آذربایجان غربی را باید یکی از استان های زیبای کشورمان دانست که جاذبه های گردشگری فراوانی را در خود جای داده است و به همین دلیل هم بسیار مورد توجه گردشگران قرار میگیرد. یکی از جاذبه های گردشگری این استان که در این نوشته قصد بررسی آن را داریم، چشمه کانی گراوان است. این چشمه هم از نظر گردشگری و هم از نظر درمانی بسیار حائز اهمیت است. در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر درباره چشمه کانی گراوان حرف بزنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
چشمه کانی گراوان را باید یکی از زیباترین جاذبههای طبیعی در استان آذربایجان غربی دانست که در 12 کیلومتری شمالشرقی سردشت و نزدیک به روستایی به نام کانی گویز واقع شده است. کانی گراوان درواقع یک واژه کردی دو بخشی است که در آن کانی چشمه و گراوان سنگین معنا می شود. یعنی به طور کلی می توان نام این چشمه را به فارسی چشمه سنگین ترجمه کرد.
این نام به آب سنگین چشمه به علت وجود املاح معدنی و آهکی موجود در آن اشاره دارد. این چشمه جوشان که یکی از غنیترین چشمههای معدنی ایران است با آنکه آب قابل شرب ندارد اما در امور درمانی استفاده زیادی می توان از آن کرد. اما چیزی که باعث منحصر به فرد شدن این چشمه شده، یک سازه آهکی است که در اطراف آن دیده می شود. با گذر زمان رسوباتی که از املاح موجود در چشمه ته نشین شده، یک سازه آهکی رنگارنگ را در اطراف این جاذبه گردشگری پدید آورده است که بر زیباییهای چشمه اضافه میکند.
فعل و انفعالات شیمیایی که در این چشمه اتفاق میافتد باعث شده است تا هر ساله ارتفاع این سازه آهکی افزایش پیدا کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این سازه آهکی در طول فصل زمستان یخ میزند در حالی که آب چشمه به دلیل وجود نمک در آن حتی در این فصل هم جاری است.
در طول جاده مهاباد طبیعتی فوق العاده دیدنی، بکر و جذابی را مشاهد خواهید کرد که لذت سفر را دو چندان میکند. بهخصوص در فصل بهار که گندمزارها، جنگلهای بلوط و آبشارهای جاری آن چشماندازی شگفتانگیزی دارند و جوشش آب درون رودها نیز بر این زیباییها افزوده است. کنتراست رنگی که در اطراف چشمه وجود دارد، فضایی جذاب را برای عکاسی خلق کرده است.
نوای آرامش بخش رودهای جاری انگار یک ملودی زیبا را زمزمه میکند و رقصکنان از دل این طبیعت میگذرد. بساط پیک نیک را فراهم کنید و ساعاتی را در دل این طبیعت بی نظیر بگذرانید. درست فهمیدید، راهی یکی از شگفتیهای طبیعت هستیم.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید آبی گازدار و معدنی از دل چشمه کانی گراوان میجوشد و میزان املاح محلول موجود در این چشمه حداقل یک گرم در لیتر است. آب چشمه حالت سرد و شور دارد و دارای خواص درمانی و بیولوژیکی است؛ به همین دلیل هم در طول سال افراد زیادی برای معالجه بیماریهای پوستی خود به بازدید از این چشمه میپردازند. این آب پس از اینکه از سطح زمین روانه شد؛ موادی از خود در سطح زمین بر جا میگذارد که به مرور زمان، یک توده مخروطی شکل جالب خلق خواهد شد و تپهای رنگارنگ را به وجود میآورد. وجود این تپه در میان یک طبیعت سرسبز ، منظرهای فوق العاده چشم نواز با طیف رنگی زیبا خلق کرده است.چشمه کانی گراوان از درون یک سازه آهکی زیبا با حدود 20 متر ارتفاع میجوشد.
یک رودخانه از پای این سازه طبیعی عبور میکند که هرمزآباد نام دارد. این رودخانه در فصل بهار پر از آب است، به طوری که محیط پیرامونش را هم سیراب میکند. وجود یک منظره دلنشین و سرسبز همراه با دشتهایی پر در کنار این رودخانه زیبایی منطقه را چندین برابر کرده است. آبی که از چشمه کانی گراوان میجوشد، بعد از طی کردن مسیر خود، در نهایت به رودخانه زاب کوچک خواهد ریخت .
بهترین زمان بازدید از چشمه کانی گراوان را باید فصل بهار دانست. در این فصل آب رودخانه هرمزآباد پر آب است و اطراف چشمه را هم سرسبزی فوق العاده زیبایی فرا گرفته است. اگه در اردیبهشت ماه به این بازدید بروید آب و هوای فوق العاده مطلوبی هم در منطقه حاکم است و به همین دلیل فصل بهار را باید بهترین زمان برای بازدید از چشمه کانی گراوان دانست. اما تابستان هم فصل بسیار خوبی برای این بازدید است. در این فصل رودهای پرآب، مناظر سرسبز و آب و هوای مطبوع در منطقه حاکم خواهد بود. چشمه کانی گراوان در پاییز و زمستان هم می تواند طرفداران مخصوص به خود را داشته باشد. در این فصول یخ میزند و سفید میشود . از دل آن چشمه کانی گراوان جاری است. دیدن این منظره زیبا می تواند برای بسیاری از بازدیدکنندگان جذاب باشد.
برای رسیدن به آبشار میتوانید از تهران به سمت مهاباد یا بانه بروید. پیشنهاد میشود که جاده مهاباد را انتخاب کنید تا از زیبایهای کوهستانی این منطقه حداکثر لذت را ببرید. اگر تصمیم به سفر از این جاده گرفتید به جاده مهاباد - سردشت بروید. پس از 30 تا 35 دقیقه رانندگی، به شهر راور خواهید رسید، هنگامی که از این شهر عبور کردید، به جادهای خاکی خواهید رسید که در آن باید از گندمزارها و جنگلهای بلوط عبور کنید. مسیر را به طرف غرب ادامه دهید تا به چشمه برسید.
حدودا یک کیلومتر جاده خاکی از جاده اصلی تا چشمه کانی گراوان در وجود دارد که پیشنهاد می شود این مسیر را پیاده طی کنید. در صورت نداشتن خودروی شخصی، میتوانید از مهاباد یا سردشت تاکسیها و اتوبوسهایی را سوار شوید که شما را به شهر بربط میرسانند.
در اطراف چشمه کانی گراوان جاذبه های گردشگری دیگری نیز وجود دارد که شما می توانید برای بازدید از آنها نیز برنامه ریزی کنید. لیست این جاذبه های گردشگری را در ادامه خواهیم آورد.
در مطلب آشنایی با چشمه کانی گراوان هر آنچه را که لازم بود درباره این چشمه زیبا در استان آذربایجان غربی بدانید، بیان کردیم. ابتدا به معرفی این چشمه پرداختیم و سپس درباره ویژگیها و دیگر اطلاعات مربوط به آن حرف زدیم. اگر نکنه دیگری درباره این چشمه منحصر به فرد و زیبا وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.