پناهگاه حیات وحش کیامکی

تاریخ انتشار: 1401/10/16 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/17

در شمال غربی استان آذربایجان شرقی، یک پناهگاه حیات وحش بسیار مهم و ارزشمند به نام پناهگاه حیات وحش کیامکی وجود دارد که از سال 1352 تاکنون تحت حفاظت محیط زیست قرار گرفته است. این پناهگاه مساحتی بالغ بر 95 هزار هکتار دارد و دارای پوشش گیاهی و جانوری ارزشمندی است. در این مطلب قصد داریم به معرفی این پناهگاه حیات وحش بپردازیم و سیر تا پیاز را درباره این جاذبه طبیعی بررسی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


معرفی پناهگاه حیات وحش کیامکی

    پناهگاه حیات وحش کیامکی که در استان آذربایجان شرقی، در قسمت جنوبی رودخانه ارس، نزدیک شهر جلفا قرار دارد، دارای گونه‌های گیاهی و جانوری بسیار متنوعی است. در این منطقه ۳۶۱ گونه گیاهی و ۲۵۷ گونه جانوری وجود دارد. این پناهگاه حیات وحش به برخی از جاذبه‌ های گردشگری استان مانند آبشار آسیاب خرابه، آبشار ماهاران و دره داراندیش نزدیک است و اگر برای بازدید از کیامکی اقدام کنید می‌توانید زمانی را هم برای دیدن این جاذبه‌ها کنار بگذارید.

    میانگین دمای پناهگاه حیات وحش کیامکی در سال ۱۱ درجه سانتیگراد است. متاسفانه به دلیل آنکه این منطقه در نزدیکی مرز ایران و ارمنستان واقع شده و در مناطق اطرافش اسلحه به راحتی در اختیار محلی‌ها قرار می‌گیرد‌، تعداد شکارچیان غیرمجاز در این منطقه افزایش یافته و هر روزه گونه جانوری بیشتر مورد تهدید قرار می‌گیرد.

معرفی منطقه حفاظت شده کیامکی در استان اذربایجان شرقی در دکوول بخوانید.

قله کوه کیامکی

    در این منطقه یک قله به نام کیامکی وجود دارد که ارتفاع آن به ۳۳۴۷ متر از سطح دریا می‌رسد. قله کیامکی را باید یکی از قلل زیبا و سرسبز کنار رودخانه مرزی ارس دانست. در گویش محلی به این کوه کمکی داغ یا کمچی داغ نیز می‌گویند. کیامکی داغ در منطقه ارسباران و روی سلسله کوه قره داغ قرار گرفته و ۲۲۰ کیلومتر طول و بین ۳۰ تا ۶۵ کیلومتر عرض دارد.

درباره قله کوه کیامکی در دکوول بخوانید.

    همچنین سلسله جبال آرارات که در غرب شروع و تا کوه‌های تالش در شرق منطقه آذربایجان ادامه دارد را نیز می‌توانید در این منطقه ببینید. دامنه‌های شمالی این منطقه از جنگل و مراتع سرسبز پوشیده شده و دامنه‌های جنوبی آن را هم مراتع و چمنزارهایی تشکیل داده‌اند که ییلاق ایلات و عشایر جلگه مغان هستند. رود ارس به عنوان پر آب‌ترین رودخانه در آذربایجان نیز در شمال این منطقه قرار دارد. این رود از کوه‌های مین گول داغ (هزار برکه) کشور ترکیه سرچشمه می‌گیرد و پس از اینکه حدود ۴۶۰ کیلومتر مرز بین ایران و ارمنستان و جمهوری آذربایجان را طی کرد، به دریای خزر می‌ریزد.

انواع گونه‌های گیاهی و جانوری پناهگاه حیات وحش کیامکی

    پناهگاه حیات وحش کیامکی از نظر پوشش گیاهی و جانوری بسیار غنی و ارزشمند است. در ادامه این پوشش گیاهی و جانوری را به شما معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

انواع گونه‌‌های گیاهی

    پناهگاه حیات وحش کیامکی دارای گونه‌های گیاهی بسیار متنوعی است، به طوری که در این پناهگاه بیش از ۳۶۱ گونه گیاهی وجود دارد. برخی از گونه‌های گیاهی موجود در پناهگاه حیات وحش کیامکی عبارتند از؛ درمنه، آویشن، بنه، داغداغان، چوبک، گلابی وحشی، سنجد، زرشک، نسترن دز و بسیاری دیگر.

انواع گونه‌های گیاهی در منطقه حفاظت شده کیامکی را در دکوول ببینید.

انواع گونه‌های جانوری

    از آنجایی که پناهگاه حیات وحش کیامکی مراتعی سرسبز و پوشیده از انواع گیاهان مختلف دارد، باید آن را جای  مناسبی برای زندگی انواع مختلف گونه‌های جانوری دانست. در این پناهگاه بیش از ۲۵۷ گونه جانوری در حال زندگی هستند که در میان آنها ۳۹ گونه پستاندار، ۱۵۴ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۴ گونه دوزیست و ۱۷ گونه از انواع آبزیان وجود دارند. برخی از پستاندارانی که در این پناهگاه زندگی می‌کنند، عبارتند از؛ کل و بز، قوچ و میش ارمنی، پلنگ، سیاه گوش، خرس قهوه­ای، شغال، گرگ و گراز.

درباره انواع گونه‌های جانوری منطقه حفاظت شده کیامکی در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب پناهگاه حیات وحش کیامکی، همه چیز را درباره این منطقه حفاظت شده در استان آذربایجان شرقی بررسی کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و سپس درباره پوشش گیاهی و جانوری و دیگر اطلاعات مهم مربوط به این پناهگاه حرف زدیم. اگر نکته دیگری وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد و یا اگر تجربه بازدید از این پناهگاه حیات وحش را دارید؛ حتما آن را با ما دیگران به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از تجربیات شما استفاده کنند. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و از خواندن آن لذت ببرید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها