قله سیالان

تاریخ انتشار: 1401/2/18 | تاریخ آخرین ویرایش: 1402/11/13

قله سیالان یکی از قله‌هایی است که در بخش مرکزی رشته کوه البرز قرار دارد. این قله که در مرز بین دو استان مازندران و استان قزوین قرار گرفته است. قله سیالان از شمال به دره دوهزار و دشت دریاسر و از جنوب هم به بخش رودبار الموت می‌رسد. قله سیالان دو جانپناه دارد که یکی از شمال و یکی در جنوب آن قرار دارد.


قله سیالان

    قله سیالان 4175 متر ارتفاع از سطح دریا دارد از نوک قله سیالان می‌توان کوه‌های تخت سلیمان، قله علم کوه، قله شاه رشید و قله سماموس و تکه‌ای از قله زیبای دماوند را به نظاره نشست. سیالان در لیست طرح سیمرغ (31 قله بلند همه استان‌ها) نیز قرار دارد. مسیرهای زیادی برای صعود به قله سیالان وجود دارد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین و محبوب‌ترین این مسیرها اشاره خواهیم کرد.

    اما به طور کلی در مطلب آشنایی با قله سیالان قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این ارتفاع جذاب و دوست داشتنی که سالانه کوهنوردان زیادی را به سوی خود جذب می‌کند، بررسی کنیم و این مطلب قرار نیست فقط به معرفی مسیرهای صعود بپردازیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر درباره قله سیالان هستید و دوست دارید با ارتفاعات مهم ایران بیشتر آشنا شوید و یا حتی قصد دارید در چالش پروژه سیمرغ شرکت کنید و در حال جمع آوری اطلاعات درباره قله‌های هستید که در لیست قله‌های این پروژه قرار دارند؛ با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.

نام قله

سیالان

ارتفاع

4175 متر

استان

قزوین

ناحیه

کوهستانی

موقعیت

مرز دره الموت و دره دو هزار

معرفی قله سیالان

    قله سیالان که آن را با نام سیاهلان نیز می‌شناسند، بلندترین قله در استان قزوین است که 4175 متر ارتفاع دارد. این قله را باید یکی از محبوب‌ترین مسیرهای کوهنوردی برای علاقمندان به این رشته دانست که اطرافش را طبیعت بسیار فوق‌العاده‌ای فرا گرفته است. در مسیرهایی که برای صعود به قله وجود دارد، چشمه‌ها و جاذبه‌های طبیعی زیادی مانند دشت‌ها، یخچال‌های طبیعی، جنگل‌ها و ... وجود دارند که می‌توانید به بازدید از آنها نیز بپردازید و پیمایش‌تان را لذت‌بخش‌تر کنید.

    کوه سیالان را سرچشمه رودخانه‌های تنگه چال، هردورود، رود دریاسر و اتان رود می‌دانند. مجموع این رودخانه‌ها در حوضه آب ریز دریای خزر هستند. سیالان در واقع در مرز استان مازندران و قزوین قرار دارد و ویژگی‌های اقلیمی و جغرافیایی دو استان را به خود گرفته و یا شاید بهتر باشد بگوییم  حضور این قله بر روی اقلیم هر دو استان تاثیز گذاشته است.

صعود به قله سیالان از هنیز و همچنین آب و هوا و صعود یک روزه به قله سیالان

    درباره وجه تسمیه این قله باید بگوییم، دلایل و روایت‌های زیادی درباره این نام‌گذاری وجود دارد. برخی اعتقاد دارند به دلیل سنگ‌های فراوان سیاه بر روی قله آن، این نام را برایش انتخاب کرده‌اند. برخی دیگر معتقدند که از آنجایی که هوای سرد این منطقه و بادهای شدیدی که بر روی قله می‌وزد، باعث تیره شدن پوست می‌شود، این نام بر روی قله گذاشته شده است.

    دلیل دیگری که برای این نامگذاری می‌توان متصور شد، ابرهای سیاهی است که قله را پوشانده است. اما از میان تمام این دلایل منطقی‌ترین دلیلی که می‌توان برای این نام‌گذاری برشمرد، وجود سه یال قله‌های کندیگان، بلس کوه و خانه‌بن است. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این نام‌گذاری در واقع همین بوده است.

جغرافیای قله سیالان

    سیالان شرقی‌ترین و بلندترین قله در خط الراس غربی - شرقی است. این خط الراس به جز سیالان، قله‌های دیگری مانند سماموس، خشچال، کندیگان را نیز شامل می‌شود. در واقع این خط الراس از جنوب قله سماسوس آغاز می‌شود و تا قله سیالان و دره سه هزار ادامه می‌یابد. همانطور که ذکر شد قله سیالان در مرز بین دو استان مازندران و قزوین است و بر پوشش گیاهی و جانوری و به طور کلی جغرافیای دو استان تاثیر گذاشته است. دامنه‌های شمالی این قله در شهر تنکابن از استان مازندران قرار گرفته است و دامنه جنوبی هم به دره الموت می‌رسد.

قله سیالان کجاست و همچنین پوشش گیاهی این قله و مسیرهای صعود به قله سیالان را از دکوول بخوانید.

    در پاسخ به این سوال که بهترین زمان صعود به قله سیالان کجاست باید گفت، در همه فصل‌های سال می‌توان به این قله صعود کرد اما اگر به دنبال طبیعت فوق‌العاده‌ای در مسیر صعود می‌گردید بهتر است برنامه صعود به قله سیالان را به اواخر بهار و ابتدای خرداد ماه موکول کنید. لازم به ذکر است که این منطقه زمستان‌های فوق‌العاده سردی دارد و در صورتی که تصمیم گرفتید در این فصل این مسیر را کوهنوردی کنید، حتما تجهیزات لازم را به همراه با خود داشته باشید.

مسیرهای صعود به قله سیالان

    همانطور که در بالا هم ذکر شد، مسیرهای متعددی برای صعود به قله سیالان وجود دارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین و متداول‌ترین این مسیرها را به شما معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مسیر شمالی

    مسیر شمالی صعود به قله سیالان که از دیگر مسیرها هم طولانی‌تر است. صعود به قله یکی از متداول‌ترین مسیرها است. این مسیر از روستای عسل محله که 1300 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، آغاز می‌شود. سپس از دشت دریاسر می‌گذرد و پس از طی کردن مسیری به جانپناه یاد بود در ارتفاع 1900 متری می‌رسد. پس از این مرحله گوسفند سرای ونی قرار دارد و با طی کردن مسافتی پس از آن به گردنه قله‌های سیالان و کندیگان خواهید رسید. در ادامه کافی است همین مسیر را ادامه دهید تا به قله برسید.

مسیر جنوبی

    مسیر دیگری که برای صعود به قله سیالان وجود دارد. این مسیر از روستای هنیز استان قزوین در ارتفاع 2200 متری از سطح دریا آغاز می‌شود. در این مسیر باید به سمت شمال پیمایش کنید از چشمه تونل برفی عبور می‌کنید و به جانپناه سیالان در ارتفاع 3250 متری خواهید رسید. در ادامه مسیر به گردنه خواهید رسید و سپس به سمت شرق بروید تا به قله سیالان برسید. مسافتی که در این مسیر برای رسیدن به قله باید طی کنید، حدود 14 کیلومتر است.

مسیرهای دیگر

    دو مسیر دیگر از مسیرهای صعود به قله سیالان که استفاده از آن در میان کوهنوردان به اندازه دو مسیر قبلی رایج نیست، یکی مسیر روخانه تارولات و دیگری مسیر خط‌الراسی است. در مسیر رودخانه تارولات ابتدا باید یال راست قله را فتح کنید و از آنجا مسیرتان را به سمت قله ادامه دهید. در مسیر خط‌الراسی هم باید ابتدا قله خشچال و سپس قله کندیگان را فتح نمایید و پس از آن به سیالان برسید.

    از آنجایی که این دو مسیر مانند دو مسیر شمالی و جنوبی زیبا نیستند و جانپناه‌های مناسبی ندارد. به همین دلایل هم کوهنوردان زیاد از این مسیرها استفاده نمی‌کنند. هر کدام از این چهار مسیر را برای صعود به قله سیالان انتخاب کردید، بهتر است به همراه باشگاه کوهنوردی و یک مربی حرفه‌ای برای صعود اقدام کنید. همچنین همانطور که ذکر شد در همه فصل‌های سال امکان این کوهپیمایی وجود دارد اما قبل از سفر حتما لوازم لازم برای کوهنوری را تهیه کنید و لباس مناسب بپوشید تا در طول مسیر دچار مشکل نشوید.

جانپناه های مسیرهای مختلف سیالان در صعود به این قله را در دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در مطلب قله سیالان هر آنچه را که لازم بود درباره این قله و مسیرهای صعود به آن بدانید بررسی کردیم. همچنین مختصری هم درباره پیشینه و جغرافیای آن حرف زدیم. حالا دیگر اطلاعات لازم درباره قله سیالان که بلندترین قله استان قزوین است و در مرز مازندران قرار دارد را می‌دانید و می‌توانید برای بازدید از آن برنامه‌ریزی کنید. مسیر صعود به قله سیالان بسیار زیباست. شما زمانی که به بالای قله برسید هم به دره الموت و هم به تنکابن دید خواهید داشت و طبیعت زیبایی را زیر پایتان خواهید دید.

    در طول این کوهپیمایی فراموش نکنید که یک کیسه زباله همراه با خود داشته باشید و زباله‌هایتان را به جای رها کردن در طبیعت در این کیسه جمع کنید و با خود برگردانید تا هیچگونه آسیبی از جانب شما به طبیعت زیبای این منطقه وارد نشد. اگر نکته دیگری درباره قله سیالان وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، یا مسیر دیگری برای صعود به این قله می‌شناسید؛ حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی


مطالب اخیر



ناکسوس
1402/12/21

پاتموس
1402/12/21


دسته بندی ها