اطلاعات کامل درباره صعود به قله خانتنگری

زمان مطالعه: 11 دقیقه

قله خانتنگری بلندترین قله در کشور قزاقستان است که 6995 متر بدون ارتفاع یخ و با احتساب آن 7010 متر ارتفاع دارد. منطقه‌ای که این قله در آن قرار دارد، یک منطقه کاملا یخچالی است. این قله در سال 1940 توسط کاشفان اتحاد جماهیر شوروی کشف و ثبت شد. در اولین اندازه گیری، ارتفاع این قله را 7193 متر اعلام کردند اما بعدها این اندازه تصحیح شد و 7010 متر به عنوان ارتفاع این کوه به ثبت رسید.

این اشتباه به دلیل وجود یک تاج یخ بلند نوک قله در اندازه گیری اول اتفاق افتاده بود. این قله در لیست نشان پلنگ برفی نیز قرار دارد. یعنی کوهنوردانی که قصد دارند این نشان معتبر و مهم را به دست آورند باید خود را به کشور قزاقستان برسانند و قله خانتنگری را نیز صعود کنند. البته به طور معمول از کشور قرقیزستان صعود می‌شود.


قله خانتنگری

    قله خانتنگری که می‌توان آن را شاه آسمان معنا کرد، یکی دیگر از قله‌های بلند در رشته کوه تیان شان است. این قله در مرز کشورهای قزاقستان، چین و قرقیزستان در منطقه خود مختار سین کیان قرار دارد و به عنوان بلندترین قله کشور قزاقستان معرفی می‌شود. این قله هرمی شکل و مرمرین است و درباره وجه تسمیه آن باید گفت، نامش را از تنگری (خدای آسمان‌ها) گرفته‌اند.

    شاید برایتان جالب باشد که بدانید دیواره‌های مرمرین این کوه، هنگام غروب آفتاب به رنگ قرمز در می‌آید و به همین خاطر به آن لقب کان توغ یا کوه خون را نیز داده‌اند. قله خانتنگری همچنین در لیست زیباترین قله های جهان نیز قرار دارد.

نام قله خانتنگری
ارتفاع 7010 متر
کشور و منطقه قرقیزستان، منطقه خود مختار سین کیان
برجستگی 1658 متر
پول محلی سوم
زبان محلی قرقیز، روس

    در مطلب آشنایی با قله خانتنگری قصد داریم سیر تا پیاز را درباره این بلندترین نقطه در کشور قزاقستان بررسی کنیم. ابتدا به معرفی آن خواهیم پرداخت و سپس درباره نکات مهم دیگر این کوهستان حرف خواهیم زد. همچنین اگر قصد دارید با اصول کوهنوردی آشنا بشوید و راه صعود به قله خانتنگری را برای خود هموار کنید به مقاله‌های آموزشی کوهنوردی دکوول در حوزه کوهنوردی مراجعه کنید.

صعود به قله خانتنگری و بازدید از کشور قرقیزستان در تور هیمالیا با دکوول

تاریخچه صعود به قله خانتنگری

    نخستین کوهنوردی که تلاش کرد در اوایل قرن بیستم این قله را فتح نماید، یک سیاح اتریشی به نام گوتفرید مرتزباخر بود. او در این تلاش موفق نبود و نتوانست به قله صعود کند. اولین صعود موفقیت آمیز به خانتنگری اما در سال 1931 توسط یک گروه کوهنوردی اوکراینی با سرپرستی میخائیل پوگربتسکی انجام شد.

    همچنین شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین زن کوهنورد ایرانی که توانست خانتنگری را فتح نماید، مهری جعفری نام دارد که شایان ذکر است وی در سال 1400 جان خود را در قله پوبدا قله نزدیک به خانتنگری از دست داد. در حال حاضر با توجه به خدمات ارائه شده در کمپ اصلی و باشگاه‌های کوهنوردی ایران صعودهای مختلفی در روی این قله انجام می‌گیرد.

راهنمای صعود به قله خانتنگری

    برای صعود به قله خانتنگری، ابتدا باید خود را به شهر بیشکک، پایتخت کشور قرقیزستان برسانید. البته بعضا برای رسیدن به این کمپ می‌توان از کشور قراقزستان نیز استفاده کرد که در اینصورت نیاز به دریافت دو ویزا وجود دارد، این مساله بعضا به دلیل عدم پیدا کردن پرواز مناسب ممکن می‌شود.

    سپس از این شهر باید به کمپ کاراکارا بروید. این مسیر معمولا به صورت زمینی طی می‌شود و زیبایی‌های آن آنقدر زیاد است که شگفت زده‌تان کند. از کمپ کاراکارا تا بیس کمپ خانتنگری را باید با هلی‌کوپتر طی نمایید. این مسیر تقریبا 30 دقیقه طول می‌کشد. در ادامه به صورت مختصر درباره مسیر صعود به قله خانتنگری حرف خواهیم زد. با ما همراه باشید.

عکس قله خانتنگری و صعود به قله خانتانگری از مجموعه قلل پلنگ برفی با دکوول

بیس کمپ به کمپ یک

    بیس کمپ روی یخچال اینلچیک جنوبی قرار گرفته است و موقعیت آن به گونه‌ای است که هم برای قله خانتنگری و هم برای قله پوبدا کمپ اصلی محسوب می‌شود. در این بیس کمپ امکاناتی همچون چادر غذاخوری، حمام، چادرهای بزرگ دو نفره در دسترس کوهنوردان قرار دارد. همچنین در این بیس کمپ می‌توانید با پرداخت هزینه، کپسول گاز خریداری کنید. در این بیس کمپ باید خود را برای شروع کوهنوردی هیجان انگیزتان آماده نمایید.

    مسیر کمپ یک از روی یخچال می‌گذرد و مقداری پستی و بلندی دارد. در این مسیر باید از یک رودخانه یخچالی هم عبور نمایید که سختی زیادی ندارد و به زیبایی مسیر نیز می‌افزاید. در این مسیر بهتر است کفش ترکینگ بپوشید تا امکان لیز خوردنتان به حداقل برسد. کمپ یک در ارتفاع 4200 متری قرار دارد و بر دامنه‌های چاپایف مشرف شده است. برای برپایی کمپ نیز مناسب است.

کمپ یک به کمپ دو

    در این مسیر خطر بهمن وجود دارد و به همین دلیل هم بیشتر تیم های کوهنوردی حرکت خود را از صبح زود مثلا ساعت 4 بامداد آغاز می‌نمایند. دلیل چنین کاری این است که بتوانند تا قبل از گرم شدن هوا از قسمت‌هایی که خطر ریزش بهمن دارند، عبور کنند. شیب این مسیر تند است و در آن شکاف‌های یخچالی نیز وجود دارد. 

    به طور کلی عبور از کمپ یک به کمپ دو کمی خطرناک است. بنابراین سعی کنید از تجهیزات لازم کوهنوردی استفاده نمایید، در زمان مناسب حرکت کنید و دیگر تمهیدات لازم را انجام دهید تا سلامت به ارتفاع 5300 متری یعنی کمپ دوم برسید. در کمپ 2 که روی قله چاپایوف قرار دارد 30 چادر می‌توانید برپا نمایید، بنابراین باید آن را جای مناسبی برای چادر زدن و استراحت کردن دانست.

کمپ دو به کمپ سه

    مسیر رسیدن به کمپ سه برخلاف مسیر کمپ دو دشواری خاصی ندارد. شیب آن متوسط است و فقط در زیر گردنه کمی تند خواهد شد. این کمپ در در ارتفاع 5900 متری قرار دارد. اکر قصد کمپ زدن و شب مانی دارید بهتر است روی گردنه چادر بزنید زیرا اگر زیر گردنه کمپ کنید مجبور خواهید شد صبح زود یک مسیر پر شیب را طی نمایید.

کمپ سه به قله

    مسیر بعدی که پیش رویتان قرار دارد، قله است. در جریان این مسیر باید یک گردنه سنگی طول و دراز را طی نمایید. کرامپون در این مسیر به کارتان خواهد آمد؛ پس سعی کنید حتما آن را همراه خود داشته باشید. زمانی که یک سوم مسیر را طی کردید به کمپ 4 می‌رسید اما از آنجایی که این کمپ جای شب مانی نیست پس از استراحتی کوتاه باید به مسیر خود به سمت قله ادامه دهید.

    قسمتی از مسیر را باید با طناب ثابت طی نمایید اما این طناب ثابت معمولا در برف فرو رفته و استفاده از آن ممکن نیست. زمانی که یک صلیب چوبی را دیدید، بدانید که فاصله‌ای با قله خانتنگری ندارید زیرا این صلیب نشانه قله است. 

قله خانتنگری و صعود به قله خانتانگری از دکوول

لوازم مورد نیاز برای صعود به قله خانتنگری

    در این بخش لیستی پیشنهادی از تجهیزاتی که برای صعود به قله خانتنگری باید همراه داشته باشید را ارائه خواهیم کرد. با دکوول همراه باشید.

باتوم کوهنوردی کلنگ کوهنوردی
هارنس هلمت
کارابین پیچ 3 عدد خود حمایت (تسمه یا ادجاست)
کفش کوهنودی حداقل دوپوش کرامپون فنی
لباس پر لباس گورتکس
کوله پشتی کیسه بار
لباس بیس دستکش پر
دستکش بیس دستکش 5 انگشتی فنی
دستمال سر و کلاه گرم عینک آفتابی
عینک طوفان طنابچه انفرادی
یومار ابزار فرود
کیف کمک‌های اولیه و کیت بقا زیر انداز کیسه خواب
کیسه خواب چادر ارتفاع
ظرف و ظروف شخصی کپسول و سر شعله
جوراب کوهنوردی لباس شهری
هدلامپ ابزار میانی برف

کلام آخر

    در مطلب قله خانتنگری هر آنچه را که لازم بود درباره این قله بدانید بیان کردیم. ابتدا به معرفی قله پرداختیم و سپس مسیر صعود به آن را بررسی کردیم. این قله یکی از قله‌هایی است که در لیست نشان پلنگ برفی قرار دارد. اگر تصمیم داشتید به این قله صعود کنید حتما با گروهی با تجربه همراه شوید و وسایل ضروری کوهنوردی را همراه خود داشته باشید. اگر نکته دیگری درباره این قله وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها