قله آناپورنا

زمان مطالعه: 6 دقیقه

قله آناپورنا به ارتفاع 8091 متر در کشور نپال و در شهر پخارا قرار گرفته است. منطقه آناپورنا را می‌توان منطقه‌ای نسبتا طویل با 55 کیلومتر طول دانست که در غرب به وسیله دره کالی گانداکی، از شمال توسط رودخانه مارشیادنگی و از جنوب محصور شده به دره پخاراست. توده آناپورنا (Annapurna Massif) فقط یک قله بالای 8000 متری دارد، 13 قله بالای 7000 متری و چیزی در حدود 16 قله بالای 6000 متر را نیز شامل می‌شود.


قله آناپورنا

    ارتفاعی که با عنوان قله آناپورنا شناخته می‌شود در واقع قله آناپورنا یک است که با ارتفاع 8091 متر از سطح دریا دهمین قله مرتفع دنیا به شمار می‌رود. با توجه به اینکه آناپورنا در بخش مرکزی نپال قرار گرفته است اولین منطقه حفاظت شده این کشور نیز بوده است که در بین طبیعت‌گردان و افرادی که به پیاده‌روی در طبیعت علاقه‌مند هستند بسیار محبوب است. برای کسب دانش بیشتردر رابطه با این قله با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

نام قله قله آناپورنا
ارتفاع 8091 متر (26545 فوت)
برجستگی 2984 متر
کشور نپال
زبان محلی نپالی
پول محلی روپیه نپالی
نخستین صعود 3 ژوئن 1950
شهرت اولین هشت هزار متری صعود شده و بیشترین نرخ مرگ و میر

معرفی قله آناپورنا

    رشته کوه آناپورنا به خصوص کوه مقدس "ماچاپوچار" در طول سال به عنوان مقصد عده زیادی کوهنورد و جهانگرد انتخاب می‌شود. اما به رغم زیبایی، نسبت کشته‌های کوه به صعودهایش تقریبا 34 درصد است که از این حیث در میان ۸۰۰۰ متری‌ها رتبه اول را دارد.

    به لحاظ تاریخی قله‌های آناپورنا را باید یکی از خطرناک‌ترین قله‌هایی دانست که تا امروز صعود شده‌ است. تا اواخر ماه مارس ۲۰۱۲، ۱۹۱ صعود موفق و ۶۱ نفر کشته، نتیجه صعودها به آناپورنا بوده است. این درصد تلفات بالاترین رتبه میان قله‌های هشت هزار متری را دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید؛ صعود از طریق جبهه جنوبی این کوهستان توسط برخی کوهنوردان به عنوان یکی از سخت‌ترین مسیرهای کوهنوردی معرفی شده است.

قله آناپورنا یکی از قلل هشت هزار متری واقع در نپال است. با دکوول قله آناپورنا را بشناسید

    آناپورنا یک نام سانسکریت محسوب می‌شود که می‌توان آن را محلی پر از غذا معنی کرد، همچنین این نام را به عنوان نام یک الهه نیز می‌شناسند. براساس گفته‌های دودوت پاتانیک اسطوره شناس هندی آناپورنادوی الهه جهانی و بی‌زمان آشپزخانه بوده است، مادری که غذا می‌دهد و بدون او قحطی ایجاد می‌شود. این مساله باعث شده که قله آناپورنا در ذهن بسیاری از افراد به عنوان یک الهه جهانی ارزشمند باشد.

    در پاسخ به این سوال که بهترین زمان صعود به آناپورنا کی است باید گفت، ماه‌های آوریل و می در بهار و ماه‌های سپتامبر و اکتبر در پاییز بهترین زمان برای صعود به آناپورنا به حساب می‌آید. مسیر صعود به قله آناپورنا به عنوان یکی از زیباترین مسیرهای کوهپیمایی در جهان به شناخته می‌شود. طبیعت زیبا و بی‌بدیلی نیز در اطراف شهر پخارا وجود دارد که ترکیبی از قله‌های مرتفع، یخچال‌های بزرگ و تپه‌های بلند سارانگوت آن را ایجاد کرده‌اند.

تاریخچه صعود به قله آناپورنا

  • اولین بار در سال ۱۹۵۰یک هیئت از کشور فرانسه برای پیدا کردن مسیری برای صعود به دائولاگیری راهی این کوهستان شدند که البته تلاش‌شان به موفقیت نیانجامید. این هئیت پس از این نومیدی برای صعود به کوه آناپورنا اقدام کرند. این صعود که کوهنوردان مشهوری از فرانسه مانند موریس هرزوگ و لویی لاشنال در آن حضور داشتند؛ با حماسه و جان‌فشانی اعضای تیم همراه بود. آنها موفق به فتح اولین کوه ۸۰۰۰ متری دنیا شدند و این صعود را در ۳ ژوئن به نام خود به ثبت رساندند.
  • این گروه برای صعود به قله بهای گزافی پرداخت نمودند. برای مثال سرمازدگی باعث از دست رفتن دو نفر از اعضای گروه و از دست رفتن همه انگشتان دست و پای لاشنال شد. آن دو که در بازگشت از قله انرژی‌شان کاملا تحلیل رفته بود، با کمک دوستان و هم تیمی‌های خود لیونل ترای و گاستین ربوفا که هر دو از کوهنوردان مشهور زمان خود بودند، به پایین کوه انتقال پیدا کردند. در پاریس از این گروه به عنوان یک تیم قهرمان استقبال شد.
  • اولین صعود انفرادی به آناپورنا در اکتبر سال 2007 توسط یک کوهنورد اسلونیایی با نام توماز هومار بر روی مسیر روک نوار آناپورنای شرقی انجام شد. اولی اشتک، کوهنورد پرتوان سوئیسی که به ماشین سویس معروف بود هم در فصل پاییز 2013 برای نخستین بار موفق شد از رخ جنوبی به قله کوه آناپورنا صعود کند.
  • اولین صعود زمستانی به قله آناپورنا در تاریخ ۳ فوریه ۱۹۸۷ به نام یرزی کوکوچکا و آرتور هایزر به ثبت رسید. 
  • عظیم قیچی‌ساز نیز در اسفند سال۱۳۹۰ به همراه یک گروه بین‌المللی صعود به قله آناپورنا در نپال را آغاز و 50 روز بعد یعنی در اردیبهشت سال ۱۳۹۱ قله را فتح نمود. همچنین رضا شهلایی کوهنورد سرشناس کرمانشاهی نیز توانست همراه یک گروه بین‌المللی طی ۴۵ روز در ۴ فروردین ماه 1394، این قله را فتح نماید.

درباره مسیرهای دسترسی و موقعیت قرار گیری قله آناپورنا و تاریخچه صعود آن در دکوول بخوانید.

مسیرهای صعود به قله آناپورنا

  • مسیر نرمال: مسیر نرمال در رخ غربی و یال شمال غربی امتداد پیدا می‌کند. مسیر صعود از کمپ اصلی پیشرفته در ارتفاع 4190 متری تا نقطه بالایی یخچال شمالی در کمپ 1 در ارتفاع 5800 متری ادامه دارد. از کمپ 1 تا کمپ 2 در ارتفاع 6600 متری، صعود از روی یخچالی ناپایدار انجام می‌شود. سراک‌های معلق در طول مسیر وجود دارد که امکان دارد هر لحظه ریزش کنند، همچنین ریسک بهمن در طول مسیر وجود دارد. از کمپ 2، صعود فنی‌تر می‌شود و شما باید شیبی تندی را که تا ارتفاع 7400 متر ادامه پیدا می‌کند؛ ادامه دهید. از اینجا صعود به قله با تلاش از یال شمال شرقی انجام می‌شود و تا قله به ارتفاع 8091 متر ادامه پیدا می‌کند. مسیر بازگشت نیز دقیقا از همین راه است.
  • جبهه جنوبی: 3 مسیر برای صعود از جبهه جنوبی وجود دارد که این مسیرها عبارتند از: مسیر انگلیسی‌ها، مسیر ژاپنی‌ها و مسیر اشتک. مسیر انگلیسی‌ها نسبت به دو مسیر دیگر شیب کمتری دارد. مسیر اشتک هرچند که قبلا صعود شده است اما، دارای مشکلات فنی بسیار زیادی است. تاکنون افراد بسیار کمی توانسته‌اند از طریق این مسیر به قله صعود کنند.
  • مسیرهای دیگر: مسیر رول‌والینگ (Rolwaling) که آن را شرپا مینیما به ثبت رسانده است و در یال شمال شرقی قرار دارد، یکی دیگر از مسیرهای صعود به قله آناپورنا است. این مسیر برای اولین بار در سال 1997 برای صعود استفاده شد. بخش پایانی این مسیر به مسیر نرمال برخورد می‌کند.

ترکینگ در آناپورنا

    این ترکینگ از بسی ساهار شروع و با گذر از کنار ماچاپوچار یا دم ماهی زیبا و از کوه‌های آناپورنای 1، 2 و 3 و احتمالا دائولاگیری ادامه پیدا می‌کند. این مسیر که روی انواع نقشه‌ها واضح و مشخص است را می‌توان یادآور سختی‌های صعود به هیمالیا دانست. البته مسیرهای جایگزین دیگری نیز وجود دارد که کوهنوردان می‌توانند براساس سلیقه و چالش‌هایی که می‌خواهند از سر بگذرانند، هر کدام از این مسیرها را انتخاب نمایند.

درباره راهپیمایی اطراف قله  آنا پورنای زیبا در دکوول بخوانید.

فجایع

    در اکتبر ۲۰۱۴، ۴۳ نفر در نتیجه کولاک برف و بهمن‌های حوالی آناپورنا جان خود را از دست دادند. این فاجعه را باید بدترین حادثه برای مسیرهای کوله‌گردی نپال در طول تاریخ دانست.

کتاب‌ها و فیلم‌ها

  • رخ جنوبی آناپورنا، مستندی کامل از صعود به این قله که در سال 2017 پخش گردید.
  • آناپورنا: اولین صعود یک قله هشت هزار متری، ماوریک هرزوگ
  • اصرار و علاقه برای شکست قله آناپورنا، اد ویستور
  • افق آینده، از آیگر به جبهه جنوبی آناپورنا، کریس بونینگتون
  • آناپورنا: راهنمای جامع برای راهپیمایان دور آناپورنا، باب گیبون و سیان پیتچارد
  • راهپیمایی در محدوده آناپورنا: برایان توماس
  • آناپورنا: نقشه‌های راهپیمایی و راهنمای کامل، پاتا بانجری 



امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها