خوزستان زیبا پر است از جاذبه های تاریخی و طبیعی که می تواند برای روزهای متمادی خوراک سفر شما باشد و این جاذبه ها را در لیست بازدیدتان قرار دهید. این استان قدیمی را باید از زیباترین بخشهای ایران دانست که اگر بخواهیم گوشه گوشه آن را به شما معرفی کنیم باید صفحات زیادی سیاه شود. در این مطلب اما تنها به معرفی یکی از زیباترین جاذبه های طبیعی این استان به نام آبشار شوی خواهیم پرداخت.
آبشار شوی در استان خوزستان را بزرگترین آبشار خاورمیانه میدانند که در یکی از روستاهای شهر زیبای دزفول قرار گرفته است. این روستا نیز شوی نام دارد و از توابع بخش شهیون و دهستان امامزاده سید محمود است. آبشار شوی دزفول را در تاریخ 29 دی 1393 به عنوان اولین اثر طبیعی ملی، در فهرست آثار ملی ثبت کردهاند.
در مطلب راهنمای بازدید از آبشار شوی خوزستان قصد داریم بیشتر با این جاذبه گردشگری جذاب دزفول آشنا شویم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت؛ سپس اطلاعات و نکات مهم دیگری را بررسی خواهیم کرد که باید قبل از بازدید از این آبشار بدانید و در نهایت نیز به معرفی روستای زیبای شوی خواهیم پرداخت. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
در پاسخ به این سوال که آبشار شوی خوزستان کجاست، باید گفت این آبشار درواقع یکی از جاهای دیدنی دزفول است که در مرز بین دو استان خوزستان و استان لرستان قرار دارد. درمیان رشته کوههای زیبای زاگرس، نزدیک به کوهی به نام سالن در دل روستا شوی این آبشار زیبا را میتوان پیدا کرد. فاصله این جاذبه تا شهر دزفول 100 کیلومتر است و برای رسیدن به آن میتوانید سوار قطار شده و در ایستگاه تله زنگ که نزدیک به آبشار قرار دارد، پیاده شوید.
پس میتوان گفت مسیر دسترسی به آبشار شوی از دو مسیر ریلی و جادهای امکانپذیر است. در مسیر ریلی، اگر میخواهید از تهران به سمت این جاذبه حرکت کنید، باید سوار قطار تهران-اهواز شده و در ایستگاه تله زنگ پیاده شوید. درواقع تله زنگ یک ایستگاه فرعی است که قطارهای محلی و معمولی در آن میایستند و سه ساعت پس از ایستگاه درود قرار دارد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از جاذبههای طبیعی استان لرستان در این مسیر قرار دارد. بنابراین اگر وقت زیادی برای سفر دارید، میتوانید در مسیر توقف کرده و از این جاذبهها نیز دیدن کنید. اگر در بهار و پاییز راهی این سفر شوید یکی از زیباترین مسیرهای ریلی را در ایران خواهید دید زیرا اطراف شما را طبیعتی فوقالعاده بکر و زیبا فرا خواهد گرفت. در این مسیر شما از کنار رودخانه خروشان سزار هم عبور خواهید کرد.
راه دیگر رسیدن به آبشار شوی خوزستان این است که خود را با هر وسیلهای به شهرستان درود برسانید و از آنجا سوار قطار محلی و در ایستگاه تله زنگ از آن پیاده شوید. نکته جالبی که در این مسیر با آن رو به رو خواهید شد این است که قطار در طول مسیر هر جا که مسافری کنار ریل راه اهن ایستاده باشد، توقف کرده و او را سوار میکند. مسیر جادهای رسیدن به این جاذبه نیز هم از طریق استان لرستان و هم از طریق استان خوزستان امکانپذیر است.
حالا که میدانیم از چه طریقی میتوانیم خود را به آبشار شوی برسانیم، وقت آن رسیده که کمی بیشتر با این جاذبه طبیعی بینظیر آشنا شویم. دو کوه چهل و یک و سالن کوه را در نظر بگیرید که درهای در میان آنها قرار دارد. دره را درختان بادام و بلوط فرا گرفته و یک آبشار زیبا حتی به زیبایی آبشار نیاگارا در دل آن وجود دارد. شگفتانگیز است نه؟ این جاذبه طبیعی زیبا یکی از بزرگترین آبشارهای خاورمیانه شناخته میشود.
آبشار شوی حدود د ۴۵۰ متر از سطح دریا و حدود 100 متر از سرچشمه اصلی ارتفاع دارد. شوی همچنین دارای 70 متر عرض است و به طور کلی آن را بلندترین آبشار در ایران میدانند. آب آبشار شوی سر انجام به رود دز میرسد اما برای رسیدن به رود مسیر بسیار پر پیچ و خمی را طی میکند. حجم آب در همه فصول سال یکسان نیست اما در فصل بهار بیشتر از همیشه است و بنابراین اگر بتوانید در این فصل برای بازدید از آن اقدام کنید، منظره زیباتری را خواهید دید.
در اطراف آبشار یک زیستگاه ارزشمند زیست محیطی قرار دارد که هم از نظر زیست گیاهی و هم از نظر زیست جانوری حائز اهمیت است. این منطقه را باید زیستگاه اصلی سمندر امپراطور که گونه در حال انقراضی از سمندرهاست، دانست. در اطراف این آبشار، جاذبه های طبیعی دیگری نیز برای بازدید وجود دارد که در ادامه این مطلب به معرفی آنها خواهیم پرداخت. بنابراین سفرتان را به گونهای برنامهریزی کنید که امکان بازدید از این جاذبهها را نیز داشته باشید. همچنین این سفر پیادهروی زیادی نیز دارد بنابراین لباس و کفش مناسب پیادهروی را به هیچ عنوان نباید فراموش کنید.
برای رسیدن به آبشار زیبای شوی یک مسیر را باید پیاده طی کنید. این پیادهروی هم میتواند ماجراجویانه باشد و هم میتواند کمی خطرناک باشد. بنابراین پوشیدن لباس و کفش مناسب و همراه داشتن وسایلی که کمک حال شما در این پیادهروی هستند مانند باتوم در این سفر ضروری است. زمانی که در ایستگاه قطار تله زنگ پیاده میشوید، پیادهروی نیز آغاز میشود. شما یک پیادهروی چهار الی پنج ساعته پیش رو خواهید داشت.
از آنجایی که خوزستان استان گرمسیری است، اگر در نیمه اول سال برای بازدید از این سفر اقدام کرده باشید، ممکن است هوا کمی گرم باشد. بنابراین بهتر است صبح زود راهی شوید که کمتر به گرمای ظهر بخورید. در طول این پیمایش به یک تونل و یک پل میرسید که به هیچ عنوان نباید وارد تونل شوید زیرا امسیر تردد قطار است و امکان خطر برایتان به وجود خواهد آمد. هنگام عبور از پل نیز باید بسیار مراقب عبور قطار باشید. این پل یک بخش معلق نیز دارد که هنگام عبور از این بخش نیز باید جانب احتیاط را رعایت کنید.
پس از اینکه سه ساعت پیادهروی کردید به روستای زیبای شوی خواهید رسید. پس از استراحت چند ساعته در این روستا به مسیر خود ادامه دهید. از روستای شوی تا آبشار دو مسیر وجود دارد. در مسیر اول باید از عرض رودخانه عبور نمایید. اگر فصل کم آب باشد این کار سختی نیست اما اگر فصل بارش باشد عبور از رودخانه برایتان سخت خواهد بود. بنابراین باید لباس اضافه با خود همراه داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید لباستان را عوض کنید.
توجه داشته باشید که هرچه به تنگه نزدیک میشوید، عبور از رودخانه خطرناکتر میشود. بنابراین بدون راهنما از این مسیر تردد نکنید و در صورتی که به تاریکی هوا نزدیک شدید، سعی کنید در مسیر کمپ کرده و صبح به راه خود ادامه دهید. در مسیر دوم به جای عبور از رودخانه باید کوهپیمایی کنید. اگرچه راهتان در این مسیر دورتر خواهد شد اما در عوض خطر کمتری تهدیدتان میکند و مسیر هم راحتتر است. شما میتوانید پس از بازدید از این آبشار زیبا و در مسیر برگشت؛ شب را در روستای شوی اقامت کرده و فردا صبح به سفرتان ادامه دهید.
در مطلب راهنمای بازدید از آبشار شوی خوزستان سیر تا پیاز مربوط به این آبشاز زیبا را بررسی کردیم. اگر جزو کسانی هستید که به طبیعتگردی علاقه دارند، شک نکنید که این سفر یکی از بهترین طبیعتگردیهایتان خواهد بود. بهتر است بار دیگر تاکید شود که قبل از سفر باید تمام نکات مهم درباره سفر به این منطقه را مرور کنید و کوله پشتیای ببنید که نیازهای ضروریتان داخلش باشد.
از آنجایی که یک پیمایش طولانی پیش رویتان قرار دارد بار اضافه جز خستگی حاصلی برایتان به همراه نخواهد داشت. اگر نکته دیگری وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.