قله دومیر

تاریخ انتشار: 1401/2/27 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/14

قله دومیر که بدان ارهال نیز می‌گویند، دارای 3050 متر ارتفاع است و به عنوان بلندترین قله در استان مرکزی شناخته می‌شود. این قله در لیست پروژه سیمرغ (31 قله بلند 31 استان) نیز قرار دارد. یعنی اگر بخواهید این پروژه را به سرانجام برسانید باید قله دومیر را نیز فتح کنید.


قله دومیر

    در مطلب قله دومیر، قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این بلندترین قله استان مرکزی بررسی نماییم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت، سپس مسیرهای صعودش را بررسی خواهیم کرد و در نهایت نیز درباره نکات مهم دیگر این کوهستان حرف می‌زنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا قصد صعود به قله دومیر را دارید و می‌خواهید قبل از انجام این کار بیشتر درباره این جاذبه طبیعی بدانید، با ما تا انتهای این مطلب از دکوول همراه باشید.

نام قله  

دومیر

ارتفاع

3050 متر

موقعیت شهرستان دلیجان، بخش مرکزی، دهستان هستیجان

ناحیه

کوهستانی

    کوهستان دومیر که دمیر نیز نوشته می‌شود، جدا از رشته کوه کرکس است و در لیست پروژه سیمرغ نیز قرار دارد. کوه دومیر در فاصله ۳۴ کیلومتری شرق شهر دلیجان و در ۳۵ کیلومتری غرب کاشان قرار گرفته و بلندترین قله استان مرکزی بشمار می‌رود.

درباره قله دومیر در استان مرکزی که بلندترین قله استان محسوب می‌شود در دکوول مطالعه بفرمایید.

    این کوه دارای چند قله خاص و معروف است که ارتفاع برخی از این قله‌ها به بالای 3000 متر می‌رسد. کوهنوردان برای صعود به هر کدام از این قله‌ها بین یک تا یک و نیم روز زمان نیاز دارند. از جاذبه‌های گردشگری اطراف کوه دومیر می‌توان به روستای قلهر در جنوب غربی، روستای نشلج در شمال، روستای مراق در شرق و روستای مزوش در غرب آن اشاره کرد. از ارتفاعات نزدیک این منطقه می‌توان از قله برف انبار قم نام برد.

    قله‌های مشهور این ارتفاع در قسمت شرقی، قله نک با 3400 متر ارتفاع، قله هودنگ با 3280 متر ارتفاع، قله انگوره با 3250 متر ارتفاع و قله گله زنجن با 3000 متر ارتفاع و ۲۰ کیلومتر طول هستند.

درباره مسیرهای صعود به این قله و بررسی منطقه قله دومیر در دکوول بخوانید.

    همچنین در قسمت شمالی قله‌های مارفیون با سه هزار و ۷۰ متر ارتفاع، چال کمان با سه هزار و ۵۰ متر ارتفاع و سیاه کوه با سه هزار متر ارتفاع و ۱۰ کیلومتر طول قرار دارند. این یال به سمت شهر نیاسر کشیده می‌شود. در قسمت شمال غربی این کوهستان نیز قله‌های اوغان، سرمال با دو هزار و ۹۰۰ متر ارتفاع و کلجار با دو هزار و ۸۰۰ متر ارتفاع وجود دارند. این قسمت تا گردنه نراق ادامه دارد.

مسیرهای دسترسی به قله دومیر

    قله دومیر نیز مانند هر ارتفاع دیگری مسیرهای صعود متعددی دارد. برخی از این مسیرها متداول و رایج هستند و اکثر کوهنوردان تصمیم می‌گیرند از این مسیر عبور می‌کنند. اما برخی دیگر از مسیرهای صعود هم هستند که کمتر از آنها استفاده می‌شد و اگر تصمیم بگیرید این مسیرها را انتخاب کنید بهتر است از یک لیدر محلی کمک بگیرید. قله دومیر دارای چهار مسیر است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

  • مسیر شرقی که از روستای نراق می‌گذرد.
  • مسیر غربی که از طریق روستای مزوش و دره معدن می‌گذرد.
  • مسیر شمالی از طریق روستای نشلج که این مسیر طولانی‌ترین راه برای صعود به این قله است.
  • مسیر جنوبی که از طریق روستای قالهر می‌گذرد.

صعود به قله دومیر از مسیر روستای مزوش

    روستای بسیار خوش آب و هوای مزوش کوتاه‌ترین راه برای صعود به قله دمیر است. اولین گام جهت صعود به قله دومیر و رساندن خود به پای کوه این است که خود را به شهر دلیجان برسانید. بعد از رسیدن به دلیجان به سمت غرب در جاده نراق بروید و بعد از سه کیلومتر در سمت راست وارد جاده امامزاده بی بی زبیده خاتون شوید. پس از طی ۳۰ کیلومتر به روستای مزوش خواهید رسید.

    توجه داشته باشید که نیازی نیست وارد این روستا شوید بلکه باید ابتدا  وارد جاده خاکی معدن شوید که طول این جاده خاکی چیزی حدود هفت کیلومتر است. پس از طی کردن این مسیر  به پارکینگ معدن به ارتفاع دو هزار و 600 متری خواهید رسید. از اینجا مسیرتان از دره سمت راست به سمت شرق آغاز می‌شود. این دره تا زیر قله ادامه خواهد داشت. در انتهای دره یک گوسفندسرا وجود دارد که از آنجا مسیر به سوی قله ادامه پیدا می‌کند. رفت و برگشت این مسیر تا قله تقریبا هفت الی هشت کیلومتر است.

    متاسفانه در طول این مسیر خبری از آنتن‌دهی موبایل نیست. بنابراین اگر تلفن ضروری دارید قبل از آغاز کوهنوری انجام دهید تا دچار مشکل نشوید. همچنین در مسیر این روستا محلی برای تامین آب نیست بنابراین از قبل آب آشامیدنی مورد نیاز خود را تهیه نمایید و با خود ببرید.

درباره صعود به قله دومیر از مسیر روستای مزوش در دکوول بخوانید.

صعود به قله دومیر از طریق روستای نشلج

    مسیر بعدی صعود به قله دومیر، روستای نشلج است.  این مسیر نسبت  به روستای مزوش راه بسیار طولانی‌تری دارد. برای رسیدن به پای کوه باید در مرحله اول خودتان را به جاده مشهد اردهال در ۳۰ کیلومتری کاشان و روستای نشلج برسانید.

    ارتفاع  روستای سرسبز و بزرگ نشلج دو هزار و 10 متر است. در انتهای جاده آسفالته روستا مسیر کوهپیمایی آغاز می‌شود. ضمن آنکه روستای نشلج جز بزرگ‌ترین روستاهای کاشان و منطقه نیز به حساب می‌آید. پس از اینکه از روستا عبور کردید، تا سرچشمه یک مسیر مشخص به صورت جاده مالرو وجود دارد که مسافت پیمایش این مسیر تقریبا ۲۰ کیلومتر است.

درباره صعود به قله دومیر از طریق روستای نشلج در دکوول بخوانید.

نکات مهم درباره قله دومیر

  • بهترین زمان صعود به قله دومیر را باید فصل بهار و تابستان دانست. زیرا در این دو فصل آب و هوای فوق‌العاده‌ای بر این منطقه حاکم می‌شود و طبیعت زیبایی نیز اطرافش را فراگرفته است.
  • درباره وجه تسمیه قله دومیر باید گفت، واژه «دومی» به معنای بلندچهره و واژه «ار» به معنای باشکوه است. بنابراین دومیر یعنی بلندچهره و باشکوه
  • این منطقه پوشش گیاهی غنی و متنوعی دارد. از میان گیاهان موجود در این قله می‌توان به آویشن، انواع باریج، آنغوزه، درمنه، انواع گون، طره، گزنه، زرشک کوهی، زرینگیاه، پودنه و بومادران اشاره کرد.
  • دومیر همچنین از نظر پوشش جانوری نیز متنوع است، حیواناتی مانند گراز، روباه، شغال، گرگ، خرگوش، انواع مار و آفتابپرست در این منطقه دیده میشود.
  • در صورتی که آب آشامیدنی که همراه خود برده‌اید تمام شد و به آب نیاز پیدا کردید، راه های دسترسی به آب در ارتفاعات دومیر به این صورت است که در طول مسیر جویبار فصلی در جریان است که آب آن از برف‌های آب‌شده منطقه تأمین می‌شود. شما می‌توانید آب مورد نیاز خود را از این جویبارها تامین نمایید.
  • شما برای صعود به قله دومیر به سه ساعت و 15 دقیقه و برای فرود از آن به دو ساعت 15دقیقه زمان نیاز دارید.
  • در این منطقه آتن‌دهی موبایل بسیار ضعیف است و بعد از کمپ معدن آنتن‌دهی موبایل عملا امکان‌پذیر نیست،. معمولا برخی از گروه‌های حرفه‌ای کوهنوردی که قصد صعود به این قله را دارند، همراه خود حتما بی‌سیم می‌برند تا در صورت نیاز به برقراری ارتباط بتوانند از این بی‌سیم‌ها استفاده کنند.

قله دومیر قله بلند استان مرکزی واقع در پروژ] سیمرغ کوه های ایران را در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب قله دومیر هر آنچه را که لازم بود درباره این بلندترین قله استان مرکزی بدانید، بیان کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و مسیرهای صعود و نکات مهم درباره آن را نیز بررسی کردیم. حالا آماده برنامه‌ریزی برای صعود به این قله هستید.  توجه داشته باشید که قله دومیر یک جاذبه طبیعی است بنابراین باید مانند یک گنجینه طبیعی از آن مراقبت کنید. بهتر است یک کیسه زباله همراه با خود ببرید و زباله‌هایتان را به جای رها کردن در دل طبیعت درون این کیسه ریخته و با خود برگردانید تا آسیبی هم به طبیعت وارد نشود.

    اگر نکته دیگری درباره قله دومیر وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، و یا تجربه صعود به آن را دارید، حتما با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران نیز بتوانند از تجربیات شما استفاده نمایند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.


تصاویر




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها