قله پاشوره از آن قلل زیبایی است که در بخش شرقی دماوند قرار گرفته است. قلهای که به اعتقاد بسیاری اگر شانس هم شما را همراهی کند یکی از بهترین مناظر را نسبت به قله دماوند ارائه میدهد. پس دو اتفاق بسیاری عالی در صعود به قله پاشوره منتظر شماست. اول صعود به خود قله که هم بسیار زیباست و طبیعت فوق العادهای دارد و دوم منظره قله دماوند که بی شک شما را محصور خود خواهد کرد. پس بدون معطلی نگاهی بیاندازیم به قله پاشوره و از شما دعوت میکنم که همراه ما در دکوول باشید.
قله پاشوره در روی خط الراسی غربی-شرقی تقریبا به موازات خط الراس دوبرار قرار گرفته است. از جمله قلل این خط الراس زیبا میتوان به قله ابرت (Abrat) و قله هلزم یا حوض شاه و همچنین قله پاشوره اشاره کرد. به نوعی پاشوره در بین دو قله هلزم و ابرت قرار گرفته است. بلندترین قله این بخش قله هلزم و سپس قله پاشوره به شمار میرود.
در تقسیمات کشوری قله پاشوره هر چند نزدیک به مرز دو استان تهران و مازندران است اما در لیست قلل استان مازندران جای دارد. قلهای به ارتفاع 3870 متر در کنار قله 3910 متری هلزم و قله تقریبا 3820 متری ابرت از جمله مقاصد بسیار پر صعود به شمار میرود. قله پاشوره در تقسیمات کوههای ایران بخشی از رشته کوه البرز است و در تقسیم بندی رشته کوه البرز نیز در بخش البرز مرکزی جای گرفته است.
قله پاشوره نام خود را از سنگهای عجیب و خاصی میگیرد که به وفور در دامنههای شمالی آن یافت میشود. سنگهایی که شبیه به سنگ کف پا هستند و به شکل طبیعی در این منطقه جای گرفتهاند. این سنگها که به نظر میآید به دلیل فعالیتهای آتشفشانی ایجاد شده باشند هم جذاب هستند و دیدن آنها در این حجم و به شکل طبیعی بسیار جذاب است. نام این قله نیز از این سنگها نشات گرفته است.
صعود به قله پاشوره از دو مسیر میتواند انجام شود که در این میان مسیر شمالی این قله یعنی مسیری که منتهی به دشت آزو میشود و از روستای نوا شروع میشود پر طرفدارتر و پر صعودتر میباشد و میتوان آن را به عنوان مسیر معمول در نظر گرفت. در ادامه قصد داریم به بررسی این دو مسیر صعود بپردازیم.
مسیر معمول صعود به قله 3870 متری پاشوره و البته قلل دیگر خط الراس میتواند از روی روستای نوا باشد. معمولا نیز این مسیر به عنوان صعود از جانب تیمهای مختلف انتخاب میشود که هم به دلیل نزدیکتر بودن آن به جاده اصلی و همچنین بسیار زیبا بودن دشتی به نام دشت آزو است که در مسیر صعود شما قرار دارد.
روستای نوا از تهران فاصلهای در حدود 120 کیلومتر دارد که برای رسیدن به آن ابتدا به سمت جاده هزار بروید. پس از وارد شدن به جاده هراز و عبور از آبعلی، پلور و آب اسک در نهایت در اطراف کندلو به سمت راست یعنی جنوب از جاده هراز خارج شوید. به این ترتیب پس از طی حدود 10 کیلومتر به روستای نوا خواهید رسید. روستای نوا در ارتفاع حدود 2250 متر قرار گرفته است. اینجا در کنار کارخانه آب معدنی نوا پارک کنید و از سمت چپ کارخانه مسیر پیادهروی به سمت دشت آزو در پیش روی شما خواهد بود.
ادامه مسیر از این بخش شما را به دشت زیبای آزو میرساند. معمولا با توجه به مسافت از تهران صعود به قله پاشوره به شکل 1.5 روزه و با یک شب مانی در دشت آزو انجام میگیرد. هرچند امکان یک روزه انجام دادن صعود نیز به راحتی وجود دارد. بنابراین پس از شب مانی در دشت آزو صبح برای حرکت به سمت قله پاشوره آماده شوید. قله نسبت به دشت آزو موقعیت جنوبی دارد و در مسیر صعود قله دماوند پشت سر شما قرار دارد. باید ادامه مسیر بدهید و از پاکوب مشخصی که وجود دارد خود را به قله پاشوره برسانید.
برای صعود از این مسیر ابتدا خود را به روستای لاسم برسانید. برای رسیدن به روستای لاسم نیز مجدد وارد جاده هراز شوید و بعد از پلور از جادهای که به سمت لاسم حرکت میکند وارد فرعی شوید. فاصله بین لاسم تا پلور چیزی حدود 40 دقیقه است. به شکل کلی لاسم از روستای نوا نزدیکتر است.
در انتهای روستا مسیر مشخص به سمت گردنه عبرت و سپس از طریق خط الراس به قله ابرت و سپس پاشوره دست خواهید یافت. به شکل کلی این مسیر بسیار کمتر از مسیرهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. اما با این حال این منطقه نیز به دلیل جذابیتهای گردشگری و کوهنوردی بسیاری که دارد مورد توجه قرار میگیرد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که درجه سختی با توجه به مسیری که انتخاب میکنید، فصلی که قصد صعود دارید و همچنین آب و هوایی که در آن روز شما را همراهی میکند میتواند دستخوش تغییر باشد. اما به شکل کلی میتوان قله پاشوره را در رسته قلل متوسط ارزیابی کرد. برای صعود به قله تقریبا چیزی بالغ بر 1500 متر افزایش ارتفاع باید داشته باشید و مسافت پیمایشی شما نیز چیزی در حدود 10 کیلومتر در مسیر رفت و همین مقدار در مسیر برگشت است.
بنابراین این قله را میتوان تا حدودی هم تراز با قله شاه نشین به شمار آورد که از مسیر امام زاده داوود صعود میشود.
بدون شک پاشوره در فصول مختلف بسیار زیباست. اما به دلیل وجود دشت زیبای آزو بدون شک بهار و تابستان بسی دلپذیر و متفاوت دارد. توصیه میکنیم اگر زمان شما اجازه میدهد در این فصول شبی را به کمپینگ در دشت آزو اختصاص دهید و از زیبایی محیط و همچنین نمای زیبای قله دماوند لذت ببرید. در دشت آزو کلبهای وجود دارد که آب جاری نیز در کنار آن است پس با توجه به دسترسی به آب و همچنین طبیعت بسیار زیبا میتوانید از این منطقه لذت ببرید. البته در این فصول صعود به قله نیز بسیار لذت بخش خواهد بود.
در این مقاله به بررسی صعود به قله پاشوره پرداختیم که از مسیرهای مختلف ممکن بود. قله پاشوره از قلل رشته کوه البرز به شمار میرود و در بخش البرز مرکزی قرار دارد. قله پاشوره از مقاصد پر صعود و مورد توجه کوهنوردان به شمار میرود. به شکل کلی در این مقاله هم راجع به درجه سختی قله پاشوره، بهترین فصل صعود به قله پاشوره و مسیرهای مختلف صعود به این قله صحبت به میان آوردیم. امید است این مقاله مورد توجه شما واقع شده باشد. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران. لطفا ما را از نظرات خودتان بی بهره نگذارید.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.
قله پاشوره در بخش شرقی دماوند و در خطالرأس غربی-شرقی رشته کوه البرز قرار دارد. این قله در استان مازندران واقع شده و از روستاهای نوا و لاسم میتوان به آن صعود کرد.
ارتفاع قله پاشوره ۳۸۷۰ متر است. این قله یکی از قلل مرتفع البرز مرکزی بوده و در کنار قلل دیگری مانند هلزم (۳۹۱۰ متر) و ابرت (۳۸۲۰ متر) قرار دارد.
نام قله پاشوره از سنگهای عجیب و خاصی که شبیه به کف پا هستند و به وفور در دامنههای شمالی آن یافت میشود، گرفته شده است. این سنگها به دلیل فعالیتهای آتشفشانی ایجاد شدهاند.
دو مسیر اصلی برای صعود به قله پاشوره وجود دارد:
بهترین زمان برای صعود به قله پاشوره بهار و تابستان است. در این فصول، دشت آزو بسیار زیبا و دلپذیر بوده و منظره قله دماوند نیز بسیار دیدنی است. همچنین، صعود به قله در این فصول به دلیل آب و هوای مناسب، آسانتر و لذتبخشتر است.