کوه های رنگی آلاداغ لار

زمان مطالعه: 3 دقیقه

استان آذربایجان شرقی پر از جاذبه‌های طبیعی برای بازدید است. اکثر این جاذبه‌ها به حدی زیباست که شما با دیدن یک عکس از آن دل‌تان می‌خواهد هر چه سریع‌تر سوار ماشین شوید، چشمانتان را ببندید و باز کنید و ببینید که در این استان قرار دارید. بسیاری از جاذبه‌های این استان مشهور خاص و عام است اما برخی دیگر از جاذبه‌ها هم شهرت کمتری دارند. به طور کلی سفر به استان آذربایجان شرقی را باید سفر به دنیای جاذبه‌های شگفت‌انگیز دانست.


کوه های رنگی آلاداغ لار

    یکی از جاذبه های گردشگری که در سفر به آذربایجان شرقی نباید به هیچ عنوان فرصت بازدید از آن را از دست داد، کوه‌های رنگی آلاداغ لار است. این کوه‌ها در 25 کیلومتری شمال شرق شهر تبریز قرار دارند و در واقع از شهرستان میانه شروع می‌شوند و تا مسیر اهر به تبریز ادامه پیدا می‌کنند. تصور کنید شما در جاده اهر به تبریز هستید و اطرافتان را کوهستان‌های رنگی به رنگ‌هایی مثل قرمز، زرد، سفید و نارنجی فراگرفته است. آیا چنین صحنه‌ای یک قسمت از رویا نیست؟ آیا همان لحظه وسوسه نمی‌شوید که ماشین را کناری پارک کنید و بروید تا از نزدیک این کوه‌ها را ببینید؟

    در مطلب آشنایی با کوه های رنگی آلاداغ لار قصد داریم همه چیز را درباره این جاذبه گردشگری بررسی نماییم. ابتدا به معرفی این کوه‌ها خواهیم پرداخت و سپس موقعیت و شرایط جغرافیایی و اطلاعات دیگر درباره این جاذبه را بررسی خواهیم کرد. اگر قصد سفر به آذربایجان شرقی و بازدید از این جاذبه گردشگری را دارید و یا دلتان می‌خواهد اطلاعات بیشتری درباره این جاذبه نادر در جهان کسب کنید، این مطلب مخصوص شماست. پس با وب سایت دکوول تا انتهای آن همراه باشید.

معرفی کوه های آلاداغ لار

    یکی از عواملی که همیشه استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز و جاذبه‌های اطراف آن را منحصر به فرد کرده، قرارگیری این منطقه در گوشه غربی ایران است. این مساله باعث شده آذربایجان شرقی از نظر توپوگرافی دارای ویژگی‌های منحصر به خود باشد. این منطقه پر از آتشفشان‌های خاموش، دریاچه‌های یخچالی و جاذبه‌های طبیعی منحصر به فرد است. کوه‌های آلاداغ لار تنها بخشی از این جاذبه‌ها به حساب می‌آیند.

درباره کوه‌های آلا داغ لار در دکوول بخوانید.

    وقتی به سمت آذربایجان شرقی حرکت می‌کنید، زمانی که از زنجان عبور کردید ، کوه‌های رنگی آلاداغ لار شروع به نمایان شدن می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این مدل از کوه‌ها فقط در چند نقطه جهان مانند ژئوپارک ژانگی چین، کوه‌های آسانگیت پرو و استان آذربایجان شرقی در ایران وجود دارند. کوه‌های رنگین کمانی از میلیون‌ها سال فشرده شدن و اکسیده شدن ماسه سنگ‌ها و مواد مدنی به وجود آمده‌اند.

    اگر بخواهیم دلیل رنگی شدن این کوه‌ها را به زبان ساده توضیح دهیم باید بگوییم که به دلیل شرایط خاص زنگ زدگی (اکسیداسیون)، وفور اکسیژن و ترکیب این عناصر با هم رنگ قرمز در این کوه‌ها به وجود آمده است. رنگ‌های دیگر نیز به نظر می‌رسد به دلیل وجود مواد معدنی و تغییراتی که طی این 15 میلیون سال روی آنها صورت گرفته، به وجود آمده باشند. برای مثال حضور رنگ سبز در این سنگ‌ها ممکن است به دلیل کربناته شدن ماده معدنی مس بوده باشد.

    زمانی که برای بازدید از کوه‌های آلاداغ لار می‌روید، ممکن است برای مدتی تصور کنید که پا روی یک سیاره دیگر گذاشته‌اید اما اینطور نیست. این فقط بخش کوچکی از طبیعت فوق‌العاده ایران است که نظیر آن را کمتر جایی از دنیا می‌توان پیدا کرد. پیک نیک و گردش و همچنین عکاسی در دل آلاداغ لار کار بسیار جذابی است. این کوه‌ها به خودی خود زیبا هستند حالا تصور کنید که آبراهه‌های باریکی نیز از برخی از نقاط این کوه به پایین سرازیر شود و جلوه این مکان را زیباتر کند. بهترین زمان بازدید از کوه‌های آلاداغ لار کاملا بستگی به سلیقه شما دارد. تابش آفتاب روی این سنگ‌ها در هر فصل جلوه خود را دارد. در پاییز و زمستان نیز بارش برف و باران در این منطقه یک منظره شگفت‌انگیز را به وجود خواهد آورد.

    در نزدیکی این کوه‌ها چند روستا وجود دارد که بازدید از آنها به خودی خود بر لطف و لذت سفرتان اضافه می‌کند زیرا خاک این روستاها هم مانند سنگ‌های آلاداغ لار رنگی هستند. کوه‌های رنگین کمانی آذربایجان شرقی و همچنین این روستاها یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های طبیعی این استان و محلی رویایی برای عکاسی در طبیعت به حساب می‌آید.

درباره کوه‌های آلاداغلار در استان آذربایجان شرقی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

موقعیت جغرافیایی و مسیر دسترسی به کوه‌های آلاداغ لار

    شاید گمان کنید که زمانی که در جاده اهر به تبریز به این کوه‌ها برخورد می‌کنید، از آنها بازدید کرده‌اید اما اینطور نیست. سفر شما به تپه‌های رنگین کمان درست زمانی آغاز می‌شود که پیاده‌روی در این کوه‌های رنگی را آغاز نمایید. کوه‌های آلاداغ لار در 25 کیلومتری شهر تبریز قرار دارد. فاصله این جاذبه گردشگری تا تهران حدود 630 کیلومتر است و برای رسیدن به آن باید از جاده قزوین به زنجان و سپس زنجان به تبریز و در نهایت جاده تبریز به اهر حرکت نمایید. سفر شما از تهران به تپه های رنگین کمان حدود 7 ساعت به طول می‌انجامد.

    کوه‌های آلاداغ لار دارای 70 کیلومتر مربع وسعت و حدود 15 میلیون سال قدمت تاریخی دارد. البته از آنجایی که امکانات رفاهی و تفریحی برای این جاذبه گردشگری تهیه نشده نمی‌توان آن را مکان مناسبی برای کمپ و ماندن در شب دانست. بنابراین سعی کنید برنامه سفرتان به این جاذبه گردشگری یک روزه باشد.

درباره موقعیت جغرافیایی کوه‌های آلاداغلار در آذربایجان شرقی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با کوه های رنگی الاداغ لار اطلاعات زیادی درباره این کوه‌ها، ویژگی‌هایشان و دلیل رنگی شدنشان به دست آوردیم. فهمیدیم که این جاذبه حدود 15 میلیون سال قدمت دارد و یکی از نادرترین جاذبه‌های طبیعی نه تنها در ایران بلکه در همه دنیا به حساب می‌آید. بسیاری از کسانی که به سفر و بازدید از جاذبه های گردشگری علاقه دارند، بیشتر به دنبال جاذبه‌های تاریخی و یا آن دسته از جاذبه‌های طبیعی می‌روند که به شهرتی دست یافته‌اند و اطلاعی از چنین جاذبه‌های بکر و نادری ندارند.

    این مساله باعث شده تا کوه‌های رنگین کمانی تبریز بتواند بکر بودن و دست نخوردگی خود را حفظ کند. اما مشکلی که این مساله ایجاد کرده این است که چنین جاذبه طبیعی نادری که آن را می‌توان با موارد مشابهی مثل ژئوپارک مقایسه کرد، هنوز آنقدر شهرت پیدا نکرده که بتوان آن را ثبت جهانی کرد. در پایان باید یادآوری کرد که کوه‌های رنگی آلاداغ لار یکی از سرمایه‌ها و گنجینه‌های ارزشمندی است که از 15 میلیون سال پیش به دست ما رسیده است. بنابراین نگهداری و حفظ این گنجینه طبیعی از مسئولیت‌های ماست. در طول بازدید از آلاداغ لار این مهم را فراموش نکنید.

    اگر نکته دیگری در خصوص کوه‌های رنگی الاداغ لار وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این نوشته برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.