختیم و سپس درباره جاذبه‌های اطراف، گیاهان و جانوران موجود در آن و... حرف زدیم. اگر نکته دیگری درباره دریاچه چورت وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، و یا اگر تجربه بازدید از این دریاچه را دارید، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها