زمانی که چادر خود را در طول شب نصب میکنید، یا در تاریکی شب به فعالیت در طبیعت میپردازید یا حتی اگر بخواهید به محیطی تاریک سرکی بکشید، نمیتوانید استفاده از هدلامپ را نادیده بگیرید. معمولا در هدلامپها از تکنولوژی LED استفاده میشود. این سیستم نوری را میتوان کم مصرف، نیرومند و ثابت دانست. اهمیت تجهیزات تامین روشنایی هنگام فعالیتهای گوناگون که بیشتر در شب یا در محیطهای تاریک انجام میشود غیر قابل انکار است. در این مطلب قصد داریم سیر تا پیاز را درباره هدلامپ ها بررسی کنیم. اگر شما هم علاقمند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، با ما تا انتهای این مطلب از وب سایت دکوول همراه باشید.
درک اهمیت کاربری هدلامپ اهمیت زیادی دارد که در این بخش به آن میپردازیم:
لومن واحد اندازهگیری نوری است که مقداری نور متساعد شده در تمام جهات را بیان میکند. معمولا، نوری که دارای لومن بالاتری است، در مقابسه با لامپهای کم لومن مصرف انرژی بیشتری خواهد داشت. بنابراین، آیا لومن بالاتر به معنی روشن بودن نور است؟ در اکثر موارد به این شکل است، اما نه همیشه.
هدف ذاتی یک هدلامپ را میتوان ایجاد کانال نوری تا یک هدف مشخص دانست. آزمایشهای انجام شده بر روی هدلامپها برای مشخص کردن این است که یک هدلامپ تا چه مسافتی (به متر) میتواند نور مفید و قابل استفاده در اختیار ما بگذارد. توجه داشته باشید لومن مقدار نور را بیان میکند و از Glows (به عنوان منبع نوری) برای بیان مسافتی که نور هدلامپ میتواند آن را روشن کند استفاده میشود.
این پارامتر که کاملا متغیر به شمار میرود نیز به شما حس قابل درکی درباره اینکه هدلامپ شما توانایی فعالیت برای چند ساعت را خواهد داشت، میدهد. البته با توجه به پیشرفتهایی که در تکنولوژیهای ساخت و ارزیابی هدلامپها در حال رخ دادن است این اندازهگیریها با تغییراتی مواجه شده است و ممکن است اعداد متناقضی برای شما گزارش شوند. این زمان در بین سازندگان به این شکل اندازهگیری میشود: مدت زمانی که طول میکشد تا هدلامپ (در شرایطی که ماه به طول کامل در آسمان باشد) نتواند نور مفید و قابل استفادهای را در فاصله دو متری در اختیار قرار دهد. استانداردهای جدید 10 درصد از روشنی استاندارد منبع نوری را به عنوان مبنا قرار دادهاند.
برای مثال در شرایط گذشته هدلامپ خاصی با 350 لومن زمان 40 ساعت کاری مفید را به خود اختصاص میداد در حالی همین هدلامپ با استانداردهای جدید زمان کارایی دو ساعته را نشان میدهد (در حالی که 38 ساعت دیگر نیز توانایی نور رسانی را خواهد داشت اما سطح روشنایی آن کاهش یافته است.) بنابراین، اگر دو هدلامپ تقریبا مشابه را در اختیار داشتید که زمان مفید کاربری آنها اختلاف قابل ملاحظهای با هم داشت، به سادگی میتوان گفت مدلی که دارای زمان بالاتر است با استاندارد جدید مورد ارزیابی قرار نگرفته است.
اغلب هدلامپها، با وجود استفاده از باتری، وزنی بین 80 تا 100 گرم دارند. معمولا اختلاف وزن و ابعادی زیادی بین هدلامپها مشاهده نخواهید کرد مگر اینکه به دنبال استفاده از هدلامپهای با قدرتهای نور بسیار بالا باشید. بعضی از آنها دارای بند بالای سر و همچنین جعبه باتری خارج از هدلامپ که در پشت سر قرار میگیرند خواهند بود. توجه داشته باشید که این مدلها برای محیطهای خاص (مثلا غارنوردی یا صعودهای ورزشی) طراحی شدهاند.
با توجه به منطقهای که سفر میکنید و امکان مجاورت با آب و رطوبت وجود دارد، هدلامپ خود را باید متناسب با آن شرایط محیطی انتخاب و خریداری نمایید. به طور معمول هدلامپها دارای استاندارد IPX4 هستند که به معنی مقاومت در برابر جریانهای آبی است و در مواردی از استاندارد IPx7 در طراحی آنها استفاده میشود که به معنی مقاومت تا عمق یک متری آب به مدت زمان 30 ثانیه است.
اغلب هدلامپها حداقل دارای دو حالت مختلف پر نور و کم نور هستند. ممکن است مدلهای مختلف حالتهای نوری دیگری را نیز بتوان به این تقسیم بندی اضافه کرد. برخی از این مدلها به شرح زیر است:
**توجه داشته باشید که باتریهای شارژی در وضعیتی که بیکار باشند و از آنها استفاده نشود قدرت خود را از دست میدهند، بنابراین همراه داشتن تعداد کافی باتری آلکالاین برای شرایط اضطراری کاملا منطقی است.
بعضی از مدلهای هدلامپ که دارای جریان نوری قویتری هستند معمولا یک بند در بالای سر دارند که هدلامپ با استفاده از یک سیم نازک به جعبه باتری قرار داده شده در پست سر متصل شده است. در مواردی بند بالا متحرک خواهد بود و میتوان آن را جابجا کرد.