قله شاهوار در استان سمنان قرار گرفته است و باید آن را یکی از قلههای موجود در لیست پروژه سیمرغ دانست. این قله با ارتفاع 3945 متر به عنوان بلندترین قله استان سمنان شناخته میشود. این ارتفاع را در واقع باید یک مخروط عظیم و خوابیده دانست که بخشی از رشته کوه البرز را تشکیل میدهد.
اگر چه شاید قلههای زیادی در ایران وجود داشته باشد که از شاهوار بلندتر هستند اما باز هم کسانی که میخواهند پروژه سیمرغ را انجام دهند باید این قله را نیز فتح کنند چرا که تمام 31 قله بلند 31 استان در این لیست قرار دارد و قله شاهوار نیز یکی از آنها است. در این مطلب قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این قله زیبا بررسی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا قصد دارید به قله شاهوار صعود کنید و میخواهید قبل از آن بیشتر درباره این جاذبه طبیعی بدانید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
نام قله |
شاهوار |
ارتفاع |
3945 متر |
استان |
سمنان |
موقعیت |
استان سمنان، شهرستان شاهرود |
قله شاهوار یا شاهوار معروفترین و بلند قامتترین قله استان سمنان است که در بین دو شهرستان شاهرود و گلستان قرار دارد. این کوه در شمال شهرستان شاهرود و شرق شهرستان تاش و غرب روستای ابرسج و در جنوب روستای سیاه مرز کوه قرار گرفته است. کوهنوردان برای رسیدن به این قله از چند مسیر که در منابع مختلف به آنها اشاره شده و در ادامه نیز ما به آنها اشاره خواهیم کرد؛ استفاده میکنند:
شهرستان شاهرود در ۴۰۰ کیلومتری مسیر تهران-مشهد قرار گرفته است. کوهنوردان برای رسیدن به قله شاهوار از راه چشمه خرسی در اولین اقدام باید خود را به روستای تاش علیا برسانند. این روستای تاش علیا در ۴۰ کیلومتری شمال غرب شهرستان شاهرود قرار گرفته شده است و در ارتفاع 2220 متر از سطح دریا قرار دارد. روستای تاش همچنین دارای یک پناهگاه و محل اقامتی برای کوهنوردان است.
بعد از این که به روستا تاش رسیدید باید به سمت معدن بوکسیت حرکت نمایید. برای رسیدن به این معدن یک جاده خاکی به طول تقریبی شش کیلومتر وجود دارد. برای طی کردن این مسیر دو راهحل وجود دارد. اولین گزینه اینکه میتوانید این مسیر را به صورت پیاده طی کنید. راه دیگر که وجود دارد این است که در همین روستا اتومبیل مناسب جاده خاکی کرایه نمایید.
بلندی محل معدن تقریبا 2767 متر است که پس از پیمودن این مسیر در آنجا یک محل پاکوب وجود دارد که از طریق آن امکان حرکت کردن به سوی چشمه خرسی و دره خرسی یا خرسان را فراهم میکند. ارتفاع چشمه خرسی نیز حدودا 3200 متر است ابتدای مسیر با شیب بسیار کمی شروع میشود. با قرارگرفتن روی یال اصلی یک صخره عظیم در سمت راست، اول مسیر قابل رویت است. بعد از طی کردن این مسیر و رسیدن به چشمه خرسی با حرکت به سمت شمال شرقی باید از چند قله فرعی گذشت تا به قله شاهوار رسید.
برای صعود به قله شاهوار از طریق روستای تاش علیا و معدن باید حدود 1400 متر ارتفاع بگیرید. طول مسافت صعود به قله نیز از مسیر غربی حدود ۹ کیلومتر است. مسیرچشمه خرسی دارای درگیری فنی نیست و میتوان آن را با صعود به قله الوند یا قله کلکچال (البته با قدری پیمایش بیشتر) مقایسه کرد. یعنی به عبارت ساده این کوهپیمایی قرار نیست سخت باشد اما باز هم بهتر است با یک تیم حرفهای راهی آن شوید.
در هنگام صعود به قله شاهوار شما از لحاظ آنتن دهی موبایل دچار مشکل نخواهید شد. وضعیت آنتن دهی در طول مسیر مناسب است بنابرین نگران قطع شدن ارتباطتان با دوستان و خانواده نباشید. مسیر حرکت دره پیرمیشی دارای جای دست به سنگ است و این کمی از سختی آن کمتر میکند. در واقع بسیاری از کسانی که میخواهند تازه کوهنوردی را آغاز کنند، این مسیر را برای شروع انتخاب مینمایند.
در این منطقه جانوران مختلفی دیده میشود. انواع مختلف جانوري اين منطقه شامل پستانداران از جمله خرس قهوهاي، خوك وحشي، خرگوش، گرگ، شغال و پرندگاني مانند كبك دري و تشی است. درباره وجه تسمیه این قله نیز باید گفت، اسم قله شاهوار برگرفته شده از یک اسم طبری است که در لغت طبری از دو بخش شاه + وار تشکیل شده که در فارسی به معنی «مانند شاه» یا «شاه گونه» است که مسلما به دلیل این است که این قله بلندترین قله در منطقه به حساب میآید و مانند یک پادشاه بالاتر از همه است.
از فراز قله اين كوه چشماندازهای كم نظير و فوق العادهای را میتوان شاهد بود زيرا كوه شاهوار مانند سد بزرگی جلوی آب و هوايی مرطوب شمال را گرفته و باعث بوجود آمدن دو اقليم آب هوای مرطوب و بارانی در شمال و خشك و كويری در جنوب كوه شده است كه در نوع خود بینظير به شمار میرود. در اطراف شاهوار جاذبههای گردشگری زیادی را برای بازدید میتوانید پیدا کنید برای مثال یکی از نقاط زيبا و ديدنی قابل ذكر اين كوهستان ميتوان به آبشار گراب در كنار روستای مجن اشاره كرد كه در 38 كيلومتری شمال غربی شهر شاهرود در دامنه كوه شاهوار قرار گرفته است. با رسيدن به روستای مجن بايد جاده خاكی هشت كيلومتری بعد از روستا را تا سد مخزنی مجن طی نمود تا به يال آبشار گراب رسيد. اگر اقدام به فتح قله شاهوار کردید فرصت بازدید از این آبشار را به هیچ عنوان از دست ندهید.
در مطلب قله شاهوار هر آنچه را که لازم بود درباره این جاذبه طبیعی بدانید بیان کردیم. اطلاعات مهم این قله را بررسی نمودیم و درباره مسیرهای صعود به آن حرف زدیم. حالا وقت آن رسیده که خود را برای صعود به این بلندترین قله استان سمنان آماده کنید. توجه داشته باشید که حتما در طول این کوهنوردی وسایل لازم و ضروری مانند جوراب اضافه، لباس اضافه، کارت شناسایی، آب آشامیدنی و ... را با خود بردارید و با یک تیم حرفهای همراه شوید. حتی با وجود اینکه مسیر صعود به قله شاهوار را غیر فنی میدانند اما باز هم اگر برای اولین بار است راهی فتح این قله میشوید به تنهایی وارد این مسیر نشوید.
همچنین بهتر است یک کیسه زباله همراه با خود ببرید و زبالههایتان را به جای رها کردن در طبیعت با خود به پایین کوه برگردانید زیرا این جاذبه طبیعی میراثی است که به دست ما رسیده و ما نیز باید آن را سالم به آیندگان برسانیم. بنابراین باید تمام تلاش خود را برای حفظ این طبیعت ارزشمند بکنیم. اگر نکته دیگری درباره قله شاهوار وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه فتح این قله را دارید حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.