آشنایی با آبشار گزو

زمان مطالعه: 7 دقیقه

استان مازندران را باید یکی از زیباترین، جذاب‌ترین و دیدنی‌ترین استان‌های کشور دانست. به هر نقطه از این استان که بروید، طبیعی زیبا شگفت‌زده‌تان خواهد کرد. درواقع هر کدام از جاذبه های گردشگری این استان، می‌تواند به تنهایی دلیلی برای سفر باشد. از جنگل و سواحل زیبا گرفته تا دریاچه و آبشار هر چه بخواهید در مازندران پیدا می‌کنید. در این نوشته قصد داریم یکی از هزاران جاذبه طبیعی استان مازندران، یعنی آبشار گزو را به شما معرفی کنیم. ابتدا به معرفی این آبشار خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر نکات مهم مربوط به آن حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


معرفی آبشار گزو

    هرچقدر از زیبایی و جذابیت آبشار گزو حرف بزنیم، کم است، این آبشار در شهرستان که سواد کوه استان مازندران قرار گرفته یک جاذبه طبیعی بسیار زیبا و دیدنی محسوب می‌شود که دورش را جنگل‌های زیبا فرا گرفته است. برای رسیدن به آبشار گزو باید از دل جنگل یک پیاده‌روی دلپذیر داشته باشید که البته ممکن است کمی نفس گیر باشد. اما آنقدر دلپذیر و لذت بخش است که سختی آن را به راحتی می‌توان نادیده گرفت. این آبشار در شهرستان سوادکوه، روستای زیر آب قرار گرفته است.

    یکی از جاذبه‌هایی که در فاصله بسیار کمی از آبشار قرار دارد؛ دریاچه و سد لفور است. بنابراین اگر برای بازدید از آبشار گزو اقدام کردید، سعی کنید حتما به دریاچه و سد لفور نیز سر بزنید. همچنین یک امامزاده به نام برادران گزو نیز در فاصله‌ی کمی از آبشار قرار گرفته که شما می‌توانید به این مکان زیارتی نیز سری بزنید.

ویژگی‌های جذاب آبشار گزو

    آبشار گزو را باید یکی از زیباترین و بلندترین آبشارهای ایران دانست که دارای دو قسمت است، قسمت اول 5 متر ارتفاع دارد و ارتفاع قسمت دوم هم 43 متر است، به این ترتیب ارتفاع کلی آبشار گزو را باید 48 متر دانست. بنابراین گزو را باید در لیست بلندترین آبشارهای ایران قرار داد.

    در قسمت پایینی آبشار حوضچه‌ای وجود دارد که آب آبشار در آن می‌ریزد و آن را به جای بسیار مناسبی برای شنا و آب تنی تبدیل کرده است. آب و هوای این منطقه بسیار معتدل و دلپذیر است و در روزهای گرم می‌تواند گزینه‌ی بسیار مناسبی برای طبیعت گردی باشد. جنگلی که آبشار گزو در آن قرار گرفته جنگلی انبوه و سرسبز است که قدم زدن در آن و تنفس اکسیژن آنجا می‌تواند یکی از بخش‌های به یاد ماندنی سفر به این جاذبه طبیعی باشد.

بهترین زمان سفر به آبشار گزو

    از ابتدای بهار تا انتهای پاییز آبشار گزو جای مناسبی برای سفر و طبیعت‌گردی به حساب می‌آید. در بهار که اطراف آبشار آب و هوای بسیار دلپذیری دارد و قدم زدن در جنگل‌های سرسبزش خاطره‌ای سبز در ذهن شما به جا می‌گذارد. در تابستان هم هنگامی که هوا گرم است شنا کردن در آب آبشار بسیار می‌چسبد. پاییز علاوه بر داشتن هوای متعادل و دلچسب با طبیعت هزار رنگ و درختان زیبایش که همچون نقاشی یک هنرمند چیره دست خودنمایی می‌کنند، انتظار شما را می‌کشد.

    اما زمستان به دلیل هوای نامساعد، احتمال بارش شدید باران و برف و گم کردن مسیر، زمان مناسبی برای سفر به آبشار گزو نیست و سفر به این منطقه در زمستان توصیه نمی‌شود. فرقی نمی‌کند در چه فصلی می‌خواهید از آبشار گزو بازدید کنید، در هر چهار فصل بهتر است با یک راهنما و بلد راه همراه شوید.

تجهیزات لازم برای سفر به آبشار گزو

    در زمان حرکت به سمت به آبشار گزو باید تجهیزات لازم و ضروری را همراه داشته باشید. این تجهیزات عبارتند از: کیسه خواب، پتو و وسایل خوابیدن (در صورتی که قصد دارید شب را کنار آبشار چادر بمانید)، لباس اضافی، لباس ضد آب، کارت شناسایی، تلفن همراه، پاور بانک، غذا، میان وعده، کبریت یا فندک، چادر مسافرتی، کفش مناسب پیاده روی، دوربین، وسایل بهداشتی، دارو، زیرانداز و...

مسیر دسترسی به آبشار گزو

    مسیر رسیدن به آبشار گزو از تهران به این صورت است که باید ابتدا وارد جاده‌ فیروز کوه شوید و سپس خود را به شیرگاه برسانید. هنگامی که از شیرگاه عبور کردید، وارد جاده‌ لفور و سپس کارسنگ در قسمت‌های پشتی سد کرج شوید.

    از این جاده وارد جنگل‌های زیبا و انبوه لفور می‌شوید، زمانی که 18 کیلومتر از جاده‌ی جنگلی را طی کردید، با استفاده از تابلوهای راهنما به سمت امامزاده‌ گزو حرکت کنید تا به آن برسید. وقتی به امامزاده رسیدید، خودروی خود را در پارکینگ آنجا پارک کرده و پیاده راه بیفتید تا پس از حدود نیم ساعت پیاده‌روی در دل جنگل‌های زیبا بالاخره به آبشار دیدنی گزو برسید.

اقامت در آبشار گزو

    آبشار گزو جای مناسبی برای پیک نیک خانوادگی و گردش نیم زوری است، اما اگر تصمیم گرفتید شب را در آبشار بمانید، باید به سراغ قسمت‌هایی از این منطقه بروید که برای کمپ کردن در نظر گرفته شده و آنجا چادر بزنید و شب را تا صبح در کنار آبشار بمانید. شما همچنین می‌توانید یکی از خانه‌های قدیمی، ویلاها، هتل‌ها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی در نزدیک آبشار را برای یک یا چند شب کرایه کنید. این منطقه همچنین در جنگل‌هایش کلبه‌های چوبی نیز برای اقامت دارد.

جاذبه های گردشگری اطراف آبشار گزو

    در منطقه سرسبز جمشیدآباد و گزو جاذبه های گردشگری زیادی به جز آبشار وجود دارد که در طول سفرتان می‌توانید آنها را نیز در لیست این بازدیدها قرار دهید. در ادامه برخی از این جاذبه های گردشگری را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 سد و دریاچه لفور

    سد و دریاچه لفور در منطقه‌ای به همین نام قرار گرفته است که اسم اصلی آن سد صالحی مازندرانی است. این سد در تلاقی سه رودخانه بزرگ به نام‌های کارسنگ رود، آذررود و اسکلیم روهار قرار گرفته است. آب پشت این سد برای تامین آب اهالی منطقه و حفظ آب رودخانه‌ها استفاده می‌شود. و انواع ماهی‌هایی مثل ماهی زردپر، ماهی سرخ باله و ماهی سفید رودخانه‌ای نیز در این دریاچه سد دیده می‌شود.

    در این سد، امکان ماهی‌گیری نیز برای گردشگران فراهم است قدم زدن و استفاده از هوای پاک و اکسیژن خالص آن در کنار سد لفور، فرصتی است که نباید به هیچ عنوان آن را از دست داد. در محیط جنگلی این منطقه امکان دیدن حیواناتی مانند اسب، خرگوش، گربه سانان و… وجود دارد.

آدرس سد و دریاچه لفور:‌ سوادکوه، دهستان لفور، منطقه دیوتک

درباره سد و دریاچه لفور استان مازندران در دکوول بخوانید.

امامزاده گزو

    امامزاده گزو نزدیک‌ترین جاذبه گردشگری به این آبشار زیبا است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید حتی نام آبشار را نیز از این امامزاده گرفته‌اند. امامزاده گزو درواقع یکی از مراکز روحانی در این منطقه به حساب می‌آید که ارزش معنوی بسیار زیادی هم برای بومیان منطقه دارد. این امامزاده در یک منطقه‌ خوش آب و هوا نزدیک به جنگل‌های انبوه لفور قرار گرفته است. طبیعت اطراف امامزاده نیز بسیار زیباست. به طوری که می‌توانید در کنار زیارت چرخی هم در این طبیعت فوق‌العاده بزنید.

آدرس امامزاده گزو: فیروزکوه، ‌جنگل‌های لفور

درباره امامزاده گزو در استان مازندران در دکوول بخوانید.

پل ورسک

    پل ورسک یکی از بزرگترین آثار مهندسی باقی مانده از دوران پهلوی است که توسط رضا شاه پهلوی به بهره‌برداری رسید. این پل در ارتفاعات روستای ورسک در نزدیکی شهر پل سفید ساخته شده و جزوی از راه آهن سراسری تهران به شمال به شمار می‌رود. پلی شگفت‌انگیز که بین دو کوه مرتفع قرار دارد و شکوه آن زبان زد است. در مسیر سوادکوه این پل را به راحتی می‌توانید ببینید.

آدرس پل ورسک: ۴۵ کیلومتری بخش جنوبی زیرآب، مسیر جاده فیروزکوه

درباره پل ورسک یکی دیگر از جاذبه های تاریخی استان مازندران در دکوول بخوانید.

آبشار هفت تیرکن

    آبشار هفت تیرکن یا هفت آبشار یکی دیگر از آبشارهای جنگل‌ بزرگ لفور است که بعد از بازدید از آبشار گزو می‌توانید از آن‌ هم دیدن کنید. آبشار هفت تیرکن در واقع مجموعه‌ای از هفت آبشار بزرگ و کوچکی است که به صورت پلکانی به یک حوضچه بزرگ می‌ریزند. ارتفاع بزرگترین این مجموعه آبشارها به بیش از ۹ متر می‌رسد. آب این آبشارها ابتدا یک حوضچه بزرگ ایجاد می‌نماید و سپس به پایین دست جنگل حرکت و رودخانه‌ای زیبا خلق می‌کنند. حوضچه بزرگ پای آبشار هفت تیرکن جای محبوبی برای شنا و آبتنی محسوب می‌شود.

آدرس آبشار هفت تیرکن: ۳۵ کیلومتری غرب سوادکوه، روستای تیرکن، جنگل‌های لفور

درباره آبشار هفت تیرکن در استان مازندران در دکوول بخوانید.

مراتع کالبوشت

    در نزدیکی آبشار هفت تیرکن مراتع زیبای کالبوشت قرار دارد. طبیعت بکر و سرسبز این مراتع یکی از زیباترین تصاویری است که شاید فقط در عکس‌ها دیده باشید. پوشش طبیعی و حیوانی این مراتع یکی دیگر از دلایل جذب طبیعت دوستان است. در این مراتع درختان سر به فک کشیده‌ای مانند کلهو، ممرز، توسکا، ازگل و… وجود دارند و همچنین می‌توانید پرندگان زیبا و خوش آواز و حیواناتی مانند خرگوش، اسب و… را نیز در این منطقه ببینید و از عظمت و زیبایی آن لذت ببرید.

آدرس مراتع کالبوشت:‌ ۳۵ کیلومتری غرب سوادکوه، روستای تیرکن

درباره مراتع کالبوشت در استان مازندران در دکوول بخوانید.

شهر آلاشت

    در مسیر آبشار پرخروش گزو شهر آلاشت قرار دارد. این شهر آنقدر زیباست که زیباییش از دور هم جلب توجه می‌کند. از ویژگی‌های آلاشت می‌توان به طبیعت سرسبز، آب و هوای بهاری اشاره کرد. شما هم می‌توانید در کنار بازدید از آبشار زیبای گزو از دیدنی‌های آلاشت نیز لذت ببرید. در شهر آلاشت می توانید از خانه‌ زادگاه رضا شاه پهلوی نیز دیدن کنید. این خانه درحال حاضر تبدیل به موزه شده است. از دیگر جاذبه های گردشگری شهر آلاشت باید به رصدخانه، مسجد تاریخی امام حسین و… اشاره کرد که بازدید از این جاذبه‌ها خالی از لطف نیست.

آدرس شهر آلاشت: در نزدیکی شهر سوادکوه

درباره شهر آلاشت یکی از شهرهای زیبای مازندران در دکوول بخوانید.

روستای چرات

    چرات یک روستایی در حوالی آلاشت است. در این روستا مراتع و جنگل‌هایی انبوه، سرسبز و زیبا، غارها و چشمه‌های فراوان و آبشارهای خیره‌کننده انتظار شما را می‌کشد. گردش در خنکای اطراف چرات روح هر کسی را می‌نوازد. به علاوه،‌ دیدنی‌های تاریخی بسیاری مانند حمامی ۲۰۰ ساله نیز در روستای چرات وجود دارد که همگی به نوبه خود محل جذابی برای بازدید هستند .

درباره روستای چرات در استان مازندران در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در این مطلب هر آنچه را که لازم بود درباره آبشار گزو و جاذبه‌های اطراف آن بدانید بیان کردیم. اگر اهل طبیعت‌گردی هستید به هیچ عنوان فرصت بازدید از از آبشار زیبای گزو را از دست ندهید. اگر نکته دیگری درباره این جاذبه طبیعی وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه بازدید از آبشار گزو را دارید؛ آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها