قله یخچال: معرفی کامل و راهنمای جامع

زمان مطالعه: 4 دقیقه

قله يخچال همدان یا قله یخچال صاحب (صاحب الزمان) جز معروف‌ترین قله‌های کوهستان الوند است که با ارتفاعی بالغ بر3580 متر يکي از کوه‌هاي مرتفع معروف استان همدان و یکی از بلندترين قلل رشته کوه الوند به شمار مي‌رود. این قله در قسمت جنوبي سلسله جبال رشته کوه الوند همدان قرار دارد.


قله یخچال

    قله یخچال بخاطر طبیعت بکر و مسیر خاصش کوهنوردان  زيادي را جذب خود می‌کند. درواقع افراد زیادی براي صعود به آن به استان همدان سفر مي‌کنند برای صعود به این قله بسته به مسیر انتخابی باید بین 830 تا 1520متر ارتفاع گرفت. در مطلب قله یخچال: معرفی جامع و راهنمای کامل قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این جاذبه طبیعی را بررسی نماییم.

    ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت. سپس مسیرهای صعود به قله یخچال و جانپناه‌هایی که در مسیر وجود دارد را بررسی خواهیم کرد و در نهایت هم درباره اطلاعات مهم دیگر درباره این جاذبه طبیعی حرف می‌زنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا قصد صعود به قله یخچال را دارید و می‌خواهید با زیر و بم آن آشنا شوید؛ با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

نام قله

یخچال

ارتفاع

3580 متر

موقعیت استان همدان، شهرستان تویسرکان
ناحیه کوهستانی

قله یخچال کجاست؟

    همانطور که بالاتر توضیح دادیم قله یخچال که با نام قله یخچال صاحب یا قله یخچال صاحب‌الزمان نیز شناخته می‌شود، در جنوب استان همدان و شمال شهرستان تویسرکان قرار گرفته است. قله یخچال معروف‌ترین قله‌ کوهستان الوند و دومین قله مرتفع الوند است که در میانه ی خط الراس الوند قرار گرفته است. یخچال نیز مانند همه قله‌های دیگر مسیرهای متعددی برای صعود دارد که در ادامه به برخی از رایج‌ترین مسیرها اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

معرفی و بررسی قله یخچال در استان همدان را در دکوول بخوانید.

مسیرهای صعود به قله یخچال کدام هستند؟

    محبوب‌ترین و آسان‌ترین راه مسیر صعود به قله یخچال همدان از داخل دره مراد بیگ است و اکثر کوهنوردان و دوستداران طبیعت بکر و بی‌نظیر این مسیر را برای صعود به قله یخچال  انتخاب می‌کنند. ارتفاع مبدا صعود در محل خانه ییلاقی 2340 متر است و مقدار مسافت صعود از مسیر دره مرادبیگ تا قله یخچال نزدیک به 9 کیلومتر است. پناهگاه یخچال با 3200 متر ارتفاع در میانه این مسیر قرار دارد.

    مسیری که برای صعود قله یخچال از سمت شهرستان تویسرکان و سرکان در جنوب کمی کوتاه‌تر است اما این مسیر فاقد پناهگاه مجهزی مانند مسیر پناهگاه صاحب است. ارتفاع مبدا صعود در ابتدای دره چم سرهنگ 2840 متر است و تنها کمی بیش از پنج کیلومتر تا قله یخچال راه در پیش دارید. متاسفانه در فصل زمستان نمی‌توانید از  جاده خاکی دره چم سرهنگ را تا انتها با ماشین استفاده کنید و باید از مسیرهای دیگری نظیر مسیر صعود از تویسرکان استفاده شود که طولانی‌تر خواهد بود. با وجود این مسئله ناچار خواهید شد از حدود ارتفاع 2150 پیاده‌روی را شروع کنید و باید نزدیک به 12 کیلومتر پیاده روی تا قله یخچال انجام دهید که ممکن است کمی سخت و طاقت فرسا باشد برای کسانی که زیاد اهل کوهنوردی نیستند؛ باشد.

    دیگر مسیر راه یابی  برای قله یخچال از سمت روستای چشین و ییلاق تخت رستم در شمال غربی نیز وجود دارد که به لطف جاده خاکی ییلاق تخت رستم از همه مسیرها کوتاه‌تر است. ارتفاع مبدا صعود در انتهای جاده خاکی ییلاق تخت رستم بیش از سه هزار و سی متر است و ضمن اینکه پناهگاه یخچال در مسیر شما قرار دارد تنها حدود 3.5 کیلومتر تا قله یخچال راه در پیش دارید. توجه داشته باشید جاده خاکی ییلاق تخت رستم تنها مناسب ماشین‌های شاسی بلند است و در زمستان به دلیل برف امکان تردد ندارد.

بررسی مسیرهای زیبای صعود به قله یخچال و مسیرهای دسترسی به ـم را در پایگاه داده دکوول بخوانید.

پناهگاه قله یخچال کجاست؟

    پناهگاه قله یخچال در سال ۱۳۸۳ در مسیر صعود به قله یخچال از سمت جنوب غربی شهر همدان (دره مرادبیگ) احداث گردید. پناهگاه قله یخچال در ارتفاع 3206 متری از سطح زمین قرار دارد. اسم این پناهگاه به پناهگاه صاحب الزمان یخچال نیز شهرت دارد که  دارای امکانات کامل و خوبی بوده تا بتواند نیازهای کوهنوردان و طبیعت گردان را بخوبی پوشش دهد. بهتر است زمان حرکت را به گونه‌ای برنامه‌ریزی  کنید که برای ظهر در جان پناه باشید. همچنین اگر مجبور شدید شب را در کوه بمانید بهتر است خود را به جان پناه برسانید و در آنجا بمانید.

   در اطراف پناهگاه جهت روشنای از چراغ‌های بزرگ و قوی استفاده شده است  و میله‌های نشانگر که با شب‌رنگ‌های مخصوص مشخص شده‌اند، نیز در این جان‌پناه وجود دارد که مراجعه کننده‌ها  در صعودهای برفی و شب‌ها راهنمای بسیار خوبی برای راهیابی به پناهگاه و سهولت در شناخت مسیر در تاریکی یا شرایط نامناسب جوی است. این پناهگاه برای اقامت کوهنوردان در تمام فصل‌های سال بسیار مجهز و کامل بوده، به طوری که در فصول سرد سال، گنجایش استراحت و خواب را برای ۵۰ نفر و در فصول گرم تا ۸۰ نفر را در خود دارد.

    در محوطه  بیرون پناهگاه سه سکوی سنگفرش شده، ظرفیت استراحت و برقراری چادر را فراهم آورده و دارای چشم اندازی زیبا از شهر همدان است. پناهگاه یخچال صاحب دارای سیستم روشنایی کاملی است که با استفاده از پنل‌های خورشیدی کار می‌کند. طراحی زیبا و معماری خوب این پناهگاه مناسب و جالب دو طبقه پناهگاه و چند قفسه کتاب با موضوعات مختلف کوهنوردی، تاریخی، ادبی و … محیط خوبی را برای علاقه‌مندان صعود به قلل یخچال و یخچال شرقی (قله کوبری) فراهم آورده است. این پناهگاه به دلیل داشتن پنل‌های خورشیدی، سرویس بهداشتی و نوع طراحی و ساخت آن، از مجهزترین پناهگاه‌های کوهستانی در کشور به شمار می‌آید. اکثر کوهنوردان قبل از صعود به قله‌های یخچال و یخچال شرقی (کوبری)، استراحتی کوتاه در این پناهگاه دارند.

بهترین زمان و فصل صعود به قله یخچال چه موقع است؟

    بهترین زمان و فصل صعود به قله یخچال از نظر طراوت طبیعت و چشمه‌ها ، فصل بهار و ماه‌های اردیبهشت و خرداد است. آب و هوای قله یخچال در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است. قله یخچال معمولا در زمستان‌ها هوای فوق العاده سردی دارد. در این فصل بارش برف روی قله شدید است. حتی خطر بهمن در مسیرهای شمالی نیز وجود دارد. بنابراین بهتر آنکه فصل زمستان را برای صعود به قله یخچال انتخاب نکنید و اگر انتخاب کردید حتما لباس و وسایل مناسب همراه با خود داشته باشید و  همراه با یک تیم بسیار حرفه‌ای رهسپار فتح این قله شوید.

    به طور کلی در هر فصلی کوهنوردان باید از شرایط جوی کامل اطلاع حاصل کنند. مناظر سپید کوهستان، صعود زمستانه به قله یخچال را بسیار جذاب می سازد اما شرایط سختی را باید تحمل کنید. در اخر، از اخر فروردین ماه تا اوایل پاییز صعود به قله یخچال دلنشین‌تر و همچنین کم‌خطرتر است. در فصل زمستان با توجه به شرایط تردد و دما احتمال یخ­‌زدگی مسیر صعود زیاد است و بیشتر مواقع نیاز به کرامپون یا یخ شکن را الزامی می‌سازد.

بهترین زمان صعود به قله یخچال در استان همدان در چه زمانی است در دکوول بخوانید.

لوازم ضروری برای صعود به قله یخچال چیست؟

    استفاده از کوله پشتی مناسب، کفش های مناسب کوهنوردی یا طبیعت گردی که معمولا به شکل ساقدار با آج مناسب در کف هستند، عینک آفتابی و کلاه نقاب‌دار برای روزهای آفتابی، لباس گرم و تجهیزات زمستانی برای فصول سرد، دوربین عکاسی، دارو و لوازم شخصی، بطری آب، میوه، غذا و تننقلات، بسته کامل امداد و بقای طبیعت گردی، GPS با باطری اضافه یا پاوربانک برای گوشی، تمام وسایل لازم برای پیمایش در طبیعت مانند باتوم کوهنوردی و ... وسایلی است که در این کوهپیمایی باید همراه خود داشته باشید.

کلام آخر

    در مطلب قله یخچال: معرفی جامع و راهنمای کامل هر آنچه را لازم بود درباره این قله در استان همدان بدانید بیان کردیم. حالا دیگر اماده برنامه‌ریزی برای صعود به این قله هستید. توجه داشته باشید که قله یخچال یک جاذبه طبیعی است، بنابراین سعی کنید هیچگونه آسیبی به ان وارد ننمایید. همراه با خود یک کیسه زباله ببرید و زباله‌هایتان را به جای رها کردن در طبیعت درون کیسه زباله ریخته و با خود برگردانید.

    اگر نکته دیگری درباره قله یخچال وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران نیز بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 4 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها