جاده چالوس

زمان مطالعه: 3 دقیقه

جاده چالوس! این جاده پر از خاطره و زیبا! حرف زدن درباره این جاده و توصیف آن کار سختی نیست زیرا، کمتر کسی را در ایران می‌توان پیدا کرد که تاکنون پا به این جاده نگذاشته باشد و خاطرات زیبایی را رقم نزده باشد. یا حتی اگر گذرش هم به این جاده نیافتاده تصاویر زیبایش را ندیده باشد. اگر از بالا به جاده چالوس نگاه کنید، یک جاده پیچ در پیچ را می‌بینید که در قلب یک دنیای سبز قرار گرفته است. به جد هم که این جاده را می‌توان قلب طبیعتی دانست که از استان البرز شروع می‌شود و به استان مازندران می‌رسد.

نام رسمی این جاده، جاده 59 است و یکی از مهم‌ترین مسیرهای دسترسی به شمال ایران محسوب می‌شود. به اعتقاد برخی از مردم این جاده نه تنها یکی از زیباترین جاده‌های ایران است بلکه از زیباترین جاده‌های جهان نیز محسوب می‌شود. بیشتر کسانی که قصد دارند از استان تهران و استان البرز راهی شمال کشور شوند، این مسیر را برای سفر خود انتخاب می‌کنند و به همین هم در ایام تعطیلات رسمی و آخر هفته همیشه جاده چالوس ترافیک است.

در مطلب هر آنچه باید درباره جاده چالوس بدانید قصد داریم شما را با شگفتی‌های این مسیر زیبا آشنا کنیم. ابتدا به معرفی این جاده خواهیم پرداخت و سپس اطلاعات مهم دیگر درباره آن را بررسی خواهیم کرد. اگر شما هم علاقمند به کسب این اطلاعات هستید و دوست دارید بیشتر درباره جاده چالوس بدانید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


فهرست:

معرفی جاده چالوس

    جاده 59 یا همان چالوس در سال 1312 مورد بهره‌برداری قرار گرفت اما تازه زمانی که سد امیرکبیر را ساختند، توجهات بیشتری به سوی این جاده جلب شد. در واقع وجود این سد باعث شد که کم کم نگاه مردم به جاده چالوس به عنوان جایی برای گردش و تفریح تغییر کند و این مقدمه‌ای بود که این جاده به مرور زمان به یکی از قطب‌های گردشگری ایران و یکی از پرآوازه‌ترین و شناخته شده‌ترین جاده‌های موجود در کشور بدل شود.

    این جاده در واقع از دل رشته کوه البرز می‌گذرد و تونل‌ها و پل‌های بسیاری در آن وجود دارد. البته به اعتقاد بسیاری از افراد، این جاده که در دوره پهلوی اول ساخته شده، یکی از ناامن‌ترین جاده‌های ایران است و با وجود زمان زیادی که از ساخت آن می‌گذرد و همچنین اتفاقاتی که در آن می‌افتد؛ این اعتقاد زیاد هم دور از منطق و نا حق به نظر نمی‌رسد. اگر چه در همان زمان هم هزینه زیادی برای ساخت این جاده پرداخته شد و به دلیل سختی کار کارگران مزد قابل توجهی دریافت کردند اما، مهندسان اروپایی چالوس را به شدت مورد انتقاد خود قرار دارند.

    خطرهایی مانند رانش زمین، ریزش سنگ، خطر بهمن و ترافیک‌های طولانی گواهی بر نظر درست مهندسان اروپایی است اما نمی‌توان این حقیقت کتمان کرد که با وجود تمام این مشکلات جاده چالوس هنوز هم یکی از محبوب‌ترین جاده‌های ایران است که مردم در تعطیلات خطرها و ترافیک را به جان می‌خرند تا در این جاده سفر کنند و از زیبایی‌های آن لذت ببرند.

معرفی و بررسی جاده چالوس و نام قدیم آن که به جاده 59 مشهور بوده است را در دکوول بخوانید.

جاذبه های گردشگری جاده چالوس

    جاده جالوس از شهر کرج آغاز می‌شود. در این مسیر روستاها و شهرهای زیبای زیادی قرار دارد. همچنین جاذبه‌های طبیعی فراوانی نیز وجود دارد که شما می‌توانید مسیرتان را به سوی این جاذبه‌ها کج کنید، به بازدید از آنها بپردازید و دوباره وارد چالوس شده و به مسیر خود ادامه دهید. رودخانه کرج اولین جاذبه‌ایست که در این مسیر خواهید دید. این رودخانه پس از اینکه دشت کرج را گذراند، در انتها به رودخانه جاجرود می‌ریزد. در ادامه همین مسیر سد کرج و روستای واریان قرار دارند که هر دو از جاهای دیدنی البرز محسوب می‌شوند.

جاده چالوس یکی از مسیرهای زیبا در ایران که خاطرات بسیاری را در دل خود جای داده است را در دکوول ببینید و درباره آن بخوانید.

    15کیلومتر که جاده را طی کردید، به آبشار نوجان در روستایی به همین نام خواهید رسید که طبیعتی رویایی دارد. همچنین در نزدیکی این جاذبه گردشگری آبشار خوارس در روستایی به همین نام قرار دارد که آن را نیز باید یکی از جاذبه‌های زیبای این جاده محسوب می‌شود. در کیلومتر 32 یک روستا به نام مورود قرار گرفته که در فصل بهار پر از گل‌های رنگارنگ و زیبا می‌شود. آبشاری به نام چهارصد تنور نیز در نزدیکی این روستا وجود دارد که در طول این بازدید می‌توانید از این آبشار زیبا  نیز دیدن کنید.

    در بخش آسارای کرج که حدود 80 کیلومتر از جاده را شامل می‌شود نیز جاذبه‌های فراوانی برای بازدید وجود دارد که از میان آنها می‌توان به روستای گچسر، پیست بین‌المللی دیزین، روستای ارنگه و ... اشاره کرد. البته که جاذبه های گردشگری این جاده به این موارد ختم نمی‌شود و از دیگر جاذبه‌ها می‌توان به تونل کندوان، قلعه تاریخی صلصال، شهرستانک، پل گلشن، دهکده یوش، آبشار هفت چشمه و ... اشاره کرد.

مسیر دسترسی به جاده چالوس

    برای اینکه بتوانید به جاده چالوس برسید ابتدا باید خود را به کرج برسانید. اگر قصد دارید از تهران به جاده چالوس برسید باید از بزرگراه لشکری یا جاده چالوس به کرج و از آنجا وارد جاده چالوس شوید. اما این تنها راه نیست. در واقع از تهران سه مسیر برای رسیدن به جاده 59 وجود دارد. مسیر اول اتوبان تهران-کرج، مسیر دوم اتوبان همت (خرازی)، مسیر سوم اتوبان تهران.

    جاده چالوس از شرق به شهرستان تهران و شمیرانات، از غرب به طالقان، از شمال به استان مازندران و از جنوب نیز به کرج می‌رسد. شماری گردنه خطرناک از جمله هزار جم در این منطقه وجود دارد که اگر چه بر زیبایی و هیجان سفر می‌افزاید اما اگر با احتیاط رانندگی نکینم، ممکن است خطرناک باشد. بنابراین اگر رهسپار جاده چالوس هستید به این به هنگام رسیدن به این گردنه‌ها با احتیاط رانندگی کنید.

درباره جاده چالوس در دکوول بخوانید.

نکات مهم درباره جاده چالوس

  • بهترین زمان سفر به جاده چالوس را باید اواخر اواخر بهار تا اوایل پاییز دانست زیرا در این مدت شاهد بارش برف و باران کمتری هستیم و جاده از امنیت بیشتری برخوردار است.
  • اگر قصد دارید در ایام تعطیل و آخر هفته‌ها وارد جاده چالوس شوید باید در محاسبه سفر خود ترافیک را نیز در نظر بگیرید.
  • در جاده چالوس ورودی روستاهای بسیاری وجود دارد که برخی از آنها روستاهای ییلاقی هستند و طبیعت فوق‌العاده زیبایی دارند. در سفر خود از بازدید این جاذبه‌ها غافل نشوید.
  • در این جاده رستوران‌ها و آش خوری‌های زیادی نیز وجود دارد که برخی از آنها از شهرت خوبی برخوردار هستند.
  • قبل از اینکه در سال 1312 این جاده تاسیس شود، یعنی تا دوره حکومت قاجارها در ایران، مسیر تهران به شمال را یک جاده مالرو خاکی تشکیل می‌داده است. از آنجایی که شمال کشور یکی از قطب‌های گردشگری در ایران محسوب می‌شود مشخصا ساخت این جاده تحول بزرگی در صنعت گردشگری کشور به وجود آورده است.
  • در طول سفرتان در جاده چالوس هرگز گردنه‌های خطرناک این جاده که در بالا نیز بدان اشاره شد را فراموش نکنید و رانندگی امن و با احتیاط را سرلوحه کار خود قرار دهید.

کلام آخر

    در مطلب هر آنچه باید درباره جاده جالوس بدانید، اطلاعات مفیدی را درباره این جاذبه گردشگری و این مسیر مهم دسترسی به شمال کشور به دست آوردیم. اگرچه راه‌های دیگری نیز برای رسیدن به شمال کشور وجود دارد اما از آنجایی که چالوس یکی از زیباترین جاده‌های کشور و حتی جهان به حساب می‌آید، بیشتر مسافرانی که از تهران و کرج راهی شمال کشور می‌شوند، این جاده را برای تردد انتخاب می‌کنند.

    همانطور که در بالا هم به برخی از جاذبه‌های موجود در این جاده اشاره کردیم، جاده 59 پر از جاذبه‌های طبیعی است بنابراین اگر برای بازدید از هر کدام این جاذبه‌ها توقف کردید، حفظ و نگهداری از محیط زیست و طبیعت را فراموش نکنید. زباله‌های خود را در طبیعت نریزید و اگر دیدید که کس دیگری هم این کار را می‌کند حتما به او تذکر دهید.

    اگر نکته دیگری درباره جاده چالوس وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده نمایید.