قله عرقچین از جمله قلل و ارتفاعات شمال تهران میباشد که دارای ارتفاع حدودی 2800 متر (البته بر طبق نقشههای توپوگرافیک ارتفاع آن 2780 متر) میباشد. این قله که در بخش شرقی ارتفاعات شمال تهران و در منطقه کاشانک قرار گرفته است از جمله قلل کم ارتفاع و ساده این رشته کوه میباشد که هم برای کوهنوردان مبتدی مناسب بوده و میتواند به عنوان یک مسیر تمرینی عالی مورد استفاده قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی قله عرقچین بپردازیم. با ما در دکوول همراه باشید.
قله عرقیچن از نظر موقعیت جغرافیایی در رشته کوه البرز و در البرز مرکزی قرار گرفته است. این قله که بخشی از ارتفاعات شمال تهران محسوب میشود از شمال غربی به واسطه گردنهای به نام گردنه آب زندگانی به قله کلکچال میرسد. سمت شرق این قله نیز به دره دارآباد مشرف بوده و در سمت شمال نیز این قله دید بسیار کاملی نسبت به قله دارآباد و همچنین تیغه دارآباد دارد.
این قله با ارتفاع حدودی 2800 متر همانطور که بیان شد از آسانترین قلل شمال تهران به شمار میرود. بنابراین هم برای تمرین کوهنوردی و هم برای انباشت تجربه برای صعودهای جدیتر بسیار مناسب است. قله عرقچین در نزدیکی خود همسایه دیگری به نام قله سنگچال نیز دارد که تا حدودی موقعیت آن نسبت به عرقچین شمالی است. در بخش جنوبی آن نیز دشتی به نام دشت تختی چال بالا و پایین وجود دارد که در مسیر صعود از آنها عبور خواهید کرد. در ادامه به مسیرهای صعود به قله عرقچین میپردازیم.
قله عرقچین با توجه به اینکه در شمال شرق تهران واقع شده است از مسیرهای مختلف میتواند صعود شود. به شکل معمول مسیر صعود آن از پارک نیلوفر تهران خواهد بود که در بین پارک جمشیدیه و دارآباد واقع شده است. در واقع پارک نیلوفر در کاشانک واقع شده است. برای صعود به قله عرقچین میتوانید خودتان را به پارک نیلوفر برسانید و در انتهای پارک پس از طی کردن پلههای وارد مسیر پاکوب خواهید شد.
در مسیر صعود به یک مخزن آب و دو دشت برخورد خواهید کرد که با نامهای تختی چال پایین و بالا شناخته میشوند. قله عرقچین تقریبا از همان ابتدای مسیر موقعیت کاملا مشخصی دارد و چالش خیلی زیادی در مسیر صعود نخواهید داشت. ارتقاع پارک نیلوفر در حدود 1800 متر میباشد و برای صعود چیزی بالغ بر 1000 متر افزایش ارتفاع لازم خواهید داشت. لازم به ذکر است از پارک جمشیدیه نیز مسیر صعودی برای رسیدن به قله عرقچین وجود دارد.
هم از همان ابتدای مسیر یک پاکوب به سمت عرقچین جدا میشود و هم پس از رسیدن به پناهگاه میتوانید از بخش شرقی پناهگاه مسیر خود را به سمت قله عرقچین منحرف کنید.
برای صعود به قله عرقچین چیزی در حدود 1000 متر افزایش ارتفاع لازم خواهد بود و با توجه به مسیری که باید پیمایش کنید که هیچگونه درگیری فنی ندارد در نهایت میتوان درجه سختی این قله را در رسته قلل ساده دسته بندی کرد. قابل توجه شما باشد که این مسیر مشرف به هیچگونه جانپناه و پناهگاه نمیباشد پس در مسیر صعود خود به این مساله توجه کنید.
عرقچین از آن قلههایی است که در هر فصل میتوانید صعودی دلچسب به آن داشته باشید. هم در زمستان برای انجام تمرین صعودهای زمستانی بسیار مناسب است و هم در بهار و پاییز برای بهره بردن از زیباییهای طبیعت. در تابستان نیز با توجه به پایداری کامل هوا به راحتی امکان صعود به این قله را خواهید داشت.
به طور کلی غیر از شرایطی که هوا در ناپایداری کامل به سر میبرد و صعود به هیچ قلهای توصیه نمیشود، میتوانید اقدام به صعود به قله عرقچین کنید. امید است با صعود به این قله انباشت تجربه کافی برای صعودهای جدیتر داشته باشید.
در این مقاله پیرامون قلهای زیبا به نام قله عرقچین صحبت به میان آوردیم. قلهای که در بین قلل مرتفع دیگر شمال تهران شاید کمی کوتاه به نظر بیاید اما صعود به آن میتواند بسیار ارزشمند بوده و در نهایت منجر به انباشت تجربه مناسبی در انجام صعودهای بلندتر باشد. پیرامون مسیرهای صعود به قله عرقچین صحبت کردیم. نکات مهم برای صعود به قله عرقچین را مطرح کردیم و در نهایت هم به بررسی بهترین فصل صعود به یان قله پرداختیم. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.
قله عرقچین در بخش شرقی ارتفاعات شمال تهران و در منطقه کاشانک قرار دارد. این قله با ارتفاع حدودی 2800 متر، بخشی از رشته کوه البرز مرکزی است و به راحتی از نقاط مختلف تهران قابل دسترسی است.
مسیر اصلی صعود به قله عرقچین از پارک نیلوفر در منطقه کاشانک آغاز میشود. مسیر دیگری نیز از پارک جمشیدیه وجود دارد که یا از ابتدای مسیر یا از طریق پناهگاه به سمت قله عرقچین منتهی میشود. هر دو مسیر ساده و مناسب برای کوهنوردان مبتدی هستند.
صعود به قله عرقچین به دلیل مسیرهای بدون درگیری فنی و ارتفاع نه چندان زیاد، در رسته قلل ساده قرار میگیرد. این قله با افزایش ارتفاع حدود 1000 متر از پارک نیلوفر و بدون نیاز به تجهیزات خاص، گزینه مناسبی برای تمرین و انباشت تجربه برای صعودهای جدیتر است.
قله عرقچین در هر فصلی از سال صعودی دلچسب دارد. در بهار و پاییز به دلیل زیباییهای طبیعت، در تابستان با هوای پایدار و در زمستان برای تمرین صعودهای زمستانی، این قله مقصدی مناسب برای کوهنوردان است.