کوه سلطان داغی: معرفی جامع و راهنمای کامل

تاریخ انتشار: 1401/9/7 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/19

کوهنوردی را باید یکی از جذاب‌ترین ورزش‌ها دانست که ایرانیان زیادی را هم به سوی خود جذب کرده است. در ایران تعداد زیادی کوهستان وجود دارد که اکثرشان مسیرهای مناسبی برای کوهنوردی دارند و در تعدادی از آنها هم وجود جان‌پناه و پناهگاه و همچنین مسیرهای صعود استاندارد؛ باعث جذب بیشتر کوهنوردان شده است. یکی از کوهستان‌های ایران سلطان داغی نام دارد. در این مطلب قصد داریم درباره ارتفاعات سلطان داغی که در شمال غربی کوهستان سهند قرار دارد؛ حرف بزنیم. ابتدا به معرفی این ارتفاعات خواهیم پرداخت و سپس درباره دیگر موارد مهم مربوط به آن حرف خواهیم زد. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


معرفی ارتفاعات سلطان داغی

    ارتفاعات سلطان داغی در شمال غربی کوهستان سهند، در نزدیکی شهر اسکو واقع شده است و بلندترین نقطه آن حدود 3410 متر ارتفاع دارد، قله ارتفاعات سلطان داغی را باید سومین قله بلند در رشته کوه سهند معرفی کرد. قله سلطان داغی را باید در جنوب روستای سفیده خوان (اسپراخوان) زین جناب، عنصرود (آستاری) و در جانب شرق روستای کندوان پیدا کنید. رودخانه‌های زین جناب چای، اسکو چای و کندوان چای از این قله سرچشمه می‌گیرند و به سوی دشت های حاصل خیز مجاور جاری می‌شوند

نام کوهستان

قله سلطان داغی

ارتفاع بلندترین قله

3410 متر

استان

آذربایجان شرقی

رشته کوه والد

 رشته کوه سهند

شهرستان اسکو

    همانطور که بالاتر هم ذکر شد، شهرستان اسکو را باید یکی از نزدیک‌ترین شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی به ارتفاعات سلطان داغی دانست. این شهرستان حدود 30 کیلومتر از مرکز استان فاصله دارد و از شمال به شهرستان‌ بستان‌آباد و از غرب هم به دریاچه ارومیه می‌رسد.

    این شهرستان را باید یک منطقه ییلاقی دانست که تپه ماهورهایی از بقایای آتشفشان‌های سهند در دوران‌های پیشین را در خود جای داده است. در این منطقه کنارهای دریاچه ارومیه در غرب مسطح و جلگه‌ای شده و هر چقدر از غرب به سمت شرق پیش برویم ارتفاع زمین بیشتر می‌شود تا به قله‌های سهند که پیوسته پوشیده از برف است برسید. بنابراین شهر اسکو از آن جهت که در مسیر کوهپایه‌های سهند واقع شده و همچنین به خاطر برودت هوا در آن از یک طرف و بخار و رطوبت دریاچه ارومیه از طرف دیگر، نوعی آب و هوای ملایم و مرطوب دارد.

درباره شهرستان اسکو در دکوول بخوانید.

مسیر دسترسی به ارتفاعات سلطان داغی

    برای رسیدن به قله سلطان داغی می‌توانید دو مسیر صعود را انتخاب نمایید. اول مسیر شمالی که مبدا صعود آن روستای عنصرود است و دوم مسیر غربی که مبدا صعودش روستای کندوان است. برای صعود به قله سلطان داغی باید از شهر تبریز مسافتی در حدود 35 کیلومتر را طی کرده و خود را به شهر اسکو برسانید. از شهر تبریز به مقصد اسکو مینی بوس‌هایی وجود دارد که باید انها را از ترمینال قدیم و یا مستقر در خیابان راه آهن تبریز پیدا کنید. از آنجا پس از طی کردن 20 کیلومتر دیگر و عبور از روستاهای فسقندیس، اسفنجان، کهنمود، نهایت به روستای کندوان خواهید رسید.

مسیر دسترسی به ارتفاعات سلطان داغی در دکوول ببینید و درباره آن بخوانید.

    پس از اینکه به روستای کندوان رسیدید، باید مسیرتان را از کوچه باغ‌های این روستا ادامه دهید و خلاف جهت رودخانه کندوان چای در یک جاده خاکی کم تردد حرکت نمایید. این جاده پهن و عریض است و بنابراین کمتر کسی آن را با جاده دیگری اشتباه می‌گیرد. یادآوری این نکته ضروری به نظر می‌رسد که در تمام طول راهپیمایی رودخانه در سمت راست‌تان قرار دارد. اگر طبق برنامه دقیق و حساب شده‌ای حرکت کنید، در مدت چهار ساعت راهپیمایی به جایی به اسم ارشد چمن خواهید رسید که رودخانه کندوان از آنجا سرچشمه می گیرد.

    به جرات می‌توان گفت این دشت یکی از زیباترین دشت‌های موجود در منطقه سهند آباد است. در صورتی که حداقل دو روز زمان برای کمپ دارید باید به شما بگیم که بهترین انتخاب، کمپ کردن در این منطقه است. از ارشد چمنی مسیر در جهت شمال و در روی یکی از یال‌های منتهی به قله ادامه می‌یابد تا اینکه بعد از دو ساعت به قله سلطان داغی خواهید رسید. روی قله، قبرهایی را از زمان سلطه مغول‌ها بر ایران خواهید دید که هنوز برجای مانده است و شاید این دلیلی باید که نام‌گذاری قله را توجیه کنید. در ضلع شمالی زیر کاسه قله سلطان داغی، برف‌چال‌هایی ماندگار از فصل زمستان تا اواخر تیر ماه دیده می‌شود که در صورت لزوم از آن استفاده می‌کنند و همچنین آموزش یخ نوردی هم در آنجا انجام می‌شود.

    مسیر بازگشت از قله سلطان داغی هم به این صورت است که می‌توانید از همان مسیر صعود بازگردید و یا با ادامه مسیر در جهت شمال غرب و روی خط‌الراس اصلی منطقه ابتدا خود را به قله گئچی قالاسی و سپس نوورداغی برسانید و پس از آن پایین بیایید. در صورتی که بخواهید به صورت فشرده به قله سلطان داغی صعود کنید و ابتدای حرکت شما هم از شهر زیبا و تاریخی تبریز باشد؛ به یک و روز و نیم زمان نیاز خواهید داشت.

مسیر دسترسی به ارتفاعات سلطان داغی در دکوول ببینید.

کلام آخر

    در مطلب قله سلطان داغی: معرفی کامل و راهنمای جامع، هر آنچه را که لازم بود درباره این قله در استان آذربایجان شرقی بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی قله پرداختیم و سپس کمی درباره شهرستان اسکو که در نزدیکی آن قرار دارد حرف زدیم و مسیرهای صعود را بررسی کردیم. اگر نکته دیگری درباره ارتفاعات سلطان داغی وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه صعود به این قله را دارید؛ حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 4 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها