قله پرسون

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قله پرسون به ارتفاع 3126 متر در بخش لواسانات استان تهران واقع شده است. قله‌ای که در کنار قلل دیگری مانند ریزان، آتشکوه و ساکا در قالب خط الراسی که به شکل نعل اسبی است می‌توان گفت از پرصعودترین قلل رشته کوه البرز به شمار می‌روند. در این مقاله قصد داریم به بررسی قله پرسون بپردازیم و هم مسیرهای صعود به آن را مطرح کنیم و هم در مورد درجه سختی صعود به قله و چند موضوع جذاب دیگر صحبت به میان آوریم. با ما در در دکوول: رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران همراه باشید.


قله پرسون

    همانطور که گفته شد قله پرسون 3126 متر ارتفاع دارد. از روی نقشه‌های توپوگرافیک به ارتفاع دقیق این قله نرسیدیم ولی آنچه که واضح است کم بودن ارتفاع آن نسبت به 3 قله دیگر و اصلی این منطقه که همان قلل ریزان، آتشکوه و ساکا است. البته همانطور که بارها صحبتش به میان آمده است وجود خط الراس‌های زیاد در این منطقه بسیاری از قلل را به هم ارتباط می‌دهد.

    برای مثال از همهن به پیرزن کلون، سپس به مهرچال و از آنجا می‌توانید به سمت آتشکوه بروید حال از اینجا هم مسیر ساکا را در پیش رو دارید و هم می‌توانید به سمت ریزان و پرسون و سپس به سمت سر سیاه غارها ادامه بدهید. از جذابیت‌های البرز هم همین خط الراس‌های بی نظیر هستند که می‌توانید انتخاب کنید و برای کوهنوردی خود برنامه‌ریزی کنید.

    برای رسیدن به پای صعود این قله نیز همانند دیگر قلل منطقه دشت گرچال باید ابتدا خود را به لواسانات برسانید و سپس از داخل لواسان ادامه میسر بدهید. در انتهای لواسانات و از میدان بسیج به سمت شمال حرکت می‌کنید و پس از گذشتن از پای چناری بسیار قدیمی کافی است به سمت انباج و سپس به روستای افجه ادامه مسیر بدهید.

    از داخل روستای افجه نیز عبور کنید و در دو راهی روستای برگ جهان به سمت چپ بروید. با ادامه میسر نهایتا به پارکینگ دست پیدا خواهید کرد. در این منطقه پارک کنید و شروع پیاده‌روی برای شما از این مسیر خواهد بود. در ادامه به بررسی مسیر صعود و جزئیات این قله خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.

درباره قله پرسون با این مقاله از دکوول همراه باشید.

مسیرهای صعود به قله پرسون

    صعود به قله پرسون به شکل کلی و معمول از دشت هویج انجام می‌شود. شاید بالای 95% از صعودهای این قله از این منطقه صورت گیرد. بنابراین در وحله اول مهم است که بتوانیم مسیر معمول به این قله را بشناسیم و سپس به سراغ مسیر دیگری که البته کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد بپردازیم.

صعود به قله پرسون از دشت هویج

    برای رسیدن به این بخش از همان پارکینگی که وجود دارد ابتدا به سمت دشت هویچ پیاده‌روی را شروع می‌کنید. مسیر اول از داخل دشت هویج عبور می‌کند که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و مسیر دوم نیز قبل از رسیدن به دشت هویج از یالی که در سمت راست شماست حرکت می‌کند. مسیری که از داخل دشت هویج می‌گذرد را می‌توان در بخش شرقی دشت جستجو کرد که بعد از عبور از آن، از راهی زیگزاگ شما را به قله پرسون می‌رساند.

  • مسیر دوم دقیقا همان ابتدای دشت هویج یالی است که شما را به خط الراس منتهی به قله پرسون می‌رساند.

صعود به قله پرسون از روستای برگ جهان

    این مسیر خیلی در بخش‌های از مسیر پاکوب مشخص ندارد و حتما باید با کسی که این مسیر را می‌شناسد به پیمایش آن بپردازید. ولی تا اینجا بگوییم که این مسیر از همان مسیر آبشار برگ جهان شروع می‌شود و بعد از رسیدن به آبشار باید ادامه مسیر بدهید تا به سمت یال منتهی به قله پرسون برسید. مسیر چالش فنی برای شما نخواهد داشت اما به دلیل اینکه در بخش‌هایی پاکوب مشخص نیست آن را خیلی برای شما توصیه نمی‌کنیم مگر آنکه ترک مسیر را داشته باشید و یا با کسی که شناخت کافی نسبت به منطقه داشته باشد اقدام به صعود کنید.

درباره مسیرهای صعود به قله پرسون در این مقاله از دکوول بخوانید.

درجه سختی صعود به قله پرسون

    قله پرسون را شاید می‌توان در دسته قلل متوسط نسبت به آسان طبقه بندی کرد. به شکل کلی هیچ شاخصه فنی در صعود قله وجود ندارد و به شکل کاملا پیمایشی می‌باشد. همچنین با توجه به اینکه شروع فعالیت در ارتفاع حوالی 2000 متر است و تا قله نزدیک 1100 تا 1200 متر ارتفاع در طی مسافت بین 6 تا 7 کیلومتر می‌گیرید بنابراین به شکل کلی می‌توان آن را جزو قلل سبک و آسان طبقه بندی کرد.

    در مقام قیاس درجه سختی صعود آن را می‌توان با قللی مثل قله آبک یا حتی قلل شمال تهران مانند قله کلکچال یکی دانست. البته شاید پرسون از کلکچال هم کمی ساده‌تر باشد. در زمستان در مسیر معمول صعود به قله پرسون ریسک بهمن وجود دارد و در چنین فصلی هم باید توان و تجهیزات کافی را داشت و هم بهترین مسیر برای صعود را انتخاب کرد.

درباره درجه سختی صعود به قله پرسون در این مقاله از دکوول بخوانید.

آب و هوای قله پرسون

    آب و هوای قله پرسون به طور مستقیم از وب سایت‌های مختلف قابل استخراج نیست. زیرا به علت نسبتا کم اهمیت بودن ان به قلل دیگر از نظر افراد متخصص می‌توانید به آب و هوای قله ریزان استناد کنید و با کاهش ارتفاع آن در وب سایت mountain-forecast آب و هوای نسبتا قابل قبولی از قله پرسون به دست آورید. همچنین نرم افزار windy نیز می‌تواند مفید باشد.

بهترین فصل صعود به قله پرسون

    قله پرسون از جمله قللی است که امکان صعود به آن در فصول مختلف وجود دارد. هم می‌توانید در بهار و تابستان به صعود به این قله بپردازید و هم پاییز و زمستان می‌توانند به عنوان فصلی انتخاب شوند که می‌توانید قله را صعود کنید. اما بدون شک شاید بهترین از بهترین زمان‌ها برای صعود به قله بتوان به اوایل یا اواسط بهار اشاره کرد که طبیعت با تمام طراوت و زیبایی خود شما را به سوی خودش فرا می‌خواند.

    مخصوصا دشت هویج و دشت گرچال به اوج زیبایی خود می‌رسند. البته ناگفته پیداست که در اوایل فصل بهار امکان درگیر شدن با پهنه‌های برفی کماکان وجود دارد. اما می‌توان ایمنی منطقه را بعد از اردیبهشت به شکل قابل قبولی بالا دانست و می‌توانید برای صعود به قله پرسون اقدام کنید. همچنین در فصل زمستان نیز امکان دسترسی به این قله وجود دارد ولی باید توجه کنید که درگیر میسر پر برف که ریسک بهمن را دارند نشوید. پس هم لوازم کافی برای صعود به قله را در اختیار داشته باشید و هم بهترین میسر برای صعود به قله پرسون را انتخاب کنید.

درباره بهترین فصل صعود به قله پرسون در تهران با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    این مقاله از دکوول به بررسی قله زیبای پرسون اختصاص یافت. قله‌ای که در منطقه دشت گرچال در کنار قلل زیبای دیگری چون ریزان و آتشکوه قرار گرفته است و حتی به شکل خط الراسی به قلل دیگری مانند مهرچال و از این طرف به فیل زمین متصل می‌باشد و از زیبایی‌های بی‌نظیری نیز برخوردار است. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران پس ما را از نظرات خودتان بی بهره نگذارید و اگر موضوعی باقیمانده است که باید پیرامون قله پرسون صحبت شود آن را در بخش نظرات برایمان بنویسد. با افتخار همراه شما هستیم.


یوسف تقی زاده
یوسف تقی زاده

علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفه‌ای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.



سوالات متداول شما

قله پرسون در بخش لواسانات استان تهران واقع شده و ارتفاع آن 3126 متر است. این قله در کنار قلل دیگری مانند ریزان، آتشکوه و ساکا در قالب یک خط الراس نعل اسبی قرار دارد.

دو مسیر اصلی برای صعود به قله پرسون وجود دارد:

  1. مسیر دشت هویج: این مسیر معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیش از 95% از صعودها از این مسیر انجام می‌شود.
  2. مسیر روستای برگ جهان: این مسیر کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بخش‌هایی پاکوب مشخصی ندارد.

صعود به قله پرسون نسبتاً آسان است و در دسته قلل متوسط به آسان طبقه‌بندی می‌شود. این قله هیچ شاخصه فنی خاصی ندارد و به شکل پیمایشی صعود می‌شود. در فصل زمستان، به دلیل ریسک بهمن، نیاز به تجهیزات کافی و توان بدنی مناسب دارد.

بهترین فصل برای صعود به قله پرسون اوایل یا اواسط بهار است که طبیعت در اوج طراوت و زیبایی خود قرار دارد. البته در تمامی فصول امکان صعود وجود دارد، اما بهار و تابستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب‌تر، بهترین زمان‌ها هستند.

برای رسیدن به پای صعود قله پرسون، ابتدا باید به لواسانات بروید و سپس از میدان بسیج به سمت شمال حرکت کنید. پس از گذر از روستای افجه و دو راهی روستای برگ جهان، به پارکینگ می‌رسید و از آنجا پیاده‌روی خود را به سمت دشت هویج آغاز می‌کنید.