راهنمای بازدید از دریاچه نئور

تاریخ انتشار: 1401/3/17 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/19

دریاچه نئور در میان کوه‌های بلند محصور شده و اطرافش را طبیعتی بکر و رویایی فرا گرفته است. این منطقه، سرد سیری است و معمولا نسبت به سایر نقاط ایران باران بیشتری دارد. اطراف دریاچه یک جاده خاکی وجود دارد که برای رسیدن به نئور باید آن را کنید. اما مسیر اصلی دریاچه کاملا آسفالت است.


دریاچه نئور

    در مرز استان گیلان و استان اردبیل یک دریاچه رویایی قرار دارد که در جریان بازدید از آن می‌توانید یکی از زیباترین مناظر طبیعی ایران را از نزدیک ببینید. دریاچه نئور اردبیل، دریاچه‌ای مرزی است که در 48 کیلومتری جنوب شرق اردبیل به طرف خلخال قرار دارد. نئور که از دو دریاچه کوچک و بزرگ تشکیل شده، در یکی از دره‌های کوهستان باغرو قرار گرفته است و حدود 210 هکتار مساحت دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این دو دریاچه کوچک و بزرگ در فصل بهار به هم می‌پیوندند و یک دریاچه واحد را به وجود می‌آورند.

    در مطلب راهنمای بازدید از دریاچه نئور قصد داریم سفری کوتاه و دیدنی به این دریاچه داشته باشیم و سیر و تا پیاز مربوط به این جاذبه را بررسی نماییم. اگر شما هم علاقمند به بازدید از جاذبه‌های طبیعی بکر، گیلان گردی و سفر به اردبیل هستید؛ این نوشته مخصوص شماست. از ابتدای این مسیر با ما همراه شوید و این مطلب از وب سایت دکوول را تا انتها بخوانید.

دریاچه نئور کجاست؟

    نام اسالم به خلخال را که شنیده‌اید؟ یک جاده رویایی که همه دوست دارند حداقل یک بار درون آن قدم بگذارند و پیاده این مسیر را طی کنند. دریاچه نئور در نزدیکی اسالم به خلخال قرار دارد. در واقع این دریاچه در خط مرزی دو استان اردبیل و گیلان جا خوش کرده است. نئور در واقع دو بخش جدا از هم دارد که وقتی بهار فرا می‌رسد و برف‌ها آب می‌شود این دو بخش با هم یکی می‌شوند. دریاچه در قسمت‌های مختلفش عمق‌های مختلفی هم دارد. در فصل بهار این عمق بین پنج تا 13 متر تغییر می‌کند.

    دریاچه نئور از  نظر زیست محیطی بسیار خاص و حائز اهمیت است و به همین دلیل هم تحت نظارت سازمان محیط زیست قرار دارد. در این منطقه گونه‌های گیاهی و جانوری متنوعی زندگی می‌کنند. جالب است بدانید بیشتر از 70 نوع گیاه معطر و دارویی و همچنین 90 گونه جانوری مختلف در اطراف دریاچه وجود دارند. همچنین نئور را باید زیستگاه برخی از پرندگان مهاجر نیز دانست.

    دریاچه نئور توانسته در طول این سال‌ها بکریت و دست نخوردگی‌اش را تا حد زیادی حفظ کند زیرا این دریاچه به اندازه دیگر جاذبه‌های اطرافش مشهور نیست. یعنی در واقع زمانی که صحبت از جاذبه های گردشگری این منطقه می‌شود، بیشتر اسالم به خلخال به ذهن‌ها خطور می‌کند. اما روز به روز گردشگران بیشتری به جمع کسانی که دوست دارند از نئور بازدید کنند اضافه می‌شود. در اطراف دریاچه چادرهای عشایر را می‌بینید که این منطقه سرسبز را برای سکونتگاه ییلاقیشان انتخاب می‌کنند.

    مسیر دسترسی به دریاچه نئور، هم از طریق گیلان و هم از طریق اردبیل امکان پذیر است اما بازدیدکنندگان بیشتر مسیر اردبیل و خلخال را انتخاب می‌کنند زیرا جاده آن اسفالت است و طبیعتا رفت و آمد در آن آسان‌تر.  برای رسیدن به دریاچه نئور اردبیل مسیر پر پیچ و خمی از کوه‌های تالش انتظارتان را می‌کشد. همچنین یک مسیر محبوب پیاده‌روی از دریاچه نئور تا ییلاق سوباتان نیز وجود دارد که معمولا مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد.

درباره دریاچه نئور و زیبایی های آن در دکوول بخوانید و ببینید.

تفریحات دریاچه نئور

    اطراف دریاچه نئور تفریحات زیادی برای انجام دادن وجود دارد و به همین دلیل در این سفر خودتان را برای گذراندن یک یا دو روز پر ماجرا آماده کنید. تفریحات دریاچه نئور از قدم زدن کنار جاده خاکی آغاز می‌شود. تصور کنید در جاده‌ای قدم می‌زنید که اطرافتان را مناظر کوهپایه‌ای تالش فراگرفته است، آیا هرگز چنین بهشتی را در رویاهایتان تصور کرده‌اید؟ اگر از آن دسته از افراد هستید که عادت دارید با عکس گرفتن خاطراتتان را ثبت کنید، قبل از اینکه قدم زدن را آغاز نمایید، دوربینتان را آماده کنید.

    اگر در فصل زمستان به دریاچه نئور سفر کرده‌اید، فرصت مناسبی برای اسکیت روی یخ دارید. زیرا دریاچه نئور در این فصل به یک پیست بزرگ برای اسکیت روی یخ تبدیل می‌شود. همچنین در جاده خاکی اطراف دریاچه می‌توانید دوچرخه سواری کنید و یا حتی مسیر دریاچه تا ییلاق سوباتان را که حدود 20 کیلومتر است با دوچرخه طی نمایید.

    در اطراف دریاچه امکان اجاره اسب یا قایق نیز وجود دارد. بنابراین می‌توانید در جاده خاکی اسب سواری کنید و یا سوار قایق شوید و دریاچه را بگردید. ماهیگیری نیز یکی از تفریحات رایج کنار دریاچه‌ای است. آب شیرین نئور محیط مناسبی را برای رشد آبزیان فراهم کرده و بنابراین ماهیگیری در دریاچه نئور از کارهایی است که می‌توانید در طول این سفر انجام دهید.

    در کنار دریاچه نئور امکاناتی نیز وجود دارد که خیال گردشگران را تا حد زیادی برای این بازدید راحت می‌کند. از میان این امکانات دریاچه نئور می‌توان به امکان کمپ کنار دریاچه، سکو برای اتراق، سرویس بهداشتی، پاسگاه پلیس و یک بوفه کوچک اشاره کرد. اگر قصد کمپ کردن کنار دریاچه را دارید و یا برای تفریحاتی که انتخاب نموده‌اید نیاز به امکانات خاصی دارید، بهتر است از قبل امکانات لازم را همراه با خود ببرید زیرا فقط یک بوفه کوچک در کنار دریاچه وجود دارد که ممکن است آن چه شما نیاز داشته باشید در آن پیدا نشود.

درباره مسیرهای دسترسی به  دریاجه نئور استان اردبیل در دکوول بخوانید.

جاذبه های گردشگری اطراف دریاچه نئور

    اطراف دریاچه زیبای نئور جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد. بنابراین حیف است زمانی که برای بازدید از این دریاچه می‌روید، سری هم به این جاذبه‌ها نزنید. ییلاق سوباتان معروف‌ترین جاذبه گردشگری نزدیک به دریاچه است. شما می‌توانید مسیر دریاچه به این ییلاق را پیاده‌روی کنید و یا با دوچرخه‌ای که از کنار دریاچه کرایه کرده‌اید، آن را طی نمایید. ماشین آفرود نیز گزینه مناسبی برای طی کردن این مسیر 20 کیلومتری محسوب می‌شود. در طول این مسیر از دامنه‌های سرسبز و پر از گل تالش عبور خواهید کرد، چشمه‌های پر از آب و دشت‌های سرسبز را خواهید دید، گویی که دارید به سمت بهشت قدم بر می‌دارید.

    در این مسیر بازدید از آبشار و رودخانه ورزان را نیز فراموش نکنید. آبشار ورزان 30 متر ارتفاع دارد و اطرافش را صخره‌های شیب‌دار پوشانده‌اند. حوضچه این آبشار جای مناسبی برای آب تنی در تابستان است. بنابراین از آنجایی که اجازه شنا در دریاچه نئور را ندارید، می‌توانید در این حوضچه جبران کنید. رودخانه ورزان نیز از لیسار سرچشمه می‌گیرد. جنگل‌ها و رودخانه لیسار نیز نقطه جذاب دیگری در این منطقه هستند. این جنگل‌ها را باید یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین بخش‌های استان گیلان محسوب می‌شود که در آن درختانی مانند راش، ممرز، صنوبر، انار وحشی، توسکا، گوچه جنگلی و ... وجود دارند.

    دیگر جاذبه مهمی که در اطراف دریاچه نئور وجود دارد، مسیر اسالم به خلخال است. این مسیر را که در جنوب دریاچه قرار دارد باید یکی از زیباترین جاده‌های ایران دانست. در فصل بهار جاده پر از گل‌های شقایق می‌شود و روستاهایی که در این مسیر قرار دارد نیز چهره سرسبزی از خود را به نمایش می‌گذارند. در این مسیر به گردنه الماس خواهید رسید که از زیباترین نقاط این جاده محسوب می‌شود.

درباره پوشش گیاه و نحوه دسترسی به این دریاچه در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب راهنمای بازدید از دریاچه نئور اطلاعات بسیار مفیدی را درباره دریاچه مرزی نئور به دست آوردیم. حالا برای بازدید از آن آماده هستیم.  فقط چند نکته دیگر باقی می‌ماند که دانستن درباره آنها می‌تواند به ما در این سفر کمک کند. نکته اول اینکه بهترین زمان سفر به دریاچه نئور شش ماه اول سال است. زیرا دو بخش مختلف دریاچه به هم می‌پیوندند و طبیعت اطراف نیز فوق‌العاده است. اما اگر دوست دارید دریاچه یخ زده را ببینید بهتر است زمستان را برای سفرتان انتخاب کنید.

    نکته دوم اینکه این دریاچه جای مناسبی برای شنا کردن نیست زیرا گل و لای برخی از قسمت‌های آن شکل باتلاق دارد. به همین منظور هم شنا کردن را در دریاچه نئور اردبیل ممنوع اعلام کرده‌اند. نکته آخر و توصیه همیشگی تیم دکوول به شما این است که سعی کنید از طبیعت زیبای این منطقه تا حد ممکن حفاظت کنید تا همینطور بکر و زیبا به دست آیندگان برسد و آنها هم بتوانند از زیبایی‌های آن لذت ببرند.

    لازم به ذکر است که در این منطقه پاسگاه پلیس قرار دارد و به همین دلیل امنیت کافی برای کمپ کردن در آن وجود دارد. پس بدون نگرانی از امنیت راهی این سفر هیجان‌انگیز شوید. اگر نکته دیگری درباره دریاچه نئور وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها