قله البروس

زمان مطالعه: 6 دقیقه

قله البروس به عنوان بلندترین قله اروپا و یکی از هفت قله مرتفع جهان، مقصد جذابی برای کسانی است که به ثبت فتح قله‌های مرتفع در کارنامه خود علاقه‌مند هستند. برای کسانی که به طبیعت و کوهنوردی علاقه دارند هیچ چیز جذاب‌تر از رفتن به اقصا نقاط جهان و فتح قله‌هایی که در این مناطق قرار دارند نیست. برای یک کوهنورد فتح قله‌ای مانند قله اورست در نپال می‌تواند موفقیتی لذت بخش باشد که او تا آخر عمر آن را فراموش نخواهد کرد. 


قله البروس

    با وجود این نباید تصور کرد این فقط قله‌های معروفی مانند اورست و کلیمانجارو هستند که لذت کوهنوردی را به اوج می‌رسانند. در میان قله‌های مرتفع جهان نام قله البروس در رشته کوه‌های قفقاز نیز به چشم می‌خورد که چند ویژگی آن باعث می‌شود این قله نسبت به دیگر قله‌های مرتفع و معروف جهان مقصد مناسب‌تری برای کوهنوردان ایرانی باشد. البروس از نظر مسافت به نسبت به ایران نزدیک است و گذشته از آن صعود به این قله نسبت به قله‌های دیگر مانند اورست راحت‌تر است. این موارد باعث می‌شود که این قله یکی از مناسب‌ترین و نزدیک‌ترین انتخاب‌های کوهنوردان ایرانی باشد.

  نام قله البروس

 ارتفاع

 5642

 قاره و کشور 

قاره اورپا، کشور روسیه

 ناحیه کوهستان
برجستگی

4741 متر

واحد پول محلی روبل روسیه
زبان محلی روسی

همه چیز درباره قله البروس

    البروس قله‌ای 5642 متری در رشته کوه قفقاز است. رشته کوه قفقاز کوهستانی بین دریای سیاه و دریای خزر است که به دو قسمت قفقاز بزرگ و کوچک تقسیم می‌شود. این رشته کوه در کشور‌های روسیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه واقع شده است، اما بلندترین قله‌های آن از جمله قله البروس در روسیه و گرجستان هستند و درجه سختی آن را می‌توان با کوه‌هایی هم‌ارتفاع در منطقه مورد بررسی قرار داد.

قله البروس بلندترین قله اروپا، با دکوول همراه باشید

    قله البروس در قفقاز بزرگ به گونه‌ای در امتداد رشته کوه البرز در ایران است و به لحاظ زمین‌شناسی البروس شباهت‌های زیادی به قله‌های رشته کوه‌های البرز ایران به ویژه قله دماوند دارد. این قله زیبا که در لیست هفت قله بلند هفت اقلیم نیز قرار دارد مانند دماوند آتشفشانی خاموش است و هر چند تاکنون فعالیتی در آن مشاهده نشده است، اما در زمره کوه‌های آتشفشانی قرار می‌گیرد که ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. کوه‌های آتشفشانی نسبت به کوه‌های دیگر اغلب قدمت بیشتری دارند و از نظر زمین‌شناسی بیش از سایر کوه‌ها اهمیت می‌یابند. این کوه‌ها از نظر زیبایی و صلابت نیز جلوه ویژه خود را دارند و فتح آنها می‌تواند تجربه‌ای فراموش نشدنی باشد.

صعود به قله البروس روسیه و آشنایی با درجه سختی قله البروس با دکوول

مسیرهای صعود به قله البروس

    همسایگی ایران با روسیه باعث شده است که کوهنوردان ایرانی استقبال زیادی از تورهای این کشور داشته باشند و در میان این تورها، تور صعود به قله البروس هم دیده می‌شود. به طور کلی اگر قصد داشته باشید قله البروس را فتح کنید تا رسیدن به پای کوه مشکل چندانی ندارید و از آنجا نیز می‌توانید با انتخاب یکی از مسیرهای صعود به نوک قله بلندترین کوه اروپا برسید.

    چند مسیر برای صعود به البروس وجود دارد که رایج‌ترین و راحت‌ترین آنها مسیری است که با عنوان مسیر نرمال شناخته می‌شود. مسیر نرمال در واقع مسیری است که قسمتی از آن با تله کابین طی می‌شود. از دهکده ترسکول می‌توانید با طی پنج کیلومتر خود را به آزاو برسانید. از این نقطه تا نقطه شروع مسیر نرمال صعود به قله البروس تله کابین وجود دارد. 

    تله کابینی که از آن نام برده می‌شود در واقع چیزی است که به آن کمپ بشکه‌ای می‌گویند. اگر مسیر دهکده ترسکول را انتخاب کرده‌اید و از آزاو سوار تله کابین شده‌اید، ایستگاه بعدی شما پناهگاه دیزل است. از این پناهگاه که در 4050 متری قرار دارد می‌توانید مستقیم به سمت شرق بروید و از آنجا به چپ پیچیده و به قله اصلی نزدیک شوید. البروس در واقع دو قله شرقی و غربی دارد و شما قرار است قله غربی را که به آن قله اصلی می‌گویند فتح کنید، اما در مسیر صعود، قله شرقی را هم فتح می‌کنید. این نوع صعود یک روزه صورت می‌گیرد و بازگشت شما به مبدا سه تا شش ساعت طول می‌کشد.

مسیر صعود به قله البروس و طبیعت زیبای منطقه البروس روسیه

    جز مسیر نرمال صعود به قله البروس، مسیر دیگری هم وجود دارد که برخی کوهنوردان علاقه‌مند به طی کردن آن هستند. این مسیر سخت‌تر از مسیر نرمال صعود به قله البروس بوده و طی کردن آن نیازمند آمادگی بدنی بیشتر، تجربه و مهارت کافی در کوهنوردی و داشتن تجهیزات مناسب است. 

    مسیر کیوکورتلیو همان مسیر طولانی و سخت است که از زیر تله کابین و از ایستگاه میر شروع می‌شود و شیب تند و یخچال‌های طبیعی دارد. کوهنوردانی که از طی کردن مسیر‌های سخت و به چالش کشیدن خود در کوهنوردی لذت می‌برند معمولا برای صعود به قله البروس مسیر دوم را انتخاب می‌نمایند. طی کردن این مسیر در زمستان البته فوق‌العاده سخت است و باید به قدر کافی در زمینه کوهنوردی حرفه‌ای باشید تا در این فصل از این مسیر به قله صعود کنید.

چند نکته درباره صعود به قله البروس

    هر چند صعود به قله البروس نسبت به صعود به بسیاری از قله های مرتفع دیگر آسان‌تر است، اما باید توجه داشته باشید که سرمای هوا در منطقه قفقاز زیاد است. قسمت زیادی از مسیر صعود به قله البروس در اغلب فصل‌های سال پوشیده از برف و یخ است. برای صعود به این قله باید اطلاعات کافی داشته باشید و همراه با راهنمایان محلی صعود را انجام دهید. این موضوع به ویژه زمانی که قصد ندارید مسیر نرمال صعود را طی کنید اهمیت بیشتری دارد. از طرف دیگر داشتن لباس و کفش مناسب برای کوهنوردی در البروس از اهمیت زیادی برخوردار است و این موضوع را باید کاملا جدی بگیرید.

    درباره البروس چند نکته جالب هم وجود دارد که دانستن آنها ممکن است علاقه شما به صعود این قله را دو چندان کند. مسابقه‌ای با عنوان مسابقه البروس وجود دارد که در واقع نوعی کوهنوردی سرعتی است. این مسابقه از سال ۱۹۹۰ برگزار می‌شود و در سال‌های اخیر با استقبال زیادی همراه و به یکی از جذابیت‌های کوهنوردی در رشته کوه قفقاز تبدیل شده است. این مسابقه که شرکت در آن برای همه آزاد است از کمپ بشکه‌ها در ارتفاع 3708 متری شروع می‌شود.

صعود به قله البروس و تور قله البروس با دکوول

    در این مسابقه که برای علاقه‌مندان به کوهنوردی فوق‌العاده جذاب و هیجان‌انگیز است رکورد‌های جالبی ثبت شده است. رکورد صعود به آندره بارگیل اختصاص دارد که در سال ۲۰۱۰ در 3 ساعت و ۲۳ دقیقه خود را به قله اصلی رساند. رکورد رفت و برگشت هم متعلق به کارل اگلوف است که توانسته این کار را در چهار ساعت و ۲۰ دقیقه و ۴۵ ثانیه انجام دهد. مسابقه البروس رکورد مربوط به زنان هم دارد که به دیانا زلنوا با چهار ساعت و ۳۰ دقیقه تعلق دارد. رکورد رفت و برگشت زنان هم با شش ساعت و ۲۵ دقیقه و ۲۳ ثانیه در اختیار اکسانا استفانیشینا است.

    دیدن طبیعت دیگر کشورها می‌تواند تجربه لذت بخشی برای کسانی باشد که به طبیعت و کوهنوردی علاقه دارند. امروزه تورهایی که بر پایه جاذبه‌های طبیعی تعریف می‌شوند از جمله پرطرفدارترین تورهای گردشگری هستند. برای ایرانیان علاقه‌مند به گردشگری طبیعت، کشور‌های نزدیک به ایران می‌تواند مقاصد مناسب‌تری باشند، چرا که هزینه‌های رفت و برگشت ارزان‌تر خواهد بود و علاقه‌مندان به طبیعت می‌توانند با صرف هزینه نسبتا کم دست به تجربه منحصر به فردی بزنند.

    در این بین از جمله مناسب‌ترین مقاصد خارجی گردشگران ایرانی علاقه‌مند به طبیعت همسایگان شمالی ایران از جمله روسیه هستند. رفتن به رشته کوه قفقاز و قله البروس به دلیل جذابیت‌های بسیار بالا می‌تواند تجربه لذت بخشی را برای گردشگران رقم بزند.

جاذبه های اطراف قله البروس و صعود به قله البروس با دکوول

     نکته مهم در این زمینه هم این است که علاوه بر اینکه هزینه این تفریح و گردش به دلیل همسایگی ایران با روسیه نسبتا مناسب است، افراد درگیر دردسر‌های مربوط به ویزا، پیدا کردن پرواز، رزرو هتل و ... نمی‌شوند. این سهولت به این دلیل حاصل شده که در سال‌های اخیر تفاهم نامه‌های زیادی در حوزه گردشگری بین ایران و روسیه به امضا رسیده است.

    گردشگران ایرانی اکنون می‌توانند در سفر خود به روسیه که معمولا در آن برنامه‌های مختلف بازدید از شهرها و اماکن تاریخی و گردشگری در نظر گرفته شده است، از جاذبه‌های طبیعی این کشور نیز لذت ببرند. هر چند از مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین جاذبه‌های طبیعی روسیه شفق قطبی و شب‌های روشن این کشور است، اما کوه‌های روسیه از جمله قله البروس هم جذابیت‌های زیادی برای علاقه مندان به طبیعت دارند.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 4 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها