روستای صراخیه

زمان مطالعه: 9 دقیقه

اگر به دنبال یک روستای متفاوت در جنوب ایران می‌گردید، بازدید از روستای صراخیه را به شما پیشنهاد می‌کنیم. از آنجایی که این روستا در میان آب‌ها قرار گرفته به آن لقب ونیز ایران را داده‌اند. شما می‌توانید در این روستا سوار قایق‌های چوبی که محلی‌ها به آن بلم می‌گویند شوید و در روستا گشت بزنید. در مطلب آشنایی با روستای صراخیه قرار است درباره ونیز ایران حرف بزنیم. ابتدا به معرفی این روستا خواهیم پرداخت و سپس دیگر موارد مهم مربوط به آن را بررسی می‌کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.


معرفی روستای صراخیه

    اینجا ونیز ایران است که در میان آب‌های تالاب بین‌المللی شادگان قرار دارد؛ تالابی به وسعت 400 هزار هکتار در استان خوزستان و جنوب شهر شادگان که بزرگترین تالاب ایران به حساب می‌آید و نامش به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های طبیعی منطقه و جهان در فهرست سازمان بین‌المللی یونسکو ثبت شده است. این تالاب در زبان محلی با نام‌های هورالدورق یا هورالفلاحیه نیز شناخته می‌شود.

    حتما تصاویر روستای صراخیه را به واسطه تالاب شادگان و گاومیش‌هایی که زندگی‌شان به این تالاب بستگی دارد در اخبار دیده‌اید. حتی اگر تالاب را هم کنار بگذاریم این روستا به دلیل شکل ویژه‌ای دارد یکی از جذاب‌ترین مقاصد گردشگری جنوب کشور محسوب می‌شود.

درباره روستای صراخیه معرف به ونیز ایران با این مقاله از دکوول همراه باشید.

تفریحات روستای صراخیه

    در طول سفر به روستای صراخیه تفریحات زیادی می‌توانید انجام دهید و سفرتان را دلپذیرتر کنید. برخی از این تفریحات به شرح زیر هستند.

قایق سواری

    بهترین جاذبه تفریحی این روستا، قایق‌سواری در تالاب شادگان و عبور از بین روستاست. مردم بومی این روستا به شما کمک خواهند کرد که سوار قایق‌هایشان شوید و تمامی روستا و اطراف تالاب را به شما نشان می‌دهند. یکی از نکات جالب این منطقه این است که در میان آب‌ها آلاچیق‌هایی را خواهید دید که برای استراحت گردشگران ساخته شده‌اند و غذا و نان محلی سرو می‌کنند.

    با قایق‌سواری در تالاب، امکان بازدید از دو روستای کوچک دیگری که در اطراف صراخیه وجود دارد هم برایتان فراهم خواهد شد. این دو روستا حدبه و خروسیه (خروسی) نام دارند.

تفریحات روستای صراخیه قایق سواری با این مقاله از دکوول همراه باشید.

ماهیگیری

    یکی از مشاغلی که مردم روستای صراخیه بدان اشتغال دارند؛ ماهیگیری است. ماهیگیری می‌تواند یک تفریح جذاب هم باشد. بنابراین اگر اهل این تفریح هستید، می‌توانید آن را در صراخیه تجربه کنید. انواع ماهیان مانند بنی، شیرید، حمری، شانک، ماهی های پرورشی و ... در تالاب شادگان یافت می‌شوند.

ماهیگیری در روستای صراخیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

تماشای حیوانات

    یکی از از جذاب‌ترین صحنه‌هایی که می‌توانید در این روستا ببینید، گله‌های گاومیش هستند. این حیوانات را باید جزوی از پوشش جانوری شاخص در این منطقه دانست. از دیگر حیوانات موجود در صراخیه می‌توان به گراز، با نام محلی خنزیر، گربه جنگلی با نام محلی بزون، شنگ با نام محلی چلیب آلمای و گرگ بانام محلی ذئب اشاره کرد. گونه‌ای از دلفین‌ها به نام دلفین بینی‌بطری نیز در این تالاب زندگی می‌کند.

درباره گاو میش های صراخیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

پرنده نگری

    پرندگانی که هنگام کوچ به سوی تالاب می‌آیند فرصتی را برای پرنده‌نگری ایجاد می‌کنند. تالاب شادگان تنها زیستگاه و محل زاد و ولد اردک کرکری در جهان محسوب می‌شود. فلامینگو، حواصیل، لک‌لک، غاز وحشی و اردک از پرندگانی هستند که در این تالاب مشاهده می شوند.

درباره پرنده نگری در روستای صراخیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

جاهای دیدنی روستای صراخیه

    بازارچه صراخیه با انواع محصولات محلی همچون ماهی تازه و دیگر سوغات این روستا را باید اولین جاذبه‌ای دانست که در سفر به صراخیه باید به سراغ آن بروید. موزه حیات وحش که در آن می‌توانید با گونه‌های جانوری تالاب آشنا شوید و در مورد پرندگان مهاجر و زمان مهاجرت آنها اطلاعاتی را به دست آورید. مسجدی که گنبد و گلدسته ندارد و دارای ظاهری بسیار ساده است. این مسجد با مصالح بومی ساخته شده و دورتادور آن با نی پوشیده شده است.

امکانات روستای صراخیه

  • مرکز تفریحی‌گردشگری تالاب شادگان
  • پارکینگ در نزدیکی مرکز تفریحی‌
  • بازارچه خرید سوغات و صنایع دستی
  • مسجد
  • سرویس بهداشتی
  • مضیف (محل استراحت ساخته شده از نی و برگ درخت نخل)
  • تعداد زیادی کپر یا آلاچیق
  • رستوران‌های محلی

اقامت در روستای صراخیه

    اگر قصد دارید در روستای صراخیه اقامت کنید باید این نکته را بدانید که در این روستا جایی برای اقامت شبانه مسافران وجود ندارد اما در شهرهای اطراف مانند اهواز امکان اقامت وجود دارد. شهر اهواز حدود 110 کیلومتر با روستای صراخیه فاصله دارد.

اقامت در روستای صراخیه را در دکوول ببینید.

فصل زمان سفر به صراخیه

    بهترین زمان بازدید از صراخیه اواخر پاییز و در طول فصل زمستان است اما هر فصل این روستا ویژگی‌های خاص خودش را دارد:

  • بهار: هوا زودتر از سایر نقاط ایران گرم و از حالت اعتدال خارج می‌شود؛ اما با این حال بسیاری از مسافران در سفرهای نوروزی به این روستا سر می‌زنند.
  • تابستان: در تابستان درجه حرارت هوا بالاست.
  • پاییز: اوایل پاییز هنوز هوا کمی گرم می‌شود؛ اما اواخر پاییز این روستا با حضور پرندگان مهاجر بسیار زیبا خواهد بود.
  • زمستان: صراخیه در زمستان هم هوای مطبوعی دارد و هم به خاطر حضور پرندگان مهاجر زیباست.

درباره فصل زمان سفر به صراخیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

راه دسترسی به روستای صراخیه

    برای رسیدن به روستا دو راه را در پیش دارید:

  • از اهواز به سمت آبادان (یا بالعکس) حرکت کنید تا در میان راه به دارخوین برسید. از دارخوین راهی شادگان شوید. در مسیر از میان تالاب شادگان عبور می‌کنید و می‌توانید روستای صراخیه را ببینید. این ساده‌ترین مسیر رسیدن به صراخیه است.
  • برای ماجراجویی بیشتر می‌توانید به یکی از روستاهای حاشیه تالاب شادگان بروید و از آنجا با قایق خودتان را به صراخیه برسانید. این مسیر طولانی است و اگر با زمان مشکلی ندارید و به تالاب‌گردی علاقه‌مندید می‌توانید آن را انتخاب کنید.

    در روستای صراخیه دو راه برای تردد وجود دارد:

  • به سمت شمال روستا بروید و به جاده دارخوین-شادگان برسید و مسیر را ادامه دهید تا به نقاط دیگر روستا برسید.
  • با قایق و با همراهی بومیان منطقه در روستا گردش کنید.

معماری روستای صراخیه

    خانه‌‌هایی از خشت‌های بزرگ و کوچک که با دستان صاحبان‌شان ساخته شده‌اند یکی از چشم‌اندازهای دیدنی روستا هستند. در ساخت این خانه‌ها از مصالح در دسترس بومیان استفاده شده است و ساخت آنها به صورتی است که توانسته‌اند سادگی و صفای خود را به معرض نمایش بگذارند. برخی خانه‌های این روستا نیز در حصاری از نی یا حفاظی از برگ نخل قرار دارند که فضای اطراف خانه را مشخص می‌کند.

درباره معماری روستای صراخیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

مردم صراخیه

    در صراخیه خوشبختانه خبری از پیشرفت شهری و رد پای از زندگی شهری نیست و سادگی در جای‌جای آن و در میان آب‌های تالاب موج می‌زند. لباس‌های بسیار زیبا محلی نشانی از ریشه دواندن سنت‌های دیرینه در این روستا است. مردم روستای صراخیه به زبان عربی حرف می‌زنند و روزی خود را از تالاب به دست می‌آورند. پرورش گله‌های غاز و گاومیش اهوازی نیز یکی از مشاغلی است که این روستاییان به آن اشتغال دارند. بنابراین وجود تالاب شادگان، بستر مناسبی برای فعالیت‌های اقتصادی این مردم فراهم کرده است.

بخش های مختلف صراخیه

    روستای صراخیه دارای سه منطقه مسکونی است:

  • شاخه غربی که نسبت به سایر بخش‌ها، قسمت بیشتری از آن در تالاب شادگان است. این بخش بیشترین مساحت روستا را به خود اختصاص داده و بیشترین جمعیت را دارد. مرکز تفریحی‌گردشگری تالاب شادگان درست در ابتدای این شاخه قرار گرفته است و به نوعی ورودی اصلی روستا برای گردشگران محسوب می‌شود.
  • شاخه شرقی که پیش‌روی آن در تالاب به اندازه نیمی از پیش‌روی شاخه غربی است. مردم در شمال و جنوب این بخش سکونت دارند و تعداد خانه‌ها در شمال بیشتر است.
  • بخش میانی که کوچکترین قسمت روستا محسوب می‌شود و تعداد کمی خانه در آن به چشم می‌خورد. با ایستادن در این بخش درختان بزرگ نخل و نی‌های تالاب را می‌بینید و شاید خانه‌ها در بخش‌های شرقی و غربی اصلا در معرض دیدتان نباشند.

کلام آخر

    در مطلب آشنایی با روستای صراخیه هر آنچه را که لازم بود درباره این روستای زیبا در میان تالاب شادگان بدانید بیان کردیم. اگر نکته دیگری درباره این موضوع وجود دارد که در این نوشته بدان اشاره نشد؛ حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها