برج گالاتا: برج سنگی آسمانی

تاریخ انتشار: 1401/6/3 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/30

برج گالاتا را باید یکی از برج‌های معروف شهر زیبای استانبول دانست که در آسمان این شهر خودنمایی می‌کند. این برج سنگی در قسمت اروپایی شهر استانبول و قسمت گلدن هورن واقع شده که پیشینه‌اش به دوران امپراطوری بیزانس و قرن ۱۴ میلادی برمی‌گرده. برج گالاتا یک برج در دریا و یک برج دیگر هم بر روی خشکی دارد و اساس شهرت این سازه رو بیشتر باید در چشم‌انداز زیبایی جستجو کرد که از شهر تاریخی Peninsula، منطقه تاریخی گلدن هورن و تنگه بسفر به بازدید کنندگان ارائه می‌ده. قصد دارم در این مقاله کامل نگاه زیبای شما رو به برج گالاتا ترکیه جلب کنم و سفری فراموش نشدنی را برای شما رقم بزنم. راستی در این مقاله علاوه بر تاریخچه و معماری برج گالاتا که حتما باید بدونید به بررسی موقعیت مکانی و البته جاذبه‌های گردشگری اطراف این برج زیبا پرداختم. پس با من در دکوول تا آخر این مقاله همراه شو.


معرفی برج گالاتا

    برج گالاتا را باید به عنوان یکی از سازه‌های بلند و مهم شهر استانبول معرفی کرد که در قسمت اروپایی این شهر قرار گرفته. افرادی که خودشون رو به بالای این برج می‌رسونند، می‌توانند چشم‌انداز زیبایی را زیر پای خود تماشا کنند. در کنار برج گالاتا، پلی به همین نام نیز قرار دارد که روی شاخ طلایی (گلدن هورن) واقع شده است. ماهیگیرانی که برای صید روی پل گالاتا می‌ایستند، صحنه زیبا و دلنشینی را خلق می‌کنند که خیلی از گردشگران و عکاسان به عکاسی از این صحنه مشغول می‌شوند. پل گالاتا تاریخ متنوع و جالبی را پشت سر گذاشته و تا به امروز پنج بار مورد بازسازی قرار گرفته. با ایستادن روی این پل می‌توانید از یک طرف بخش آسیا و از طرفی دیگر بخش اروپایی استانبول را تماشا نمایید. اگر می‌خواهید بیشتر درباره این پل بدانید حتما سری به مطلب پنج پل مهم استانبول بزنید.

درباره برج گالاتا یکی از سازه های مهم کشور ترکیه در شهر استانبول با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

تاریخچه برج گالاتا استانبول

    گفته می‌شه برج گالاتا در سال ۱۳۸۳ میلادی به دستور امپراطور بیزانس ساخته شد. این برج را به عنوان اولین برج نزدیک به دریا می‌شناسن. برج گالاتا برای این منظور ساخته شد تا به عنوان یک فانوس دریایی عمومی از آن استفاده بشه. جالب است بدانید این برج از زمان جنگ‌های صلیبی چهارم تا امروز بدون هیچ تغییری باقی مونده و در واقع ساختار اون به شکل یک کلاه قیفی ساخته شده و با این ظاهر از سایر برج‌های شهر استانبول خودش رو متمایز کرده. ساختار این مخروط بزرگ که روی برج گالاتا قرار گرفته به طور تقریبی ۳۸ متر از دریا ارتفاع داره و ارتفاع کل برج از سطح زمین هم ۷۲ متر اندازه‌گیری شده.

    در طول جنگ اگر چه آسیب‌هایی به این برج وارد شد اما بعد از اینکه جنگجویان این شهر را رها کردند مردم شهر ژنووز گالاتا را بازسازی کردند و اسم اون رو برج کریستیا توریس گذاشتن. بیزانسی‌ها اما این برج زیبا و سنگی رو با نام مگالوس پیرگوس نامگذاری کردن. چند سال بعد از فتح این شهر، برج گالاتا توسط مهمت دوم دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. اسناد تاریخی نشان می‌دهد که مهمت دوم حمایت‌های مالی فراهم می‌کرد تا برج را بلندتر کنند و بازسازی‌هایی روی آن انجام دهند.

    بعد از قسطنطنیه، استانبول در دست عثمانی‌ها قرار گرفت. در دوره عثمانی‌ها و زمان سلطنت سلطان سلیمان، از این برج باشکوه به‌عنوان زندان استفاده شد که زمانش برمی‌گرده به حوالی  قرن ۱۶ و پس از آن یعنی در قرون هجدهم به عنوان محل اقامت گروه نظامی و در قرن نوزدهم هم به عنوان برج آتش از گالاتا استفاده کردند. دیگه به عنوان چی باید از این برج استفاده می‌کردن ما نمی‌دونیم. برج گالاتا  داستان و اتفاقات شنیدی بسیار زیادی داره که یکی از این داستان‌ها مربوط به فردی به نام احمد چلبی هزارفن است. او اولین کسی بود که سعی کرد از برج گالاتا که در قسمت اروپایی استانبول قرار دارد تا قسمت آسیایی استانبول، توسط بال‌هایی که خودش ساخته بود؛ پرواز کنه. این پرواز، اولین پرواز بین قاره‌ای در جهان محسوب می‌شد. بعد از پرواز او، سلطان مراد پنجم به عنوان جایزه او را برای تبعید به الجزایر فرستاد. در ادامه هم یه عکس بسیار زیبا از برج گالاتا براتون گذاشتیم.

برج گالاتا استانبول که از جاذبه‌های گردشگری مهم استانبول هست را در دکوول بخوانید

معماری برج و پل گالاتا

    همانطور که مطرح شد در طول تاریخ آسیب‌های زیادی به برج گالاتا وارد شده اما این برج قدرتمند و زیبا تونسته تا امروز از این آسیب‌ها جان سالم به در ببره؛ شدیدترین این آسیب‌ها در سال ۱۵۰۹ اتقاق افتاد. در این زمان کار مرمت و بازسازی برج گالاتا را معماری به نام هایرتین (Hayrettin) بر عهده گرفته بود. هایرتین را باید یکی از معماران مشهور قرن شانزدهم در کشور ترکیه دونست که به زیباترین حالت ممکن کارش را انجام داد. در بالا هم به این نکته اشاره شد که تا قبل از ویران شدن برج گالاتا از آن به عنوان زندان استفاده می‌کرده‌اند اما پس از ویرانی دیگر چنین کاربردی نداشت. یک آتش‌سوزی در سال ۱۷۹۴ میلادی اتفاق افتاد که در مرمت و بازسازی برج گالاتا پس از این آتش‌سوزی یک اتاق چوبی کوچک به معماری آن اضافه گردید.

    این برج پس از پشت سر گذاشتن حوادثی مانند زلزله، طوفان و آتش‌سوزی، آخرین بار در سال ۱۹۶۰ مورد بازسازی قرار گرفت و به یک جاذبه توریستی و رستوران تغییر کاربری پیدا کرد. اما چطور باید خود را به این جاذبه برسانیم؟ پس از پشت سر گذاشتن کوچه پس کوچه‌های خیابان استقلال به برج گالاتا خواهید رسید و با عبور از چند پله سنگی وارد برج خواهید شد. پس از عبور از در چوبی وارد لابی برج گالاتا می‌شوید. برای بالا رفتن از برج می‌توانید از پله‌های مارپیچ و یا آسانسور استفاده نمایید. آسانسور تا طبقه هفتم بالا می‌رود و دو طبقه انتهایی را برای رفتن به بالاترین بخش برج باید از طریق پله‌ها طی نمایید. یکی از دلایل رفتن گردشگران به بالای برج گالاتا تماشای دریای مرمره، تنگه بسفر، خانه‌های رنگارنگ، ایاصوفیه، مسجد آبی و گنبد و گلدسته‌های مساجد از ان بالا است.

    در بازدید از برج گالاتا یکی از وسایل ضرروری که باید همراه داشته باشید، دوربین عکاسی هستش. یک رستوران در این برج قرار دارد که می‌تونید نمای زیبای پل گالاتا را نیز تماشا کنید. گوش جان سپردن به صدای مرغان دریایی از این ارتفاع بسیار جذاب و زیبا هست و به شدت توصیه می‌کنیم لحظاتی را در خلوت خودتون برای لذت بردن از این منظره دوست داشتنی و همچنین و لذت غذا خوردن در این رستوران سپری کنید. معماری رستوران گالاتا نیز کاملا به سبک ترکی است و دکوراسیون آن را نیز به سبک محلی طراحی کرده‌اند. در تصویری که در ادامه گذاشتیم هم موقعیت برج گالاتا و تنگه بسفر رو می‌تونید مشاهده کنید.

معماری برج و پل گالاتا را در دکوول ببینید و دراباه آن بخوانید.

جاذبه های برج گالاتا استانبول

    این برج فوق‌العاده زیبا یک عرشه رصدخانه‌ای با نمای ۳۶۰ درجه داره. در قسمت ورودی این برج دو آسانسور برای انتقال افراد به بالای برج تعبیه شده و همچنین در بلندترین قسمت برج، کافه و رستوران گالاتا قرار گرفته که گردشگران می‌تونند علاوه بر غذاها و صبحانه متنوع ترکی از چشم‌انداز زیبای شهر استانبول هم لذت ببرند. بوفه‌هایی برای خرید سوغاتی در قسمت ورودی برج هم ایجاد شده که می‌تونید استفاده کنید. پس انتظار یک روز بسیار عالی و فوق‌العاده را برای گردشگران در محوطه اطراف برج که به تازگی بازسازی شده سپری کنند و از رستوران‌ها، کافه‌ها ومغازه‌های سوغاتی اطراف برج لذت ببرند.

    همچنین پس از بازدید از برج می‌توانید در خیابان‌های باریک اطراف آن، به خصوص راه معروف گالیپ دده (Galip Dede) که به خیابان و میدان استقلال منتهی می‌شود؛ قدم بزنید. در این خیابان هم فروشگاه‌های صنایع دستی، سوغاتی و مغازه‌های ابزار موسیقی وجود دارد همچنین چند گالری هنری هم در این خیابان هستش که بازدید از اونا می‌تونه برای خیلی از شماها جذاب باشه.

بهترین زمان بازدید از برج گالاتا

    بهترین زمان بازدید از برج گالاتا را باید تمام ماه‌های سال به ویژه از نوامبر تا اواسط سپتامبر دانست. شما می‌تونید همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۸:۳۰ شب برای بازدید از برج گالاتا اقدام کنید. یک ساعت زمان، برای بازدید از برج گالاتا کافی هستش. البته بسته به اینکه چقدر از محیط خوشتون بیاد می‌تونید قطعا زمان بیشتری رو در این منطقه بگذرونید و لذت ببرید.

موقعیت جغرافیایی برج گالاتا

    برج گالاتا بین محله‌های گالاتا و کاراکوی قرار گرفته و فاصله زیادی تا ساحل کاراکوی و پل گالاتا ندارد. به دلیل اینکه نزدیک برج جای پارک به سختی پیدا می‌شه، بهتر هست با وسایل حمل و نقل عمومی خودتون رو به این جاذبه گردشگری برسانید. در صورتی که در میدان تکسیم یا هتل گالاتا ساکن هستید می‌توانید پیاده به این برج بیایید. از میدان تکسیم با تراموا خط ۱ در ایستگاه کاراکوی پیاده شوید و پس از پیاده‌روی کوتاهی خود را به برج برسانید. از محله سلطان احمد با تراموا خط 1 از ایستگاه سلطان احمد سوار و در ایستگاه کاراکوی پیاده شوید و با پیاده‌روی کوتاهی به برج برسید.

    از منطقه کادیکوی در قسمت آسیایی استانبول هم می‌توانید از کشتی‌هایی که به کاراکوی می‌روند؛ استفاده نمایید و سپس با پیاده‌روی کوتاهی به برج برسید. برای کسانی که می خواهند در نزدیکی برج و پل گالاتا اقامت کنند و یا به میل کردن غذا بپردازند تنوع بسیار زیادی از هتل و همچنین رستوران با قیمت‌ها و کیفیت‌های مختلف وجود دارد که امکان استفاده از آنها برای شما وجود دارد.

موقعیت جغرافیایی برج گالاتا  را در دکوول ببینید و درباره آن بخوانید.

کلام آخر

    در مقاله برج گالاتا هر آنچه را که لازم بود درباره این جاذبه گردشگری استانبول و کشور ترکیه بدونید رو نوشتیم. اگر به استانبول سفر کردید، حتما زمانی را برای بازدید از این جاذبه گردشگری و رستوران موجود در آن کنار بگذارید. برج گالاتا نه تنها بخشی از تاریخ ترکیه را به شما نشان می‌دهد بلکه دنیای زیبایی از سوغات و خوراکی‌ها را بهتون معرفی می‌کنه.

    یادتان نرود اگر برای بازدید از برج گالاتا اقدام کردید حتما از پل گالاتا و دیگر جاذبه‌های گردشگری اطراف این برج نیز دیدن کنید. اگر نکته دیگری درباره این جاذبه گردشگری وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید. دکوول پلتفرم جامع گردشگری ایران در خدمت شماست.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها