دقیقا در مرز استان البرز و تهران خط الراسی شمال غربی به جنوب شرقی وجود دارد که میزبان قللی به نام قله واریش و قلل لیز و لیچه میباشد. این سه قله که در بخش غربی تهران و در منطقه وردیج قرار دارد به راحتی از روستای واریش قابل دسترسی هستند. البته مسیرهای دیگری هم برای صعود به این قلل وجود دارد که به آنها خواهیم پرداخت. در این مقاله قصد داریم به بررسی قلل لیز و لیچه بپردازیم پس با ما در دکوول همراه باشید.
فهرست:
قلل لیز و لیچه
قلل لیز و لیچه در رسته قلل نسبتا سادهای میباشند که صعود به آنها میتواند هم در انباشت تجربه و هم در صعود به قلل مختلف و متفاوت مورد استفاده قرار گیرد. قلل این منطقه عبارتند از قله لیز به ارتفاع 2849 متر، قله لیچه به ارتفاع 2885 متر، قله واریش به ارتفاع 2800 متر. بنابراین در روی این خط الراس بیشترین ارتفاع را قله لیچه به خود اختصاص میدهد.
این قلل از مجموعه قلل منطقه واریش به شمار میروند که برای صعود به آنها میتوانید میبایست در انتهای غربی تهران وارد جاده واریش شوید. پس از وارد شدن به این جاده در نهایت پس از پیمایش حدود 20 کیلومتر به روستای واریش خواهید رسید. در مسیر رسیدن به روستای واریش هم از مسیر سنگنوردی وردیج عبور خواهید کرد و هم از پدیده زمین شناختی وردیج که با آن سنگهای جذاب به عنوان یک جاذبه گردشگری اطراف تهران از نوع ژئوتوریسم به شمار میروند.
از روی قلل لیز و لیچه در جبهه شمالی این دو کوهستان میشود قله پهنه حصار و کرکوه و چشمه شاهی و از غرب به سمت روستای کندور و همچنین در بخش جنوب شرقی روستای واریش وجود دارد.
مسیرهای صعود به قلل لیز و لیچه
برای صعود به قلل لیز و لیچه دو مسیر وجود دارد. مسیری که از غرب و از روستای کندر شروع میشود که در استان البرز واقع شده است اما کم صعود است و مسیر روستای واریش که به طور معمول مورد صعود قرار میگیرد که مسیر معمول صعود به قله به شمار میرود و در بخش جنوب شرقی قله قرار دارد.
برای انجام صعود از روستای واریش کافی است از انتهای اتوبان همت وارد جاده وردیج شوید و با ادامه مسیر و گذر از مناطقی مانند منطقه سنگنوردی وردیج و منطقه ژئوتوریسم وردیج به روستای واریش برسید. در انتهای روستا پاکوب کاملا مشخصی شما را به قله لیز و لیچه و واریش راهنمایی خواهد کرد. مسیری که چالش فنی در پیش رو ندارد و با پیمایش آن خواهید توانست خود را در بالای قله ببینید.
درجه سختی قلل لیز و لیچه
ناگفته پیداست که درجه سختی مفهومی نسبی است و با توجه به مسیری که برای صعود انتخاب میکنید و یا با توجه به فصلی که اقدام به صعود میکنید و شرایط آب و هوایی حاکم بر صعود امکان تغییر در این درجه وجود دارد. اما زمانی که قصد داریم راجع به درجه سختی یک قله صحبت کنیم سعی میکنیم درجه سختی مسیر معمول صعود به این قلل را برای شما ارائه دهیم.
ارتفاع روستای واریش حدود 2200 متر میباشد و به این معنی است که برای رسیدن به قلله واریش و سپس لیز و لیچه چیزی بالغ بر 600 متر افزایش ارتفاع لازم بوده و مسافت پیمایش شده در هر سمت نزدیک به 5 کیلومتر میباشد. با این تفاصیر صعود به این قلل در رسته قلههای ساده بوده و میتوان آن را برای افراد مبتدی مناسب دانست که برای تمرین و انباشت تجربه کوهنوردی اقدام به صعود کنند.
در نهایت به عنوان قلهای که برای انجام تمارین مختلف نیز مناسب باشد نیز میتوان قله لیز و لیچه را بسیار مناسب دانست. پس قلل لیز و لیچه و واریش در رسته قلل ساده از مجموعه ارتفاعات شمال تهران به شمار میروند.
بهترین فصل برای صعود به قلل لیز و لیچه
با توجه به درجه سختی حاکم بر قله، میتوان ادعا کرد که در تمام فصول اقدام به صعود به قلل این منطقه میتوان انجام داد. چه در بهار و پاییز که طبیعت رخ خاصی دارد و امکان بازدید از جاذبههای مختلفی طبیعی در هوایی مطبوع وجود دارد. چه در تابستان که هوای پایدار و گرم حاکم میتواند یک تجربه کوهنوردی عالی را رقم بزند و چه در زمستان که بارش برف در این منطقه میتوانید تجربه کوهپیمایی و کوهنوردی خود را در برف ارتقاء دهید.
اما نکتهای که باید توجه کنید این است که در شرایط مختلف اگر صعود به قلل این منطقه دارید به آب و هوای لحظهای دقت کنید. در هواهایی مانند رعد و برق و بارش برف بسیار شدید و همچنین باد زیاد امکان کاهش ایمنی منطقه وجود دارد که اگر تجربه کافی نداشته باشید قطعا شرایط میتواند خارج از کنترل گردد.
نکاتی پیرامون قلل لیز و لیچه
- حتما قبل از صعود شرایط آب و هوایی منطقه را کنترل کنید.
- تنها به کوهستان نروید و از همراهی راهنمای محلی یا گروهی با تجربه بهره بگیرید. تاکید میکنیم گروهی با تجربه.
- آب و غذای کافی برای مدت زمان برنامه همراه داشته باشید.
- تجهیزات مناسب فصل همراه داشته باشید. از جمله به کفش و پوشاک خود در فصول سرد و بارشی توجه کنید.
- در این منطقه آنتن دهی موبایل در کوهستان در بعضی از نقاط وجود دارد و ممکن است آنتن دهی برای اطلاع رسانی دقیق در شرایط بحرانی وجود نداشته باشد.
کلام آخر
این مقاله را اختصاص دادیم به بررسی دو قله پر صعود در غرب تهران. این دو قله همانطور که گفته شد بخشی از رشته کوه البرز هستند که در البرز مرکزی قرار دارند. قلل لیز و لیچه همراه با قله واریش در روی یک خط الراس قرار گرفتهاند و معمولا با هم صعود میشوند. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران و از شما دعوت میکنیم که ما را از نظرات خود بی بهره نگذارید. درود بی کران.
یوسف تقی زاده
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.
مطالب مرتبط
نظر بدهید
امتیاز دهی
مطالب اخیر
مطالب برتر
سوالات متداول شما
برای دسترسی به قلل لیز و لیچه، میتوانید از جاده واریش در انتهای غربی تهران استفاده کنید. پس از ورود به جاده واریش و پیمایش حدود 20 کیلومتر، به روستای واریش خواهید رسید. از اینجا میتوانید با دنبال کردن پاکوب مشخص به قلل لیز و لیچه و واریش صعود کنید.
قلل لیز و لیچه در دسته قلل ساده قرار دارند که برای صعود به آنها نیاز به پیمایش حدود 600 متر افزایش ارتفاع و 5 کیلومتر مسافت در هر سمت میباشد. این قلل برای افراد مبتدی و کسانی که قصد تمرین و انباشت تجربه کوهنوردی دارند، مناسب هستند.
شما میتوانید در تمامی فصول به قلل لیز و لیچه صعود کنید. بهار و پاییز با هوای مطبوع و طبیعت زیبا، تابستان با هوای پایدار و گرم، و زمستان با بارش برف میتوانند تجربههای متفاوت و جذابی از کوهنوردی را برای شما رقم بزنند. البته همیشه باید شرایط آب و هوایی لحظهای را بررسی کنید.
بله، برای صعود به قلل لیز و لیچه، باید تجهیزات مناسب فصل همراه داشته باشید. این شامل کفشهای مناسب کوهنوردی، پوشاک گرم برای فصول سرد و بارشی، آب و غذای کافی برای مدت زمان برنامه میشود. همچنین توصیه میشود از همراهی راهنمای محلی یا گروههای با تجربه بهره بگیرید.
در بعضی از نقاط کوهستان ممکن است آنتن دهی موبایل وجود داشته باشد، اما در بسیاری از نقاط احتمال عدم دسترسی به شبکه تلفن همراه وجود دارد. بنابراین، بهتر است برنامههای اضطراری را قبل از صعود تنظیم کنید و به همراه داشتن تجهیزات ارتباطی اضافی مانند بیسیم فکر کنید.