قله بازارک از قلل و ارتفاعات شمال تهران به شمار میرود که در خط الراس شرقی-غربی توچال قرار دارد. این قلل که از شرقترین نقطه تهران یعنی از منطقه دارآباد شروع میشوند و قله منار در جاده چالوس ادامه مییابد. در این میان قله بازارک در کنار قلل دیگری مانند لوارک و قله شاه نشین بسیار مورد توجه است و معمولا به عنوان گزینهای برای صعود از جانب کوهنوردان و طبیعت گردان انتخاب میشود. این مقاله از دکوول را به بررسی قله بازارک اختصاص دادهایم پس با ما همراه باشید.
قله بازارک با ارتفاع 3760 متر همانطور که گفته شد بخشی از خط الراس شرقی-غربی شمال تهران به شمار میرود. همسایه شرقی قله بازارک قله شاه نشین و سی و سه چم بوده و همسایههای غربی آن نیز عبارتند از لوارک و نودشتک. قله بازاک در بخش شمالی خود منتهی به منطقه و روستای شهرستانک میباشد که به دلیل آثار تاریخی و طبیعت بی نظیر خود بسیار شناخته شده میباشد و از سمت جنوب نیز منتهی به امام زاده داود است.
بنابراین کاملا بدیهی است که از هر دو منطقه امکان بازدید و صعود به این قله را خواهید داشت. در ادامه قصد داریم به مسیرهای صعود به قله بازارک بپردازیم پس با ما همراه باشید.
به طورو کلی سه مسیر برای صعود به قله بازارک وجود دارد. مسیر جنوبی که از امام زاده داود آغاز میشود. مسیر غربی از روستای رندان و در نهایت مسیر شمالی از روستای شهرستانک منتهی به قله میشوند.
برای صعود از این مسیر کافی است خود را از طریق جاده کن و سولقان به امام زاده داود برسانید. سپس در جایی مناسب در روستا پارک کنید و مسیر را به سمت انتهای روستا طی کنید. در این بخش پاکوب مشخصی وجود دارد که شما را به سمت گردنه اشترگردن هدایت میکند. این مسیر به نوعی از روستا تا حدودی مشخص است.
کافی است ادامه مسیر بدهید و در نهایت بعد از رسیدن به اشتر گردن به جهت شمال غربی خود یعنی قله سی و سه چم و در نهایت بازارک حرکت کنید. عدهای از این بخش به سمت قله لوارک هم ادامه مسیر میدهند که این بستگی به توانایی و برنامهریزی شما دارد.
برای رسیدن به شهرستانک کافی است خود را به جاده چالوس برسانید. پس از رسیدن به روستا در مسیر جاده ناصری ادامه مسیر دهید و بعد از رسیدن به پل تخریب شده در اثر سیل میتوانید مسیر را ادامه دهید. این مسیر و یال به طور مستقیم شما را قله قله بازارک میرساند. البته از این منطقه امکان صعود به قلل دیگر و حتی صعود به قله توچال نیز وجود دارد. پس باید در منطقهای که وارد کوهستان میشوید دقت کافی را به خرج دهید.
روستای رندان از توابع بخش شهران شهر تهران میباشد. پس از رسیدن به روستای رندان میبایست یال مناسب را در جهت شرق انتخاب کنید. این منطقه هم به دلیل داشتن آبشاری به همان نام و هم نزدیک بودن به مناطق گردشگری نمونه چون روستای تالون منطقه نسبتا شناخته شدهای میباشد. از این روستا امکان صعود به قلل بازار و لوارک وجود دارد.
با توجه به ارتفاعی که قله بازارک دارد میتوان بهترین فصل برای صعود آن را از اواسط بهار تا اواخر پاییز دانست. اما به هر حال در فصول مختلف به شرط چک کردن آب و هوا و داشتن تجهیزات و تجربه کافی امکان صعود به آن قلل را خواهید داشت. حتی در زمستان صعود به این قله میتواند تجربهای بینظیر به شمار رود که میتوانید به این ترتیب به تجربه اندوزی خود بپردازید. این قله 3760 متری قلهای بی نظیر است و هر فصل آن منظرهای بی نظیر را در اختیار شما قرار خواهد داد.
در این مقاله به بررسی مسیرهای صعود به قله بازارک و همچنین معرفی منطقه و قله پرداختیم. امید داریم که مورد توجه شما قرار گرفته باشد. همچنین در نظر بگیرید که با کسب اطلاعات صحیح و دریافت آموزشهای عالی میتوانید به بهترین شکل ممکن و در ایمنترین حالت به کوهنوردی و لذت بردن از طبیعت بپردازید. با ما در رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران یعنی دکوول همراه باشید.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.
قله بازارک با ارتفاع 3760 متر در خط الراس شرقی-غربی توچال قرار دارد. این قله در شمال تهران و در مجاورت قلل دیگری مانند شاه نشین، سی و سه چم، لوارک و نودشتک واقع شده است.
برای صعود به قله بازارک، سه مسیر اصلی وجود دارد:
برای این مسیر باید از جاده کن و سولقان به امام زاده داود بروید و خودرو خود را در روستا پارک کنید. سپس از طریق پاکوب مشخص به سمت گردنه اشترگردن حرکت کنید و از آنجا به سمت قله بازارک ادامه دهید. این مسیر به صورت واضح مشخص شده است.
بهترین زمان برای صعود به قله بازارک از اواسط بهار تا اواخر پاییز است. با این حال، در فصول مختلف با چک کردن وضعیت آب و هوا و داشتن تجهیزات مناسب، میتوان به این قله صعود کرد. حتی در زمستان نیز صعود به این قله میتواند تجربهای بینظیر باشد.