راهنمای بازدید از تنگه رازیانه

تاریخ انتشار: 1401/3/17 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/24

اگر به دنبال عجیب‌ترین جاذبه‌های طبیعی در ایران می‌گردید، حتما باید سفری به استان ایلام ترتیب دهید. در این منطقه کهن می‌توانید از جاذبه های گردشگری منحصر به فردی بازدید نمایید. ما در این مقاله قصد داریم یکی از شگفت انگیزترین این جاذبه های طبیعی را به شما معرفی کنیم.


تنگه رازیانه

    تنگه رازیانه که در این مطلب قصد معرفی آن را داریم، یکی از پدیده‌های زمین‌شناسی است که در ایلام قرار دارد و جاذبه‌ها و شگفتی‌های طبیعی زیادی را در خود جای داده است. اگر به دنبال دیدن یک طبیعت بکر و زیبا و چشم‌اندازهای رویایی در زاگرس شمالی هستید، راهنمای بازدید از تنگه رازیانه مطلبی است که مخصوص شما نوشته شده و باید حتما آن را بخوانید.

    در این مطلب ابتدا به معرفی تنگه رازیانه خواهیم پرداخت. سپس کمی درباره دلیل شکل‌گیری این پدیده زمین‌شناسی حرف خواهیم زد و در نهایت اطلاعات مهم دیگر مانند مسیر دسترسی، محل اقامت، دیگر جاذبه های گردشگری نزدیک به آن، بهترین زمان سفر و ... را بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید یا برنامه بازدید از این جاذبه گردشگری را دارید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

معرفی تنگ رازیانه

    تنگ رازیانه که اشتباها به آن تنگه رازیانه نیز می‌گویند؛ یکی از پدیده‌های زمین‌شناسی و از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان ایلام است. وقتی وارد دره می‌شود یک شکاف در دامنه کبیرکوه می‌بینید که زیاد عریض نیست. تنگ رازیانه بیشتر از سه کیلومتر طول و بین یک تا شش متر عرض دارد، دیواره‌هایش از جنس آهک و ترکیب کربنات کلسیم است و طبیعتی چشم‌نواز اطرافش را فرا گرفته است.

    این تنگ که در50 کیلومتری جاده ایلام- بدره قرار دارد، در دل خود یک رود روان را جای داده است و حدود 75 هکتار وسعت دارد. شاید جالب باشد که بدانید تنگ رازیانه به عنوان یک اثر ملی- طبیعی در سال 1388 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. بر اثر این ثبت، این جاذبه طبیعی در طبقه دوم سازمان بین‌المللیIUCN  قرار گرفت. همانطور که ذکر شد، یک رودخانه از وسط تنگ رازیانه عبور می‌کند. این رودخانه در طول فصل‌های زمستان و بهار پر از آب می‌شود و در فصل تابستان دوران خشکی را تجربه می‌کند. اگر در بهار و تابستان به برای بازدید از این تنگ اقدام کنید تقریبا باید تمام مسیر را داخل آب رودخانه‌ای با عرض کم و عمق زیاد بگذرانید.

    اگر قصد بازدید از تنگ رازیانه را دارید، باید بدانید که این جاذبه گردشگری مسیری باریک و پرپیچ و خم دارد و در برخی از قسمت‌ها عبور از دیواره تنگه کمی ترسناک می‌شود. بنابراین بهتر است در درجه اول با گروهی که به این مسیر آشنایی دارند همسفر شوید و در درجه دوم تمام امکانات مورد نیازتان از جمله کفش و لباس مناسب را برای این گردش همراه با خود داشته باشید.

    تنگ رازیانه یکی از مناطق ژئوتوریسم کشورمان محسوب می‌شود. این جاذبه زمین‌شناسی زیستگاه مناسبی برای پرندگان و حیوانات بومی است. جالب است بدانید عشایر هم سال‌هاست در دل طبیعت بکر و زیبای این منطقه اتراق می‌کنند.

تنگه رازیانه یکی از زیبایی های طبیعی استان ایلام است که درباره آن ذر دکوول میتوانبد بخوانید.

دلیل شکل گیری تنگ رازیانه

    همانطور که ذکر شد، تنگ رازیانه یک پدیده زمین‌شناسی است اما این پدیده چگونه به وجود آمده است؟ به نظر می‌رسد این منطقه در اثر یک زمین‌لرزه به وجود آمده باشد. در واقع وقتی زمین لرزه اتفاق افتاده است، لایه‌های ضخیم آهک شکسته‌اند و این تنگ در دل زمین به وجود آمده است. مشخصا در ابتدای به وجود آمدن، تنگ به این زیبایی نبوده است اما با گذشت زمان و فعل و انفعالاتی که طبیعت روی آن اعمال کرده چنین منظره شگفت‌انگیزی به وجود آمده است. به عبارت ساده‌تر عوامل جغرافیایی و طبیعی نقش زیادی در شکل‌گیری تنگ رازیانه و تبدیل آن به منظره امروزی داشته‌اند.

    علت نامگذاری این تنگ این است که در این منطقه گیاه رازیانه می‌روید. این گیاه هم به دلیل داشتن گل‌های زرد رنگ و زیبا، جذابیت منطقه را دوچندان می‌کند و هم به دلیل خواص داروییش بسیار ارزشمند است. گیاه رازیانه چندین سال است که در دل این تنگ می‌روید.

علت اصلی تشکیل تنگه رازیانه را در دکوول یخوانید.

نکات مهم در بازدید از تنگ رازیانه

    هنگام بازدید از تنگ رازیانه نیز مانند بازدید از هر جاذبه گردشگری دیگری نکات مهمی وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید تا بتوانید بهترین برنامه‌ریزی را برای بازدیتان انجام دهید. در ادامه به برخی از این نکات مهم اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

    بهترین زمان بازدید از تنگ رازیانه فصول بهار و زمستان است. در این زمان‌ها این منطقه آب و هوای بسیار مطبوعی دارد و همچنین طبیعت فوق‌العاده‌ای اطراف تنگه را فرا گرفته که باعث می‌شود زمانی که در حال راهپیمایی در این منطقه هستید، تصور کنید در بهشتی روی زمین قرار گرفته‌اید. البته نباید از این مساله غافل شد که سفر به تنگ رازیانه در پاییز و تابستان نیز جذابیت‌های مخصوص به خود را دارد. مثلا در پاییز می‌توانید شاهد منظره هزار رنگ در این منطقه باشید.

    برای رفتن به تنگ رازیانه باید وارد جاده ایلام به بدره شوید. بعد از اینکه 50 کیلومتر را طی کردید، درست قبل از اینکه به شهر بدره برسید، یک مسیر فرعی قبل از جاده می‌بینید که باید وارد آن شوید. در این مسیر فرعی ابتدا به روستای پاکل و بعد به چنارباشی خواهید رسید. پس از اینکه پنج کیلومتر از این روستا رد شدید دهانه تنگ را خواهید دید. روی تنگ پل فلزی نصب شده و به همین دلیل به راحتی می‌توانید از روی آن رد شده و آن سوی تنگ را نیز ببینید.

    اگر به استان ایلام سفر کردید و قصد داشتید از تنگ رازیانه دیدن کنید، حتما در این مسیر از روستاهای پاکل و گنجه نیز بازدید نمایید زیرا این روستاها قدمت تاریخی دارند و در دل خود جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی را پنهان کرده‌اند که بازدید از این جاذبه‌ها لذت سفرتان را چندین برابر می‌کند. اگر در جریان این بازدید قصد اقامت در نزدیگی تنگ رازیانه را داشتید، می‌توانید در حوالی این منطقه چادر بزنید و یا از هتل‌های ایلام و یا اقامتگاه‌های بومگردی دره شهر استفاده نمایید. پیشنهاد ما انتخاب یک اقاتگاه بومگردی و آشنایی بیشتر با زندگی محلی مردم ایلام است.

درباره مسیر دسترسی به تنگه رازیانه و فاصله آن با ایلام در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب راهنمای بازدید از تنگ رازیانه اطلاعات زیادی درباره این جاذبه گردشگری و پدیده زمین شناسی که در ایلام قرار دارد، به دست آوردیم. برخی به اشتباه به جای استفاده از "تنگ" برای این جاذبه از کلمه "تنگه" استفاده می‌کنند. در حالی که این دو واژه با هم تفاوت دارند. از واژه "تنگ" برای آن دسته از مکان‌هایی استفاده می‌شود که دره‌ای ژرف و باریک با دیواره‌های شیب‌دار باشند. درحالی که از واژه "تنگه" برای مکان‌هایی باریکی استفاده می‌شود که دو دریای مجاور را به هم وصل می‌کنند بنابراین عنوان صحیحی که می‌توان برای این جاذبه طبیعی استفاده کرد، تنگ رازیانه است.

    حیف است به تنگ رازیانه بروید و در این مسیر از جنگ‌های بلوط که در کوهپایه‌های کبیرکوه قرار دارند دیدن نکنید. این منطقه بخشی از زیبایی‌هایش را مدیون همین جنگل‌هاست. البته در نزدیگی تنگ رازیانه جاذبه های گردشگری دیگری مانند تنگ کافری، شهر تاریخی سیمره تنگ زرانگوش و ... نیز وجود دارد که بازدید از آنها نیز خالی از لطف نیست.

    برای بازدید از تنگ رازیانه حتما باید همراه با خود ابزار صخره نوردی را داشته باشید. توجه کنید که تا کیلومترها در نزدیکی این تنگ فروشگاهی برای خرید چنین وسایلی وجود ندارد و اگر این وسایل را همراه با خود ندارید از همان بالا از دیدن تنگ لذت ببرید. همچنین اگر در فصول پر باران راهی بازدید از این جاذبه می‌شوید علاوه بر داشتن کفش و لباس مناسب، لباس اضافی و حوله نیز همراه با خود داشته باشید.

    در این نوشته سعی کردیم اطلاعات مفیدی درباره تنگ رازیانه در اختیارتان قرار دهیم تا قبل از بازدید از این جاذبه بخوانید و بتوانید از نکات آن استفاده کنید. اگر نکته دیگری درباره این جاذبه وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. در نهایت توصیه همیشگی دکوول که تلاش در حفظ و نگهداری از طبیعت است را فراموش نکنید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها