قله روته

زمان مطالعه: 6 دقیقه

قله روته همسایه وفادار قله آبک است. قله آبک شاید بیشتر اسم آن را شنیده باشید و قطعا این را می‌توان دلیل سادگی صعود آن دانست. قله روته از جمله قلل بسیار زیبایی است که در رشته کوه البرز قرار گرفته است و دقیق‌تر بخواهیم بگوییم در رشته کوه البرز مرکزی و در ناحیه رودبار قصران استان تهران قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم به بررسی قله روته بپردازیم پس با ما همراه باشید.


قله روته

    قله روته با ارتفاع 3230 متر در منطقه رودبار قصران تهران قرار گرفته است و از جمله قلل بسیار زیبایی است که قطعا اگر بخواهید آن را صعود کنید جذب آن خواهید شد. برای رسیدن به پای این صعود باید از تهران به سمت فشم بروید و سپس در میدان اصلی فشم جاده را به سمت گرمابدر بپیچید و ادامه مسیر بدهید و سپس فرعی که به سمت روستای روته وجود دارد ادامه مسیر بدهید.

    از فشم فاصله روستای روته را می‌توان حدود 6 کیلومتر دانست. در مسیر دسترسی به روستای روته قله آبک با آن گرده‌ای که در بخش شرقی دارد در سمت چپ شما مشخص است و قله روته در سمت راست شما قرا دارد. در واقع موقعیت قله روته نسبت به قله آبک شرقی است. صعود به قله روته از آنجایی که تا حدی دست به سنگ نسبتا جدی دارد و اگر در فصول با بارش برف وارد منطقه شده باشید دهلیزهای پوشیده از برف دارد که می‌تواند درجه سختی صعود به این قله را افزایش دهد.

درباره قله روته یکی از قلل زیبا و نسبتا فنی منطقه روستای لالون فشم در دکوول بخوانید.

مسیرهای صعود به قله روته

    قله روته دارای چندین مسیر صعود است که هر کدام زیبایی‌ها و سختی‌های خاص خود را دارند. البته معمول‌ترین مسیر همان مسیر روستای روته است که در این بخش به توضیحات آن خواهیم پرداخت.

صعود به قله روته از روستای روته

    کافی است به سمت فشم بروید و از آنجا در جاده‌ای که به سمت گرمابدر می‌رود وارد شوید و تقریبا می‌توان گفت اولین جاده فرعی که در سمت چپ خود مشاهده خواهید کرد شما را به روستای روته می‌رساند. دو قله آبک و روته را می‌توانید از این روستا صعود کنید. برای صعود در انتهای روستا یالی وجود دارد که به دلیل تفاوت رنگی که نسبت به یال‌های دیگر دارد به یال قرمز معروف است و از آن به منظور حرکت به سمت قله روته استفاده کنید.

    ادامه این یال که در ابتدا به نسبت پرشیب است و به مرور از شیب آن کمی کاسته می‌شود شما را به مسیر سنگی دستیابی به قله می‌رساند. می‌توان گفت تا حدودی یال شما را به سمت جبهه شمالی روته می‌برد و از آنها صعود به قله به نسبت جبهه‌های دیگر آسان‌تر می‌باشد. این مسیر معمول‌ترین و البته ساده‌ترین مسیر دسترسی به قله روته به شمار می‌رود و در حین صعود به این قله بدون شک نمای بی نظیر گرده شرقی قله آبک را نیز مشاهده خواهید کرد که بسیار زیباست.

صعود به قله روته از مسیر روستای لالان (روستای لالون)

    قله روته همچنین از سمت روستای لالان یا روستای لالون هم قابل صعود می‌باشد. این مسیر تا حدودی پر شیب است و بسیار پیش می‌آید که افراد حتی بعد از صعود از این مسیر، مسیر روستای روته را به عنوان بازگشت انتخاب می‌کنند. یادتان که نرفته است از لالون برای صعود به قللی چون خلنو و برج و حتی سرکچال‌ها استفاده می‌شد. حال در بخش غربی روستای لالان امکان صعود به قله روته وجود دارد.

درباره مسیرهای صعود به قله روته در این مقاله از دکوول بخوانید.

درجه سختی قله روته

    قله روته نسبت به بسیاری از قلل البرز مرکزی درجه سختی بالاتری دارد و با اینکه یک قله فقط حدود 3200 متری است نسبتا کم صعود است و این را می‌توان به واسطه یال‌های پر صعودش و همچنین مسیرهای دست به سنگ منتهی به قله درجه سختی بالایی دارد. توصیه ما این است که اگر تجربه کمی در صعودهای دست به سنگ و مختلف دارید فعلا این قله را به عنوان یک مقصد صعود برای خود انتخاب نکنید.

آب و هوای قله روته

    به شکل مستقیم از وب سایت‌های معتبر هواشناسی نمی‌توان آب و هوای قله روته را به دست آورد اما با توجه به قلل نزدیک می‌توان حس خوبی نسبت به قله روته نیز به دست آورد. برای مثال با نگاه کردن به آب و هوای قله سرکچال یا برج و خلنو کم کردن ارتفاع به محدوده 3200 متر و یا 3000 متر آب هوای منطقه را به دست آورید این کار را می‌توانید با استفاده از سایت mountain-forecast و همچنین اپلیکیشن windy انجام دهید. همچنین راه دیگر استفاده از مراجع هواشناسی داخل ایران است که مثلا می‌توانید از اساتید این حوزه و اطلاعاتی که به شکل هفتگی منتشر می‌کنند بهره بگیرید کانال تلگرام و پیج اینستاگرام استاد هاشم نژاد بسیار موثق و کاربردی است.

درباره درجه سختی و آب و هوای قله روته در این مقاله از دکوول بخوانید.

نکات مهم برای صعود به قله روته

  • قبل از صعود به قله روته، حتماً از وضعیت آب و هوا اطلاع پیدا کنید.
  • به مقدار کافی آب و غذا به همراه داشته باشید.
  • از لباس و کفش مناسب کوهنوردی استفاده کنید.
  • به تنهایی به کوه نروید و حتماً با یک گروه یا همراه باتجربه صعود کنید.
  • به محیط زیست احترام بگذارید و از رها کردن زباله در  طبیعت خودداری کنید.

درباره نکات مهم برای صعود به قله روته در این مقاله از دکوول بخوانید.

جاذبه‌های اطراف قله روته

    در کنار صعود به قله روته، می‌توانید از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی اطراف این قله نیز دیدن کنید. از جمله این جاذبه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روستای فشم: روستای فشم یکی از زیباترین روستاهای شمال تهران است که دارای آب و هوایی خنک و ییلاقی و مناظر بسیار زیبایی است.
  • روستای لالان: روستای لالان نیز روستایی ییلاقی با جاذبه‌های طبیعی فراوان است.
  • رودخانه لشکرک: رودخانه لشکرک از دامنه‌های قله روته سرچشمه می‌گیرد و در مسیر خود از میان دره‌ها و روستاهای ییلاقی عبور می‌کند.
  • قلعه دختر: قلعه دختر یک بنای تاریخی است که در بالای روستای فشم قرار دارد.

درباره جاذبه‌های اطراف قله روته در این مقاله از دکوول بیشتر بخوانید.

کلام آخر

    در این مقاله به بررسی جنبه‌های مختلف قله روته پرداختیم. قله‌ای با 3230 متر ارتفاع در البرز مرکزی که قطعا زیبایی‌های بسیار منحصر به فردی را داراست و همواره صعود به آن می‌تواند تجربه انباشته بسیار خوب و عالی را برای شما به همراه داشته باشد. مسیرهای صعود به قله روته، درجه سختی صعود به قله روته و همچنین آب و هوای قله روته را برای شما مطرح کردیم اگر موضوع دیگری وجود دارد که به آن پرداخته نشده است لطفا آن را با ما در میان بگذارید.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.



سوالات متداول شما

قله روته در رشته کوه البرز مرکزی و در ناحیه رودبار قصران استان تهران قرار گرفته است. ارتفاع این قله 3230 متر است.

برای رسیدن به پای صعود قله روته باید از تهران به سمت فشم بروید و سپس در میدان اصلی فشم جاده را به سمت گرمابدر بپیچید. در ادامه مسیر فرعی که به سمت روستای روته وجود دارد را دنبال کنید. فاصله روستای روته از فشم حدود 6 کیلومتر است.

دو مسیر اصلی برای صعود به قله روته وجود دارد:

  1. مسیر روستای روته: این مسیر معمول‌ترین و ساده‌ترین مسیر برای صعود به قله روته است و از یال قرمز استفاده می‌کند.
  2. مسیر روستای لالان: این مسیر پرشیب‌تر است و کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما از سمت غربی روستای لالان می‌توان به قله روته صعود کرد.

صعود به قله روته نسبت به بسیاری از قلل البرز مرکزی درجه سختی بالاتری دارد. این قله به دلیل یال‌های پرشیب و مسیرهای دست به سنگ، مناسب کوهنوردان با تجربه است. در فصول برفی، درجه سختی صعود به دلیل دهلیزهای پوشیده از برف افزایش می‌یابد.

  • قبل از صعود از وضعیت آب و هوا اطلاع پیدا کنید.
  • مقدار کافی آب و غذا به همراه داشته باشید.
  • از لباس و کفش مناسب کوهنوردی استفاده کنید.
  • به تنهایی به کوه نروید و حتماً با یک گروه یا همراه باتجربه صعود کنید.
  • به محیط زیست احترام بگذارید و از رها کردن زباله در طبیعت خودداری کنید.