قله تشگر

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قله تشگر را باید با ارتفاع 3267 متر از سطح دریا، بلندترین نقطه در استان هرمزگان دانست. به این قله لقب بام استان هرمزگان را نیز داده‌اند. این قله همچنین در لیست پروژه سیمرغ (31 قله بلند 31 استان) نیز قرار دارد. یعنی اگر کسی بخواهد این پروژه را به سرانجام برساند حتما باید قله تشگر را نیز صعود کند.


قله تشگر

    کوهستان تشگر در ارتفاعات هماک یا همای قرار گرفته است و با شهر زیبای بندرعباس 60 کیلومتر فاصله دارد. یعنی درواقع این کوهستان در جنوب شهرستان حاجی آباد قرار گرفته است. نزدیک‌ترین منطقه مسکونی به این قله را باید روستای زاکین دانست. کوهنوردان غیر بومی می‌توانند شب را در این روستا اقامت کنند و آماده صعود به تشگر شوند.

    در مطلب قله تشگر قصد داریم زیر و بم نکات صعود پیرامون بلندترین نقطه در استان هرمزگان را بررسی کنیم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت، سپس مسیرهای صعود به قله تشگر را بررسی خواهیم کرد و در نهایت نیز در رابطه با دیگر نکات مهم درباره کوه حرف می‌زنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید و یا قصد برنامه ریزی برای صعود به آن را دارید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

نام قله تشگر

ارتفاع

3267 متر

موقعیت

استان هرمزگان، دهستان سیاهو روستای زاکین

ناحیه

کوهستانی

معرفی قله تشگر

    قله تشگر بلندترین نقطه در استان هرمزگان است که 3267 متر ارتفاع دارد. این قله را باید بخشی از کوهستان همای دانست. هرمزگان یک استان ساحلی است و وجود یک قله زیبا مانند تشگر در این استان جلوه ویژه‌ای دارد. همای یک کوهستان وحشی و بکر به حساب می‌آید که در مقایسه با رشته کوه البرز و رشته کوه زاگرس بسیار بکرتر است. این منطقه دیواره‌های صخره‌ای فراوان و یال‌های سنگی‌ای دارد که همیشه امکان ریزش‌شان هست. همچنین وجود پوشش گیاهی و جانوری غنی و متنوع را باید یکی دیگر از ویژگی‌های این منطقه دانست. در این کوهستان چند چشمه آب وجود دارد. بنابراین در صورتی که آب آشامیدنی‌تان تمام شد می‌توانید آب آشامیدنی مورد نیاز خود را از طریق این چشمه‌ها تامین کنید.

درباره بام استان هرمزگان و بلندترین قله ان تشکر در دکوول بخوانید.

    همچنین در قسمت‌هایی از مسیر صعود به این قله تلفن همراه آنتن می‌دهد. اما با این حال بهتر است اگر تماس ضروری دارید قبل از شروع حرکت آن را انجام دهید. اگر قصد دارید شب را در این کوهستان بمانید باید تا ارتفاع 2580 متری از سطح دریا بالا بروید تا جای مناسب و امنی برای شب مانی پیدا کنید. کوهنوردان باید حدود 10 کیلومتر را طی کنند تا به قله تشگر برسند.

    از نظر میزان سختی قله تشگر را باید کوه نسبتا آسانی دانست که درگیری فنی زیادی ندارد. با این حال بهتر است برای صعود با یک گروه کوهنوردی حرفه‌ای یا یک راهنمای محلی همراه شوید زیرا کوهستان همای همانطور که در بالا هم ذکر شد نسبتا بکر و دست نخورده است و اطلاعات زیادی درباره آن وجود ندارد.

رایج ترین مسیر صعود به قله تشگر

    قله تشگر نیز مانند همه کوهستان‌های دیگر مسیرهای صعود متنوعی دارد. برخی از این مسیرها رایج‌تر و محبوب‎تر از بقیه هستند و برخی دیگر کمتر شناخته شده‌اند و بیشتر محلی‌ها از آنها استفاده می‌کنند. اما رایج‌ترین مسیر صعود به قله تشگر طریق روستای زاکین امکان‌پذیر است.

    این روستا از توابع دهستان سیاهو در شهرستان بندرعباس است و برای رفتن به آن ابتدا باید خود را به بندرعباس برسانید. سپس به حاجی آباد بروید و از آنجا خود را به روستای درگز، روستای سیاهو و در نهایت روستای زاکین برسانید. یک جاده ابتدای مسیر روستای زاکین وجود دارد که باید آن را به سمت شمال ادامه دهید. این جاده پر از باغ‌های میوه به خصوص نارنگی است که زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

درباره مسیرهای صعود به قله تشکر و رایج ترین مسیرها در دکوول بخوانید.

    مسیرتان را که ادامه دهید و 2580 متر ارتفاع بگیرید. به یک مکان مناسب می‌رسید که برای شب ماندن در کوهستان امن است. اغلب عشایر این منطقه در همین قسمت چادر زده‌اند. از ویژگی‌های این ناحیه می‌توان به درختان سرو فراوانی اشاره کرد که در آن وجود دارد. از این قسمت تا قله شیب مسیر ملایم‌تر خواهد شد اما کمی که پیش بروید دوباره شیب مسیر بیشتر می‌شود. در نهایت پس از طی کردن حدود 10 کیلومتر به قله زیبای تشگر، یعنی بلندترین نقطه استان هرمزگان خواهید رسید. از دیگر مسیرهای صعود به این قله می‌توان به مسیر شمالی از طریق هماک و مسیر جنوبی از طریق توتنگ اشاره کرد.

نکات مهم درباره قله تشگر

  • آنتن دهی در برخی از نقاط مسیر رسیدن به قله تشگر وجود دارد.
  • در این مسیر هم چشمه آشامیدنی و هم آب غیر آشامیدنی وجود دارد که در صورت نیاز می‌توانید به سراغ این چشمه‌ها بروید.
  • در میان وسایل کوهنوردی خود حتما دو جفت جوراب اضافه و لباس اضافه داشته باشید تا در صورت لزوم بتوانید بپوشید.
  • اگر قصد شب مانی در کوه تشگر را دارید حتما وسایل لازم برای شب را همراه خود داشته باشید.
  • اگر قرص و داروی خاصی مصرف می‌کنید و همچنین جعبه کمک‌های اولیه حتما همراه خود ببرید.
  • داشتن کارت شناسایی یکی از الزامات این کوهنوردی است.

کلام آخر

    در مطلب قله تشگر هر آنچه را که لازم بود درباره این بلندترین قله استان هرمزگان بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی این قله پرداختیم. سپس درباره مسیرهای صعود به این قله حرف زدیم و درنهایت چند نکته قابل توجه را بیان کردیم. توجه داشته باشید که قله تشگر یک جاذبه طبیعی است که سالانه جدا از کوهنوردان، گردشگران زیادی را هم به سوی خود جذب می‌کند.

    بهتر است همراه با خود یک کیسه زباله ببرید تا زباله‌هایتان را به جای رهایی در دل طبیعت درون این کیسه بریزید و به پایین باز گردانید تا آسیبی به طبیعت وارد نشود و آیندگان بتوانند این نعمت را همانطور که به دست ما رسیده، دریافت کنند. اگر نکته دیگری درباره قله تشگر وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه صعود به این قله را دارید آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید تا دیگران نیز بتوانند از آن استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.