قله کوبری را شاید بتوان قلهای پر حاشیه دانست. قلهای که پس از سالها با ربودن گوی سبقت از قله الوند و قله یخچال به عنوان بلندترین قله استان همدان شناخته شد و در طرح سیمرغ مورد استقبال بسیاری قرار گرفت. این سومین قلهای است که در استان همدان به عنوان بلندترین قله آن استان نام برده میشود. در این مقاله در دکوول قصد داریم قله کوبری را مورد بررسی قرار دهیم و اطلاعاتی جامع از آن را در اختیار شما قرار دهیم. با ما در وب سایت دکوول همراه باشید.
این قله نیز همانند دو قله پیشین استان همدان در رشته کوه بسیار زیبای الوند قرار گرفته است. رشته کوه الوند که در شهرهای همدان و تویسرکان قرار گرفته است میزبان کوهها، آبشارها، آثار تاریخی، باغات گردو و زیباییهای بینظیر دیگری است که همواره و در فصول مختلف پذیرای کوهنوردان و گردشگران بسیاری است.
نام قله |
کوبری |
ارتفاع |
3586 متر |
موقعیت |
استان همدان، شهر سرکان |
ناحیه |
کوهستانی |
ارتفاع نقطه شروع صعود |
2340 متر |
قله کوبری با ارتفاع 3586 متر به عنوان بلندترین قله کوهستان الوند و همچنین استان همدان شناخته میشود. قلهای که در بسیاری از مراجع یکی از قلههای یخچال شمرد. با توجه به نامگذاری و تقسیمبندی کوهها قله یخچال شامل سه قله بوده است که قبلا قله اول به ارتفاع 3570 متر به عنوان بلندترین قله تعریف شده بود. حال قله سوم این خط الراس که بسیاری حتی آن را یخچال شرقی مینامند به عنوان کوبری معروف است و نشان طرح سیمرغ کوههای ایران نیز بر دوش آن نشسته است.
در نقشههای مختلف این قله با نام "کوه بریه" شناخته میشود. و مردم سرکان نیز آن را با عنوان کووبوریه میشناسند. در واقع کوو به معنی کبک است و بوری به معنای گله. در زبان محلی این منطقه به معنی گله کبک است.
برای صعود به قله کوبری دو مسیر عمده وجود دارد. یکی از این مسیرها از همان مسیر صعود قله یخچال همدان است که در دره مراد بیگ قرار گرفته است و در مقاله دیگری آن را به تفضیل مورد بررسی قرار دادیم. اما همانقدر بدانید که بخش زیادی از مسیر با مسیر صعود به قله یخچال یکسان است.
مسیر دوم صعود به قله کوبری از سمت مخالف و از یال شمالی انجام میگیرد. برای رسیدن به پای صعود باید به سمت سرکان که شهری کوچک از توابع تویسرکان است بروید. بعد از عبور از جادههای پر پیچ و خم باید وارد جاده آب بند برویه سرکان شوید. این مسیر خاکی است و چیزی بالغ بر 5 کیلومتر را باید طی کنید. در نهایت به جایی به اسم چم سرهنگ میرسید که در واقع پای صعود قله است و در ارتفاع حدود 2480 متری قرار دارد. یال سمت چپ ادامه مسیر شما را در اختیارتان میگذارد. در این مسیر چشمه دیگری نیز وجود دارد که معمولا در فصول صعود آب دارد و برای تامین و برداشت آب میتوانید مورد استفاده قرار دهید. البته چشمههای دیگری نیز در ارتفاعات بالاتر و در اطراف گوسفند سرا وجود دارد. همین یال شما را به قله 3586 متری کوبری خواهد رسانید.
شهر همدان و کوهستان الوند زمستانهای بسیار سردی را تجربه میکند. در کل در تمام فصول امکان صعود به این قله وجود دارد اما زیبایی بی حد و حصر دشتها و همچنین مراتع این قلل جذابیت بسیاری در فصول بهار و تابستان دارد. همچنین اگر قصد دارید در زمستان به قله کوبری صعود کنید از مناظر برفی تکرار نشدنی و همچنین حجم برف زیاد در منطقه متعجب خواهید شد.
قله کوبری بلندترین قله استان همدان است و همانطور که اشاره شد با ارتفاع 3586 متر گوی سبقت را از دو قله الوند و قله یخچال ربوده است. استان همدان جاذبههای طبیعی و تاریخی بسیاری فراوانی دارد که میتوانید در حین صعود به این قلل به بازدید از آنها بپردازید. از این جمله میتوان به گنجنامه همدان، روستای ورکانه و همچنین غار علیصدر در کنار بی شمار غارهای دیگر همدان و آرامگاههای استان همدان بسیار مهم دیگر در همدان اشاره کرد. لطفا اگر موضوعی باقی مانده است که در این مقاله از دکوول پیرامون آن صحبت به میان نیامده است آن را در کامنتها با ما در میان بگذارید.