آشنایی با آبشارهای کهگیلویه و بویر احمد

تاریخ انتشار: 1401/3/23 - تاریخ آخرین تغییرات: 1403/2/6

استان کهگیلویه و بویر احمد پر از آبشارهای زیباست که در توصیف هر کدام از آنها می‌توان ساعت‌ها حرف زد. شمار این آبشارها آنقدر زیاد است که می‌توان این منطقه را سرزمین آبشارهای رویایی دانست. جالب است بدانید حتی هفتمین آبشار مرتفع ایران نیز در این استان جای گرفته است.

بسیاری از افرادی که تصمیم می‌گیرند به این استان زیبا سفر کنند، توصیف آبشارهایش را شنیده‌اند. ما نیز در این مطلب قصد داریم شماری از این جاذبه‌های طبیعی را به شما معرفی نماییم. اگرچه سعی بر این است که به مهم‌ترین و زیباترین این آبشارها اشاره شود اما اگر چیزی از قلم افتاد بدین معنا نیست که ارزش دیدن ندارد.

در ادامه مطلب آشنایی با آبشارهای کهگیلویه و بویر احمد، همانطور که از عنوان پیداست، قصد داریم تعدادی از این آبشارها را معرفی نماییم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


آنچه میخواهید درباره آشنایی با آبشارهای کهگیلویه و بویر احمد بدانید:

آبشار تنگه تامرادی

    45کیلومتر مانده به جنوب غربی یاسوج و 10 کیلومتر مانده به منطقه سرگیچنه، یک آبشار رویایی در میان سنگ‌ها و صخره و همچنین درختان بلوط خود نمایی می‌کند که ارتفاع کلی آن بین 10 تا 50 متر است و آب زلال و زیبایش از صخره‌ها پایین می‌ریزد. آبشار تنگه تامرادی در مسیر جاده سپیدار قرار دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در برخی از روایت‌ها محل جنگ میان آریو برزن و اسکندر مقدونی را در این مکان دانسته‌اند.

    اما وجه تسمیه این آبشار به یکی از طوایف بزرگ ایل بویر احمد باز می‌گردد. این نام را از روی طایفه تامرادی برداشته‌اند. از پوشش گیاهی اطراف این آبشار جدا از درختان بلوط می‌توان به زالزالک و بنه نیز اشاره کرد. اگر در فصل تابستان به کهگیلویه و بویر احمد سفر می‌کنید حتما سری هم به این آبشار بزنید. زیرا طبیعت زیبا و آب و هوای فوق‌العاده مطبوعی در این فصل در اطراف آبشار تنگه تامرادی حاکم است.

درباره آبشار تنگه تا مرادی در دکوول بخوانید.

آبشار یاسوج

    یکی دیگر از آبشارهای استان که در خود شهر یاسوج قرار دارد، آبشار یاسوج است. این آبشار در شمال شرق شهر قرار گرفته است و پس از اینکه از دالان‌های زیبای ساخته شده توسط درختان سرسبز عبور کردید، به این آبشار 10 متری زیبا خواهید رسید. این جاذبه به دلیل امکانات رفاهی که دارد و همچنین دسترسی آسان یکی از محل‌های مورد علاقه گردشگران و بومیان است.

    آب این آبشار از چشمه‌های موجود در زاگرس سرچشمه می‌گیرد. وجود باغ‌های میوه، مراتع سرسبز و گل‌های رنگارنگ بر زیبایی رویاگونه این مکان افزوده است. بهترین زمان سفر به آبشار یاسوج را باید فصل‌های بهار و تابستان دانست. زیرا یاسوج زمستان‌های سردی دارد و شاید سفر به این شهر در فصل زمستان کار آسانی نباشد و برای علاقمندان به طبیعت سبز نیز قطعا طبیعت بهاری و تابستانی یاسوج جذاب‌تر است.

    در کنار آبشار یاسوج تفرجگاهی بنا شده است که زیبایی منطقه را دو چندان کرده و آن را به جایی مناسب برای پیک نیک بدل نموده است. این جاذبه گردشگری آبشاری دائمی است و سرچشمه آن در 20 متری دامنه کوه قرار دارد.

درباره آبشار یاسوج و ویژگی های آن و محل قراگیریش در دکوول بخوانید.

آبشار کمردوغ

    یکی دیگر از آبشارهای محبوب و زیبای استان کهگیلویه و بویر احمد، آبشار کمر دوغ نام دارد. این جاذبه در قلعه رئیسی، یکی از توابع شهرستان کهگیلویه قرار گرفته است. اگرچه باید آن را در زمره زیباترین جاذبه‌های طبیعی کهگیلویه و بویر احمد دانست اما متاسفانه به اندازه دیگر آبشارهای این استان مشهور نشده و هنوز ناشناخته است.

    آبشار بزرگ کمردوغ، دارای 100 متر ارتفاع و 60 متر عرض است. همه فصل‌های سال آب دارد و بدان لقب عروس آبشارهای ایران را داده‌اند. آب این آبشار نمکی است و از آنجایی که در کهگیلویه و بویر احمد کمتر آبشاری این ویژگی را دارد، این نیز جذابیت‌های این جاذبه گردشگری محسوب می‌شود. به نظر می‌رسد علت نام‌گذاری این آبشار را باید در رنگ آبش که مانند دوغ سفید است، جستجو کرد.

    مسیر دسترسی به کمردوغ به این صورت است که از شمال شهر دهدشت، جاده‌های پر پیج و خم کوهستانی را طی نمایید و از میان جنگل‌های بلوط عبور کنید تا پس از طی نمودن 70 کیلومتر به چاروسا برسید. سپس باید خود را به قلعه رئیسی برسانید و از آنجا راه آبشار کمردوغ را پیش بگیرید. این جاذبه در 80 کیلومتری دهدشت-چرام قرار دارد.

درباره آبشار کمر دوغ یکی از آبشارهای زیبا کهگیلویه و بویر احمد در دکوول بخوانید.

آبشار بهرام بیگی

    حیف است اگر به استان کهگیلویه و بویر احمد سفر کنید و سری به آبشار زیبای بهرام بیگی نزنید. این آبشار که در 50 کیلومتری غرب شهرستان دنا قرار دارد، دارای 35 متر ارتفاع است. از میان ویژگی‌های بهرام بیگی می‌توان به آب خنک و زلال این آبشار اشاره کرد. همچنین اطراف آبشار را درختان چنار و گردو که قدمتی بالای 100 سال دارند، پوشانده‌اند و بنابراین باید یکی دیگر از ویژگی‌های این منطقه را پوشش گیاهی متنوع آن دانست.

    آب آبشار بهرام بیگی به سمت دشت‌های پایین دستش سرازیر است و این مساله، چهره زیبایی به منطقه بخشیده است. در فصل بهار و تابستان هوای بی‌نظیر و مطبوع و همچنین طبیعتی سبز و دلنواز منطقه را فرا گرفته و به جایی مناسب برای گردش بدل کرده است. آبشار بهرام بیگی در روستایی به نام دلی بهرام بیگی قرار گرفته است. این جاذبه گردشگری 50 کیلومتر با شهر سی سخت و 70 کیلومتر با شهر یاسوج فاصله دارد.

درباره آبشار بهرام بیگی یکی از آبشارهای زیبا این منطقه در دکوول بخوانید.

آبشار طسوج

    یکی دیگر از آبشارهای زیبای استان که در سردسیرترین قسمت منطقه چرام قرار گرفته است، آبشار طسوج نام دارد. فاصله این آبشار که در کوه ساورز قرار دارد.؛ تا شهر چرام 70 کیلومتر است. اطراف آبشار طسوج را باغ‌ها میوه‌ مانند سیب و گردو فرا گرفته است. از دیگر ویژگی‌‌های این منطقه زیبا می‌توان به وجود درختان کهنسال و حضور عشایر در آن اشاره کرد.

    درواقع منطقه گردشگری طسوج را به طور کلی می‌توان جایی مناسب برای گردش و پیک نیک دانست که خصوصا در فصل‌های بهار و تابستان طبیعتی فوق‌العاده زیبا دارد و بسیار مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد. درواقع این جاذبه از جاهای دیدنی دهدشت محسوب می‌شود و از نظر پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی و حائز اهمیت است. جدا از آبشار در این منطقه می‌توانید رودخانه طسوج و همچنین گل‌های لاله واژگون را نیز تماشا کنید.

درباره آبشار طسوج یکی از آبشارهای زیبای منطقه کهگیلویه و بویر احمد در دکوول بخوانسد.

آبشار کیوان

    کیوان درواقع مجموعه‌ای از آبشارهاست که در بستری صخره‌ای یک سنگ زیبا جاری شده است. این مجموعه چهارفصل جایی مناسب برای علاقمندان به صخره نوردی محسوب می‌شود. این آبشار که یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر گچساران است، به عنوان یکی از تفریحگاه‌های شناخته شده در دشت لشتر قرار گرفته است. این آبشار به صورت ریزش ناگهانی آب از یک ارتفاع سنگی بلندی ایجاد شده که درواقع این سنگ در مسیر رودخانه قرار دارد.

    به نظر می‌رسد کیوان حاصل یک پدیده زمین‌شناسی است که در محل برخورد دو رودخانه یا دره به نام‌های تنگ درک و دره شور ایجاد شده است. در دشت لیشتر که در روستایی به همین نام قرار دارد، به جز کیوان شمار دیگری آبشار در ارتفاع بالاتر وجود دارد که می‌توانید در طول این سفر از آنها نیز بازدید نمایید. برخی از این آبشارها پله پله هستند استخرهای طبیعی مناسب برای شنا دارند.

درباره آبشار کیوان واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد در دکوول بخوانید.

آبشار پوتک

    یکی دیکر از آبشارهای استان که در طول سفرتان به کهگیلویه و بویر احمد می‌توانید به بازدید از آن بپردازید، آبشار پوتک است. این جاذبه حدود دو هزار و 500 متر ارتفاع از سطح دریا دارد و در منطقه کوهستانی دنا قرار گرفته است. در واقع فاصله پوتک تا ذخیره‌گاه زیست‌کره دنا سه و نیم کیلومتر بیشتر نیست. این آبشار 15 متر ارتفاع دارد و به دلیل مسیر دسترسی سختش هنوز تا حدی بکر بودنش را حفظ کرده است.

    برای رسیدن به آبشار پوتک باید به روستای خفر بروید و از غرب این روستا راهتان را به سمت دره گودبرره و از آنجا تنگه کالادون ادامه دهید. در ادامه این مسیر به صخره‌های پوتک خواهید رسید. پوتک یک آبشار دو مرحله‌ای است که آب آن از صخره‌های بلند به پایین فرو می‌ریزد. به جرئت می‌توان این جاذبه را یکی از زیباترین جاذبه‌های طبیعی در منطقه دنا دانست.

درباره آبشار پوتک و مسیر دسترسی به آن واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با آبشارهای کلگیلویه و بویر احمد، تعدادی از معروف‌ترین آبشارهای این استان زیبا را معرفی کردیم. آبشارهای این استان به این معرفی ختم نمی‌شود و تعدادشان بسیار بیشتر از این است که در این مقاله مجال پرداختن به آنها وجود داشته باشد. آبشارهای این استان زیاد نزدیک به هم نیستند و در همه جای استان بخش شده‌اند. معمولا در کنار این آبشارها طبیعتی بکر و جاذبه‌های طبیعی دیگری نیز انتظارتان را می‌کشد. پس اگر  قصد سفر به استان کهگیلویه و بویر احمد را داشتید، این پراکندگی را در نظر بگیرید و زمان کافی برای سفر کمنار بگذارید تا بتوانید از همه جاذبه‌های طبیعی استان دیدن نمایید.

    در طول بازدید از آبشارهای کهگیلویه و بویر احمد وهمچنین دیگر جاذبه‌های طبیعی این استان سعی کنید از طبیعت محافظت کنید و اگر کسی از گردشگران هم قصد آسیب زدن به طبیعت را داشت، حتما نگرانی خود را به او گوشزد کنید تا آیندگان نیز بتوانند مانند ما از این مناظر زیبا لذت ببرند. اگر نکته دیگری درباره آبشارهای کهگیلویه و بویر احمد وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.