کوه خرونرو با ارتفاع تقریبی 3620 متر (طبق تابلوی نصب شده در قله)، یکی از کوههای مرتفع و صخرهای رشته کوه البرز است که در مرز بین استانهای مازندران و سمنان واقع شده است. این منطقه بکر و دست نخورده، با طبیعت زیبا و چشماندازهای بینظیر، مقصد بسیاری از کوهنوردان و طبیعتگردان است. قله خرونرو، یکی از زیباترین و چالشبرانگیزترین قلههای رشته کوه البرز شرقی است که در نزدیکی سوادکوه واقع شده است. این کوه صخرهای و نیمه جنگلی، با چشماندازی بینظیر و مسیرهای فنی، بهشتی برای کوهنوردان حرفهای و ماجراجویان محسوب میشود. صعود به این قله، تجربه کوهنوردی در کوههای آلپ را تداعی میکند و به همین دلیل، به عنوان یکی از مقاصد محبوب کوهنوردی در کشور شناخته شده است. اینجا دکوول است و در این مقاله با معرفی کوه خرونرو با ما همراه باشید.
قله خرونرو در بین کوهنوردان ایرانی بسیار شناخته شده است اما نمیتوان آن را جزو قلل پر صعود به شمار آورد در حالی که زیباییهای بی نظیری در دل آن نهفته شده است و با طبیعت بی نظیر خود به عقیده بسیار همانند قلل رشته کوه آلپ است. این قله همراه با خط الراس خود در رشته کوه البرز قرار داد و آن را به نوعی میتوان بخشی از البرز شرقی به شمار آورد.
این نکته را نیز باید اضافه کنیم که این خط الراس تا حدودی فنی به شمار میرود و میبایست هم تجهیزات فنی کافی و هم دانش کافی برای انجام صعود در آن را داشته باشید. همچنین اگر در زمستان قصد صعود به این منطقه را دارید نیز باید تجهیزات کافی برای مقابله با موانع مختلف از جمله برف عمیق و یخ و طناب برای انجام صعود یا فرود را داشته باشید.
با بررسیهای مختلف به این نکته رسیدیم که خرو به معنی چشمه کم آب و نرو به معنی چشمه پر آب در گویش محلی است.
سه مسیر اصلی برای صعود به قله خرونرو وجود دارد:
مسیر معمول صعود به قله خرونرو از منطقه سنگده انجام میگیرد. برای رسیدن به این منطقه اگر تهران بخواهیم بگوییم باید از سمت شرق به سمت جاده فیروزکوه حرکت کنید. در نهایت پس از عبور از گردنه گدوک و منطقه خاک سفید روستایی به نام سنگده در انتظار شما خواهد بود. از این روستا میبایست پیمایش را به سمت منطقهای به نام دودانگه به انجام برسانید.
البته هرچند میتوانید تمام مسیر را پیمایش کنید اما معمولا تیمها از این منطقه تا جایی به نام چشمه تلار سربند را با نیسان طی میکنند تا خود و از آنجا پیمایش به سمت قله آغاز میشود. قالب صعودهای انجام شده در این منطقه به شکل دو روزه است که روز اول تیمها خود را به پای صعود میرسانند و شب مانی انجام میدهند و صبح روز بعد حرکت خود را به سمت قله در پیش میگیرند و نهایتا میتوانند قله را صعود کنند.
صعود به این قله عملا بدون کار فنی است، البته راجع به صعود در فصل گرم سال صحبت میکنیم. در فصول سرد و برفی میتوان این منطقه را بسیار پر چالش در نظر گرفت و درجه سختی آن را نسبتا بالا در نظر گرفت. تا اینجا بگوییم که صعود این قله از طریق خط الراس در زمستان به عنوان یک برنامه شاخص شناخته شد. به شکل کلی توجه داشته باشید که در فصول معمول صعود انتخاب مسیر و داشتن راهنما ضروری است زیرا در صورت گم کردن مسیر امکان رسیدن به پرتگاههای مختلف وجود دارد.
ارتفاع پای صعود این قله حدود 1400 متر است و تا قله نزدیک به 2200 متر ارتفاع باید افزایش یابد و مسافت پیمایش شده در رفت و برگشت نیز بیش از 20 کیلومتر میباشد. بنابراین این قله را از متوسط به بالاتر میتوان ارزیابی کرد. شاید بتوان قله شاه نشین را معیاری مناسب برای صعود به این قله در نظر گرفت. البته برای کسانی که در تهران هستند و این قلل را میشناسند.
صعود به قله جذاب و زیبای خرونرو در فصل مناسب این صعود لذتهای زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. کوهنوردی کردن در منطقهای بکر با مناظر بسیار زیبا در کنار خط الراس فنی و نمای صخرهای کوههای روی خط الراس شما را به وجد خواهد آورد. این مقاله از دکوول را به بررسی قله خرونرو اختصاص دادیم لطفا نظرات خود را پیرامون این منطقه در بخش نظرات با ما در میان بگذارید. دکوول رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.