صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی در زمستان

زمان مطالعه: 11 دقیقه

صعود به قله دماوند در زمستان از برنامه‌های شاخص کوهنوردی در ایران به شمار می‌رود و بسیاری از کوهنوردان و کوه دوستان در ایران به دنبال رسیدن به نوک قله دماوند یعنی بلندترین قله ایران و رشته کوه البرز در فصل زمستان هستند. در این مقاله قصد داریم به معرفی راهنمای جامع صعود به قله دماوند از جبهه جنوبی در زمستان را به شما ارائه دهیم امید است این مقاله بتواند شما را در برنامه‌ریزی هر چه بهتر برنامه کوهنوردی خود یاری سازد. با وب سایت دکوول همراه باشید.


فهرست:

قله دماوند

    قله دماوند با ارتفاع حدودی 5610 متر بلندترین قله رشته کوه البرز و ایران است و همچنین عنوان بلندترین قله آتشفشانی آسیا را نیز یدک می‌کشد و در لیست قلل هفت گانه آتشفشانی نیز جای گرفته است. این قله که در استان مازندران قرار گرفته و در طرح سیمرغ نیز جای دارد به عنوان هدف کوهنوردان بسیاری قرار گرفته است و همواره کوهنوردان بسیاری به دنبال صعود به این قله زیبا در فصول مختلف هستند.

    قله دماوند مسیرهای مختلفی برای صعود دارد و تاکنون حدود 16 مسیر مختلف برای صعود این قله ارائه گردیده است که تعداد 4 مسیر به عنوان مسیرهای اصلی و 12 مسیر دیگر به عنوان مسیرهای فرعی شناخته می‌شوند. جبهه جنوبی، جبهه غربی، جبهه شمالی و جبهه شمال شرقی به عنوان جبهه‌های اصلی صعود هستند. پر ترددترین مسیر صعود به قله دماوند بی شک جبهه جنوبی است و بعد از جبهه جنوبی می‌توان جبهه شمال شرقی را به عنوان پر ترددترین مسیر صعود به قله دماوند در نظر گرفت. باید توجه داشتد غالب صعودهای انجام شده به دماوند در فصل گرم انجام می‌گیرد با این وجود در فصل زمستان جبهه جنوبی نیز به خودی خود صعودهای زیادی را به خود می‌بیند.

درباره قله دماوند با این مقاله از دکوول همراه باشید.

جبهه جنوبی قله دماوند

    جبهه جنوبی قله دماوند از مسیر جاده هراز و جاده فرعی رینه یا پلور قابل دسترسی است. هدف نهایی رسیدن به محلی به نام دو راهی معدن است. مسیر خاکی رسیدن به ارتفاعات بالاتر از این نقطه شروع می‌شود. در جدول زیر سعی کردیم ارتفاع و موقعیت نقاط مهم جبهه جنوبی را برای شما بنویسیم تا بتوانید آنها را همراه داشته باشید و در شرایط مختلف از آنها بهره بگیرید. فایل جی پی اس میسر در انتهای این مقاله برای دانلود در اختیار شما قرار گرفته است.

نام نقطه

ارتفاع (متر )

موقعیت جی پی اس (UTM)

قرارگاه پلور

2211

39 S 594944.49 m E 3967581.00 m N

قرارگاه رینه

2047

39 S 605251.80 m 3971416.93 m N

دو راهی معدن

2438

39 S 601188.83 m E 3971070.61 m N

مسجد یا گوسفندسرا

3017

39 S 600121.80 m 3973630.10  m N

بارگاه سوم

4200

39 S 600030.16 m 3976899.72  m N

قله

5609

39 S 600129.00 m 3979448.90  m N

    معمولا در فصل زمستان امکان دسترسی وسیله نقلیه محلی مانند پاترول به ارتفاعات بالاتر خیلی میسر نیست و فقط بخشی از مسیر را می‌توانند بالا بروند. این بخش را حتما با راننده‌های محلی طی کنید و بعد تصمیم بگیرید که از کدام نقطه پیاده‌روی شما به سمت ارتفاعات بالاتر شروع خواهد شد. اطمینان حاصل کنید که محل قرار در مسیر برگشت را نیز در جی پی اس خود سیو کرده باشید و در موقع برگشت به درستی بتوانید به این نقطه برگردید. بارها مشاهده شده است که شخص در تاریکی به این نقطه رسیده است و به دلیل نبود دید کافی و بلد نبودن مسیر مفقود شده است.

جبهه جنوبی قله دماوند را در دکوول ببینید و درباره صعود از آن بدانید.

    در فصل زمستان نیز می‌توانید به کنار مسجد یا گوسفندسرا برسید اما خبری از باربر و قاطر و آن هیاهو و شلوغی تابستان نیست. در اینجا مسیر از طریق همان مسیر تابستانی ادامه می‌یابد اما توصیه می‌شود که ادامه مسیر به سمت بارگاه سوم را از طریق یال منتهی به بارگاه ادامه دهید و در مسیر عبور به سمت رودخانه‌ها و دره‌ها قرار نگیرید. قطعا اگر بارش قابل ملاحظه باشد امکان وقوع بهمن نیز وجود دارد.

  • البته در سال‌های اخیر مقدار بارش به قدری کم شده است که حتی می‌توان از همان مسیر تابستانه برای رسیدن به بارگاه سوم ادامه مسیر داد.

    همچنین نکته دیگری که وجود دارد این است که اقامت خود را از قبل باید مشخص کنید و با توجه به آن اقدام به صعود کنید. آیا قصد دارید کمپ بزنید و در چادر بمانید یا اینکه می‌خواهید در بارگاه سوم اقامت بگزینید. اگر هدف شما اقامت در بارگاه سوم می‌باشد حتما در زمان مناسبی قبل از رسیدن به منطقه اقامت خود را هماهنگ کنید. بسیار مشاهده شده است که افراد بدون آمادگی به بارگاه سوم می‌رسند و در بارگاه فضای اضافی وجود ندارد و افراد در سرما مجبور که بیواک در راهروهای بارگاه یا حتی فضای بیرون هستند. ایمنی در صعود را در تمام بخش‌های آن جدی بگیرید تا صعودی ایمن داشته باشید.

درباره قله دماوند و صعود از جبهه جنوبی با این مقاله از دکوول همراه باشید.

زمان‌بندی صعود به قله دماوند در فصل زمستان

    در فصل تابستان برای صعود از مسجد به بارگاه سوم به طور متوسط یک تیم معمولی بین 4 تا 6 ساعت زمان نیاز دارد و برای صعود به قله از بارگاه سوم نیز این زمان در حدود 8 تا 12 ساعت متغیر است. البته که این یک معیار کلی است و با توجه به شرایط آب و هوایی، مقدار وزنی که حمل می‌کنید و شرایط آمادگی جسمانی شما می‌تواند به شدت متفاوت و متغیر باشد.

    در فصل زمستان برای پیمایش مسجد تا بارگاه سوم چیزی بالغ بر 8 ساعت با توجه به نیاز به برفکوبی یا مقدار برودت هوا و حمل کوله زمان مورد نیاز است و از بارگاه سوم تا قله نیز همان 10 تا 12 ساعت باید در نظر گرفته شود. امکان دانلود فایل GPS صعود به قله دماوند در فصل زمستان در انتهای این مقاله برای شما قرار داده شده است. می‌توانید آن را دانلود کرده و از آن استفاده کنید.

درباره زمان‌بندی صعود به قله دماوند در فصل زمستان با دکوول همراه باشید.

لوازم مورد نیاز برای صعود به قله دماوند در فصل زمستان

    صعود زمستانی بدون تجهیزات عملا امکان پذیر نیست. تجربه در داشتن صعودهای زمستانی یا حداقل همراهی با کسی که در صعودهای زمستانی تجربه کافی را داراست از جمله مواردی است که می‌تواند بسیار در موفقیت صعود و ایمنی صعود مفید باشد. بسیاری از افرادی که قصد صعود زمستانی به قله دماوند را دارند در مورد کفش سوال می‌پرسند. حداقل کفش مورد استفاده باید کفش 1.5 پوش بسیار سالم با جوراب مناسب باشد. بله امکان صعود در شرایط هوایی کاملا صاف و نسبتا گرم و البته با سرعت بالا وجود دارد. اما به هیچ عنوان برای عموم افراد توصیه نمی‌شود. سعی کنید با کفش 1.5 پوش به بالا اقدام به صعود کنید.

    کیسه خواب با کامفورت 10- درجه سانتیگراد در کنار پوشاک پر شامل (دستکش پر، کت پر) می‌تواند بسیار در موفقیت صعود نقش داشته باشد. از دیگر مواردی که اهمیت بالایی دارد می‌توان به زیرانداز زمستانی اشاره کرد. بعضا از زیراندازهای بادی استفاده می‌شود که راحتی قابل قبولی ایجاد می‌کنند اما به دلیل استهلاک ممکن باید مواظب استفاده از آن باشید.

  • در جدول زیر باقی تجهیزات مورد نیاز برای انجام این صعود را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

باتوم کوهنوردی با گل برف سالم

کلنگ کوهنوردی 

کرامپون پیمایشی

هدلامپ با باتری اضافی

جوراب کوهنوردی و جوراب اضافی

کلاه گرم و دستمال سر

کیف کمک‌های اولیه

کیت بقا

طنابچه انفرادی

دستکش بیس

دستکش گورتکس

شلوار گورتکس

لباس بیس (بالا پوش و پایین پوش)

تنقلات مورد نیاز

فلاسک آب جوش و قمقمه آب

غذا برای مدت زمان صعود

کپسول و سرشعله

هلمت یا کلاه ایمنی

شلوار ترکینگ

پیراهن ترکینگ زمستانی

    با توجه به وجود برف و احتمالا برف سفت در مسیر برگشت و بعضا امکان یخ زده بودن آن استفاده از تجهیزاتی مانند کلنگ و کرامپون الزامی است. بنابراین دانش مورد نیاز برای استفاده از آنها را نیز باید داشته باشید.

درباره لوازم مورد نیاز برای صعود به قله دماوند در فصل زمستان با این مقاله از دکوول همراه باشید.

کلام آخر

    صعود زمستانی قله دماوند از جبهه جنوبی می‌تواند بسیار چالش برانگیز باشد. چالش ارتفاع و سرما از جمله مواردی است که می‌تواند چالش آفرین باشد پس باید با تمام دانش و تجربه خودتان را برای صعود به قله دماوند آماده کنید. تمارین بین هفته و گذراندن آموزش‌های کوهنوردی کافی از جمله مواردی است می‌تواند بازدهی و امکان موفقیت صعود شما را افزایش دهد. امید است این مقاله توانسته باشد در راستای صعود موفقیت آمیز شما به قله دماوند گامی موثر برداشته باشد. لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید. 

فایل جی پی اس صعود زمستانی قله دماوند از جبهه جنوبی از دکوول (روی نوشته کلیک کنید)