قله نانگاپاربات: کوه قاتل یا قله سرونوشت آلمان‌ها

زمان مطالعه: 6 دقیقه

قله نانگاپاربات یکی دیگر از قله‌های هشت هزار متری است که در کشور پاکستان قرار دارد و باید آن را جزوی از رشته کوه هیمالیا دانست. درباره وجه تسمیه نانگاپاربات به زبان انگلیسی Nanga Parbat و به زبان اردو نانگاپربت، باید گفت می‌توان این نام را کوهستان برهنه معنا کرد. بسیاری از کوهنوردان معتقدند صعود به این کوه یکی از سخت‌ترین صعودهایی است که یک کوهنورد می‌تواند در طول زندگی‌اش تجربه کند. در این مقاله قصد داریم به موقعیت قله نانگاپاربات و اطلاعات جالبی پیرامون این قله زیبا بپردازیم. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران.


قله نانگاپاربات

    قله نانگاپاربات یکی دیگر از قله‌های هشت هزار متری است که تاکنون کوهنوردان زیادی در مسیر صعود به نانگاپاربات جان خود را از دست داده‌اند و همین امر هم باعث شده لقب کوهستان قاتل را به این منطقه کوهستانی بدهند. قله نانگاپاربات را باید نهمین قله مرتفع کره زمین دانست که ۸۱۲۶ ارتفاع  دارد. به این کوهستان در گویش محلی دیامر می‌گویند. این کوه در منطقه گیلگیت، بالستان، پاکستان، در رشته کوه کاراکروم قرار گرفته است. این قله با نام دیگری نانگا کوه عریان یا برهنه نیز شناخته می‌شود. نانگاپاربات تیغه مهیبی است که در قسمت غرب سلسله جبال هیمالیا به ارتفاع ۷۰۰۰ متر از سطح رودخانه ایندوس سر به آسمان کشیده و ۲۴۰۰ کیلومتر از قله اورست بلندترین قله جهان فاصله دارد.

نام قله قله نانگاپاربات
ارتفاع 8126 متر
برجستگی 4608 متر
موقعیت پاکستان، منطقه گیلگیت، بالستان
زبان محلی اردو (Urdu)
پول محلی روپیه پاکستان
اولین صعود 3 جولای 1953 توسط هرمان بول
اولین صعود زمستانی 27 فوریه 2016
موقعیت قله 35.23833N  , 74.58867 E
فصل صعود فصل تابستان

    ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که نانگاپاربات در کنار گاشربروم 1 و گاشربروم 2، برودپیک و قله کی 2، 5 قله هشت هزار متری کشور پاکستان را شکل داده‌اند و هر ساله کوهنوردان زیادی به منظور انجام صعود به این قلل بسیار زیبا اقدام به دریافت مجوز می‌کنند.

    در سال 1944 ریچارد فین اشتر والده با تحقیقات فتوگرامتری، ارتفاع این کوهستان را ۸۱۲۵ متر از سطح دریا مشخص کرد. نام نانگاپاربات ریشه در زبان محلی کشمیربران دارد. بومیان منطقه این نام را برایش انتخاب کرده‌اند. همانطور که گفته شد در گویش محلی سانسکریت نام این قله به معنای کوه عریان است. این کوه را بنام دیامیر یا دیاما نیز می‌شناسند. این نام نیز شاه کوه‌ها معنی می‌دهد.

    از سال ۱۹۳۲ کوهنوردان  بزرگ و صاحب نامی برای فتح به قله تلاش کردند و تعدادی از آنها نیز آرامگاه ابدی خود را در میان یخچال‌های این کوه پیدا کردند. قله نانگاپاربات برای اولین بار در سال ۱۹۵۳ توسط یک گروه آلمانی به سرپرستی دکتر کارل هرلیخ کوفر فتح شد. نانگاپاربات سه رخ پهناور دارد. جبهه راکیوت که بر بخش شمالی کوه مسلط شده، جبهه نقره فام جنوبی و فلات گسترده آن و جبهه با شکوه دیامیر که با یک قسمت صخره‌ای آغاز می‌شود و سپس به شکل یخشار (آبشار یخی) کوه را در بر خواهد گرفت.

    جبهه روپال هم که در بخش جنوبی قرار گرفته را می‌توانید بزرگترین جبهه صخره‌ای کوه‌های جهان بنامید، که با حدود ۴۵۰۰ متر ارتفاع از سطح دره‌ها قد برافراشته است. راینهولد مسنر که اولین فاتح جبهه رویال است؛ این صعود را کاری فراتر از دشوارترین صعودها در رشته کوه آلپ می‌داند. اداره جغرافیای پیشاور به همراه گروهی از زمین شناسان آمریکایی تحقیقاتی انجام داده‌اند که براساس آن پیدایش نانگاپاربات را مربوط به چهار میلیون سال قبل، یعنی درست زمانیکه شبهه قاره هند به قاره اوراسیا برخورد کرد می‌دانند.

    محققان معتقدند در میان کوه‌های جهان نانگاپاربات سریع‌ترین رشد را داشته و این کوه همچنان در حال ارتفاع گرفتن است. کوهنوردانی که موفق به فتح این قله شده‌اند، صعود به این قله را بسیار سخت می‌دانند و این کوه را یکی از دشوارترین قله‌ها در میان هشت هزار متری‌ها خوانده‌اند. تا جایی که حتی برخی از کوهنوردان به آن لقب کوه قاتل دادند.

قله نانگا پاربات از بزرگترین کوه‌های پاکستان محسوب می‌شود اطلاعات کامل در مورد آن را در دکوول بخوانید.

مشخصه‌های قله نانگاپاربات

  • در جبهه غربی کوه مرتفع‌ترین جبهه کوهستانی جهان قرار دارد. همچنین رخ روپال با ۴۶۰۰ متر در بالای بیس قرار گرفته است. در سمت شمال نیز گرده راخیوت ۷۰۰۰ متر ارتفاع می‌گیرد. ریشه این یال را در رودخانه ایندوس می‌توان جستجو کرد. این یال در طول ۲۵ کیلومتر به قله کوه می‌رسد.
  • بهترین فصل صعود نانگاپاربات از ژوئن تا سپتامبر است. خارج از این فصول برف زیادی در ارتفاعات جمع می‌شود و این مساله می‌تواند مساله‌ساز شود. زمستانی فوق‌العاده سرد در اینجا کوهنوردان را به مبارزه فرا می‌خواند.
  • راه رسیدن به دامنه کوه از طریق بزرگراه قراقروم به راحتی امکان‌پذیر خواهد شد.
  • دهه‌ها پیش از اولین صعود، نانگاپاربات را راحت‌ترین کوه ۸۰۰۰ متری دنیا می‌دانستند. تا اینکه  اولین  تلاش‌ها  برای صعود به این قله خلاف این را ثابت کرد.
  • یخچال‌های ناپایدار و طوفان‌های یکنواخت و دائمی در کنار بهمن‌های هولناک جشن کوچک نخستین فاتح کوه بودند.
  • اولین کوهنوردانی که توانستن قله نانگاپاربات را ببینند، اروپای‌ها بودند که در قرن نوزدهم توانستند این صعود را انجام دهند.
  • در سال 1854 برادران شلانتوئیت که اهل مونیخ بودند؛ اقدام به صعود این قله کردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این برادران یک نقاشی از کوه کشیدند که که امروزه به‌عنوان نخستین عکس از نانگاپاربات شناخته می‌شود. یکی از این دو برادر در سال 1857 در همین کوهستان کشته شد و از آن پس این کوه را نفرین شده دانستند.

با دکوول همراه شوید تا باهم درباره فتح قله نانگا پاربات بخوانیم.

تاریخ صعودها در قله نانگاپاربات

  • ۱۸۹۵ اولین تلاش در کوه ، تا ارتفاع ۶۱۰۰ متری، آلبرت مومری
  • ۱۹۳۴ صعود آلمان‌ها تا ارتفاع تقریبی ۷۹۰۰ متری
  • ۱۹۳۷ مرگ ۱۶ کوهنورد بر اثر بهمن
  • ۱۹۳۹ جستجو به دنبال مسیری آسان‌تر در جبهه دیامیر. در جریان این اکتشاف چهار نفر از کوهنوردان توسط سربازان انگلیسی دستگیر شدند و یکی از آنها به تبت فرار کرد.
  • در سال ۱۹۵۳ اولین صعود به این قله از طریق گرده راخیوت صورت پذیرفت. هرمان بول به عنوان یکی از اعضای تیم اتریشی-آلمانی به سرپرستی هرلیخ کوفر. براساس داستان اولین صعود به این قله کتاب حماسه نانگاپاربات نوشت.
  • دومین صعود به این قله، توسط تونی کینشوفر، زیگفرد لاو و مانهارد. از جبهه دیامیر انجام شد. این مسیر در حال حاضر به عنوان نرمال‌ترین کوه شناخته می‌شود. این مسیر از قسمت چپ جبهه دیامیر بالا می‌رود.
  • در سال ۱۹۷۰ برادران مسنر اولین صعود از جبهه روپال را به انجام رساندند. آنها از جبهه دیامیر به پایین برگشتند. در مسیر یکی از آنها بر اثر بهمن جان خود را از دست داد.
  • ۱۹۷۶ گشایش مسیری دیگر در رخ روپال ، به نام مسیر شل (Schell (

نانگا پاربات قله ای 8000 متری در پاکستان که میتوانید درباره آن در دکوول بخوانید.

  • ۱۹۷۸ اولین صعود کاملا انفرادی یک ۸۰۰۰ متری توسط رینهولد مسنر.
  • ۱۹۸۴ لیلیان بارارد به همراه همسرش موریس اولین زن صعود کننده به این قله بود که به همراه همسرش به این قله صعود کردند.
  • ۱۹۸۶ صعود به قله از طریق ستون جنوب شرقی در سمت راست رخ روپال توسط یرزی کوکوچکا، کارلوس کارسولیو، زیگموند هنریخ، اسلاومیر لوبودزینسکی .
  • ۲۰۰۵ امداد هوایی توماس هومار در رخ روپال توسط ارتش پاکستان
  • ۲۰۱۲ صعود یال مازنو توسط سندی آلن و ریک آلن – برنده کلیگ طلایی فرانسه.
  • نانگاپاربات رتبه اول را در بین هشت هزار متریها در بیشترین صعود در فصل زمستان به خود اختصاص داده است

نانگا پاربات قله‌ی زیبا از پروژه 8000 متری ها در پاکستان را در دکوول بخوانید. قله نانگاپاربات یا کوه قاتل

کلام آخر

    در مطلب قله نانگاپاربات همه چیز را درباره این قله بررسی کردیم. ابتدا به معرفی آن پرداختیم و سپس مشخصه‌ها و دیگر نکات مربوط به آن را بررسی کردیم. قله نانگاپاربات را باید یک جاذبه طبیعی فوق‌العاده زیبا اما کمی هم ترسناک دانست که تاکنون جان بسیاری از کوهنوردانی که قصد فتحش را داشته‌اند، گرفته است. اگر نکته دیگری درباره این قله هشت هزار متری در کشور پاکستان وجود دارد که در این مطلب بدان اشاره نشد، حتما آن را با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید. امید است این نوشته برایتان مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید. اینجا دکوول است و ممنونیم که تا آخر مقاله همراه ما بودید.




امتیاز دهی ( میانگین امتیازات: 5 )


شبکه های اجتماعی




دسته بندی ها