زمانی که حرف از صعود به هفت قله بلند جهان میشود، باید به سراغ قله هرم کارستنز نیز بروید. این قله که با نام پونچاک جایا نیز معروف است، 4884 متر ارتفاع دارد و آن را به عنوان بلندترین ارتفاع در اقیانوسیه میشناسند. برای صعود به این کوهستان باید خود را به استان پاپوآی اندونزی که در غرب جزیره گینه نو قرار دارد، برسانید.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید، این قله بلندترین کوهی است که در یک جزیره قرار دارد. این کوهستان از نظر تقسیمات سیاسی در کشور اندرونزی قرار گرفته است اما زمینشناسان آن را جزوی از فلات قاره استرالیا میدانند. در واقع این قله در لیست مسنر به عنوان یکی از هفت قله بلند هفت قاره قرار دارد و به عنوان شخص دیگری که این این لیست را ارائه داده، پونچاک جایا را در لیسنش قرار نداده است.
در مطلب آشنایی با قله هرم کارستنز قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این قله بررسی نماییم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر نکات مهم مربوط به ان حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
نام قله |
هرم کارستنز |
ارتفاع |
4884 متر |
موقعیت |
اقیانوسیه، استان پاپوآی اندونزی.غرب جزیره گینه نو |
ناحیه |
کوهستانی |
برجستگی |
4884 |
قله هرم کاستنز یا پونچاک جایا قلهای 4884 متری در اقیانویسه است که در سال 1909 توسط یک سیاح هلندی به نام هندریک لورنتز کشف شد. البته او فقط به برفچال پونچاک جایا رسیده بود و اولین صعود موفق به قله را باید مربوط به سال ۱۹۶۲ توسط یک گروه کوهنوردی با سرپرستی شخصی به نام هاینریش هارر، کوهنورد اهل اتریش، دانست.
از سال 1962 به این کوهستان کارستنس پیرامید میگفتند زیرا پاپوآ هنوز در اختیار هلندیها بود. این نام را به افتخار همان سیاح هلندی یان کارسنس که برف چالها را کشف کرده بود روی این قله گذاشتند. اما هنگامی که اداره پاپوآی به دست جمهوری اندونزی افتاد، نام سوکارنو را به افتخار احمد سوکارنو نخستین رئیس جمهور اندونزی روی این قله گذاشتند. اما در نهایت در سال 1967 نام این کوهستان به پونچاک جایا یعنی قله باشکوه تغییر پیدا کرد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید قله پونچاک جایا پر است از یخچالهای طبیعی بسیار زیبا و دامنههای پایینی کوه را نیز گیاهان گرمسیری پوشانده است. متاسفانه یخچالهایی که در این کوهستان قرار دارند به دلیل شرایط اقلیمی، با شتاب در حال آب شدن هستند و طبق تحقیقات انجام شده سرعت ذوب شدنشان هفت متر در سال است. یخچالهایی که در این کوهستان قرار دارند دارای 32 متر ضخامت هستند و بنابراین اگر روند ذوب شدنشان متوقف نشود تا پنج سال آینده نابود خواهند شد.
بسیاری از کوهنوردان قله هرم کاستنز را به عنوان بخشی از رشته کوه سودیرمان، یکی از عجیبترین ارتفاعات برای کوهنوردی میدانند زیرا این کوه شبیه به یک هرم بزرگ آهکی است که از دل یک جنگل بارانی بیرون زده است. این کوهستان را باید یکی از معدود کوههای استوایی دانست که دارای یخچال طبیعی است. این قله را دورافتادهترین ارتفاع لیست هفت قله میدانند. همین دورافتادگی هزینههای صعود را بالا میبرد اما کسانی که قصد دارند این لیست را به سرانجام برسانند راهی اقیانوسیه میشوند و هزینههای این تجربه هیجانانگیز را به جان میخرند.
مسیر استاندارد صعود به این قله را باید بیس کمپ رخ شمالی دانست. این مسیر پوشیده از برف است و رسیدن به آن سختیهای فراوانی دارد که در ادامه به این سختیها اشاره خواهیم کرد. نزدیکترین شهر فرودگاه دار به مسیر صعود را باید شهر تیمیکا دانست. شما برای رسیدن به بیس کمپ پونکاک جایا ابتدا باید خود را به این شهر برسانید و از آنجا یک پیادهروی پنج روزه را در جنگلهای نطقه که اغلب بارانی است، در پیش خواهید داشت. بنابراین باید تجهیزات کافی برای این پیادهروی را همراه داشته باشید.
برخی اعتقاد دارند مسیر رسیدن به این بیس کمپ از مسیر صعود به قله اورست سخت است. بنابراین شاید ارتفاع این قله بسیار کمتر از دیگر قلههای موجود در این لیست باشد اما این پنج روز جنگلنوردی هرم کارستنز را در لیست قلههای دشوار برای صعود قرار داده است. بخش زیادی از مسیر صعود به قله سنگی و صخرهای است. بنابراین برای کسانی که تجربه سنگنوردی و صخرهنوردی را ندارند؛ صعود یک روزه به قله کار دشواری محسوب میشود و باید برنامهریزی بلند مدتتری داشته باشند. همچنین برای بازگشت از بیس کمپ باید سه روز پیادهروی کنید و این مسیر هم سختیهای مخصوص به خود را دارد.
هزینه صعود به این قله را براساس تمام نکاتی که گفته شد باید نسبتا زیاد دانست. در برخی از موارد پول بیشتری هم از شما خواهند گرفت. شما تقریبا 12 تا 18 هزار دلار برای صعود به هرم کارستنز نیاز خواهید داشت که این پول از هزینه صعود به قله کی 2 هم بیشتر به نظر میرسد. در این منطقه تقریبا در همه ایام سال بارندگی وجود دارد. بنابراین نمیتوان فصل مناسبی را پیدا کرد که کوهنوردان از بارندگی در امان باشند. پس میتوان گفت همه فصلها برای صعود به این قله مناسب است.
در مطلب آشنایی با قله هرم کارستنز هرآنچه را که لازم بود درباره این قله بدانید بررسی کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و تاریخچه صعودش را بررسی کردیم و سپس درباره رایجترین مسیر صعودش یعنی رخ شمالی حرف زدیم.تاکید به این نکته ضروری است که این قله هم از نظر هزینه قله گرانی برای صعود محسوب میشود و هم سختیهای مخصوص به خود را دارد. بنابراین به هیچ عنوان نباید بدون تحقیق و بررسی کافی راهی صعود به آن شد.
درواقع بیشتر کسانی که دوست دارند این قله و دیگر قلل موجود در لیست هفت قله بلند هفت قاره را فتح نمایند بیشتر از اینکه علاقمند به ورزش کوهنوردی باشند به دنبال ماجراجویی هستند. اگر نکته دیگری درباره قله پونچاک جایا بلندترین قله اقیانوسیه و یکی از قلههایی که در لیست هفت قله بلند هفت قاره وجود دارد که در این نوشته بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.