جاهای دیدنی شهر وان کشور ترکیه

زمان مطالعه: 9 دقیقه

شهر وان را باید یکی از شهرهای زیبای کشور ترکیه دانست که نزدیک به ایران قرار دارد و در طول سال ایرانیان زیادی برای گردش و تفریح به آن سفر می‌کنند. هزینه سفر به وان، نسبت به دیگر شهرهای توریست پذیر ترکیه کمتر است. وان شهر کوچکی است که جاذبه‌های طبیعی و تاریخی زیادی برای بازدید دارد؛ امکانات رفاهی و تفریحی آن نیز خوب است اما به اندازه شهرهایی مثل استانبول، بودروم و... نیست. در این مطلب قصد داریم جاذبه‌های گردشگری شهر وان که به خاطر قلعه‌های زیادش به آن لقب شهر قلعه‌ها را داده‌اند، را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره این شهر هفت هزار ساله هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


فهرست:

جزیره آختامار (جزیره آکدامار)

    جزیره آختامار یا آکدامار را باید دومین جزیره بزرگ از میان چهار جزیره دریاچه وان دانست که حدود 700 هزار متر مربع مساحت دارد. برای اینکه بتوانید خود را به این جزیره برسانید باید ابتدا به اسکله‌ای بروید که کنار دریاچه وان قرار گرفته است و آنجا سوار بر کشتی شوید. پس از طی کردن یک مسیر بیست دقیقه‌ای با کشتی، به این اسکله خواهید رسید. براساس داستان‌ها و افسانه‌های محلی، نام جزیره آکدامار از روی یک داستان عاشقانه گرفته‌اند.

    براساس این رویات عاشقانه، شاهزاده‌ای تامارا  (Tamara) نام، در این جزیره زندگی می‌کرده است که عاشق یک پسر غیر اشرافی می‌شود. شاهزاده هر شب فانوسی را به سوی معشوقه‌اش می‌گرفته تا بتواند هنگام شنا کردن مسیر را پیدا کند و خود را به جزیره برساند. کمی گذشت و این ماجرا هر شب تکرار شد تا اینکه پدر شاهزاده از این دیدارهای عاشقانه باخبر شد. او فانوس دختر را شکست. شبی که شاهزاده فانوس نداشت، پسر راهش را گم کرد و در دریا غرق شد. آنطور که افسانه‌ها بیان می‌کنند آخرین کلام پسر قبل از غرق شدن، "آخ تامارا" بوده است. از همین رو این نام روی جزیره باقی مانده است.

    در این جزیره یک کلیسای تاریخی وجود دارد که به ان کلیسای صلیب مقدس می‌گویند. این کلیسا در سال‌های 915 تا 921 میلادی به دستور یعنی گاگیک یکم که در آن زمان پادشاه آن منطقه بود، به دست معمار مشهوری به نام مانوئل ساخته شد. این کلیسا هم از معماری زیبایی برخوردار است و هم تزئینات فوق‌العاده‌ای دارد. روی دیوارهای کلیسای صلیب مقدس نقش‌های زیبایی دیده می‌شود که براساس باور تاریخ‌دانان این نقش‌ها از داستان‌های تورات و انجیل گرفته شده است. در نزدیکی این جزیره جاذبه‌های دیگری وجود دارد که بازدید از آنها لذت سفرتان را دو چندان می‌کند این جاذبه‌ها به شرح زیر هستند:

  • اسکله آکدامار: 18 کیلومتر
  • آرامگاه سلجوقی گواش: 9 کیلومتر
  • کمپینگ ساحلی: 6 کیلومتر
  • منطقه ساحلی ایشکیرت لیمانی: 6 کیلومتر

    اگر هم قصد ماندن در جزیره را دارید می‌توانید برای اقامت به سراغ هتل‌های زیر بروید:

  • اقامتگاه دی اس آی گواس: 17 کیلومتر
  • اقامتگاه کیزیلای گنچلیک: 17 کیلومتر
  • هتل آهتامارا: 3 کیلومتر
  • هتل گزگینفست وان: 1 کیلومتر

    در صورتی هم که بخواهید در این جزیره زیبا غذا بخورید می‌توانید یکی از گزینه‌های زیر را انتخاب کنید:

  • رستوران گواش ات لوکانتاسی وان: 12 کیلومتر
  • رستوران آکدامار ایسکلسی گرند دنیز وان: 11 کیلومتر
  • رستوران دوملوپینار کاوورما وان: 10 کیلومتر
  • رستوران آکدامار آلابالیک تسیسی وان: 4 کیلومتر
  • آدرس جزیره آکدامار: ترکیه، غرب شهر وان، جنوب دریاچه وان، شهر گواش   (Gevaş)

درباره جزیره آختامار (جزیره آکدامار) در شهر وان ترکیه در دکوول بخوانید.

خانه گربه‌های وان

    یکی دیگر از جاذبه‌هایی که معمولا گردشگران در شهر وان به بازدید از آن می‌روند، خانه گربه‌هاست. در این خانه تعدادی از گربه‌های خاص و کمیاب زندگی می‌کنند. مثلا برخی از آنجا چشم‌هایی با رنگ متفاوت دارند. شماری از آنها به خاطر چشمان کهربایی‌شان مشهورند و برخی نیز بیش از اندازه پشمالو هستند. حتی یک جفت گربه بسیار زیبا در این خانه زندگی می‌کنند که که خلاف اکثر گربه‌ها که معمولا از آب تنفر دارند، این دو به خوبی شنا می‌کنند و از این کار لذت می‌برند. محلی‌ها اعتقاد دارن این جفت گربه عجیب همان‌هایی هستند که در کشتی نوح حضور داشتند!

  • شما می‌توانید هر روز از ساعت 9 تا 12 و 13 تا 18:30 از خانه گربه وان دیدن کنید.
  • آدرس خانه گربه‌های وان: ترکیه، شهر وان، بخش شمالی شهر، دانشگاه وان
  • شماره تماس: 5377470065 90+

درباره خانه گربه های وان در دکوول بخوانید.

مرکز خرید ای وی ام  وان

    مرکز خرید ای وی ام وان (Van AVM) را باید اولین، مشهورترین و بزرگ‌ترین مرکز خرید شهر وان دانست که دارای 55 هزار مترمربع مساحت است. این مرکز خرید پنج طبقه را در سال 2015 افتتاح کردند. در حال حاضر بیشتر از 100 فروشگاه فعال در این مرکز خرید فعالیت دارند و به فروش اجناسی همچون شاک زنانه، پوشاک و لوازم کودکان، پوشاک مردانه، لوازم هوشمند و الکترونیک، جواهرات، ساعت، لوازم آرایشی و بهداشتی را می‌فروشند.

درباره مرکز خرید ای وی ام وان ترکیه در دکوول بخوانید.

    در این مرکز خرید، برندهای معتبری همچون برناردو، کاراکا، آدیداس، دیچمن، کوتون، سوآری، هامل، دی فکتو، پنتی، کالینز، پیرکاردین و فلورمار و... نمایندگی دارند. از میان امکانات موجود در مرکز خرید ام وی ام وان می‌توان به نظیر کافه و رستوران، مسجد، پارکینگ، سالن‌های سینمای چند بعدی، زمین بازی کودکان، اتاق کودک و سرویس بهداشتی اشاره کرد.

    این مرکز خرید هر روز از ساعت 10 صبح تا 10 شب باز است. به کسانی که دوست دارند بخشی از سفر خود را به خرید کردن و بازارگردی اختصاص دهند، توصیه می‌شود در کنار این مرکز خرید سری هم به بازار کاظم کارابکر، بازار محلی وان ترکیه، ماوی دوزلر نیکه شکرلی، مرکس چانتا، مرکز خرید هامل، مرکز خرید آتایوس سیلور، مرکز خرید تورکواز وان و مرکز خرید آیدین پریهام بزنند.

  • آدرس مرکز خرید ای وی ام وان: ترکیه، شهر وان، خیابان جکهوریت، پلاک 147
  • شماره تماس: 4322220202

درباره مرکز خرید ای وی ام وان ترکیه و برندهای موجود در آن با دکوول همراه باشید.

دریاچه وان

    دریاچه وان یا به ترکی وان گولو را باید مشهورترین و مهم‌ترین جاذبه گردشگری شهر وان در کشور ترکیه دانست. این دریاچه دارای وسعی معادل با 7553 کیلومتر مربع است. دریاچه وان را باید وسیع‌ترین دریاچه در کشور ترکیه، دومین دریاچه بزرگ خاورمیانه و یکی از بزرگ‌ترین دریاچه‌های محصور در جهان دانست. در این دریاچه چهار جزیره با نام‌های چارپاناک، آکدامار، کوس و آدیر وجود دارد. همچنین در دریاچه وان هر سال تعداد زیادی مسابقات ورزشی متنوع برگزار می‌شود و جدا از آن در طول سال عده زیادی گردشگر برای انجام تفریحاتی همچون قایق‌سواری، پیاده‌روی، عکاسی، ماهیگیری و شنا به سوی دریاچه وان می‌روند.

    دریاچه وان در اثر فوران آتشفشان به وجود آمده است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که شوری آب این دریاچه شش برابر اقیانوس است زیرا در آن نمکهای سولفید و دیگر نمک‌های معدنی وجود دارد. همین شوری است که باعث شده حتی در زمستان آب این دریاچه یخ نزند. اگر گذرتان به دریاچه وان ترکیه افتاد می‌توانید زمانی را هم برای بازدید از کلیسای آتینساج، کلیسای سنت جرج، کلیسای صلیب مقدس و شهرهای توریستی گواش، اخلاط و توشپا که در نزدیکی این دریاچه قرار دارند، کنار بگذارید.

  • آدرس دریاچه وان: ترکیه، استان وان، غرب شهر وان

درباره دریاچه وان ترکیه با دکوول همراه باشید.

آبشار مرادیه

    یکی از چیزهایی که گردشکران را به سوی شهر وان جذب می‌کند؛ جاذبه‌های طبیعی موجود در این شهر است. یکی از این جاذبه‌ها آبشار مرادیه نام دارد. این آبشار دارای حدود 80 متر عرض و 6 متر ارتفاع است. برای این بتوانید خودتان را به این آبشار برسانید؛ باید ار روی یک پل کابلی معلق عبور کنید و این یعنی خود هیجان. اطراف این آبشار، کافی شاپ‌ها و رستوران‌هایی را می‌توانید ببینید که معمولا شکلی شبیه به کلبه دارند و در آنها نوشیدنی‌ها و غذاهای متنوعی را می‌توانید تهیه کنید. در فصل زمستان آبشار مرادیه را کاملا یخ زده پیدا خواهید کرد. بنابراین اگر دوست دارید از طبیعت زیبای این جاذبه طبیعی لذت ببرید، بهتر است بهار یا تابستان را برای بازدید از آن انتخاب کنید.

  • آدرس آبشار مرادیه: ترکیه، استان وان، فاصله 8 کیلومتری از شمال شهر مرادیه

درباره آبشار مرادیه در دکوول بخوانید.

قلعه وان

    قلعه وان را می‌توانید بالای کوه‌هایی پیدا کنید که دریاچه وان را احاطه کرده‌اند. تاریخ ساخت این قلعه خرابه‌های شهر اورارتو، مربوط به قرون هفت یا هشت میلادی است. به نظر می‌رسد قلعه را هم همان تمدن اورارتو ساخته باشد. قلعه وان در زمان خودش یکی از بزرگ‌ترین قلعه‌های سنگی در کشور ترکیه بوده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این قلعه در ندارد.

    در نزدیکی این قلعه کتیبه‌هایی مربوط به خشایار شاه پیدا شده که 20 متر ارتفاع دارند و بر فراز یک صخره قرار گرفته‌اند. همانطور که گفته شد به نظر می‌رسد قدمت این کتیبه‌ها به زمان هخامنشیان باز می‌گردد. باستان‌شناسان اعتقاد دارند، داریوش بزرگ، حکاکی‌های اولیه را روی این کتیبه‌ها انجام داده است و سپس در دوره خشایارشاه این کتیبه‌ها تکمیل شده‌اند. روی کتیبه‌ها به سه زبان بابلی، فارسی باستانی و عیلامی حکاکی شده است.

  • گردشگردان می‌توانند هر روز از ساعت 8 صبح تا 5 عصر از این قلعه تاریخی دیدن کنند.
  • آدرس قلعه وان: ترکیه، شهر وان، انتهای خیابان Sümbül

درباره قلعه وان در نترکیه با دکوول همراه  باشید.

موزه وان

    موزه وان یکی دیگر از جاذبه‌های این شهر است که در سال 1945 میلادی داخل یک انبار قدیمی آغاز به کار کرد. این موزه را در سال 1932 تاسیس کرده بودند. در این موزه تعداد زیادی سنگی یادبود اورارتویی وجود دارد که روی آنها حکاکی‌هایی با خط میخی دیده ‌می‌شود. در این موزه همچنین سنگ قبرهایی را می‌توانید ببینید که به شکل قوچ یا میش هستند و قدمتشان مربوط به زمان آق قویونلو و قره قویونلو است. سال‌ها بعد موزه وان از آن انبار به یک ساختمان شیشه‌ای و مدرن منتقل شد. ساختمان جدید 23 سالن نمایشگاهی دارد و مساحت آن به مساحت 13 هزار مترمربع می‌رسد.

    در این موزه جدا از موارد گفته شده آثاری همچون سکه‌ها، کتیبه‌ها، آثار باستانی، قطعات سفالی، زره‌های اسب، کلاه خودها، کمربندهای برنزی، دست نوشته‌ها، زیورآلات طلایی ظریف و آثار قوم نگاری و مردم شناسی از دوره‌های بیزانسی، رومی، اورارتویی، عثمانی، قره قویونلو، آق قویونلو و سلجوقی را از نزدیک ببینید.

  • شما می‌توانید هر روز از ساعت 8 صبح تا 5 عصر از موزه وان بازدید کنید.
  • آدرس موزه جدید وان: ترکیه، شهر وان، ابتدای خیابان Sümbül
  • شماره تماس: 4322161139 90+

درباره موزه وان ترکیه در دکوول بخوانید.

مسجد کایا چلبی

    یکی دیگر از جاهایی که در شهر وان می‌توانید به بازدید از آن بپردازید، مسجد کایا چلبی  Kaya Celebi Cami است. ساخت این مسجد را در سال 1660 کایا چلبی آغاز کرد. سه سال بعد یعنی دقیقا همزمان با مرگ چلبی، ساخت این مسجد هم به پایان رسید. بازدیدکنندگان باید در بخش قدیمی شهر وان به دنبال مسجد کایا چلبی بگردند. پلان این مسجد مستطیل شکل است و آن را با سنگ‌های قرمز و سفید تزئین کرده‌اند.

    در گوشه شمال غربی هم یک مناره قرار دارد. محراب مسجد کایا چلبی مقرنس کاری، گل و بوته و همچنین شکل‌های هندسی تزئین شده است. اشکال هندسی و طراحی‌های طبیعت را در تزئینات درب ورودی نیز می‌توانید ببینید. در نزدیکی مسجد کایا چلبی، یک مسجد دیگر به نام خسرو پاشا (Hüsrev Paşa) دیده می‌شود که تقریبا حدود یک قرن قدمت دارد. معمار سینان این مسجد را معماری کرده است. اگر برای بازدید از مسجد کایا چلبی اقدام کردید، حتما سری هم به مسجد خسرو پاشا بزنید.

  • آدرس مسجد کایا چلبی: ترکیه، شهر وان، خیابان اسکی کاله یولو (Eski Kale Yolu)

درباره مسجد کایا چلبی وان ترکیه با دکوول همراه باشید.

صومعه واراگاوانک (یدی کلیسه)

    یکی دیگر از سازه‌های موجود در شهر وان که به عنوان یک جاذبه گردشگری شناخته می‌شود؛ صومعه واراگاوانک است. این سازه را با نام یدی کلیسه به معنای هفت کلیسا (Yedi Kilise)  نیز می‌شناسند. صومعه واراگاوانکدر خود شهر وان قرار ندارد اما با طی کردن 9 کیلومتر از وان می‌توانید خودتان را به این جاذبه برسانید. شاید با توجه به نام صومعه این تصور در ذهنتان به وجود آمده باشد که این سازه هفت کلیسا دارد. اما این تصور درستی نیست. در این صومعه پنج کلیسا در دو گروه و همچنین یک کتابخانه و یک برج ناقوس دیده می‌شود. قدیمی‌ترین کلیسایی که در این مجموعه قرار دارد، کلیسای سنت سوفیا است. قدمت این کلیسا مربوط به قرن هشتم میلادی است.

    دومین کلیسای قدیمی مجموعه سنت جان نام دارد. این کلیسا در مجاورت دیوار شمالی کلیسای سنت سوفیا قرار داشته اما متاسفانه امروزه تنها خرابه‌هایی از آن به جا مانده است. گروه دوم کلیساها را در سال‌های 1003 تا 1021 میلادی ساختند و مرکزیتشان هم کلیسای مریم مقدس بود. دستور ساخت این کلیساها را پادشاه و اسپورکان صادر کرده بود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، صومعه واراگاوانک در زمان نسل‌کشی ارامنه توسط عثمانیان یک بار مورد حمله قرار گرفت و بخش‌های عظیمی از آن تخریب شد.

  • آدرس صومعه واراگاوانک: ترکیه، استان وان، 9 کیلومتری جنوب شرقی شهر وان

درباره صومعه واراگاوانک (یدی کلیسه) وان ترکیه در دکوول بخوانید.

قلعه هوشاپ

    جاذبه تاریخی بعدی شهر وان که باید در طول سفرتان از آن دیدن نمایید، قلعه هوشاپ Hoşap Kalesi است. نام این قلعه را می‌توان آب زیبا معنا کرد. این نام را شاید به دلیل وجود رودخانه‌ای که در نزدیکی این قلعه قرار دارد؛ برایش انتخاب کرده‌اند. به نظر می‌رسد این قلعه را در زمان اورارتوها یعنی بین قرن ششم تا نهم پیش از میلاد ساخته باشند. به نظر می‌رسد هوشاپ بازسازی شده باشد، دستور ساخت این قلعه را حاکم محلی وان – ساری سلیمان بیگ – و در سال 1634 میلادی ساخته است. دلیل ساختن این قلعه، ایجاد امنیت بوده است.

    بخش‌های مختلف این سازه زندان‌های زیرزمینی، سه حیاط مجزا، سراچه‌هایی برای نگهبانی، برج‌های محافظتی، چندین منزلگاه، شیرهای آب، سه حمام و دو مسجد است. اگرچه قسمت‌هایی از این قلعه تاریخی مانند دیوارهای شرقی و غربی و دروازه‌های آن، تخریب شده است اما هنوز هم شکوه و زیبایی فراوانی می‌توانید در آن بیابید. اگر از دیواره غربی این قلعه دیدن کنید، کتیبه‌ای را خواهید دید که اطلاعاتی درباره تاریخچه ساخت و چگونگی احداث قلعه هوشاپ را به زبان فارسی روی آن دیده می‌شود.

  • آدرس قلعه هوشاپ: ترکیه، استان وان، فاصله 40 کیلومتری شهر چاووش تپه، روستای گوزل سو

درباره قلعه هوشاپ وان ترکیه در دکوول بخوانید.

قلعه چاووش تپه (ساردورینیلی)

    قلعه چاووش تپه یکی دیگر از جاذبه‌های وان است که آن را با نام ساردورینیلی نیز می‌شناسند. این قلعه یک جورهایی نشانگر قدرت ساردوری‌ بوده است. به نظر می‌رسد این قلعه را چند قرن قبل از میلاد مسیح ساخته باشد. از آنجایی که در یک مسیر تجاری قرار گرفته، بسیار ارزشمند بوده است. براساس نظر محققان قلعه چاووش ویژگی‌های زیر را دارد که آن را ارزشمند می‌کند:

    طرح قلعه چاووش تپه خطی است و آن را روی یک تپه ساخته‌اند. چاووش دارای دیوارهای ثقلی است و بقایای کاخ سلطنتی اورارتین نیز در آن قرار دارد. قلعه را با یک حلقه محصور کرده‌اند و در بخش بالایی و پایین‌تر قلعه بخش‌هایی همچون چوبه‌دار، سالن حرمسرا، توالت سلطنتی، کاخ با اتاق، آشپزخانه، مخازن، انبارها، کارگاه‌های آموزشی (مربوط به قرن 7 پیش از میلاد)، برج پادشاه، دیوارهای دژ و معبد خلدی وجود دارد.

    شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این قلعه یک سیستم فاضلاب 2800 ساله وجود دارد که آن را در سال 2004 میلادی کشف کرده‌اند. این فاضلاب دارای 30 متر طول و 1 متر عرض است. این سیستم زیر قسمت غربی قلعه بوده و آن را با سنگ پوشانده بودند. فاضلاب قلعه چاووش را باید نشانی از مدرن بودن حکومت اوراتوا است. در شرق قلعه چاووش یک به نام معبد خلدی تپه وجود دارد که متعلق به خدای اوراتوا است. ورودی اصلی قلعه، بخش بالایی و پایینی را به هم وصل می‌کند. برخی از باستان‌شناسان این احتمال را می‌دهند که قلعه چاووش یک بار در قرن هفتم پیش از میلاد توسط اسکیت‌ها تخریب شده باشد.

  • آدرس قلعه چاووش تپه: ترکیه، آناتولی شرقی، حدود 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر وان

درباره قلعه چاووش تپه (ساردورینیلی) وان ترکیه در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب جاذبه های گردشگری وان ترکیه با شهر زیبای وان که در نزدیکی ایران قرار دارد، آشنا شدیم و درباره برخی از جاذبه های گردشگری آن حرف زدیم. ایرانیان زیادی در طول سال وان را به عنوان مقصد سفرشان انتخاب می‌کنند، اگر شما هم یکی از آنها هستید این مطلب می‌تواند لیست خوبی از جاذبه‌های این شهر در اختیارتان قرار دهد. اگر نکته دیگری درباره جاهای دیدنی وان وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه سفر به وان را دارید آن را با ما و دیگر خواندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.