آشنایی با غار دو اشكفت

زمان مطالعه: 4 دقیقه

غارها را باید یکی از انواع جاذبه‌های طبیعی دانست که گردشگران زیادی را به سوی خود جذب می‌کند زیرا معمولا بازدید از این جاذبه‌های طبیعی نه تنها هیجان‌انگیز است بلکه ما را با زندگی انسان‌های نخستین هم آشنا می‌کند. زیرا معمولا انسان‌های نخستین در غارها زندگی می‌کرده‌اند. در ایران غارهای جذاب زیادی وجود دارد که بازدید از برخی راهنما لازم دارد.


غار دو اشكفت

    برای کسانی که به جاذبه‌های طبیعی علاقه دارند کار معمولی است که در سفرهایشان زمانی را هم برای غارهای مشهور مقصد سفر کنار بگذارند. آنها یقینا می‌دانند که غارنوردی تجهیزات مخصوص به خود را لازم دارد و یا باید همراه با راهنما وارد غارها شوید یا باید مهارت و تخصص لازم را در این زمینه داشته باشید. در مطلب آشنایی با غار دو اشکفت قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این جاذبه طبیعی استان کرمانشاه بررسی کنیم. ابتدا به معرفی این غار خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر موارد مهم مربوط به این غار حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید؛ با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

معرفی غار دو اشكفت کرمانشاه

    غار دو اشكفت یکی از غارهای استان کرمانشاه است که در شمال شهر کرمانشاه، در دامنه كوه مبوله قرار گرفته و به پارک کوهستان این شهر اشراف دارد. جالب است بدانید مهم‌ترین بقایای سکونت انسان در کرمانشاه را در همین منطقه پیدا کرده‌اند. مطالعات باستان‌شناسی که در این منطقه انجام شده نشان می‌دهد، در دوران پارینه سنگی میانی در ۱۲۰ تا ۴۰ هزار سال قبل، در غار دو اشكفت انسان‌های احتمالا ًنئاندرتال سکونت داشته‌اند. این غار حدود 1600 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

    یافته‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد، غار دو اشكفت در زمان پارینه سنگی میانی محل رندگی انسان‌های شکارچی بوده است. یكی از كهن‌ترین سكونت گاه‌های بشر در منطقه كرمانشاه غار دو اشكفت در نزدیكی طاق بستان است. این جاذبه تاریخی، شامل دو غار مجاور هم، در دامنه جنوبی كوه میوله، در ارتفاع حدود سیصد متری از دشت و مشرف بر پارك كوهستان قرار دارد.

    برای بار اول در سال ۱۹۹۹ بود که باستان‌شناسان كرمانشاهی، فریدون بیگلری و سامان حیدری، این غار را شناسایی و درباره‌اش مطالعه کردند. طبق یافته‌های باستان‌شناسی، این غار در دوره پارینه‌سنگی میانی مسكن انسان‌های شكارگر بوده ‌است.

معرفی غار دو اشكفت کرمانشاه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

استفاده در دوران تاریخی

    حتما تا اینجای مطلب متوجه این موضوع شده‌اید که غار دو اشکفت محل سکونت انسان‌های اولیه بوده است. بیایید کمی درباره پیشینه‌ای که از این غار به دست آمده حرف بزنیم. با ما همراه باشید.

پیش از تاریخ

    در این غار تعدادی ابزار سنگی پیدا شده است که به نظر می‌رسد مربوط به صنعت موستری زاگرس باشد. برای ساختن این ابزارها از رخنمون‌های سنگ رادیو لاریت در اطراف این غار وجود دارد و همچنین از سنگ‌های چخماق گاكیه استفاده کرده‌اند. در شمال شهر کرمانشاه چند غار و پناهگاه دیگر وجود دارد که آثار سکونت انسان‌های اولیه در آنها نیز پیدا شده است. نزدیك‌ترین آنها به دو اشكفت پناهگاه ورواسی است كه به وسیله باستان‌شناس آمریكایی بروس هو كاوش شد. همچنین او غار قبه در تنگ كنشت را نیز حفاری كرده ‌است.

مختصری درباره تمد ن غار دو اشکفت

    همانطور که بالاتر گفته شد، انسان‌های اولیه‌ای که در این غار و غارهای اطرافش زندگی می‌کرده‌اند شکارچی بوده‌اند. از آنجایی که در این منطقه مزایایی همچون چشمه دایمی آب، چشم‌انداز مناسب و دسترسی نسبتاً آسان به ارتفاعات بالاتر وجود داشته، باعث شده تا این انسان‌های نئاندرتال، اینجا را به عنوان محل اقامت خود انتخاب کنند. همچنین در نزدیکی این غار یك برون زد زمین‌شناسی از جنس رادیو لاریت وجود دارد که ساخت ابزار سنگی را در این محل ممکن کرده است. اگر دقت کنید خواهید دید که بیشتر ابزارهای سنگی که در این منطقه پیدا کرده‌اند، از همین نوع سنگ ساخته شده است.

    البته جدا از آن، از سنگ‌های داخل دشت نیز استفاده می‌کرده‌اند. مثلا سنگ تپه‌های گاكیه که حدود 12 کیلومتر با این غار فاصله دارند نیز به عنوان منبع دیگر سنگ برای ساخت ابزار استفاده می‌شده‌اند. اکثر ابزارهای سنگی که در دو اشكفت پیدا شده است، از نوع خراشنده جانبی و سایر ابزارها مربوط به صنعت موستری زاگرس هستند. به نظر می‌رسد این ابزارها بین دویست و پنجاه تا حدود چهل هزار سال قدمت دارند و معمولا ساخت آنها در زاگرس رواج داشته‌ است. همچنین آثاری از دوره پارینه سنگی میانی در سایر غارهای منطقه مثل غار قبه و پناهگاه صخره‌ای و رواسی در تنگه كنشت و چندین غار دیگر در بیستون نیز پیدا شده است.

درباره تمدن شگرف غار دو اشکفت با این مقاله از دکوول همراه باشید.

غذای ساك نان غار

    مطالعات انجام شده در مكان‌های پارینه سنگی میانی كرمانشاه نشان می‌دهد كه ساكنان این غارها بیشتر به شكار بز كوهی، میش وحشی، گورخر و اسب وحشی می‌پرداختند. البته حیوانات دیگر مثل مارال، گاو وحشی، آهو و گراز نیز شكار می‌شدند. طبیعتا غذای اصلی ساکنان این منطقه هم همین شکارها بوده‌ است.

جاذبه های اطراف غار دو اشکفت

    اگر برای بازدید از غار دو اشکفت راهی شمال شهر کرمانشاه شدید؛ حتما زمانی را هم برای بازدید از دیگر غارهای اطراف آن و همچنین تپه‌های گالیله کنار بگذارید. همچنین در نزدیکی این غار یكی از معتبرترین محوطه‌های تاریخی دنیا به نام محوطه باستانی طاق بستان قرار گرفته است.

درباره تپه‌های گالیله جاذبه های گردشگری اطراف غارهای دو اشکفت با این مقاله از دکوول همراه باشید.

    طاق بستان یادگاری است باارزش از زمان ساسانیان كه در شمال غرب شهر كرمانشاه که در دامنه كوهی به نام طاق بستان واقع شده است. شما می‌توانید زمانی را هم برای بازدید از این جاذبه ارزشمند کنار بگذارید.

درباره جاذبه های اطراف غار دو اشکفت طاق بوستان با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با غار دو اشکفت، هر آنچه را که لازم بود درباره این جاذبه طبیعی شهر کرمانشاه بدانید؛ بیان کردیم. ابتدا به معرفی این غار پرداختیم و سپس درباره پیشینه و دیگر موارد آن حرف زدیم. اگر دوست دارید یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های انسانی را ببینید، حتما در طول سفرتان به کرمانشاه سری هم به این غار بزنید. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه بازدید از این جاذبه طبیعی را دارید؛ حتما تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از آن استفاده کنند. امید این است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها