قله کلیمانجارو

تاریخ انتشار: 1401/5/13 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/13

قله کلیمانجارو یکی دیگر از ارتفاعات بلند جهان است که آن را با 5895 متر ارتفاع، به عنوان بلندترین کوه آزاد در جهان می‌شناسند. کوه کلیمانجارو را باید بلندترین قله آفریقا نیز دانست و به همین دلیل هم در لیست قلل هفتگانه یا هفت قله بلند هفت قاره نیز قرار می‌گیرد.


قله کلیمانجارو

    کلیمانجارو به علت اکوسیستم کم نظیرش در بین قلل بزرگ دنیا، هدف بسیاری از ماجراجویان و کوهنوردان در سراسر جهان بوده است و افراد زیادی برای صعود به ان برنامه‌ریزی می‌کنند. این کوهستان را باید چهارمین ارتفاع بلند در میان لیست هفت قله دانست. البته، کوه‌های بسیاری به خصوص در هیمالیا وجود دارند که بلندتر از کلیمانجارو هستند اما باز هم از ارتفاع آن چشمگیر آن نمی‌توان چشم گوشی کرد.

    در این مطلب قصد داریم زیر و بم صعود به قله کلیمانجارو بررسی نماییم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

نام قله

کلیمانجارو

ارتفاع

5895 متر

  موقعیت

آفریقا کشور تانزانیا

ناحیه

کوهستانی

برجستگی

5885 متر

 زبان محلی سواحلی (Swahili) و انگلیسی
فصل صعود

دسامبر تا مارچ (آذر تا فروردین) - جولای تا اکتبر (تیر تا مهر)

واحد پول شیلینگ تانزانیا (TZS)  - 100 سنت معادل با 1 شیلینگ

قلل آتشفشانی کلیمانجارو

    کلیمانجارو سه قله آتشفشانی دارد که نام بزرگ‌ترین آنها کیبو است. همچنین دو قله دیگر ماونزی و شیرا نام دارند. براساس آخرین تحقیقات، مخروط شیرا تقریبا 2.5 میلیون سال پیش فورانش را آغاز کرده است. اما شروع فعالیت اصلیش مربوط به حدود 1.9 میلیون سال پیش است. فعالیت آتشفشانی پس از آن به سمت مخروط‌های ماونزی و کیبو مسیر خود را تغییر داده است. ماونزی و کیبو در مقایسه با شیرا بسیار جوان‌تر هستند و از حدود یک میلیون سال پیش فعالیت آتشفشانی خود را آغاز کرده‌اند.

    در بالای قله کیبو یک دهانه بزرگ قرار دارد که پس از فوران آتشفشان به وجود آمده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید کیبو نیز مانند شیرا به خودی خود فرو ریخت و اکنون یک منطقه مسطح محسوب می‌شود که دارای یخچال‌های طبیعی است. قله اوهورو در لبه دهانه قرار گرفته است. ماونزی و شیرا هر دو خاموش هستند اما کیبو آتشفشان نیمه فعال محسوب می‌شود و این مساله به وضوح قابل لمس و مشاهده است. اگر به دهانه بروید، می توانید بوی گازهای گوگردی منتشر شده در اعماق پوسته زمین را به خوبی حس نمایید.

قله آتششانی کلیمانجارو واقع در تانزانیا که در دکوول می‌توانید مطالعه کنید.

یخچال‌های طبیعی

    مورخان احتمال می‌دهند  که یخچال‌های کلیمانجارو تقریبا ی11،700 سال قدمت داشته باشند. در اواخر قرن نوزدهم، همه قله کیبو پوشیده از یخ بوده است اما متاسفانه امروزه شاهد چنین چیزی نیستیم. براساس مطالعه‌ای که توسط اتحادیه علوم زمین اروپا انجام شده است، بین سال‌های 1912 تا 2011، 85 درصد از یخ‌های موجود در این ارتفاعات غیب شده‌اند.

کلیمانجارو در تاریخ

    بسیاری از مورخان و کارشناسان کلاسیک به قاره آفریقا علاقمند بودند و دوست داشتند درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کنند. بنابراین جای تعجب ندارد که اولین مطلب ثبت شده درباره قله کلیمانجارو مربوط به قرن دوم بوده است. بطلمیوس ریاضیدان یونانی از آن با عنوان "کوه بزرگ برفی" یاد می‌کند. بعداً، تاجران شرقی خبری درباره «کوه بزرگ در غرب زنگبار» را گزارش کردند که منظور آنها هم همین کوه کلیمانجارو بوده است.

    یک نویسنده اسپانیایی به نام فرناندز د انسیسکو، پس از سفرش به بندر مومباسا در کنیا درباره «کوه المپ اتیوپیایی» حرف زده بود که منظورش همین بلندترین قله آفریقا بوده است. ویلیام دزبورو کولی در سال 1844 نوشت: "مشهورترین کوه آفریقای شرقی کیریمانجارا است." انگار این اولین بار بوده است که برای معرفی این قله از نام رسمی کلیمانجارو در جایی استفاده کرده‌اند.

صعود به قله کلیمانجارو بلندترین قله مستقل جهان و بام آفریقا را در دکوول بخوانید

تاریخچه صعودها به کلیمانجارو

    اولین تلاش‌های ثبت شده کاوشگران اروپایی برای صعود به قله کلیمانجارو را باید مربوط به اواسط و اواخر قرن نوزدهم دانست. ماجرا از این قرار بود که یک کاشف آلمانی به نام بارون کارل کلاوس فون در سال 1861 راهی تانزانیا شد و در این سفر با یک زمین شناس بریتانیایی به نام ریچارد تورنتون دیدار نموداین دو شخص راهی یک سفر خطرناک به این منطقه شدند. منطقه را بررسی نمودند و ظاهرا تا حدود 2500 متر هم صعود کردند. تخمین آنها از ارتفاع بلندترین قله مجموعه 6100 متر بوده است. شاید جالب باشد که بدانید ریچارد تورنتون اولین فردی بود که اعلام کرد این کوهستان در واقع یک آتشفشان است.

    اما شخصی به نام هانس کسی بود که اولین تلاش واقعی برای صعود به کلیمانجارو را در سال 1887 انجام داد. او توانست تا 5500 متری این کوهستان را فتح کند اما مجبور شد، بازگردد چراکه نمی‌توانست از دیوار یخی بزرگ روبروی خود بالا برود. در تلاشی دیگر شخصی به نام مایر از لودویگ پرشلر – یک کوهنورد بسیار باتجربه– کمک گرفت و در سال 1889 به تانزانیا بازگشت. او یک گروه از از باربران و کوهنوردان را تشکیل داد و مردی جوان به نام یوهانی لاوو نیز آنان را همراهی می کرد.

    در 6 اکتبر 1889، این گروه برای اولین بار توانستند به قله کلیمانجارو برسند و این افتخار را به نام خود ثبت کنند. یوهانی لاووو به مدت 70 سال به هدایت تیم‌های کوهنوردی کلیمانجارو پرداخت و تا سن 125 سالگی زندگی بود. اولین زنی که توانست به این قله دست یابد؛ اهل اسکاتلند بود. او در دوران کودکیش زمان زیادی را با پدرش در راه فتح قله‌های اسکاتلندی گذرانده بود. این زن تصمیم گرفت به کوه آتنا در سیسیل صعود کند و پس از انجام این کار، برای دیدار با خویشاوندان خود به آفریقا سفر کرد.

    این زن به گروهی از ماجراجویان پیوست و سفر خود را به کلیمانجارو آغاز کرد. بنا به گزارش، او در طول کوهنوردیش شامپاین و ویسکی نوشید تا قدرت خود را حفظ نماید – شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در جایی از مسیر همراهانش تلاش خود را برای رسیدن به قله رها نمودند، اما این زن ادامه داد و ظاهرا در 27 سپتامبر 1927 موفق شد قله کلیمانجارو را صعود نماید.

همچنین بسیاری از افرادی که شانس حضور در این منطقه و صعود به این قله، که در لیست زیباترین قلل جهان نیز جای دارد، را دارند فقط به صعود و کوهنوردی اکتفا نمی‌کنند و به دنبال بازدید از حیات وحش بی همتای کشور تانزانیا و کنیا را نیز می‌کنند. پارک ملی سرنگتی از جمله پارک‌های ملی بسیار مهم جهان است که همواره بازدید کنندگان زیادی را به خود می‌بیند و افراد برای دیدن پستانداران و گونه‌های حیوانی بسیار زیبا به این منطقه سفر می‌کنند. در کنار صعود به قله کلیمانجارو حتما بازدید از این پارک ملی بسیار زیبا را نیز در برنامه خود داشته باشید.

قله کیبو یکی از سه قله آتشفشانی در کوه کلیمانجارو است که در پروژه هفت قله بلند هفت اقلیم قرار دارد.

 مسیرهای صعود به قله کلیمانجارو

    برای صعود به کلیمانجارو در حال حاضر شش مسیر رسمی وجود دارد که کوهنوردان باید یکی از این مسیرها را انتخاب نمایند.این مسیرها از سمت جنوب شامل مارانگو، ماچامه و اومبوه و از سمت غرب شامل لموشو، شیرا و مدار شمالی می‌شود. صعود از هر کدام این مسیرها بین 4 تا 9 روز زمان لازم دارد. اما چیزی که باید بدانید این است که به طور کلی مسیر صعود به قله کلیمانجارو زیاد فنی نیست و نیاز به تکنیک فوق‌العاده بالایی ندارد.

نرخ موفقیت صعود

    در طول هر سال حداقل سی هزار نفر برای صعود به قله کلیمانجارو اقدام می‌کنند. شاید گمان کنید که مسیر صعود بسیار شلوغ خواهد بود اما به هیچ‌عنوان اینطور نیست. آمار دقیق صعود متاسفانه توسط پارک ملی کلیمانجارو انتشار پیدا نمی‌کند اما افرادی که با تورها سفر می کنند، به علت طولانی‌تر شدن سفر، شانس صعود موفق بیشتری دارند.

مسن‌ترین صعودکنندگان به قله کلیمانجارو

    در 18 جولای 2019 آن لوریمور در سن 89 سال و 37 روزگیش توانست بر روی این قله بسیار زیبا بایستد. لوریمور بدون کمک با یک تیم با مسیر رونگای موفق به صعود به قله کلیمانجارو شد. چند سال قبل‌تر در اکتبر 2015، یک زن کوهنورد روسی به نام آنجلا ووروبوا با 86 سال و 267 روز سن،  پیرترین فردی بود که به قله رسید. رکورد پیرترین مردی که افتخار ایستادن بر بام آفریقا دارد نیز به فرد دیستلهورست تعلق دارد. این کوهنورد در سن 88 سالگی در 20 جولای 2017 توانست به قله صعود کند.

کلام آخر

    در مطل ب قله کلیمانجارو هر آنچه را که لازم بود درباره این قله بلند که در قاره آفریقا قرار دارد بدانید، بیان کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و سپس درباره مسیرهای صعود و دیگر نکات مهم آن حرف زدیم. حالا اطلاعات کافی درباره بلندترین قله قاره آفریقا را دارید. اگر نکته دیگری وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید، تا دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها

سوالات متداول شما

فصل صعود به کلیمانجارو را می‌توان از جولای تا اکتبر همان تیر تا آخر مهر و همچنین دسامبر تا مارس یا آذر تا فروردین دانست.
قله کلیمانجارو در قاره آفریقا و در کشور تانزانیا قرار دارد. بهترین مسیر دسترسی به این کوه از شهر آروشی است که حدود 2 ساعت تا فرودگاه بین المللی کلیمانجارو فاصله دارد.
ارتفاع این قله 5895 متر و 19340 فوت می‌باشد.
پاسخ این سوال کاملا بستگی به خدماتی دارد که مد نظر شماست. اما به طور معمول هزینه صعود به این قله در حدود 1900 دلار می‌باشد.