قله سات با ارتفاع حدود ۴۰۰۰ متر، یکی از قلل مرتفع و شاخص رشته کوه البرز است که در منطقه زیبای طالقان واقع شده است. این قله به دلیل موقعیت استراتژیک خود، چشماندازی بینظیر به قلل اطراف ارائه میدهد. از فراز قله سات، میتوانید قلههای بلند و مشهوری مانند تخت سلیمان و علم کوه در شرق، شاه البرز و سپید قطور در غرب و سیالان در شمال را به وضوح مشاهده کنید. در این مقاله از دکوول قصد داریم به بررسی کامل قله سات بپردازیم. از جمله به درجه سختی قله سات، مسیرهای صعود به قله سات و معرفی کلی قله سات خواهیم پرداخت. با ما در دکوول رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران همراه باشید.
قله سات به ارتفاع 4007 متر در منطقه طالقان استان البرز قرار گرفته است. بیشتر دو قله سات و شاه البرز از دو روستای کرکبود و حسنجون صعود میشوند. البته به طور مشخص روستای کرکبود پای صعود قله سات و روستای حسنجون پای صعود قله شاه البرز است مگر اینکه قصد داشته باشید به شکل خط الراسی اقدام به صعود این دو قله بکنید.
از نظر موقعیت جغرافیایی سات از شمال منتهی به دره الموت و قله سیالان میشود. از غرب به شکل خط الراسی به سمت قلل شاه البرز و سفید قطور میرود. جنوب آن روستای کرکبود و منطقه طالقان قرار گرفته است و در بخش شرقی نیز منطقه تخت سلیمان با قله علم کوه قرار گرفته است.
شهرت قلل منطقه طالقان در پیمایش طولانی و سختی دسترسی به آنهاست. هر سه قله سات، شاه البرز و سفید قطور این شاخصه را دارند و البته فاصله پیمایش خط الراسی این قلل نیز قابل توجه میباشد. در این میان میبایست به وجه تسمیه نام قله سات نیز اشاره کنیم که به معنی عریان است. عریان و خالی اسمی است که مردمان محلی به این قله اختصاص دادهاند و بسیاری دلیل این نامگذاری را نبود پوشش گیاهی قابل توجه در منطقه میدانند.
از روی خط الراس این قله میتوان قلل بسیاری را مشاهده کرد. به سمت علم کوه که در موقعیت شرقی نسبت به سات قرار دارد نگاه کنید قلل زیادی مانند لشگرکها و خط الراس منتهی به آن، قلل خرسان و ویرانه کوه و همچنین خط الراس هفت خوانها که همگی به نوعی به هدف مشترک علم کوه میرسند قابل مشاهده هستند. تازه تمام اینها در سمت شرق است. همانطور که میدانید قلل مرتفع استان قزوین نیز در بخش شمالی این قلهها هستند.
در ادامه قصد داریم به مسیرهای صعود به قله سات بپردازیم پس با ما همراه باشید.
مسیر معمول صعود به قله سات از روستای کرکبود میگذرد. از تهران به طالقان 138 کیلومتر است که حدود 2 ساعت زمان نیاز دارد. سپس از طالقان تا روستای کرکبود حدود 15 کیلومتر است. جالب است بدانید که سات و شاه البرز و خط الراس این قلل دقیقا در مرز دو استان قزوین و البرز قرار گرفته است و چشم انداز زیبایی از مناطق مختلف دو استان را برای شما به نمایش میگذارد.
نکته مهم سعی کنید برای صعود به قله سات از حضور یک راهنمای با تجربه یا کسی که مسیر را به خوبی میشناسد بهره بگیرید یا در صورتی که تجربه بالایی دارید با استفاده از یک فایل GPS قابل اعتماد و قابل اطمینان وارد منطقه شوید. به دلیل اینکه منطقه دارای تردد بالایی نیست میتوان گفت پاکوبی که از ابتدا تا انتهای مسیر وجود داشته باشد در این منطقه نیست.
ارتفاع پای صعود قله سات 2270 متر در روستای کرکبود میباشد. پس از روستا جایی که به عنوان امامزاده جوئری در روی نقشهها ثبت شده است میگذرید. مسیر بسیار طولانی است و فراز و فرود بسیاری در دل خود دارد که نشان از این میدهد که مسیر برگشت هم خالی از چالش نیست.
مسیرهای دیگری نیز برای صعود به قله سات وجود دارد که از آن میان میتوان به امکان صعود از یال بوزج نیز وجود دارد و همچنین از سمت الموت نیز مسیری برای صعود به قله سات وجود دارد که نگارنده در تلاش خواهد بود تا بتواند بهترین اطلاعات را در این زمینه برای شما به ارمغان آورد. لطفا اگر در این زمینه تجربهای دارید آن را در قالب نظرات برای ما ارسال کنید.
دو پارامتر عمده در در تعیین درجه سختی وجود دارد. یکی مقدار مسافت مورد نیاز برای پیمایش است که از مسیر رفت و برگشت هر کدام نزدیک به 15 کیلومتر میبایست پیمایش مسیر انجام گیرد. همچنین مورد دوم نیز ارتفاع قله است که با توجه به چهار هزار متری بودن قله میتوان آن را یک برنامه چالش برانگیز به شمار آورد. از نظر درجه سختی سات و شاه البرز در یک سطح هستند و شاید صعود آنها را بتوان به عنوان صعود چالش برانگیز طبقه بندی کرد.
قله سات از آن قلههایی است که صعود به آن به طور کلی شاید فرآیند کوهنوردیتان را وارد یک فاز بسیاری جدی و خاص کند و شاید مسیر کوهنوردی شما را به شکل کامل متحول کند. قله سات را در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم و موضوعات مختلفی پیرامون این قله را مورد بررسی قرار دادیم. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.