پنج مسیر پر طرفدار کوهنوردی در ایران

زمان مطالعه: 5 دقیقه

قطعا کشور ایران به دلیل داشتن بافتی کوهستانی در بیشتر مناطق خود پتانسیل‌های بسیار بالایی برای انجام ورزش کوهنوردی را داراست. کوهنوردی به عنوان ورزشی بسیار محبوب در بین آحاد مردم همواره در غالب مناطق کشور در حال انجام می‌باشد. در این مقاله قصد داریم 5 مسیر پر طرفدار و بسیار پر تردد کوهنوردی ایران را بررسی کنیم. دکوول همراه شماست تا علاوه بر ارائه به روز اطلاعات در زمینه کوهنوردی و گردشگری شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان یاری کند.


فهرست:

صعود به قله علم کوه از حصار چال (هسارچال)

    بی شک قله علم کوه را باید یکی از زیباترین کوه‌های ایران به شمار آورد. بسیار منطقه علم کوه را با عنوان آلپ ایران می‌شناسند و همچنین لقب کی 2 ایران نیز به آن الصاق شده است. قله علم کوه به ارتفاع 4848 متر دومین قله مرتفع کشور می‌باشد که در استان مازندران قرار گرفته است. قله علم کوه در لیست قلل طرح سیمرغ قرار نگرفته است و دلیل آن نیز هم استان بودن آن با قله دماوند کبیر است. قله علم کوه از مسیرهای مختلف امکان صعود دارد قطعا مسیر حصار چال (هسارچال) که راه رسیدن بسیاری از کوهنوردان به قله علم کوه است یکی از پر ترددترین مسیرهای کوهنوردی ایران به خصوص از تیر ماه هر سال تا آخر تابستان می‌باشد. البته قله علم کوه از مسیرهای مختلف زیادی قابل صعود می‌باشد اما بدون شک به دلایل مختلفی حصارچال مورد استقبال کوهنوردان و صعود کنندگان قرار می‌گیرد.

    تقریبا می‌توان گفت دیگر مسیرهای رسیدن به قله علم کوه تا حد زیادی فنی هستند و افراد برای رسیدن به آن علاوه بر نیاز به داشتن تجهیزات فنی باید دانش و تجربه کافی نیز داشته باشند تا بتوانند صعود را ممکن سازند. مسیر حصارچال در فصل صعود مناسب بسیار سرسبز است و با جاری بودن رودهای مختلف و وجود دریاچه‌های بسیار زیبا در دشت حصارچال بدون شک یکی از رویایی‌ترین مسیرهای صعودی است که می‌توانید برای رسیدن به قله علم کوه و همچنین برای انجام یک صعود اختیار کنید.

صعود به قله علم کوه از حصار چال را در دکوول ببینید و درباره آن بخوانید.

صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی

    قله دماوند بلندترین قله ایران و بلندترین قله آتشفشانی آسیا است که با ارتفاع 5609 متر در بخش لاریجان استان مازندران قرار گرفته است. بی شک نه تنها کوهنوردان ایرانی بلکه بسیاری از کوهنوردان خارجی نیز در آرزوی صعود این قله با شکوه و با عظمت هستند. دماوند عناوین زیادی را در سطح جهان داراست که در مقاله‌ای جداگانه به آن پرداخته شده است. بدیهی است مسیرهای صعود مختلفی برای رسیدن به بام ایران وجود دارد. 16 مسیر که در قالب 4 مسیر اصلی و 12 مسیر فرعی وجود دارند که از میان پر ترددترین و پر طرفدارترین مسیر صعود از جبهه جنوبی است. جبهه جنوبی دماوند به دلیل شرایط دسترسی و همچنین امکانات موجود بسیار مورد توجه کوهنوردان و کوهپیمایان قرار گرفته است.

    هر ساله در تابستان افراد بسیاری برای انجام صعود خود به سوی دماوند راهی می‌شوند. طبق آمار منتشر شده در بعضی از هفته‌ها بیش از 3000 نفر اقدام به صعود قله دماوند می‌کنند که آماری متاسفانه بسیار زیاد است و در طی سالیان اخیر این تعداد رشد بسیار زیادی داشته است. بدون شک یکی از پرطرفدارترین مسیرهای صعود و کوهنوردی در ایران مسیر صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی است.

صعود به قله دماوند از جبهه جنوب با این مقاله از دکوول همراه باشید.

صعود به قله توچال از شیرپلا

    قله توچال قله‌ای است به ارتفاع حدود 4000 متر و اگر بخواهیم به شکل دقیق آن را مطرح کنیم 3964 متر ارتفاع داد. قله توچال در کمربند جنوبی رشته کوه البرز و در شمال پایتخت ایران یعنی کلان شهر تهران قرار گرفته است. قله توچال و در کل ارتفاعات شمال تهران را به جرات می‌توان پرتردد ترین منطقه کوهستانی کشور دانست که در هر آخر هفته چه در تابستان و چه در زمستان کوهنوردان بی شماری برای صعود اقدام می‌کنند. قله توچال از مسیرهای مختلفی قابل صعود است که در مقاله‌ای جداگانه به این مهم پرداخته شده است اما بدون شک پرترددترین این مسیرها را می‌توان مسیر میدان دربند به پناهگاه شیرپلا و سپس به سمت جانپناه امیری و قله دانست. با توجه به آمار منتشر شده در هر آخر هفته حدود 700 تا 800 هزار نفر اقدام به انجام صعود در ارتفاعات شمال تهران می‌کنند که از این میان قله توچال بیشترین سهم را به خود و از این میان مسیر میدان دربند بیشترین کوهنوردان را به خود اختصاص داده است.

درباره صعود به قله توچال از شیرپلا با این مقاله از دکوول همراه باشید.

صعود به قله سبلان از شابیل

    قله سبلان سومین قله بلند ایران به ارتفاع 4811 متر است که در بخش شمال غرب کشور قرار گرفته است و بلندترین قله استان اردبیل می‌باشد. قله سبلان یا به زبان محلی ساوالان از قلل بسیار زیبا و منفردی است که ماهیت آتشفشانی دارد و صعود به آن با توجه به دریاچه‌ای که در روی قله قرار گرفته است برای بسیاری معنا و مفهوم بسیاری را القا می‌کند. بدون شک صعود به سبلان به عنوان یکی از نقاط عطف کوهنوردی هر شخصی به حساب می‌آید. سبلان زیبایی منحصر به فردی دارد و شاید بتوان آن را به نحوی با نانگاپاربات ارتباط داد. قله سبلان نیز از مسیرهای مختلفی امکان صعود دارد که مسیر پناهگاه یا یال مسجد پر ترددترین مسیر صعود به قله سبلان می‌باشد. هر سال هزاران کوهنوردی برای انجام این صعود خود را به شابیل می‌رسانند.

صعود به قله سبلان از شابیل با دکوول همراه باشید.

صعود به قله کلکچال از پارک جمشیدیه

    قله کلکچال به ارتفاع 3350 متر از دیگر قله‌ها و ارتفاعات شمال تهران می‌باشد که مبدا صعود معمول آن را می‌توان پارک جمشیدیه دانست. به طور معمول این قله نیز بسیار مورد توجه کوهنوردان است و بدون توجه به فصل همواره در روزهای تعطیل افراد بسیاری برای انجام این صعود خود را به قله کلکچال می‌رسانند. قله کلکچال به دلیل حوادث مختلفی که در آن رخ داده است بسیار شناخته شده است و در کنار اینکه بسیاری اعتقاد دارند قله‌ای ساده است جان‌های بسیاری را گرفته است و اتفاقات و حوادث بسیاری را رقم زده است.

درباره صعود به قله کلکچال از پارک جمشیدیه با این مقاله از دکوول همراه باسید.

کلام آخر

    در این مقاله همانطور که از عنوان آن مشخص بود قصد داشتیم نگاهی به 5 مسیر پر طرفدار کوهنوردی در ایران بیاندازیم. البته بیشتر در این مقاله تعداد کوهنوردانی که به تردد در مسیر می‌پردازند پرداختیم. صعود به قله علم کوه از هسارچال(حصار چال)، صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی، صعود به قله توچال از میدان دربند، صعود به قله سبلان از یال پناهگاه و همچنین صعود به قله کلکچال از پارک جمشیدیه مسیرهایی بودند که از نقطه نظر دکوول به عنوان مسیرهای پر تدد مطرح شدند لطفا نظرات خود و مسیرهای مختلفی که می‌تواند به عنوان مسیرهای پر طرفدار و پر تردد مطرح شوند را در کامنت‌های زیر مطرح کنید.