بلندترین کوه‌ های ترکیه

تاریخ انتشار: 1401/10/1 - تاریخ آخرین تغییرات: 1403/2/7

ترکیه به عنوان یکی از کشورهایی که در همسایگی ایران قرار گرفته است همواره به عنوان یکی از مقاصد گردشگری ایرانیان به شمار می‌رفته است. در کنار تمام جاذبه‌های فرهنگی و طبیعی مختلف نباید از اهمیت قله‌های این کشور گذشت کرد. کوه آرارات و کوه کاچکار از جمله جاذبه‌هایی به شمار می‌روند که بسیار مورد توجه ایرانیان قرار گرفته است. در این مقاله از شما را با بلندترین قله‌های ترکیه آشنا خواهیم ساخت. شاید کوه‌های ترکیه و مهمترین قلل آن برای بسیاری از افراد ناشناخته باشد، زیرا اساس گردشگری ترکیه بر کوهستان‌های آن نیست بلکه بیشتر شهرهای مهم ترکیه، سواحل ترکیه و آثار فرهنگی و تاریخی ترکیه هستند که مخاطبین زیادی را جذب می‌کنند. البته این بدین معنی نیست که کوه‌های مهمی در این کشور قرار نگرفته‌اند. در ادامه با معرفی مهمترین کوه‌های ترکیه با با وب سایت دکوول همراه باشید.


آنچه میخواهید درباره بلندترین کوه‌ های ترکیه بدانید:

کوه آرارات (قله آرارات)

    قله آرارات را می‌توان شناخته شده‌ترین کوه ترکیه به شمار آورد که همه ساله ایرانیان بسیاری در صدد صعود به این قله برمی‌آیند. قله 5137 متری آرارات با توجه به موقعیت نزدیک خود به مرز ایران امکان تجربه قله‌ای برون مرزی در شرایطی کاملا ایمن و مطمئن را ایجاد می‌کند. قله آرارات در استان آغری در بخش شرقی ترکیه قرار گرفته است و در تقسیم بندی جغرافیایی می‌تواند زیر مجموعه شهر دوبایزید به شمار رود. شهر دوبایزید در حدود 45 کیلومتری مرزی ایران قرار گرفته است و برای رسیدن به این شهر باید خود را به مرز بازرگان در شمال غربی ایران برسانید و سپس بعد از انجام تشریفات گمرکی خود را به دوبایزید برسانید. توصیه می‌کنیم برای خواندن جزئیات صعود به مقاله صعود به قله آرارات بروید و جزئیات کامل این صعود را مطالعه کنید.

    قله آرارات از دو قله آرارات بزرگ و آرارات کوچک تشکیل شده است. این دو قله به ترتیب با ارتفاع‌های 5137 متر و 3925 متر از کشورهای اطراف مانند ارمنستان و ایران به طور کامل قابل دیدن هستند و این خود انگیزه افراد در صعود به آن را افزایش می‌دهد. کوه آرارات یا آغری داغ بلندترین قله کشور ترکیه است و امکان تجربه یک قله 5000 متری برون مرزی را برای شما ایجاد می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: قله آرارات

درباره صعود قله آرارات با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کوه جیلو

    قله جیلو سومین قله بلند در کشور ترکیه است. این قله زیبا ارتفاعی حدود 4116 متر دارد و در بخش شرقی ترکیه قرار گرفته است. استان حکاری (Hakkari) و منطقه یوکسک‌اوا (Yuksekova) میزبان این قله به شمار می‌روند. در واقع کوه جیلو دومین قله بلند رشته کوه تائوروس (Taurus Mountains) به شمار می‌رود. رشته کوهی که در بخش جنوبی ترکیه قرار گرفته است و خط ساحلی مدیترانه را از دشت آناتولی جدا می‌کند. این رشته کوه 30 کیلومتری همچنین میزبان دومین قله بلند ترکیه به ارتفاع 4135 متر است. قله اولودوروک (Uludoruk) که در فاصله چهار کیلومتری از قله جیلو قرار گرفته است.

    در سال 1984 این منطقه به روی شهروندان بسته شده بود و در حوالی سال 2002 بود که تیمی کوهنوردی برای صعود مجدد این قلل اقدام کردند. رشته کوه تائوروس همانند البرز به سه منطقه غربی، مرکزی و شرقی تقسیم می‌شود که تاریخی پر فراز و نشیب را به خود دیده است و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است.

درباره قله جیلو ترکیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کوه سبحان (Mount Suphan)

    کوه سبحان یک آتشفشان چینه‌ای است که در شرق ترکیه قرار گرفته است. در واقع این قله دقیقا چسبیده به دریاچه وان، در بخش شمالی دریاچه، که از جاذبه‌های مهم گردشگری شهر وان است قرار گرفته است. سبحان داغ یا کوه سبحان دومین قله بلند آتشفشانی ترکیه است و ارتفاعی در حدود 4058 متر (13314 فوت) دارد. این کوه همچنین بعد از قله آرارات (5137 متر) و قله آراگاتس (4090 متر) سومین قله از نظر بیشترین برجستگی در بین کوه‌های ارمنستان و ترکیه را داراست.

    این قله خود از دو قله غربی و شرقی تشکیل شده است که توسط یک حوزه آب ریز از هم جدا شده‌اند و به فاصله حدود 1.5 کیلومتر از هم قرار دارند. قله شرقی از نظر وسعت و ابعاد بسیار بزرگتر از قله غربی است و همواره پوشیده است برف می‌باشد. از روی این قله می‌توان در هوایی صاف به راحتی قله آرارات، دریاچه وان و حتی قله پالاندوکن که در بخش جنوبی شهر ارزروم قرار گرفته است و دشت مراد سو (Murat Su) را مشاهده کرد. قله کوتاه غربی از صخره‌های گدازه‌ای تشکیل شده است و یک خط الراس بسیار باریک این دو قله را بهم متصل می‌کند. شیب‌های منتهی به این قله معمولا بسیار ملایم هستند اما جبهه شمالی نسبتا پر شیب به شمار می‌رود.

در ارتفاع حدود 2400 متری از یال جنوب شرقی همچنین بقایای قله‌ای به نام قلعه کفیر (Kefirkalesi) که متعلق به دوران اورارتویی است مشاهده می‌شود.

درباره کوه سبحان ترکیه با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کوه حسن

    کوه حسن نیز از قله‌های آتشفشانی ترکیه و منطقه آناتولی به شمار می‌رود. این کوه نیز مانند کوه سبحان از دو قله تشکیل شده است. یک قله 3069 متری (10069 فوت) و قله اصلی به ارتفاع 3253 متر (10673 فوت) که در حدود 1 کیلومتر برجستگی دارد. فعالیت این قله آتشفشانی بستگی به فعالیت صفحات تکتوئیدی در منطقه دارد.

درباره کوه حسن ترکیه با این مقاله از ترکیه همراه باشید.

کوه پالاندوکن

    کوه پالاندوکن یا به طور خلاصه پالاندوکن دارای ارتفاع 3271 متر (10732 فوت) است. این قله در فاصله حدود 10 کیلومتری از شهر ارزوروم قرار گرفته است و برجستگی 1950 متری را داراست. در مسیر جاده‌ای که از ارزوروم به سمت پالاندوکن می‌رود می‌توانید پیست اسکی پالاندوکن را که در روستای باشکوی (Başköy) قرار گرفته است را خواهید دید. روستایی که در ارتفاع 2100 متری قرار گرفته و مرکز اسکی بسیار مهمی به شمار می‌رود. در واقع شهر این منطقه به دلیل پیست اسکی‌هایی است که در آن قرار گرفته است و سکوی پرش بسیار زیبایی که در آن قرار گرفته است تبدیل به یک جاذبه گردشگری شده است.

درباره کوه پالاندوکن ترکیه و پیست اسکی آن با این مقاله از دکوول همراه باشید.

    این پیست اسکی بلندترین پیست اسکی ترکیه به شمار می‌رود و به دلیل نوع برف در کنار طول و شیب پیست آن را می‌توان شناخته شده‌ترین و مهمترین پیست اسکی این کشور به شمار آورد. سخت‌ترین مسیر این پیست که در بخش پشتی آن واقع شده است با نام Ejder یا اژدها شناخته می‌شود. با توجه به احتمال وقوع مه و بهمن در مواقعی این بخش از پیست بسته است. در کل در این منطقه 8 تلکابین وجود دارد که معمولا از فصل نوامبر شروع به فعالیت می‌کنند. همچنین این منطقه هتل‌های بسیار با کیفیتی نیز دارد. همچنین در این قله پیست اسکی جدیدی به نام کوناکلی (Konakli) که حدود 18 کیلومتر با شهر فاصله دارد نیز جدیدا ساخته شده است.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با بهترین پیست های اسکی ترکیه

درباره پیست اسکی پالان دوکن با دکوول همراه باشید.

قله کاچکار

    قله کاچکار با ارتفاع 3937 متر در فاصله حدود 60 کیلومتری شمال شرقی شهر ریزه قرار گرفته است. قله کاچکار چهارمین قله بلند ترکیه به شمار می‌رود. البته هرچند بخش زیادی از این قله در شهر ریزه قرار گرفته باشد اما نقطه قله در منطقه تحت حفاظت آرتوین قرار دارد. کلمه کاچکار در زبان ارمنی به معنی سنگ صلیب است و این چنین است که اسم قله از زبان ارمنی انتخاب شده است. همچنین در ادعای دیگری چنین بیان می‌شود که از کلمه koç گرفته شده است. اما در مراجع مختلف از جمله سفرنامه سیاح آلمانی در سال‌های 1902-1916 از این کوه با نام ورسامبک (Versambek) نیز یاد شده است.

پیشنهاد مطالعه: قله کاچکار

درباره قله کاچکار ترکیه با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    در این مقاله سعی کردیم شما را با بلندترین کوه‌های ترکیه آشنا کنیم. بعضی از این کوه‌ها برای شما شناخته شده نبوده‌اند اما بعضی دیگر را شاید حتی صعود کرده باشید. لطفا نظرات خود پیرامون این قلل جذاب را با ما در دکوول و از طریق بخش نظرات در میان بگذارید.