قله سیاه کمان

زمان مطالعه: 5 دقیقه

منطقه تخت سلیمان میزبان تعداد زیادی قله 4000 متری است که از آن میان می‌توان به بلندترین قله این منطقه علم کوه اشاره کرد که 4848 متر ارتفاع دارد. در میان این قلل 4000 متری قله سیاه کمان جایگاهی خاصی در بین این قلل دارد و در این مقاله قصد داریم نگاهی بیاندازیم به قله سیاه کمان با ارتفاع 4472 متر. پس با ما در دکوول همراه باشید.


کوه سیاه کمان

    منطقه تخت سلیمان جذابیت‌های کوهستان و پتانسیل‌های ورزش‌های کوهستانی بسیاری را دارد که از آن میان می‌توان به قلل بی شمار 4000 متری مانند علم کوه، پسند کوه، سیاه کمان، سیاه سنگ، قله تخت سلیمان و قلل دیگری اشاره کرد. قله سیاه کمان با ارتفاع 4472 متر در رشته کوه البرز و در بخش مرکزی این رشته کوه قرار گرفته است.

    منطقه تخت سلیمان از نظر تقسیمات کشوری در استان مازندران و شهرستان کلاردشت واقع شده است. این قله از جهت غربی منطقه به قله علم کوه، در بخش شمالی منتهی به تخت سلیمان و پناهگاه سرچال می‌شود. در بخش جنوب شرقی خود منتهی به قله پسند کوه شده و از طریق یالی در جنوب غربی به سیاه سنگ متصل می‌شود.

    صعود به قله سیاه کمان و در کل قلل منطقه تخت سلیمان می‌توانند سخت و طاقت فرسا باشند و باید در حین صعود در انتخاب مسیر، انتخاب تجهیزات مناسب و برنامه‌ریزی صعود و زمان بندی با دقت عمل کنید. در ادامه قصد داریم به بررسی مسیرهای صعود به قله سیاه کمان بپردازیم.

درباره قله سیاه کمان کوهی در استان مازندران با ادکوول همراه باشید.

مسیرهای صعود به قله سیاه کمان

    صعود به قله سیاه کمان به طور معمول از سه مسیر می‌تواند انجام شود که در این بخش قصد داریم به بررسی این مسیرهای صعود بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

صعود به قله سیاه کمان از سرچال

    برای انجم این صعود از ونداربن مسیر معمول صعود به دیواره علم کوه و گرده آلمان‌ها را در پیش می‌گیرید. یال منتهی به قله سیاه کمان بعد از گذر از پناهگاه سرچال و کشتی سنگ و عارضه‌های شناخته شده این منطقه از روبروی میان سه چال خواهد گذشت. این بهترین یال برای صعود به قله سیاه کمان می‌باشد. یال بسیار پر شیب است و در بخش‌هایی از مسیر نیز دست به سنگ خواهید شد.

    در نهایت ادامه یال مستقیم شما را به قله سیاه کمان می‌رساند. این مسیر نسبتا طولانی است و صعود یک روزه آن به توان بسیار بالایی نیاز دارد. به شکل کلی صعود قله سیاه کمان به شکل یک روزه دشوار است حال از هر مسیری که قصد دارید.

صعود به قله از مسیر خط الراس چالون و پسند کوه

    برای صعود به این قله ابتدا باید به پسند کوه صعود کنید و بعد از رسیدن به پسند کوه و ادامه مسیر به سمت چالون در نهایت در مسیری که سیاه سنگ و سیاه کمان را از هم جدا می‌کند مسیر خود را به سمت یال شمالی یعنی جایی که منتهی به سیاه کمان است منحرف می‌کنید. اینجا شما به قله سیاه کمان دست پیدا خواهید کرد.

صعود به قله از مسیر دره نفت چاک (مسیر شمال شرقی)

    در این مسیر صعود حدودا 20 کلیومتر پیمایش و چیزی بالغ بر 2400 متر صعود باید انجام گیرد. به این منطقه نفت چاک یا چال نفت نیز می‌گویند. مسیری است که در بخش شمال شرقی قله قرار دارد و البته که این مسیر نیز در بخش‌هایی دست به سنگ را شامل می‌شود و صعود از آن نیازمند توان بالایی است.

    بعد از وارد شدن به دره از در سمت راست دره باید از جایی عبور کنید که به عنوان گوسفند سرای نفت چاک می‌شاسند. از آن عبور می‌کنید و در نهایت ادامه مسیر شما را به سمت بالای یال می‌رساند. یال‌ها و خط الراس‌های این منطقه معمول سنگی هستند و در بخش‌های نیاز به دست به سنگ شدن وجود دارد. ادامه مسیر را در پیش بگیرید تا به قله دست پیدا کنید.

درباره مسیرهای صعود به قله سیاه کمان در این مقاله از دکوول بخوانید.

درجه سختی قله سیاه کمان

    قله سیاه کمان قله‌ای است با ارتفاع تقریبا 4500 متر که از ونداربن حدود ارتفاعی 2200 متر پای شروع حرکت شماست. بنابراین مسافتی پیمایش شده در این بخش را می‌توان نسبتا زیاد تلقی کرد. از آنجایی که ریسک صعود بالاست، ارتفاعی که باید صعود کنید نیز بیش از 2000 متر است و مسافت پیمایش شده همه بالاست این قله را می‌توان در درجه سختی رده قلل دشوار جمع بندی کرد.

    قله سیاه کمان در کنار بسیاری از قلل منطقه تخت سلیمان دشوار به شمار می‌رود و برای صعود به آن عملا باید هم توان جسمانی بالا و هم توان تجهیزاتی و تجربی بالا داشته باشید. مسیر معمول در بخش‌هایی دست به سنگ دارد و شیب صعود آن نیز نسبتا تند است. با توجه به تمام این تفاسیر صعود به قله سیاه کمان در رده قلل سخت طبقه بندی می‌شود.

درباره درجه سختی قله سیاه کمان در این مقاله از دکوول بخوانید.

بهترین فصل برای صعود به قله سیاه کمان

    در بین فصول مختلف برای صعود به قله سیاه کمان عملا می‌توان به تابستان اشاره کرد. در کل قلل این منطقه به دلیل شیب‌های زیاد و عدم دسترسی‌های چندگانه در زمستان و فصول پر بارش عملا دست نیافتنی هستند و صعود به قلل این منطقه را می‌توان به عنوان چالش و حتی صعود شاخص در زمستان به حساب آورد. بنابراین بهترین فصل صعود به قله سیاه کمان را همان می‌توان فصل تابستان دانست و در خارج از این فصل برای صعود باید از نظر تجهیزاتی و همچنین آمادگی جسمانی در سطح بسیار بالایی باشید.

نکاتی پیرامون قله سیاه کمان

  • از جزئیات صعود و شرایط صعود آگاهی کافی به دست آورید و بر طبق آن برنامه‌ریزی کنید.
  • کنترل آب و هوای منطقه را به شکل دقیق انجام دهید و با توجه به آن اقدام به صعود نمایید.
  • بدون همراهی نفرات و راهنمایان مطمئن اقدام به صعود نکنید.
  • با توجه به نیازهای صعود هم تجهیزات کافی را در اختیار داشته باشید و هم تجربه و آمادگی جسمانی کافی را داشته باشید.
  • شناخت مسیر صعود و در نظر داشتن ایمنی در منطقه اهمیت بسیار بالایی دارد.
  • آنتن دهی موبایل در این منطقه وجود ندارد که مساله را تا حدی پیچیده می‌کند.
  • آب و غذای کافی باری مدت زمان صعود می‌بایست همراه خود داشته باشید.

درباره بهترین فصل برای صعود به قله سیاه کمان در این مقاله از دکوول بخوانید.

کلام آخر

    این مقاله را به بررسی قله سیاه کمان اختصاص دادیم. قله‌ای در منطقه تخت سلیمان که هم از نظر ارزش کوهنوردی، جذابیت‌های طبیعی و همچنین چالش‌های صعود می‌تواند خاطرات بی نظیری را برای شما به یادگار بگذارد. قله سیاه کمان را معرفی کردیم. به بررسی مسیرهای صعود به آن پرداختیم. نکات مهم صعود به قله سیاه کمان و مواردی دیگر را بررسی کردیم. لطفا ما را از نظرات خود بی بهره نگذارید. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.



امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها

سوالات متداول شما

قله سیاه کمان با ارتفاع 4472 متر در رشته کوه البرز و در بخش مرکزی این رشته کوه قرار دارد. این قله در منطقه تخت سلیمان و در استان مازندران و شهرستان کلاردشت واقع شده است. دسترسی به قله سیاه کمان از مسیرهای مختلفی مانند سرچال، خط الراس چالون و پسند کوه، و دره نفت چاک امکان‌پذیر است.

بهترین فصل برای صعود به قله سیاه کمان فصل تابستان است. در زمستان و فصول پربارش، صعود به این قله به دلیل شیب‌های زیاد و عدم دسترسی‌های چندگانه دشوار و چالش‌برانگیز است. بنابراین توصیه می‌شود در تابستان اقدام به صعود کنید و در سایر فصول تنها با آمادگی جسمانی و تجهیزاتی بسیار بالا صعود را انجام دهید.

صعود به قله سیاه کمان دشوار تلقی می‌شود. این قله با ارتفاع تقریبا 4500 متر و مسافت پیمایشی حدود 2200 متر از پایگاه ونداربن به دلیل شیب‌های تند و بخش‌هایی که نیاز به دست به سنگ شدن دارد، نیازمند توان جسمانی، تجهیزات و تجربه بالایی است. این قله در رده قلل سخت طبقه‌بندی می‌شود.

سه مسیر اصلی برای صعود به قله سیاه کمان وجود دارد:

  1. مسیر سرچال: که از ونداربن و پناهگاه سرچال عبور می‌کند.
  2. مسیر خط الراس چالون و پسند کوه: که ابتدا به پسند کوه صعود کرده و سپس به سیاه کمان می‌رسید.
  3. مسیر دره نفت چاک: که از بخش شمال شرقی قله قرار دارد و شامل پیمایشی طولانی و بخش‌هایی دست به سنگ می‌شود.
  • از جزئیات صعود و شرایط آب و هوا مطلع شوید.
  • آب و غذای کافی به همراه داشته باشید.
  • لباس و تجهیزات مناسب کوهنوردی به همراه داشته باشید.
  • بدون همراهی نفرات و راهنمایان مطمئن صعود نکنید.
  • از مسیرهای مشخص شده خارج نشوید و ایمنی را رعایت کنید.
  • به دلیل عدم آنتن‌دهی موبایل در منطقه، برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید.
  • به محیط زیست احترام بگذارید و زباله‌های خود را جمع کنید.