قله برف انبار (صعود زمستانه)

زمان مطالعه: 9 دقیقه

قله برف انبار قم از آن قله‌هایی است که همواره و همه جوره سبب تعجب شما خواهد شما. با انتظار کویر وارد می‌شوید آنچه می‌بینید هیچ انطباقی با ذهنیت شما ندارد. در گوشه کنار مناطق کویری ایران و زیر مجموعه قلل مرکزی ایران قله‌ای است به نام برف انبار که از قضا بلندترین قله شمالی کوه‌های مرکزی ایران نیز به شمار می‌آید. اما صعود زمستانی به این کوه می‌تواند تمام زیبایی‌هایی که از یک زمستان تمام عیار در ذهن دارید را یک جا به شما عرضه کند. با دکوول همراه باشید تا گزارش برنامه صعود به قله برف انبار در زمستان را به شما هدیه کنیم.


فهرست:

صعود به قله برف انبار قم در زمستان (دی ماه 1401)

    قله  بر ف انبار به ارتفاع 3200 متر در بخش کهک و روستای فردو در جنوب غربی شهرستان قم واقع شده است. قله برف انبار را باید بلندترین قله استان قم دانست که در پروژه سیمرغ نیز جای گرفته است. این قله به دلیل نزدیکی به تهران و همچنین قرار گرفتن در لیست طرح سیمرغ طرفداران زیادی دارد و غالبا به شکل یک روزه از تهران و استان‌های همجوار با استان قم به راحتی قابل صعود است.

نام قله

قله برف انبار 

موقعیت

استان قم، بخش کهک، روستای فردو

ارتفاع

3200 متر

ارتفاع پای صعود

2267 متر (زمستان)

برجستگی

حدود 900 متر

مسیر پیمایش شده

6.8 کیلومتر

موقعیت قله

39 S 488919.95 m E     3784084.80 m N

موقعیت پای صعود

39 S 491726.38 m E     3787990.89 m N

روز شمار صعود به قله برف انبار قم

    با توجه به فاصله روستای فردو و موقعیت پای صعود از تهران تصمیم گرفته شد تا در تاریخ 16 دی ماه در ساعت 5 صبح به سمت قم و سپس به سمت روستای فردو حرکت کنیم. از جمله محدودیت‌های بزرگ این مسیر و انجام این صعود محدود بودن تردد میدل باس و اتوبوس در محورهای منتهی به بخش کهک می‌باشد. از جانب پلیس راه چنین اعلام می‌شود که به دلیل روستایی بودن محور امکان تردد وسایل نقلیه بزرگ امکان ندارد.

    بنابراین حتما حداقل یک روز قبل از سفر به این قله نسبت به اخذ مجوز از پلیس راه استان قم اقدامات لازم را به انجام برسانید. معمولا چیزی بالغ بر 3 ساعت زمان برای رسیدن از تهران به پای صعود زمان لازم است. بعد از روستای فردو و در مسیر رفتن به امام زاده در ورودی کوچه باغ‌های فردو نوشته طرح سیمرغ جلب نظر می‌کند و از اینجا با پیاده‌روی می‌توانید برای صعود به قله اقدام کنید.

    در این میان مسافتی در حدود 2.5 کیلومتر در میان کوچه باغ‌ها طی می‌شود و تا رسیدن به محل پارکینگ و سپس عبور از آن با توجه به سرعت تیم حداقل 1.5 ساعت زمان لازم است. شاخصه مسیر قله که دقیقا در امتداد دید شما زمانی که در مسیر کوچه باغ‌ها حرکت می‌کنید قرار دارد گرده‌ای سنگی است که در منتهی الیه شمالی مسیر قرار گرفته است و برای رسیدن به خط الراس باید سعی کنید خود را از طریق پاکوب بسیار آشکار موجود به بالای آن برسانید.

    در طول مسیر همچنین تابلوهای راهنما به منظور مشخص کردن خط الراس منتهی به قله وجود دارد اما همانطوری که مشخص است هیچ خط الراس دیگری منتهی به این مسیر نیست و کافی است با تمرکز صرفا به ادامه پیمایش بپردازید تا بتوانید قله را صعود کنید. نشانه قله تابلو‌ای است که به شکل استاندارد طرح سیمرغ تهیه شده و بر روی قله نصب گردیده است. همچنین بلافاصله بعد از رسیدن به قله متوجه وجود پناهگاه این قله خواهید شد که در محلی قرار دارد که می‌تواند ایمنی صعود را افزایش دهد و در صورت مواجهه با خطراتی در مسیر قله از آن به عنوان استراحتگاهی مجهز بهره بگیرید.

نکات مربوط به صعود قله برف انبار قم در زمستان

  1. جویای وضعیت هواشناسی منطقه باشید. همچنین به دلیل اینکه به منطقه قم سفر می‌کنید نباید ذهنیت آب و هوایی گرم و بدون باد و برودت هوا در ذهن شما باشد. در شرایط زمستان کوه‌ها تا حد زیادی دچار عدم قطعیت هستند.
  2. مطمئن شوید که وسیله نقلیه شما می‌تواند در مسیر منتهی به پای صعود تردد کند در غیر اینصورت به دریافت مجوز اهتمام بورزید.
  3. محاسبات کافی برای زمان صعود و فرود خود را با توجه به اینکه در زمستان آفتاب زودتر غروب می‌کند داشته باشید. به طور متوسط حدود 4 ساعت برای صعود به قله و حدود 2.5 تا 3 ساعت برای فرود لازم است.
  4. آنتن دهی در مسیر با توجه به اینکه بخش اول مسیر در دره و در قالب کوچه باغ‌ها در حال انجام است تا حد زیادی آنتن دهی مناسبی نیست. اما بعد از صعود و رسیدن به خط الراس تقریبا در تمام مسیر پوشش آنتن وجود دارد. در قله نیز امکان مکالمه وجود دارد و پوشش آنتن وجود دارد.
  5. نسبت به همراه داشتن تجهیزات کافی که در بخش لوازم پیشنهادی برای صعود زمستانی قله برف انبار ارائه شده است اهتمام بورزید.
  6. سعی کنید آمادگی جسمانی مناسب برای انجام این صعود را داشته باشید و با تمارین کافی برای صعود اقدام کنید.
  7. همواره در قالب تیم‌های رسمی همراه با مربی و سرپرست و همچنین راهنمای محلی وارد منطقه شوید.

لوازم مورد نیاز برای صعود زمستانی به قله برف انبار

    در ادامه و در قالب جدول با لوازم پیشنهادی دکوول برای صعود زمستانی به قله برف انبار آشنا شوید.

کفش بک پکینگ یا تک پوش سنگین

کوله پشتی یک روزه

هد لامپ

دستکش بیس و روکش دستکش

لباس بیس

شلوار ترکینگ

کاپشن پر

کاپشن گورتکس

هدلامپ و باتری اضافی

طنابچه انفرادی

کیف کمک‌های اولیه و کیت بقا شخصی

کلاه گرم یا دستمال سر (اسکارف)

تنقلات شخصی

آب کافی برای مدت زمان برنامه 1.5 لیتر

فلاسک آب جوش

جوراب کوهنوردی

پاور بانک

جی پی اس (یا ترک مسیر روی موبایل)

گتر

مدارک شناسایی و بیمه ورزشی

کلام آخر

    قله برف انبار قم از جمله قله‌های نسبتا ساده در پروژه سیمرغ به شمار می‌رود و به دلیل نزدیک بودن به تهران همواره افراد زیادی برای صعود به این قله اقدام می‌کنند. اول اینکه سعی کنید نسبت به کسب آمادگی جسمانی کافی برای انجام این صعودها را داشته باشید. در مرحله بعد نسبت به مهیا کردن تجهیزات و همچنین همراه شدن با یک تیم مجرب قطعا شرایط صعود به قله را بهتر خواهد ساخت. دکوول همراه شماست.