آشنایی با منطقه حفاظت شده پرور

زمان مطالعه: 3 دقیقه

در مرز استان مازندران و سمنان، درست در شمال شرقی شهرستان سمنان یک منطقه حفاظت شده به نام پرور Parvar وجود دارد که بسیار شبیه به پارک ملی گلستان است. در این منطقه می‌توانید دشت‌های پست، تپه ماهور، کوه‌ها و صخره‌های بلند و جنگل‌های پراکنده و متراکم را در کنار هم ببینید. در قسمت کوهستانی این منطقه به جز پرور می‌توانید از روستاهای کلیم، کاورد، تلاجیم، فینسک، ملاده، شلی، هیکو، سرخ ده، اوپرت و … هم دیدن کنید. در این روستاها مردم زندگی می‌کنند که این خود باعث به وجود آمدن تعارض زیاد مردم با حیات وحش شده است. در این مطلب قصد داریم شما را با طبیعت بکر منطقه حفاظت شده پرور آشنا کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


معرفی منطقه محاقظت شده پرور

    به نظر می‌رسد شاید پرور گلستان، کوچک باشد اما دارای منابع طبیعت بسیار غنی است که می‌توانید از وجود آنها در این منطقه کوچک لذت ببرید. پوشش گیاهی متنوع منطقه پرور شگفت‌انگیز است. وسعت این دشت میان کوه‌های پوشیده از درخت را با توجه به رد ماشین می‌توانید تصور کنید.

    منطقه پرور سه منطقه امن حفاظتی به شرح زیر دارد: اول صیدوا که همان منطقه دشتی پرور است، دوم رودبارک که پوششی جنگلی دارد و سوم سرتنگه پرور که دارای صخره‌هایی بلند و تنگه‌ای زیبا است. پرور همچنین هم مرز با منطقه حفاظت شده بولا و پناهگاه حیات وحش دودانگه و در نزدیکی پارک ملی کیاسر قرار گرفته که این خود گویای اهمیت این زیستگاه ارزشمند کشور است.

    اقلیم نیمه خشک سرد تا مرطوب معتدل و دامنه ارتفاعی ۱۱۹۰ تا ۳۳۰۰ متر در دشت و کوهستان، تنوع زیستی خوبی را در منطقه حفاظت شده پرور به وجود آورده است.

درباره  منطقه حفاظت شده پرور استان سمنان در دکوول بخوانید.

 منطقه حفاظت شده پرور

    در منطقه حفاظت شده پرور، به طور کلی ۳۹ گونه پستاندار در قالب ۳۵ جنس که مربوط به ۱۴ خانواده از ۵ راسته هستند، وجود دارد. وجود ۶ راسته از ۷ راسته پستاندار که در خشکی زندگی می‌کنند و حدود یک چهارم گونه‌های پستانداری که در کشور وجود دارند در این منطقه، جایگاه و ویژگی‌های اکولوژیکی پرور را بسیار ارزشمند‌تر کرده است. از میان پستاندارانی که در این منطقه زندگی می‌کنند می‌توان به مرال، شوکا، گراز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه گوش، کاراکال، گربه پالاس، گربه وحشی، کل و بز، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه معمولی، شغال، کفتار، سمور، تشی، خرگوش اشاره کرد.

درباره  منطقه حفاظت شده پرور زیست جانوری آن در دکوول بخوانید.

    از میان پرند‌گانی که این منطقه را برای زندگی انتخاب کرده‌اند می‌توان به کبک د‌ری، بلد‌رچین، هوبره، کبک، تیهو، هد‌هد، شاه بوف، جغد، سینه سرخ و انواع پرند‌گان شکاری اشاره کرد. همچنین خزند‌گان و دوزیستانی همچون افعی، کفچه مار، مار جعفری، انواع آگاما، بزمجه، لاکپشت و انواع وزغ‌ها نیز در پرور زندگی می‌کنند.

درباره زیست پرندگان منطقه حفاظت شده پرور در دکوول بخوانید.

مختصری درباره منابع آب این منطقه

    منابع مهم آبی منطقه رودخانه‌ها، چشمه‌ها و سنگاب‌ها هستند. این منطقه د‌ارای چند‌ین رود‌خانه است‌ که همگی فصلی بود‌ه و د‌ر بیشتر فصول سال آب د‌ر آنها جاری است. مهمترین‌ رود‌خانه این منطقه سفیدرود است‌ که از ارتفاعات نیزوا سرچشمه می‌گیرد. د‌و رود‌خانه تنگه‌ کاورد و رود‌خانه رود‌بارک نیز د‌ر پرور وجود د‌ارند‌ که هر د‌و از انشعابات رود‌خانه سفید رود محسوب می‌شوند.

    منطقه حفاظت شد‌ه پرور د‌ارای چشمه‌های بسیار زیاد‌ی است‌ که از مهم‌ترین آنها می‌توان به چشمه رود‌بارک، آبشرف، سیاه رودبار، ویان، لیسه، فینسک و … اشاره نمود. سنگ آب مرنو، سفید خاک و چهل نو از سنگاب‌های مهم منطقه هستند.

مسیر دسترسی به منطقه حفاظت شده پرور

    برای رسیدن به منطقه حفاظت شده پرور باید از  شهر سمنان به سمت شمال حرکت کنید و وارد جاده مهدی‌شهر شوید. پس از گذشتن از شهمیرزاد در جاده کیاسر باید حرکت خود را به سمت فولادمحله ادامه دهید و در ۳۴ کیلومتری شهمیرزاد با رسیدن به گردنه گرمکش به سمت روستای پرور تغییر جهت دهید.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با طبیعت بکر منطقه حفاظت شده پرور شما را با این منطقه آشنا کردیم. درباره جغرافیا و منابع آب منطقه حرف زدیم. اگر نکته دیگری در این مورد وجود دارد که در این نوشته بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه بازدید از منطقه پرور را دارید؛ حتما تجربیات خود را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها