قله برف انبار به عنوان قلهای ناشناخته با ارتفاعی حدود 3235 متر، در منطقهای بین قم و کاشان واقع شده است. این قله که کمتر کسی تصورش را در این ناحیه دارد، به دلیل داشتن مناظر زیبا و آب و هوای مطبوع، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.جهت دسترسی به این قله، ابتدا باید وارد جاده قدیم قم-کاشان شوید. سپس در 16 کیلومتری قم، جادهای فرعی در سمت غرب شما را به سمت شهر کهک هدایت میکند. پس از عبور از روستاهای خورآباد، صرم و ورجان، و طی حدود 20 کیلومتر، به کهک میرسید. از آنجا نیز پس از گذر از چنارک، میم و خاوه، و طی حدود 21 کیلومتر، به فردو خواهید رسید. مبدأ صعود شما امام زاده بوره است که حدود 4 کیلومتر بعد از «فردو» قرار دارد. قله برف انبار قم از شمال به روستای فردو و از شرق به وسف (دهکده محققین) میرسد. برف انبار همچنین از طرف غرب به رشته کوه پلنگ آبی و از جنوب هم به شهرستان دلیجان و استان مرکزی منتهی میشود. درهای به عمق 600 متر در کنار قله برف انبار وجود دارد که در فصل زمستان و بعضا فصلهای دیگر سال میزان زیادی برف درون این دره انباشه میشود. شاید دلیل اصلی نامگذاری این کوهستان را بتوان در همین مساله جستجو کرد. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران پس با ما همراه باشید.
قله برف انبار قم را باید با ۳۲۲۴ ارتفاع، بلندترین نقطه در استان قم دانست. این قله که 60 کیلومتر با شهر قم فاصله دارد در لیست پروژه سیمرغ (31 قله بلند از 31 استان) نیز قرار گرفته است. یعنی اگر کوهنوردی بخواهد این پروژه را به سرانجام برساند باید حتما به برف انبار صعود کند. قله برف انبار قم از شمال به روستای فردو و از شرق به وسف (دهکده محققین) میرسد.
نام قله | قله برف انبار |
ارتفاع | 3224 متر |
موقعیت | استان قم، جنوب روستای فردو، بخش کهک |
موقعیت قله | 39S 488908 3784112 |
برف انبار همچنین از طرف غرب به رشته کوه پلنگ آبی و از جنوب هم به شهرستان دلیجان و استان مرکزی منتهی میشود. درهای به عمق 600 متر در کنار قله برف انبار وجود دارد که در فصل زمستان و بعضا فصلهای دیگر سال میزان زیادی برف درون این دره انباشه میشود. شاید دلیل اصلی نامگذاری این کوهستان را بتوان در همین مساله جستجو کرد. صعود به قله برف انبار قم در کنار صعود به قله دومیر استان مرکزی از جمله برنامههایی است که طرفداران بسیار زیادی در بین برنامههای کوهنوردی برگزار شده توسط باشگاههای کوهنوردی دارد.
در مطلب قله برف انبار قم قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این جاذبه طبیعی بررسی نماییم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت، سپس مسیرهای صعود را بررسی خواهیم کرد و در نهایت هم درباره دیگر نکات مهم مربوط به این قله حرف میزنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
قله برف انبار در 60 کیلومتری جنوب شهر قم، در جنوب روستای فردو از توابع بخش کهک قرار دارد. این کوهستان که بلندترین نقطه آن 3224 متر ارتفاع دارد، نه تنها کوهنوردان را به سوی خود میکشاند، بلکه مقصد بسیاری از گردشگران و علاقمندان به جاذبههای طبیعی نیز هست زیرا اطراف این کوهستان را جاذبههایی مانند همین دره که بالاتر از آن نام بردیم و همچنین دو چشمه آب سرد و ... نیز فرا گرفتهاند. همچنین کسانی که به ورزشهای زمستانی مانند اسکی علاقه دارند میتوانند در فصل زمستان راهی این ارتفاعات شوند.
قله برف انبار از نظر پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوع است، از میان گیاهانی که در این منطقه میروید میتوان به مواردی همچون درختچههای بادام کوهی، ازگیل و پسته وحشی اشاره کرد. همچنین حیواناتی همچون شغال، گرگ، روباه، خرگوش، کبک و تيهو، عقاب دشتی، دلیجه، شاهین، کرکس و انواع گنجشک این منطقه را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کردهاند. این کوهستان جزو قلل منفرد به حساب میآید اما از غرب به رشته کوه پلنگ آبی میرسد.
برف انبار با ارتفاع ۳۲۱۵ متر همانطور که گفته شد بلندترین قله استان قم محسوب شده و در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر قم در باغات جنوبی روستای فردو از توابع بخش کهک واقع شده است. در سال ۹۳ کلنگ ساخت پناهگاه برف انبار با وسعت ۸۰ متر مربع توسط جمعی از کوهنوردان استان قم زده شد و در نیمه اول سال ۹۷ به اتمام رسید اسکلت فلزی این سازه توسط آقای مهندس کوت آبادی در دامنه کوه طراحی و ساخته شد و مصالح آن در حدود ۲۵ تن توسط کوهنوردان ارزشمند قم تا مجاورت قله برف انبار حمل شده است.
آنها با حمل آب و ماسه در کولههای شان حمل ۶۵۰ کیلو پیچ و مهره تیرآهن موتور برق پلکان و... منش والای کوهنوردی را به اثبات رساندند. قسمت اعظم هزینههای ساخت این پناهگاه توسط آقایان شمس الهی و شیخ نژاد پرداخت شده و توسط آقایان هاشمی بهزاد فر، محمدی، وفایی، صحرانورد، وحید پور و خانم مهسا چکامه و دیگر عزیزان حمل و نصب گردید. این پناهگاه در ارتفاع تقریبی ۳۲۰۰ متر ۱۵ متر پایینتر از قله برف انبار واقع شده است.
این پناهگاه فاقد سرویس بهداشتی بوده و گنجایش ۶۰ کوهنورد را دارد. نزدیکترین منطقه مسکونی به پناهگاه روستای فردو در فاصله ۵ کیلومتری است که دارای خانه بهداشت نیز میباشد و همچنین پایگاه امداد هلال احمر در بخش کهک در فاصله ۱۰ کیلومتری قرار دارد. نزدیکترین چشمه به پناهگاه چشمه آب دائمی در ابتدای مسیر صعود در ارتفاع ۲۶۲۲ متری در فاصله ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه ای قرار دارد. شرایط آنتن دهی تلفن همراه مساعد است. درب پناهگاه برف انبار همیشه باز است بیاییم با رعایت نظافت در محیط پناهگاهها زحمات ارزشمند همنوردانمان را سپاس گوییم.
قله برف انبار نیز مانند همه ارتفاعات دیگر مسیرهای صعود متعددی دارد. برخی از این مسیرها رایجتر و متداولتر از دیگران هستند و برخی دیگر فقط توسط محلیها استفاده میشوند. در ادامه برخی از مسیرهای صعود به قله برف انبار را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
رایجترین مسیرها را باید مسیر روستای فردو و مسیر دره وسف دانست. در ادامه بیشتر مسیرهای صعود به این قله حرف خواهیم زد.
مسیر از یک جاده خاکی آغاز میشود که مشرف بر دره وسف است. ابتدا باید از دامنه سحلستان عبور کنید و به خط الرسی برسید که در جنوب شرق قله برف انبار قرار دارد. پس از رد کردن این خط الرس ابتدا به جانپناه برف انبار برسید و سپس مسیر رسیدن به قله را در پیش بگیرید.
روستای فردو را باید متداولترین مسیر رسیدن به قله برف انبار دانست. این مسیر پاکوب است و به همین دلیل در میان کوهنوردان استفاده از آن رایجتر شده است. البته دلیل دیگر محبوبیت این مسیر را باید وجود باغاتی دانست که روستای فردو را بسیار زیبا کرده است. در این مسیر ابتدا باید خود را به روستای فردو برسانید، سپس چهار امامزاده را پیدا کنید. مسیر صعود از همین نقطه آغاز میشود. طول راه در این مسیر حدود 12 کیلومتر است.
این مسیر که طول آن بیش از پنج کیلومتر است؛ کمترین تردد را میان کوهنوردان دارد. مسیر منطقه جاسب نیز مانند فردو پایکوب است اما بیشتر محلیها از آن استفاده میکنند.
این مسیر را بعد از روستای فردو باید پر طرفدارترین مسیر دانست چراکه تردد بیشتری نسبت به سایر گزینهها دارد. این مسیر پایکوب نیست و طول آن بیشتر از چهار کیلومتر است.
در مطلب قله برف انبار قم هر آنچه را که لازم بود درباره این بلندترین قله استان قم بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم. سپس مسیرهای صعودش را بررسی کردیم و در نهایت نیز درباره نکات مهم آن حرف زدیم. حالا آماده برنامهریزی برای صعود به این قله هستید. توجه داشته باشید که برف انبار یک جاذبه طبیعی است. بنابراین سعی کنید هنگام صعود به آن هیچگونه آسیبی به این طبیعت وارد ننمایید. بهتر است یک کیسه زباله همراه با خود داشته باشید تا در طول مسیر زبالههایتان را به جای رها کردن در دامان طبیعت درون این کیسه بریزید و به پایین باز گردانید.
اگر نکته دیگری درباره قله آب انبار وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه صعود به آب انبار را دارید، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.