اولین اکسپدیشن زمستانی ایرانیان برای ارتفاع بیش از 7000

تاریخ انتشار: 1401/9/7 - تاریخ آخرین تغییرات: 1403/2/4

صعودهای زمستانی همواره جایگاه بسیار خاصی را در بین جامعه کوهنوردی داشته است. از همان اوایل تاریخ کوهنوردی تلاش‌های زمستانی به دلیل چالش‌های موجود در منطقه، نیاز به داشتن تجهیزات مناسب‌تر، توان فیزیکی و ذهنی بالا و موارد دیگر به عنوان دستاوردی بزرگ برای یک جامعه کوهنوردی و حتی آن کشور به شمار می‌رفت.


آنچه میخواهید درباره اولین اکسپدیشن زمستانی ایرانیان برای ارتفاع بیش از 7000 بدانید:

اولین اکسپدیشن زمستانی ایرانیان برای صعود بیش از 7000 متر

    تلاش‌های زمستانی در ارتفاعات بالا نیز به تدریج با افزایش تجربه و توان کوهنوردان پا به عرصه وجود گذاشت. بعد از رسیدن به ارتفاعات 8000 متری در هیمالیا افراد به دنبال انجام کارهای خاص در هیمالیا بودند. حال این کار خاص صعود از مسیری جدید، صعودهای سریع و آلپی و البته صعود در زمستان به شمار می‌روند.

    در بین تمام انواع کارهای جدید قطعا تلاش‌های زمستانی جایگاهی خاصی در بین کوهنوردان دارند و هستند چه بسیار کوهنوردانی که آرزو و تفکرات انجام یک صعود زمستانه را در ذهن خود می‌پرورانند. البته در ایران انجام صعودهای زمستانی در ارتفاعات بالا سبقه و تاریخچه خاصی که بتوان به آن اشاره کرد ندارد. به این مفهوم که هیچ صعودی در ارتفاعات بالای 7000 متر در زمستان انجام نشده است.

معرفی منطقه خانتنگری و پوبدا

    قلل خانتنگری و پوبدا از شمالی‌ترین قلل 7000 متری روی کره زمین هستند که به دلیل موقعیت ژئوگرافی خاصی که دارند همواره در معرض سردترین و متغیرترین هواهای کوهستانی هستند. این دو قله که در قالب پروژه پلنگ برفی نیز هستند و از قلل 7000 متری شوروی سابق به شمار می‌روند طرفداران بسیاری برای صعود دارند.

    در این میان قله خانتنگری با ارتفاع 7010 متر و قله پوبدا 7439 متر جایگاه خاصی در بین کوهنوردان جهان و ایرانیان دارد. البته لازم به ذکر است این قله خانتنگری است که بخش زیادی از صعودها را تجربه می‌کند و قله پوبدا به خاطر دشواری‌های زیادی که دارد هر چند سال یکبار رنگ صعود موفقیت آمیز را به خود می‌بیند و همین دلیلی است که بسیاری از افراد در لیست قلل نشان پلنگ برفی به عنوان آخرین قله به آن توجه دارند.

    در ایران نیز تعداد نفراتی زیادی در انتظار صعود به قله پوبدا و دریافت نشان پلنگ برفی هستند. برای مطالعه بیشتر در این حوزه می‌توانید به مقاله قله خانتنگری و قله پوبدا مراجعه کنید.

جزئیات تلاش برای اجرای اولین اکسپدیشن زمستانی ایرانیان

    با توجه به اخبار رسیده به دست دکوول تیمی متشکل از جمعی از کوهنوردان از شهرهای مختلف کشور با هدف صعود به قلل خانتگری و پوبدا اقدام به برنامه‌ریزی کرده‌اند. این اکسپدیشن از جهات بسیاری می‌تواند خاص باشد. منطقه خانتگری و پوبدا به عنوان منطقه‌ای از تیان شان که شمالی‌ترین 7000 متری‌های جهان را در دل خود جای داده است منطقه‌ای در خور توجه می‌باشد و در این میان قللی بسیار زیبا و در عین حال بسیار دشوار برای صعود به شمار می‌روند.

    صعود موفقیت آمیز این تیم نیز اولین صعود زمستانی ایرانیان به یک قله 7000 متری خواهد بود که خود در خور توجه است. قطعا این برنامه فارغ از نتایج به دست آمده می‌تواند افق جدیدی از فعالیت‌های کوهنوردی در ایران را ایجاد کند و نظر بسیاری از کوهنوردان را به انجام کارهایی در سطح جهان فراخواند.

    با توجه به خبرهای رسیده این تیم بیش از 16 ماه است که به دنبال انجام برنامه‌ریزی و مهیا سازی لوژستیک این برنامه تلاش کرده است و با نزدیک شدن به زمان صعود باید منتظر خبرهای بیشتر از این تیم باشیم.

    از چالش‌های این صعود می‌توان به تمام مواردی که در فصل صعود تابستانه است اشاره کرد. چالش ارتفاع، شکاف‌ها و مسیرهایی که برای صعود نیاز با ثابت گذاری دارند. تغذیه، آمادگی جسمانی، مهارت‌های کمپینگ و بسیاری از چالش‌هایی که کوهنوردان بسیاری با آن آشنا هستند. اما اینجا و در این فصل سرما و شرایط سخت زمستانی، حجم برف و برودت هوا، عدم وجود امکانات و پشتیبانی ضعیف منطقه از جمله چالش‌هایی است که قطعا برای انجام یک صعود موفق باید پشت سر گذاشته شوند

تاریخ اعزام

    تاریخ اعزام برای انجام یک صعود زمستانی به موارد بسیاری بستگی دارد. آب و هوا باید به شدت تحت بررسی قرار گیرد و همچنین توجه به اینکه صعود در تقویم زمستانی انجام بگیرد نیز اهمیت دارد. با این حال طبق اخبار رسیده این صعود در حوالی اوایل ژانویه 2023 یعنی حوالی هفته دوم دی ماه 1401 به انجام خواهد رسید.

اعضاء تیم

    این تیم 5 نفره که مدت زمان زیادی را برای انجام صعود به این قله صرف کرده‌اند عبارتند از:

  1. آقای حسین بهمن یار
  2. آقای مجید نعمت الهی
  3. آقای یوسف تقی‌زاده
  4. آقای ابوالفضل رادافروز
  5. آقای لئو ماردیروسیان

    در ادامه و همراه با دریافت اخبار تکمیلی به معرفی اعضاء این تیم خواهیم پرداخت.

کلام آخر

    دکوول در شرایط کنونی آرزوی موفقیت و پیروزی برای اعضاء این تیم را دارد و امید است این تیم بتواند برای اولین بار پرچم ایران را بر روی یک قله 7000 متری آنهم در فصل زمستان به اهتزاز درآورد.