کمپ کردن در زمستان

تاریخ انتشار: 1402/12/19 - تاریخ آخرین تغییرات: 1403/2/5

کمپ کردن در زمستان

چادر زدن در زمستان و برپایی کمپ در زمستان از جمله مهارت‌هایی است که اگر قصد ورود به دنیای حرفه‌ای کوهنوردی را دارید باید کسب کنید. در نظر داشته باشید که تمام اینها مهارت‌هایی هستند که می‌توانند در ابتدا به صورت آموزشی و تازه کار شروع کنید و در نهایت در آن حرفه‌ای شوید. اینجا دکوول است و همراه شما هستیم تا تجربیات خودمان از برنامه‌های زمستانی به اشتراک بگذاریم.
کمپ کردن در زمستان در ارتفاعات و محیط‌های کوهستانی شامل چندین مرحله است که استقرار اولیه و برقراری کمپ در مرحله اول و در مرحله دوم هم اقامت در آن محیط است که هر کدام به شکل جداگانه نکات مهمی را دارند که باید رعایت شود. همچنین توجه کنید که برنامه‌های زمستانی به دلیل حساسیت بالایی که دارند نیاز به تمرین بیشتری دارند و نباید خود را با انجام کارهای اشتباه در معرض خطراتی قرار دهید که شاید به هر نوعی سلامت شما را تهدید کنند.


آنچه میخواهید درباره کمپ کردن در زمستان بدانید:

نکات مهم برپایی کمپ در زمستان

    در این بخش به شکل تیتروار سعی می‌کنیم مواردی که به عنوان نکات مهم این حوزه وجود دارد را با شما به اشتراک بگذاریم. بنابراین شما را دعوت می‌کنیم که همراه ما باشید و نظرات خودتتان را در قالب کامنت با ما در میان بگذارید.

  • یکی از نکاتی که بسیار اهمیت دارد این است که جای مناسب برای کمپ خود پیدا کنید. محلی که دور گزند بلایایی چون بهمن باشد و تا جایی ممکن نیز در معرض باد نباشد. همچنین در کنار توانایی تشخیص محل مناسب باید تمرکز خودتان را به جهت مناسب چادر هم از لحاظ آیرودینامیکی و هم از لحاظ سهولت تردد در نظر بگیرید. این موضوع را نیز مد نظر قرار دهید، دری که قصد ورود و خروج  از آن را دارید نباید به شکل مستقیم به سمت باد باشد. البته خود این موضوع نیاز به بحث و بررسی داره که در مقاله جداگانه‌ای سعی خواهم کرد به آن بپردازم.
  • برپایی چادر در باد شدید و کولاک نیازمند تمرین بسیار زیادی است. در صورت اشتباه بخشی از چادر را از دست خواهید داد یا اگر باد خیلی شدید باشد ممکن است چادر شما را در حین برپایی با خود ببرد. یا پیشامدی که ممکن است رخ بدهد این است که به دلیل کولاک خیلی زیاد پس از برپایی چادر دچار پارگی شود و یا فشار مضاعف ایجاد شده امکان شکستگی در تیرک‌های چادر را افزایش دهد.

    در این بخش حتما توصیه می‌کنیم که چادری که قصد دارید با خودتان همراه ببرید را در منزل و در محیطی ایمن تست کنید و مورد آزمایش قرار دهید تا هیچ‌ گونه پارگی و خراب شدگی نداشته باشد. تیرک‌های سالم باشند و البته انطباق با مدل خود چادر را نیز داشته باشیند. به تجربه دیده‌ایم که تیرک‌های همراه چادر آورده شده است که متعلق به آن چادر نبوده است.

  • طنابچه اضافی همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به تثبیت بیشتر چادر با سنگ یا هر وسیله دیگری که در اختیار دارید از آن بهره بگیرید تا استحکام آن را بالاتر ببرید.
  • استفاده از زیرانداز چادر هم در کاهش استهلاک چادر کمک شایانی خواهد کرد و هم می‌تواند به عنوان یک لایه عایق اضافی تا حدودی راحتی بیشتری برای شما به ارمغان بیاورد. نکته مهم اینجاست که زیرانداز چادر باید بزرگتر از کف چادر باشد. غالبا چادرها به شکل پیش فرض زیرانداز همراه ندارند پس اگر قصد دارید زیر انداز تهیه کنید به این نکته توجه کنید.

درباره نکان مهم در کمپ کردن زمستانی در کوهستان با این مقاله از وب سایت دکوول همراه باشید.

  • برس(فرچه) کفش همراه داشته باشید و بلافاصله پس از رسیدن به چادر سعی کنید برف و یخ‌های موجود در روی کفش خود و کف کفش خود را تمیز کنید. این مساله کمک می‌کند در صورتی که کفش را به داخل چادر می‌آورید برف و یخ همراه آن نباشد و هم کفش شرایط قابل قبولی برای روز بعد و پیمایش آن روز داشته باشد.
  • در صورتی که با برف مواجه هستید استفاده از بیل برف برای آماده کردن مکان استقرار چادر آن هم در ابعاد مناسب با چادر شما الزامی است. اگر در جایی چادر خود را برپا می‌کنید که یخ وجود دارد باید از کلنگ استفاده کنید و سپس از بیل استفاده کنید. به راحتی این قضیه را در کمپ دوم قله لنین به بالاتر و یا بسیاری از قلل مرتفع دیگر تجربه خواهید کرد.
  • یکی از تکنیک‌هایی که در برپایی چادر مفید است و حتی شاید بگوییم الزامی است این است که بلافاصله پس از پهن کردن چادر از یک یا دو کوله پشتی استفاده کنید و آنها را در داخل چادر قرار دهید تا جلوی بلند شدن و جابجایی چادر توسط باد را بگیرد.
  • در زمستان هیچ چیزی نباید بدون حمایت و رها باشد. در لحظه‌ای امکان اینکه باد آن را جابجا کند و یا روی برف سر بخورد و آسیب ببیند وجود دارد. به تجربه سر خوردن تیرک چادر، خود چادر، دستکش، هلمت، کرامپون و بسیاری از تجهیزات را دیده‌ام.
  • بعد از اینکه چادر رو برپا کردید و پوش اون رو هم روی چادر قرار دادید. توصیه می‌شه که به شکل ضربدری در ابتدا پوش چادر رو مهار کنید و بعد به فکر فیکس کردن تمام مهارهای چادر باشید. این کار تضمین می‌کند که دیگر پوش و چادر بهم متصل هستند و از گزند باد در امان خواهند بود.
  • چراغ پیشانی خود را در جایی بگذارید که اگر در اوایل تاریکی قصد دارید کمپ خود را ایجاد کنید سریع بتوانید با تهیه منبع نور کافی کار را برای خودتان ساده کنید. توصیه من به شما این است که هد لامپ را در سر کوله و در بخشی زیرین کوله قرار دهید. البته در فصول زمستان و برنامه‌های خیلی خاص باید در جایی گرم نگه دارید و یا به شکل ساده باتری‌ها را جداگانه در جایی گرم قرار دهید و هدلامپ را در داخل کوله بگذارید. بعد از ورود به چادر هم قطعا برای انجام فعالیت هدلامپ خیلی خیلی کمک بزرگی بهتون خواهد کرد.

درباره نحوه انتخاب مکان برای برپایی چادر و کمپ زمستانی در کوهستان با این مقاله از دکوول همراه باشید.

  • با توجه به اینکه چادر را در شرایط زمستان نصب می‌کنید برودت هوا زیاد است و با افزایش سرعت عمل در حین نصب چادر اذیت شدن دست و پاتون به خاطر سرما رو کاهش بدید. این کار هم فقط با تمرین هستش که ایجاد میشه و همچنین باید شناخت کافی از چادری که دارید نصب می‌کنید هم داشته باشید. این دو تا رو میشه به عنوان کلید ماجرا دونست و به راحتی می‌تونید جلوی امکان آسیب‌های وارد شده رو بگیرید.
  • توجه داشته باشید که چادر به خوبی نصب شده باشد و مهار شده باشد در غیر اینصورت در طی شب ضربات شلاق گونه پوش چادر بر روی چادر هم امکان پاره شدن چادر را افزایش می‌دهد و هم اینکه امکان خواب راحت برای شما فراهم نخواهد بود.
  • می‌بایست نظم کافی در چیدمان درست وسایل داشته باشید. حجم وسایل بسیار بالاست و غالبا مجبور هستید کفش‌ها و بسیاری دیگر از تجهیزات خود را نیز به داخل چادر بیاورید و این مساله می‌تواند فضای بیشتری در چادر نیاز داشته باشد. پس سعی کنید هم خودتان منظم باشید و هم به هم چادری خودتان یادآور شوید که نظم را رعایت کنند تا بهتر و راحت‌تر بتوانید کارهایتان را مدیریت کنید. در غیر اینصورت ساده‌ترین اتفاق ریختن آب و خوراکی در داخل چادر است که امکان خیس شدن چادر را بسیار افزایش می‌دهند.
  • باید یاد بگیرید که لوام خود را در طی شب خشک کنید. لباس‌های بیس و جوراب‌ها از جمله مواردی هستند که باید توجه کنید و نسبت به خشک کردن آن اقدام نمایید در غیر اینصورت پوشیدن لباس خیس (در صورتی که لباس اضافی همراه نداشته باشید) می‌‌تواند امکان سرمازدگی و کاهش انرژی شما را افزایش دهد.
  • مصرف مایعات همواره تاکید شده است اما در زمستان به دلیل اینکه معمولا میل به خوردن مایعات کم می‌شود تاکید زیادی رو این گزینه داریم. سعی کنید مایعات گرم مصرف کنید و با استفاده از انواع خوراکی‌ها آنها را تبدیل به مزه دلخواه خود بکنید.

درباره نکات کلیدی مهم در برپایی چادر در زمستان با دکوول همراه باشید.

  • در طی برنامه‌های زمستانی فرآیند دستشویی رفتن و اجابت مزاج از جمله مواردی است که نیاز به فکر دارد. اگر در برنامه‌های بسیار سرد قصد دارید شرکت کنید پس از قبل نسبت به این مساله باید فکر کنید و در صورت نیاز به تجهیزات باید آنها را تهیه کنید.
  • در برنامه‌های زمستانی معمولا آماده شدن در روز حرکت به کندی انجام می‌گیرد و از آنجایی که معمولا صبح خیلی زود باید حرکت کنید شب قبل از خواب نسبت به کارهایی که فردا باید انجام گیرد برنامه‌ریزی داشته باشید.
  • سعی کنید مراعات هم چادری‌های خودتان را هم بکنید. هم از نظر نظم، هم از نظر سر و صدا و تکان خوردن‌های بی مورد در شب که امکان بهم زدن آرامش طرف مقابل شما را دارد.
  • در نهایت نسبت به تغذیه اهتمام بورزید. باید بتوانید منابع انرژی از دست رفته خودتان را جایگزین کنید. غذاهایی که وزن کم دارند و کالری بالا دارند می‌توانند از جمله گزینه‌های مناسب به شمار روند.
  • در زمستان معمولا تجهیزاتی مانند کلنگ، کرامپون، ابزار میانی و وسایل فنی همراه دارید. باید حواستان باشد که این تجهیزات به چادر شما آسیب نرسانند. ترجیحا سعی کنید با کرامپون و کلنگ نزدیک به محدوده چادر نباشید که امکان آسیب بالاست.

درباره اهمیت فیکس کردن چادر در زمستان و مقاوم سازی در برابر باد و بارش برف در این مقاله از دکوول بخوانید.

کلام آخر

    در این مقاله تا اینجا سعی کردم 20 نکته مهمی که در حین کمپ کردن در زمستان نیاز دارید رعایت کنید را با شما در میان بگذارم. امید دارم با رعایت این نکات هم بیشتر از برنامه‌های خود لذت ببرید و هم بتوانید امکان پیشامدهای ناگوار را کاهش بدهید و برای سالیان سال در عرصه کوهنوردی فعالیت نمایید. دکوول پلتفرم جامع گردشگری است و همراه شماست تا بیشتر به فعالیت‌های ماجراجویانه بپردازید.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.