قله ساکا از جمله قلل پر صعود منطقه لواسانات است. قلهای که در نزدیکی قله آتشکوه قرار دارد و تقریبا میتوان مسیر بسیاری از صعودهای قله آتشکوه نیز از نزدیکی گردنهای به اسم گردنه ساکا میگذرند که صعود به قله ساکا از آن بخش چندان دور نیست. در این مقاله از دکوول قصد داریم به بررسی قله ساکا، مسیرهای صعود به قله ساکا و کلی اطلاعات جذاب دیگر راجع به این قله بپردازیم. پس دعوت میکنیم با ما همراه باشید.
قله ساکا با ارتفاع 3315 متر در منطقه لواسانات قرار گرفته است. به طور کلی این قله زیبا جزوی از رشته کوه البرز است و میتوان گفت در بخش البرز مرکزی قرار گرفته است. اگر بخواهیم دقیقتر به موقعیت این قله اشاره کنیم منطقه لواسانات و روستای افجه پای صعود به این قله زیبا هستند. قلهای که در کنار جاذبههایی مانند دشت هویج، دشت گردو، قله آتشکوه، آبشار سوتک، قله ریزان و پرسون و بسیاری قلل دیگر میتواند به عنوان یک برنامه یک روزه در تابستان و زمستان پذیرای شما باشد.
نام قله |
قله ساکا |
ارتفاع قله |
3315 متر |
موقعیت |
استان تهران، منطقه لواسانات، روستای افجه |
ناحیه |
کوهستانی |
بهترین فصل صعود |
اواسط بهار تا اواسط پاییز |
نکات مهم |
فاقد جانپناه است اما در مسیر صعود دسترسی به آب چشمه وجود دارد. |
به طور معمول صعود به قله ساکا از روستای افجه صورت میگیرد. برای رسیدن به روستای افجه از تهران کافی است به سمت لواسانات حرکت کنید و بعد از پیمودن کامل طول شهر زیبای لواسان به میدان بسیج خواهید رسید. در بخش شمال شرقی این میدان یک جاده انحرافی وجود دارد که نشانه آن نیز درخت چنار بسیار قدیمی است که در اول کوه قرار دارد. بعد از وارد شدن به این جاده و ادامه مسیر و پشت سر گذاشتن روستای انباج در نهایت به روستای افجه خواهید رسید.
برای سهولت بهتر کافی است در دوراهی برگ جهان سمت چپ را انتخاب کنید و مسیر را ادامه بدهید تا به رودخانه برسید. در کنار این رودخانه در هر جایی که مناسب بود پارک کنید و ادامه مسیر را باید با پای پیاده طی کنید و اینجا را میتوان به عنوان پای صعود به قله در نظر گرفت. ارتفاع پای صعود مسیر 2150 متر (پارکینگ انتهای روستای افجه) میباشد و به طور معمول بین 5 تا 6 ساعت زمان برای رسیدن به قله زمان لازم است. البته توجه کنید که این زمان قاعدتا به سطح آمادگی جسمانی شما بستگی دارد و میتواند بسیار کمتر و یا بیشتر از این باشد.
مسیرهای دیگری هم برای صعود به قله ساکا وجود دارد که از آن جمله میتوان به مسیرهای جنوب غربی و جنوب شرقی اشاره کرد. این مسیرها به دلیل اینکه نیاز به دست به سنگ شدن دارند معمولا کمتر مورد صعود قرار میگیرند و نیازمند تجربه بیشتری نیز هستند.
بهترین فصل صعود به قله ساکا را شاید بتوان اوایل بهار دانست. با توجه به شرایطی که قله دارد و همچنین سرسبزی و طراوت هوای منطقه روستای افجه و دشت گرچال بی تردید از قدم گذاشتن در این طبیعت و صعود خود لذت خواهید برد. تنها نکتهای است که مطمئن شوید که در مسیر برف وجود دارد یا نه و در اوایل فصل با توجه به شرایطی محیطی مناسب تجهیزات همراه داشته باشید.
بی شک صعود به قله ساکا در فصل بهار تجربهای عالی برای شما خواهد بود. البته در فصل تابستان هم به خوبی امکان صعود به آن وجود دارد. اما اگر قصد صعود در فصل زمستان را دارید حتما باید در انتخاب مسیر و همچنین تجهیزات اهتمام کافی را به خرج بدهید تا از بروز هر نوع حادثه جلوگیری به عمل آورید.
توجه کنید انجام صعود در قله ساکا در فصل زمستان میتوان نقطه شروع بسیار عالی و ایدهآلی برای انجام صعودهای زمستانی شما باشد پس سعی کنید با رعایت نکات ایمنی بیشترین لذت را از آن ببرید. نکته نهایی پیرامون صعود به قله ساکا در فصل زمستان نقابهای برفی است که در یال منتهی به قله میتوانید با آنها مواجه شوید. این نقابها عملا میتوانند تا حد زیادی در کاهش عملکرد شما نقش داشته باشیند و میتوانند بسیار خطر آفرین نیز باشند.
قله ساکا از نظر درجه بندی و سطح سختی نسبتا آسان تلقی میشود. این قله که هیچ نوع کار فنی نیاز ندارد و کاملا پیمایشی است و صرفا با همراه داشتن لوازم پایه کوهنوردی چون کفش مناسب و تنقلات و لباس مناسب مورد صعود قرار گیرد. البته در زمستانها این منطقه به دلیل عبور از یالهای پر شیب در بخشهایی بهمن خیز است که تا به حال نیز تلفات زیادی را به دنبال داشته است و توصیه میکنیم در این بخش جانب اطمینان را به طور کامل رعایت کنید.
در صورتی که برف تازه وجود داشته باشد و هشدار هواشناسی دریافت کنید از صعود اجتناب کنید و یا از افراد مجرب درخواست کنید تا همراه شما باشند. قطعا در زمستان درجه سختی قله ساکا افزایش مییابد و نیاز به تجهیزات بیشتر با توجه به وجود برف و برودت هوا وجود دارد.
جهت اطلاع از آب و هوای قله ساکا چه در تابستان و چه در زمستان میتوانید به کانال تلگرام آقای هاشم نژاد و همچنین صفحه اینستاگرام ایشان مراجعه نمایید یا از سایر اپلیکیشنهای موجود مانند windy استفاده نمایید.
کاپشن و شلوار گورتکس |
|
لایه گرمایی مناسب منفی بیست درجه |
|
لایه عایق گرمایی ذخیره (مانند کت پر سبک یا کت الیاف) |
مواد غذایی( ترجیحا با طبع گرم: مانند انجیر خشک، خرمای خشک، شکلات و...) |
عینک طوفان |
بیس لایر |
دستکش پلار یا پشمی، روکش دستکش(ضد باد، ضد آب) |
|
در صورت لوزم و با توجه شرایط منطقه کرامپون |
جوراب مناسب |
در این بخش چند نکته مهم پیرامون صعود به قله ساکا را بررسی میکنیم.
در این مقاله از دکوول با نام قله ساکا قصد داشتیم به بررسی جامع این قله بپردازیم. اطلاعات مهم پیرامون آن را بررسی کنیم. مسیرهای صعود به قله ساکا را مطرح کنیم، درجه سختی و همچنین بهترین فصل صعود را برای شما مطرح کنیم. با توجه به این اطلاعات بهترین فصل صعود میتواند برای شما در اوایل بهار باشد و درجه سختی این قله نیز خیلی بالا نیست.
بنابراین اگر قصد دارید کسب تجربه کنید و به ارتفاعات مختلف صعود کنید قله ساکا میتواند انتخاب بسیار خوب و عالی برای شما به شمار رود. اینجا دکوول است رسانه ادونچر و کوهنوردی ایران پس با ما همراه باشید.
علاقه شخصی من به کوهنوردی و صعودهای بلند هیمالیایی منجر شد که به شکل حرفهای این ورزش رو دنبال کنم و به سمت مربی شدن و راهنمای کوهستان شدن برم.
قله ساکا با ارتفاع 3315 متر در منطقه لواسانات و روستای افجه در استان تهران قرار دارد. این قله جزوی از رشتهکوه البرز و بخش البرز مرکزی است.
بهترین فصل برای صعود به قله ساکا از اوایل بهار تا اواسط پاییز است. در بهار و تابستان، شرایط صعود مناسبتر است، ولی در زمستان باید توجه ویژهای به تجهیزات و نکات ایمنی داشت.
صعود به قله ساکا عمدتاً از روستای افجه صورت میگیرد و به طور معمول بین 5 تا 6 ساعت زمان میبرد. همچنین مسیرهای جنوب غربی و جنوب شرقی وجود دارند که نیاز به تجربه و تجهیزات بیشتری دارند.
بله، در مسیر صعود به قله ساکا، چشمهای وجود دارد که میتوانید از آن برای پر کردن بطریهای آب استفاده کنید. این چشمه در نزدیکی دو راهی دشت هویج و دشت گردو قرار دارد.
در فصل زمستان، توجه ویژهای به نقابهای برفی و شرایط برف تازه داشته باشید. همچنین تجهیزات مناسب زمستانی مانند کفش تکپوش نیمهسنگین، کاپشن و شلوار بادگیر، کرامپون و دیگر لوازم ضروری است. در صورت دریافت هشدار هواشناسی از صعود اجتناب کنید و در صورت امکان با افراد مجرب همراه شوید.