قله کماچال به ارتفاع 3050 متر یکی دیگر از قلل و ارتفاعات شمال تهران به شمار میرود که در هر هفته پذیرای کوهنوردان زیادی است. کماچال یک قله 3000 متری تا حدودی فرعی به شمار میرود که به نظر میاد برای تجربه اندوزی و کسب دانش بیشتر و همچنین تنوع برنامه یک روزه کوهنوردی اطراف تهران میتواند مورد استفاده قرار گیرد. این مقاله را به بررسی قله کماچال اختصاص دادیم پس با ما همراه باشید.
قله 3050 متری کماچال را قله دیگری از مجموعه قلل رشته کوه توچال است که در رشته کوه البرز و البرز مرکزی قرار گرفته است. از نظر تقصیم بندی جغرافیایی بخشی از شمیرانات تهران به شمار میرود. این قله زیبا و بسیار عالی میتوان گفت در بخش جنوب غربی ایستگاه پنجم تلکابین قرار گرفته است و رسیدن به ایستگاه پنجم از این قله دشواری چندانی را در پی ندارد.
قله کماچال به دلایل مختلفی مورد توجه کوهنوردان و افراد علاقهمند قرار میگیرد. در بخش اول اینکه این قله دارای مسیر صعود بسیار خلوتی است. علیرغم آنچه در که در ولنجک و مجموعه توچال دیده میشود و افراد زیادی به مسیر پیادهروی معمول سرایزی میشوند؛ این قله کمتر شناخته شده و از این حیث یک مزیت بسیار بزرگ به شمار میرود.
نکته دوم این است که مسیر صعود آن بلافاصله پس از پارک کردن ماشین شروع میشود. یعنی در پارکینگ ولنجک و در بخش پارکینگ شمالی پارک کنید و در بخش شمالی این پارکینگها پاکوب شروع مسیر کاملا مشخص است. این قله در فصول مختلف میتواند برای شمایی که قصد دارید تجربه خود را ارتقاء دهید و یا شمایی که به دنبال یک مسیر تمرینی عالی هستید مناسب است. در ادامه به مسیرهای صعود به قله کماچال خواهیم پرداخت.
همانند دیگر قلل و ارتفاعات شمال تهران مسیرهای که به نوعی منتهی به ایستگاه پنجم تلکابین توچال میشوند را میتوان به عنوان مسیر صعود به قله کماچال به شمار آورد ولی با این حال مسیرهای برای صعود مشخص و مستقیم برای این قله وجود دارد که قصد داریم به بررسی آنها بپردازیم.
این مسیر معمولترین و پر کاربردترین مسیر صعود به قله کماچال است. از پارکینگ مجموعه توچال، پارکینگ شمالی مجموعه، میتوانید استفاده کنید و مستقیما مسیر خود را به سمت پاکوب مشخصی که وجود دارد تغییر دهید. این مسیر تا قله پاکوب مشخص دارد.
در نظر بگیرید اگر در زمستان از این مسیر برای صعود بهره میگیرید باید به شکل خط الراسی پیمایش مسیر کنید و از تراورس کردن در دامنههای پر شیب خودداری کنید. این دامنهها مستعد بهمن هستند و همچنین قله کماچال را میتوان به نوعی قله برفگیر دانست. مخصوص در دامنههای شرقی و دامنههای شمالی آن که تا حدی برای استفاده در فصل زمستان با هدف آموزشی مورد استفاده قرار میگیرند.
مسیر شیرپلا که خوب بسیار دور است و هم از مسیر هتل اوسون یا دره اوسون خود را به دو راهی شیرپلا به ایستگاه پنجم برسانید و از آنجا ادامه مسیر به سمت قله کماچال را در پیش بگیرید. این مسیر بسیار کمتر از مسیرهای دیگر مورد استفاده قرار میگیرد و به نوعی یک مسیر غیر مستقیم برای صعود به قله کماچال به حساب میآید.
بعد از رسیدن به پناهگاه پلنگچال مسیر خود را به سمت ایستگاه پنجم تلکابین تغییر خواهید داد. با ارتفاع گرفتن تدریجی و نزدیک شدن به سمت ایستگاه پنجم قله کماچال کاملا مشخص است و میتوانید در نهایت قله را صعود کنید.
قله کماچال را میتوان در رسته قلل ساده تلقی کرد. هرچند این مساله میتواند با توجه به فصلی که در آن قرار دارید و یا با توجه به مسیری که برای صعود انتخاب میکنید تا حدودی دستخوش تغییر شود. اما به شکل کلی با توجه به افزایش ارتفاع و مسیری که طی میکنید میتوان درجه سختی آن را در رسته قلل ساده تلقی کرد. بنابراین قله کماچال میتواند مسیری بسیار عالی برای رشد و تکامل کوهنوردی افراد مبتدی به شمار رود و یا مسیری تمرینی بسیار عالی برای افراد حرفهای به حساب آید.
با توجه به موقعیت قرارگیری این قله میتوان مجدد از آب و هوای قله توچال در ارتفاعات پایینتر برای بررسی وضعیت آب و هوای قله کماچال استفاده کرد. کافی است از وب سایتهای معتبری مانند mountain-forecast اطلاعات هواشناسی مربوط به قله توچال را دریافت کنید و با کاهش ارتفاع این وب سایت به ارتفاع حوالی 3000 متر، دید مناسبی نسبت به آب و هوای قله کماچال به دست آورید.
در این مقاله به بررسی موضوعات مختلفی پیرامون قله کماچال پرداختیم. موضوعات نظیر معرفی قله کماچال، مسیرهای صعود به قله کماچال، درجه سختی آن و همچنین آب و هوای این قله میتوان برشمرد. درنهایت اگر موضوعی پیرامون این قله از قلم افتاده است لطفا در قالب کامنت آن را با ما در میان بگذارید. سپاس از توجه شما. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.